Kam Jok

Pienikokoisena syntyneet vauvat

53 posts in this topic

Mikä on sga-diagnoosi? Meillä tyttö syntyi rv 39+3 mitoilla 2,7 kg ja 46 cm. Mitään syytä pienuuteen ei ole.

Edited by Agatha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin molemmat pojat olleet pienikokoisia täysiaikaisina, silti kummallakaan ei ole SGA-diagnoosia. Esikoinen 2.55kg ja 49cm ja kuopus 2.7kg ja 47cm. En ole päässyt selvyyteen, että millä perusteella tuo diagnoosi tulee. Mä myös koen olleeni tavallista ahdistuneempi ja stressaantuneempi erityisesti esikoisen raskausaikana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pienipainoinen vauva. Syntyessään painoi n. 1,5 kg ja pituutta 42 cm. Raskaus sujui hyvin, lopussa oli lievää verenpaineen nousua. SF-mitta oli neuvolassa hitusen laskussa ja siksi saimme ajan kokoarvioultraan, mutta vauva lähtikin syntymään spontaanisti ennen sitä. Syntyi normaalisti alakautta vko 37+1 ja näin pieni koko oli tosiaan iso yllätys. Hän oli 9 päivää osastolla. Kaikki elintoiminnot olivat koko ajan vakaat, sokerit heittelivät ihan ekana päivänä mutta tasaantuivat. NML oli muistaakseni noin viikon ja imetystä harjoiteltiin jo heti päivän parin päästä syntymästä. Mitään syytä SGA:lle ei ole löydetty kuin että istukassa oli vähähappisia alueita.

 

Kotiutumisen jälkeen sai proteiinia ja BMF:ää äidinmaitoon sekoitettuna. Lisäksi keskostippaa, rautaa ja d-vitamiinia. Kiinteät ollaan aloitettu neljässä kilossa eli noin kolmen kk:n iässä, lihat tulee 5 kk iässä mukaan. Kaikki maito on ollut äidinmaitoa imetettynä tai pullosta. Toistaiseksi näyttää siltä että kehitys on ihan ikätasoaan kaikin puolin ja kasvukäyrät seuraa hyvin normaaleja käyriä, tosin siellä alapuolella vain. Tämmöinen pikkukääpiö meillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now