Charlize

Uutinen omille vanhemmille

198 posts in this topic

Mun äiti sai tietää plussapäivänä, koska oli tietoinen meidän hoidoista ja niiden tapahtumista. Ja äiti on pystynyt hoidot pitämään omana tietonaan, niin tiesin pystyvän pitämään raskaudenkin :)

Miehen vanhemmat asuvat toisella puolella Suomea, joten heille kerrotaan kesälomareissulla heillä käydessään (rv11) mutta pyydetään heitäkin pitäämään asia omana tietonaan vielä tovin. Muut läheiset saavat tiedon nt-ultran jälkeen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrottiin mun vanhemmille heti kun nähtiin heitä (isälle pari päivää plussatestin jälkeen, äidille noin viikkoa myöhemmin), anopille mies kertoi sitten puhelimessa ja appiukolle mies ei ole tietääkseni vielä kertonut mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen kohdalla en tajunnut ollenkaan, että voisin olla raskaana, ennen kun anoppi alko epäillä :D No, anoppi sitten odotti kun kuuta nousevaa, kun tein testiä.. Hän siis tiesi asiasta jo ennen minua :D Äitinikin sai kuulla pian tämän jälkeen.

 

Tytön kohdalla kirjoitimme vauvasta kertovan runon äitienpäiväkorttiin anopille ja tekstiviestiin omalle äidilleni.

 

Kuopuksen kohdalla taas isänpäiväkortista sai appivanhemmat tietää, ja äidilleni laitoin tekstiviestin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta kerrottiin kasvotusten, omille vanhemmilleni sanoin heti plussattuani ja hyvä oli vastaanotto, äitini oli suorastaan riemuissaan.

 

Myös tokasta ja nyt tästä kolmannesta on tullut kerrottua melko pian plussaamisen jälkeen, kasvotusten ja puhelimessa, yksin ja yhdessä. Joka kerta on onniteltu, negatiivista sävyä ei ole kuulunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äidilleni kerroin heti plussattuani ja miehen vanhemmille kerrottiin noin viikko sen jälkeen. Olen huono pitämään salaisuuksia. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäisen kohdalla kaikki oli todella iloisia vauvauutisesta.. Toisen kohdalla mieheni täti päivitteli, kun piti vielä toinenkin tehdä.. Kolmannen kohdalla miehen tädin lisäksi päivitteli miehen sisko.. Kaikki muut ovat kyllä olleet onnellisia uutisista :) Eivätkä edellä mainitutkaan enää päivittele kakkosen ja kolmosen olemassa oloa, päinvastoin :D

 

Saas nähdä millaisen vastaanoton mahdollinen nelonen aikanaan saa.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies kertoi uutiset muutamille kavereilleen jo melko pian plussatestin jälkeen, mutta molempien vanhemmille kerrottiin vasta nt-ultran jälkeen. Yhtä pitkään luultavasti "salaillaan", jos kakkonen joskus on tuloillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molempien vanhemmille (+ mun pikkusiskolle ja miehen mummolle) kerrottiin plussasta parin päivän jälkeen. Vietiin molemmille tuleville isovanhemmille lahjapaketit joissa oli pien pahvilaatikko ja pahvilaatikossa tutti :) Oli ihania reaktioita, mun äiti esimerkiks oikeesti hyppi, taputti ja itki onnesta! Ensimmäinen lapsenlapsi kummankin vanhemmille, mies kaiken lisäks ainut lapsi :)

 

Kummipojan äidille kerroin kans vissiin päivä plussauksen jälkeen, hän oottaa ite tokaa lasta joten tuntu luontevalta jakaa asia hänen kanssaan :) Saa hyviä vinkkejä ja rauhottelua, jos tarvii!

 

Veljelle ja tämän avovaimolle kerrottiin eilen, koska viikonloppuna ollaan menossa kaveriporukalla yhden kaverin luo koko viikonlopuksi (veli ja avovaimo tulee myös) ja sillon varmasti selviää kaikille läheisimmille kavereille. Halusin, että veli tietää ennen muita kavereita :)

 

Muuten pidetään matalaa profiilia, ja ootellaan varmaan ihan sinne viikolle 12, ennen kun kerrotaan esim mun isovanhemmille asiasta.

 

edit. Niin joo, tuleva isoisä (mun isä) on nyt tän uutisen jälkeen esim tullut facebookissa kyselemään vointia (lopputekstillä "t: huolestunut pappa") ja kertoi, että olivat poimineet äitin kanssa mustaviinimarjoja ni saa mehuksi ja mä saan sitten talvella siitä vitamiineja! Niin herttanen :D

Edited by Naani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua vähän jo jännittää vanhemmille kertominen. Isäni on pariin kertaan jo kysynyt tuleeko hänestä toistamiseen pappa (veljellä on yksi lapsi), mutta se on ollut sellaista kiusoittelua liittyen meidän naimisiin menoon. Äitini kysyi heti häiden jälkeen, että joko on pillerit heitetty peräseinään. Kiistin kaiken! :lol: Lähinnä koska pelotti, ettei tärppäisikään ja sitten joutuisi kuuntelemaan kuukausi toisensa perään niitä kyselyitä. Nyt tuntuu tyhmältä mennä kertomaan, että kyllä me alettiinkin heti yrittää. Haluaisin ehkä hetken vielä pitää tiedon vain hyvin rajatulla piirillä. Katsotaan miten hyvin siinä onnistun. Mies on viilipyttyjen viilipytty, kertoo omille vanhemmilleen varmaan sitten kun ollaan kurvaamassa synnärille! :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanhemmilleni ja sisaruksilleni kerroin aikalailla plussaamisen jälkeen ihan vain soittamalla koska välimatkaa on tuo parisataa kilometriä enkä ollut menossa vähään aikaan sinne päin. Kaikki on olleet onnellisia puolestani (vaikka tilanne on tämä etten ole lapsen isän kanssa yhdessä vaikka hän kuvioissa onkin) ja tsemppausta riittää <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun vanhemmat oli käymässä täällä meillä ar-ultrasta seuraavana päivänä (rv 8+0), ja silloin kerrottiin heille. :) Makoiltiin kallioilla uimarannalla, mies ja mun vanhemmat, ja sitten minä ilmoitin (merkitsevien katseiden vaihdon jälkeen. =D), että jos kaikki menee hyvin niin maaliskuussa meille tulee vauva. Molemmat kohottautuivat heti pystympään ja reaktiot oli kovin iloiset. =) Olivat varmaan jo tovin odotelleetkin, tai siis toivoneet meille lasta...

 

Miehen vanhemmille kerrottiin vasta eilen (rv 9+3), sillä he olivat matkalla tuon meidän ar-ultran aikaan ja sitten heidän matkan jälkeen me itse oltiin matkalla, että nyt vasta nähtiin. :P Ruokapöydässä päivällisellä mies kertoi samansuuntaisen lauseen kuin minä vanhemmilleni, tosin stadilaisittain käyttäen sanaa "beibi". =D Miehen vanhemmat olivat myös iloisenoloisia puolestamme. Anoppi oli hyvin muikeena ja virnisteli vielä pitkään. 

 

Molempien vanhemmilla on jo lastenlapsia ennestään, mun vanhemmilla 2kpl ja miehen vanhemmilla 6kpl.  

Edited by mesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohdin raskaustestin vessaan häkellyksissäni plussasta, josta isäpuoli sen löysi ja tuli kysymään, että onko meijän mammasta tulossa mummo. Olin sitten hieman mistä se sen arvasi, kun luulin heittäneeni testin jo roskikseen ... :D Äitikin sitten kipaisi vessassa ja tuli testin kanssa.

Isälle kerroin puhelimitse vähän myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omille vanhemmilleni soitin välittömästi hailakan viivan testitikkuun saatuani, miehen vanhemmille kerroimme sähköpostissa ultraäänikuvan kera (olivat silloin ulkomailla).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei vielä ole tärpännyt, mutta jos tästä kierrosta tulisi plussa niin kerrottaisiin varmaan äitienpäivänä (silloin olisi rv12). Olisi kiva antaa äitienpäiväkortti, jossa onnittelutekstin jälkeen olisi kohta "mikä sinusta tulee isona" ja vaihtoehtoina mummi, mummu, mumma, mami jne. ja raksi ruutuun. :give_heart:

 

Meillä kummankin vanhemmat jo odottaa uutisia. Laskiaisena soitettiin että ollaan tulossa heillepäin, juuri otettiin (laskiais)pullat uunista (olin leiponut). No, heidän luonaan sitten vitsaisilivat että meidän pitää varoa mitä sanotaan kun kuulosti siltä että meillä on pulla uunissa. Joopa joo :grin:  :wub::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asumme mieheni kanssa eri maassa kuin vanhempani ja koko minun puolen sukuni. Soitin äidille puhelun "mitä mummo" tyyliin ja siellä oltiin että mitä ihmettä :D Ihan positiivisin mielin, vaikka luulen että vähän huolestuttaa kun en Suomessa ole käyttämässä neuvola verkostoa jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kanssa kovasti miettinyt että miten kerrotaan ja milloin. Toisaalta haluaisin kertoa omille vanhemmilleni pian (nyt 7+6), mutta vähintään ar-ultraan asti odotetaan että nähdään mitä siellä oikeasti on. Toisaalta meidän molempien vanhemmat on maailman pahimpia hölösuita, joten ei voida kertoa heille ennen kuin olemme valmiit siihen, että seuraavana päivänä koko suku tietää asiasta. Nt-ultraan asti haluaisin odottaa, jos pystytään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kerrottiin rv12, kun mentiin mun vanhemmille kylään ja ojennettiin jossain vaiheessa kirjekuori, joka sisälsi nt-ultrakuvan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikosta kerrottiin jouluna, viikkoja tuolloin toooosi vähän, eka neuvola oli vasta tammikuun alussa. Koska mä olen se joka vauvan kantaa, sain luvan kertoa ensin. Soitin äitille (vanhemmat eronnut) heti aamusta että mikä on tilanne ja äiti totes että "eipä tullut yllätyksenä, kyllä hän jo vähän aavistikin". Äiti kuulemma tuntee lapsensa. :D

Ukko soitti omalle äidilleen (myös eronnut) ja iskät sai tietää ihan livenä pyhien aikana (muistaakseni).

 

(Pieleenmenneestä) kakkosesta ainoastaan mä kerroin äitille vielä kun alkio oli sisuksissa, koska tiedettiin että tullaan keskeyttämään. Äiti totesi tähänkin, että äiti tuntee tyttärensä. On se kumma kun ei mikään pysy salassa. :D Muille kerrottiin keskeytyksen jälkeen kun oli jo aloitettu hCG -seurannat.

 

Nyt sitten tästä kolmosesta mä kerroin äitin haudalle ensimmäisenä ja tais olla mun isä siippoineen jotka sai tietää ekana (olisko ollut jotain rv10 kieppeillä), siskon nuorimman muksun 2v synttäreillä (sisko perheineen siis tiesi jo). Tilanne sattu olemaan sopiva kun isseellä oli vauvanukke hoidossa sylissä, totesin vaan, että toihan on hyvää harjotusta sit toukokuuta ajatellen, että sit siinä on taas oikee vauva. Issee meinas kyllä tippua soffalta. :D

Anoppi on aina ollut hirveen tunneköyhä (mistä lie ukko perinyt saman piirteen..), ei oo oikeen koskaan näistä uutisista ollut silminnähden onnellinen, toisin kun mun vanhemmat.

Edited by riikkajohanna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itelleni ei ole vielä ajankohtainen asia, mutta olen miettinyt miten  äiti ja isäpuoleni reagoisivat. Pahoin pelkään että on joko Puutiainen sinun kannsasi samankaltainen tilanne - eivät puhu mitään tai sitten saan taas kuulla äidiltäni ihania "kannustavia" (lue loukkaavia) kommentteja, kuten yleensä. Häistäkään ei ollut oikein iloinen vasta kun muutaman päivän päästä vasta oli oikeesti iloisen kuuloinen asiasta. En kyllä koskaan ole saanut selville, miksi äitini reagoi minun juttuihini niin - mitä olen tehnyt väärin? Että aina pelkää pahinta ja loukkaa mukamas vitsikkäillä kommentteillaan... <_<

 

:lol: Toivottavasti ois kuitenkin positiivinen asia tällä kertaa hällekin... olisi ensimmäinen biologinen lapsenlapsi äidilleni. (jos ei sitten vanhempi sisko ehdi ensin.. tiiä häntä)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta kerroin puhelimitse omille vanhemmille. Mies kertoi äidilleen kasvotusten, kun se kysy aiheesta ja isällensä soitti. Asuttiin silloin kaukana vanhemmistamme. Saas nähdä miten tästä nykysestä kerrotaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo eipä ole vieläkään mitään kerrottavaa äitienpäivänä. Ja luulen että jos nyt tärppää niin en edes haluaisi silloin kertoa. Olen niin taikauskoinen että pakko odottaa sinne 12 viikon paikkeille, jos vain mahdollista. Täytyykin ruveta miettimään jotain muuta mukavaa tapaa kertoa vanhemmille, tuo olisi ollut niin kätevää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ois kyllä ihanaa jos uskaltais jo äitienpäivänä kertoa. Viikkoja on kuitenkin vielä aivan liian vähän... Täytyy malttaa mielensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äitienpäivänä ajattelin kertoa, kun on rv 15 menossa. Sopivat hyvin äitienpäiväonnitteluiden mukaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now