Charlize

Uutinen omille vanhemmille

198 posts in this topic

Miehen kanssa sovittiin, että odotellaan ensimmäiseen ultraan ja kerrotaan sen jälkeen. Sen tiedän, että miehen vanhemmat ovat varmasti tosi onnellisia :) Keväällä kerroin äidilleni, että ruetaan yrittämään (olin tosi täpinöissäni ja luulin että hänkin olis), mutta se vain puhui talo rempastaan, ei kysynyt eikä mitään.. Eikä ole koskaan ottanut asiaa esille sen jälkeen. Loppu kesästä myös kerroin, että menemme naimisiin ensi vuonna, niin äiti katsoi miestäni ja tokas että onko se ihan varma, et haluaa muka minun kanssa olla.. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekasta vain pudotin pommin sen enempää kaunistelematta ja seuraavan kerran esikoisella oli päällä teetetty t-paita, jossa luki "Minusta tulee isoveli". Ei puhuttu mitään, annettiin vain isovanhempien itse huomata teksti.....girl_dance.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrottiin tuleville isovanhemmille sekä miun siskolle viikolla 6+1. Tänään (7+0) käytiin ar-ultrassa ja ilmeni, että tulossa onkin kaksi pikkuista. Tästä sitten soitettiin heti myös isovanhemmille, jotka olivat tosi innoissaan ja täpinöissään. Ja niin kyllä myökin molemmat ollaan. :grin: Kavereillekin kerrotaan varmaan piakkoin, mies on niin ylpeä ja innoissaan, että tahtoo jakaa tän asian. Itse odottaisin mielellään sinne maagiselle 12. viikolle. Pelkään pahoin, ettei kovin pitkään pystyisikään salaamaan, jos maha piankin pullahtaa esiin. Mie kun oon vielä melko lyhyt (155 cm), niin tuskinpa se kovin kauan pysyy piilossa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vielä miehen kanssa mietitään miten ja milloin kertoa tuleville isovanhemmille, sisarille ja ystäville, niin harva tietää ja vaihtelevasti uutinen vastaanotettu.

Tulevat mummutjapapat sekoavat varmasti onnesta, epäilemättä :) Mietittiin että jos rakenneultraan ja mahd.sukupuolen selviämiseen asti saisin masun pidettyä piilossa ja kertoisi sitten. Onneks näin talvella voi toppautua paksuihin vaatteisiin ;) Ja niin, nyt rv17+4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin suunnitellut vaikka mitä hienoja keinoja kertoa tuleville isovanhemmille, sillä tiesin että kaikille vauvauutiset olisivat tosi mieleisiä. Noh, siinähän kävi sitten niin, että jouduin nesteytykseen osastolle kun viikkoja oli n. 7 eikä sitä oikein voinut valehdellakaan, miksi sairaalassa makaan :) Laitettiin sitten tekstaria menemään ja aika pian tuli soittoja takaisin päin. Tarkoitus oli tosiaan ensin rakenneultraan asti pitää asia salaisuutena..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajatuksena oli kertoa uutiset jouluna, kun nähdään molempien vanhempia, mutta lopulta päädyttiin kertomaan muutamaa viikkoa aiemmin (malttamattomia kun oltiin). Välimatkan takia kertominen tapahtui puhelimitse ja uutinen vastaanotettiin hämmentyneinä mutta iloisina. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta kerrotiin mummin syntymäpäivänä: lahjaksi kirja Neuleita kullannupulle.

Pikkukakosesta kerromme paidalla. Esikoiselle ostettu isoveli-paita.. ajankohta on vielä auki. girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käydään lapsettomuushoidoissa ja molempien vanhemmat tietävät välillä vähän turhankin tarkkaan, missä mennään.

Jos ja kun joskus onnistuu, niin molempien vanhemmat saavat tietää varmasti heti plussauspäivänä tai viimeistään samalla viikolla. (Ovat tähän mennessä kuulleet negauutisetkin aina miltei samantein.)

 

Mahdollisesta plussapäivästä tulee kaikille iloinen päivä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äidille kerroin heti kun olin tehnyt positiivisen testin joulukuun alussa, oltiin lähdössä äidin kanssa viikonloppureissulle juuri silloin ja äiti olisi ehkä hieman ihmetellyt, miksi kieltäydyn oluesta ;) ja muutenkin olisin varmaan kertonut hänelle heti. Miehen vanhemmille ja minun isälleni kerrottiin kun oltiin käyty alkuraskauden ultrassa, mieheni kertoi vanhemmilleen uutisen puhelimitse ja isälle kerrottiin yhdessä kun käytiin siellä vierailulla. Isälle näytin ultrasta saadun kuva ja hänelle tuli ihan tippa silmään lipsrsealed.gif Muukin suku sai asian tietoonsa aika pian, en osaa pitää salaisuuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itseä kyllä jännittää tää vanhemille kertominen koska äiti on kysellyt että millos jälkikasvua on saapumassa ja olen aina sanonut että menee vielä aikaa ja kun nyt sitten aika yllättäen tämä raskaus tuli niin mietityttää miten reagoi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näitä juttuja lukemalla saa kyllä sit omat "himot" kertomisesta kuriin.. jahka nyt ensin aletaan yrittämään sitä pullan uuniin pistämistä :) Tuli semmonen olo osasta jutuista, et kauhee.. en kyl ikinä halua sit kertoo kellekkä ;) No enpä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainoastaan äitini tietää raskaudesta ja on onnesta soikeana :)

Isälleni ja miehen vanhemmille asiasta kerromme todennäköisesti vasta rv 12 jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin ihan hissukseen kunnes 3kk oli täynnä. Sitten soitin äidilleni ensimmäiseksi, se on puhunut jo monta vuotta että eikö ois jo aika lisääntyä :D, nyt tosin se ei uskonut kun kerroin. Sanoin että sinusta tulee mummi helmikuussa ja se luuli oikeesti että se oli joku vitsi. Lopetin puhelun ja jätin äitin makustelemaan asiaa ja käskin soittaa sitku uskoo että se on totta. Soitin sitten sen jälkeen isille ja se upposi paljon helpommin. Sitten äiti soittikin jo takaisin ja varmisteli vielä että onko se varmasti totta ja sitten melkein loukkaantui etten ollut kertonut aikaisemmin vaan vasta nyt. Aikamoista tunteiden myllerrystä puolin ja toisin. Miehen vanhemmille kerrottiin kasvotusten koska he asuvat samalla paikkakunnalla. Ilmeet olivat näkemisen arvoiset :) Ja itkuksihan se sitten yltyi kun olivat niin iloisia uutisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerroin omille vanhemmilleni raskausviikolla 6 ja miehen vanhemmille kerrottiin np-ultran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on itsellä pohdinnassa, että missä vaiheessa kertoa omalle äidille. Vielä en ole sitä tehnyt, viikkoja on nyt jo päälle 8. Pitäisi varmaankin jo kertoa... Meillä on välimatkaa jonkin verran, joten täytynee kertoa puhelimitse tai lähettää kortti. Isäni kanssa en ole ollut vuoteen missään väleissä. Mies on ilmeisesti jo tiedottanut asiasta äidillensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiemmissa raskauksissani olemme kertoneet heti plussan tultua. Nyt ajattelimme, että jos suinkin mahdollista pimittäisimme tietoa äitienpäivään. Olisi varmasti meidän molempien äideistä ihan mahtava lahja. Ongelma vaan on siinä etten tiedä osaanko muka olla hiljaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen kohdalla käytiin exän kanssa yhdessä äitini luona kertomassa. En muista raskausviikkoja, mutta ennen ultraa taisi olla. Sanoin äidille, että nyt on asiaa ja käskin istumaan alas. Ymmärsi heti mistä on kyse ja pyysi aikaa valmistautua uutiseen ennen kuin sanon sen ääneengirl_haha.gif Reaktio oli hyvä, oli kuulema odottanutkin sitä jo. Exän vanhemmille käytiin myös yhdessä kertomassa kasvotusten, mutten tosiaankaan muista missä vaiheessa raskautta.. Enkä muista reaktioitakaan joten aika rauhalliset taisivat olla.

 

Toisen laskettuaika sattui juuri esikoisen syntymäpäiväksi, ja laitoin muistaakseni ultran jälkeen kun la oli vahvistunut äidille viestin että arvaappas mitä poika saa synttärilahjaksi.. Äiti veikkasi koiraa tai sisarustagirl_sigh.gif Miehen äidille soitettiin heti raskaustestin jälkeengirl_haha.gif Reaktiot olivat hyvät.

 

Oma isäni on kuullut molemmista raskauksista äidiltäni joten en juuri tiedä reaktiota, luulen että rauhallisesti on ottanut, etenkin toisen kohdallagirl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kerrottiin uutinen heti samana päivänä miehen äidille kun mies ei malttanut olla hiljaa kun oltiin anoppilassa juuri samana päivänä syömässä kun plussat testeistä sain (oli pakko tehdä monta kun en ollut uskoa silmiäni ja että oli vihdoin tärpännyt :D ) No anoppi onnitteli mutta oli kyllä yhtä hoo moilasena kuin minä. Oon aika pihalla ollut sen koko päivän, päässä vaan humissut tyhjää :D Olin silloin viidennellä viikolla siis. Viikko sen jälkeen soitti ja sanoi että on nyt niin tottunut ajatukseen ja että innoissaan kun hänestä tulee mummu :) Hänen miehensä oli myös iloinen uutisesta kun hänelle mies soitti kun toisella puolella Suomea asustelee ja ei ollut täällä päin silloin käymässä kun anoppi oli.

 

Omille vanhemmille soitin seuraavana päivänä ja äiti oli tosi iloinen ja hihkui riemusta että hänestä tulee taas mummo (ennestään kun heillä jo 5 lastenlasta), ja seuraavana päivänä tulivat meille kahville ja äiti ja isä halasivat ja onnittelivat ja äiti toi mukanaan vauva-lehtiä :D

 

Eli täällä lämmin vastaanotto meidän esikoisesta tuli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ensin mietin etten kerro kenellekään ennenkuin on "varmemmalla pohjalla" raskaus, mutta pakkohan se oli heti äidille ja isälle ilmoittaa - ei vaan pystynyt olemaan hiljaa asiasta! Oikein iloisia olivat ja isä alkoi jo polkupyöriä lapselle miettimään... ;) Ei yhtään aikaista sille? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika nopeasti olen kertonut äidille jokaisesta raskaudesta. Muistaakseni joillakin 6-7 viikoilla. Ekasta tekstarilla ultran jälkeen ja toisesta ihan puhelimessa (asutaan aika kaukana toisistamme). Äiti on sitten tiedottannut isää asiasta! Aina ovat olleet todella onnellisia asiasta:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole vielä kerrottu kuin parhaille kavereille, ja viikkoja kohta 21. Ensi viikolla rakenneultra, ja sen jälkeen meinasin vasta sukulaisille ilmoitella. Ensimmäisen kanssa kävi vähän huonosti, raskaus jouduttiin keskeyttämään 18 vk, ja asiasta oli jo vihiä np-ultran jälkeen joten en kertonut kenellekään ettei tule pahaa mieltä...suunnittelin lähettäväni postikortteja missä pyyntö tulla ristiäisiin joskus lokakuussa, ja ultrakuva mukaan :girl_wink: en jaksa mitään vetistelyjä, etenkään miehen suvun puolelta, tai kuunnella mitään tyhmiä kommentteja, joten tuo tapa sopii minulle ihan hyvin.

 

Maha on jo kasvanut jonkin verran mutta kukaan ei ole huomannut mitään, onneksi on paino seilannut muutenkin 15 kg puoleen jos toiseen viime vuosina. Äitin kanssa käytiin jopa kylpylässä eikä sanonut mitään! Sen jälkeen on kyllä kertoillut synnytysjuttuja, omiaan ja kavereiden eli saattaa jotain aavistaa :girl_crazy: Töissä pitäisi kertoa huomenna, vähän jänskättää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omalle isälleni kerroin aika alkuvaiheessa raskautta. Loput lähipiiristä saivat kuulla vasta joskus rv 13 tienoilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molempien vanhemmille tuli kerrottua varhaisultran jälkeen viikolla 8. Iloisina otettiin uutinen vastaan ja jonkinlaista mummi/vaari-hysteriaa on ollut havaittavissa;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin ajateltu jättää kertominen äitienpäivään, koska lapsenlapsi olisi ensimmäinen meidän molempien äideille... mutta enhän mä sit kuitenkaan malttanut pitää suutani kiinni äidin kanssa puhelimessa puhuessa. Yllättän rauhallisesti äitini otti uutisen ja lupasi, ettei nyt heti lounastunnilla kirmaa ostamaan mitään söpöjä pikkuvaatetuksia :rolleyes: . Anoppikin oli ottanut uutisen rauhallisesti ilostuen vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now