Adelita

Vaatemerkkien koko- ja laatuvertailuja

66 posts in this topic

Minkäkokoisia ovat Metsolan (frotee)mekot? Meillä on ollut froteepaitoja ja -potkareita, ne ovat selvästi niukkaa mitoitusta, onko mekkojen kanssa sama juttu? Mietin, hankkiako meidän tytölle, joka on n. 86cm pitkä ja n. 14kg (eli varsin vauvanpullea) mekko kokoa 86/92 vai jo 98/104. Minkähänlainen helmanpituus noissa yleensä on?

Edited by Sposina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Metsolan Blossom-mekko ja se on ainakin reilua kokoa. Se on kyllä velouria eikä froteeta, mutta siis tooodella reilua.

Menin vaihtamaan isompaan kokoon meidän mekon, mutta nyt se on niin reilu että menis tolle isommallekin neidille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joka putiikki mainostaa Molon talvihaalareita ja onhan ne kivan värisiäkin, mutta... Kuinka lämpimiä ja etenkin kestäviä haalarit ovat olleet käytössä?

 

Viime talvena lapsillani oli Molon topparukkaset, mutta niistä napsahti poikki käsivarren (ts. rukkasensuun) kuminauhat (pojalla molemmista vuoronperään, tytöllä toisesta rukkasesta). Lisäksi tytön toisesta rukkasesta aukesi sivusauma. Topparukkasia ehdittiin käyttää n. 3 viikkoa, kun nämä ongelmat alkoivat. Siksi hieman epäilyttää nuo talvihaalarit, että onko laatu samaa luokkaa...?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli viime talvena Mololta sekä talvihaalari että -rukkaset. Rukkasiin en ollut tyytyväinen, ehjinä pysyivät, mutta olivat mun mielestä kylmät eivätkä pitäneet vettä. Eivät hintansa arvoiset siis.

 

Haalari sen sijaan oli loistava :girl_in_love: Todella lämmin, pidettiin muistaakseni vain kerran tai kaksi villahaalaria siellä alla, muuten riitti pelkkä haalari. Oli meillä ainoa haalari koko talven (ulkoiltiin päivittäin), ja pari kertaa jouduin pissavahinkojen takia sen pesemäänkin, mutta juuri mitään käytönjälkiä tuossa ei näy. Nepparit vähän naarmuuntuneet, ja tarkkaan syynäämällä ehkä aavistus karheentumaa polvissa, mutta siinäpä se. Heijastimet yms. ihan uudenveroiset. Noissa on myös tosi napakat lumilukot lahkeissa, ei varmasti tule lumi sisään, ja hupun malli ainakin meidän tytön päähän hyvä.

 

Mä siis suosittelen ehdottomasti, olin tosi tyytyväinen ja tänään kävinkin ostamassa tytölle Molon toppiksen täksikin talveksi. Rukkaset sen sijaan ostan Reimalta tai Peukalopotilta tänäkin vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muilla ollut huonoja kokemuksia Maxomorran vaatteista? Ostin täksi syksyksi kaksi ihanaa pitkähihaista trikoopaitaa, sillä ajatuksella, että kun kerran ovat vähän hintavampia (verrattuna H&M:n ja Lindexiin ym, joita meillä yleensä on käytetty), niin kestävät varmaan hyvänä pitkään. Noh, toisessa pesussa molemmista repsahti toinen hihansuu ihan muodottomaksi. Toisessa paidassa myös helma jo huonon näköinen. Ärsyttää! Vien siis nuo toki takaisin kauppaan, koska minka tahansa vaatteen pitää kestää enemmän kuin kaksi pesua. Harmittaa, kun ne oli niin kivoja. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Maxomrran kuviolliset trikoovaatteet ovat kulahtaneet tosi nopeasti, raidalliset ovat kestäneet paremmin. Sen sijaan velourhousut ovat olleet todella laadukkaita, niitä ostan jatkossakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas on pelkästään hyviä kokemuksia Maxomorran paidoista ja olen tykännyt kovasti niiden hinta-laatusuhteesta, harmi että teillä on käynyt noin kurjasti niiden kanssa. :( Sen olen kyllä huomannut, että raidalliset on paljon paksumpaa materiaalia mitä kuviolliset ja trikoopaidoiksi melkein liian paksuja (esim. kesäkäyttöön).

 

Minkä mallisia ne velourhousut on, minkä malliselle lapselle sopivat? Meidän pojalla ei Lindexin velourpökät oikein toimi kun ne sekä valuvat että nousevat lahkeista ja olen miettinyt josko noi Maxomorrat istuisivat paremmin. Kameleont Designin velourhousuista olen tykännyt kovasti, mutta ne on vähän turhan hinnakkaita arkikäyttöön...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vein tänään paidat kauppaan ja oli kyllä aika tympeää, kun selvästi ajattelivat, että olen itse onnistunut pilaamaan ne jotenkin pesussa. Ne oli kuitenkin pesty ihan ohjeen mukaan ja vielä eri koneellisissa olivat ja menivät pilalle. Eli ei takuulla ollut mun syy. Myyjä sanoi, ettei oo koskaan tehnyt Maxomorran paidoista pesureklamaatiota valmistajalle. Täytyy siis vaan ihmetellä, että meille sattui kaksi maanantaikappaletta samalla kertaa. Sain kuitenkin rahat takasin, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt ostin sitten småfolkia ja JNY:tä tilalle. Toivottavasti ne toimii. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut vain Maxomorran pipoja + velourhousuja ja niistä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Samoin trikoopipot ovat hyviä, toki ne eivät kulahdakaan yhtä nopeasti kuin paidat, kun niitä ei ihan niin tiheään pestäkään.

 

Malliltaan noi velourit ovat pussittavalahkeisia eli lahkeensuussa ei ole resoreita vaan kuminauharypytykset. Vyötäröllä on kuminauha+kiristysnyöri. Mun mielestä noi on aika samanlaiset kuin Lindexin velourit, ehkä asteen leveämmät (meillä on velourhousut kokoa 98/104 cm Maxomorraa ja 110 cm Lindexiä, ovat vastaavaa kokoa). Paremmin istuvat on Lindexin housut meidän pitkällä + rotevalla poitsulla. Ohuemmalle lapselle ovat Maxomorratkin säätövyötäröstä huolimatta varmasti turhankin leveät, kun musta noi ovat aika leveät isommallakin.

 

Meillä on odottamassa tulevaa käyttöä yhdet 98 cm reilua kokoa olevat JNY:n velourhousut, ja musta ne olis aika passelit hoikemmallekin lapselle. Niissä on kuminauhavyötärö, malli on noita käytössä olevia istuvampi ja niissä on pussittavat lahkeet. Tosin noissa on se miinus, että hintaa oli aika paljon enemmän kuin Lindexin tai Maxomorran housuissa, enkä itse raaskisi ostaa niitä useampia perusarkikäyttöön.

Edited by Ravenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maxomorran velourhousuissa on narut vyötäröllä, eli pysyvät ylhäällä jos lapsi malttaa olla näpläämättä nauhoja. Lahkeen kumpparit ovat löysät, eli eivät nouse pohkeisiin kyykistellessä. Huonona puolena tietenkin on, että vähän ylipitkät lahkeet jäävät kantapään alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä kokoista Martinexin (esim. Herra Hakkarainen ja Koiramäki -tuotteet) vaatteet ovat verrattuna muihin merkkeihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Martinexin Herra Hakkarainen -body kokoa 86 ja on selvästi pienin kaikista 86-senttisistä bodeista. Vastaa aika tarkasti Tutan 80-senttistä bodya tuo meidän yksilö. Mekon(86) meinasin ostaa aiemmin loppusyksystä tunikakäyttöön, mutta oli meidän 86/92-kokoa käyttävälle aivan liian lyhyt siihen tarkoitukseen, mekoksi puhumattakaan. Eli mun kokemuksen mukaan ovat aika pientä mitoitusta, mutta tämä vain parin vaatteen kokemuksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin hätäpäissäni läheisestä Prismasta pojalle Cirafin gollegehousut ja olin varma, etteivät montaa pesua kestä menemättä nukkaiseksi tms. Mitäs vielä, aivan unelman pehmeät useamman pesun jäljiltä eikä mitään nukkaan viittaavaa! Vyötäröllä narukiristys ja lahkeissa kuminauharypytys, joka on todella hyvä, koska ei ole liian tiukka, mutta ei myöskään mene kantapään alle. Kympin housuiksi mahtava löyty ja näitä täytyy hamstrata lisää. :) Kokonsa puolesta ovat reiluja, poika on about metrin mittainen ja pitkäraajainen, jolla on vaatteet normaalisti kokoa 104, mutta näistä housuista riitti 98 ja vielä on kasvunvaraa.

 

Småfolkin paitoja ei enää tähän talouteen tule. Ovat laatuunsa nähden ylihinnoiteltuja ja meillä näitä paitoja on joku kymmenisen kappaletta. Joka ainoa on parista pesukerrasta joko haalistunut ja/tai nukkaantunut. :( En tiedä kehtaanko edes kirpparille laittaa, kun meinasin käyttää näitä vielä nuorimmaisella ja pestäväkin niitä olisi. Aluksi ei haitannut, mutta pitemmän päälle kun ajattelee, niin aikamoinen summa rahaa on näihin uponnut ja ei enää parempina paitoina voi edes kuvitella pitävänsä.

 

Aikoinaan pari Maxomorran paitaa ostin ja heti ensimmäisen pesun jälkeen molemmat venyivät muodottomiksi (lyhenivät ja levenivät), sekä värit haalistuivat. Eipä niitä sen jälkeen käytetty kuin yöpaitana talvisaikaan.  :rolleyes:

 

Lindexin gollegehousut ovat pelittäneet päiväkotikäytössä todella hyvin! Hamstrasinkin näitä pari kertaa, kun ovat niitä ota 3, maksa 2 -tarjouksessa olevia. Ainoastaan vyötärön kiristysnauhat ovat turhan paksut, eivätkä pysy millään rusetilla. Onneksi mitoitus on ollut sellaista, ettei hoikallekaan pojalle naruja ole pahemmin tarvinnut solmia ja muutenkin mielestäni vastaavat kokoaan. Kasvunvaraa saa sitten ottamalla kokoa isomman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla myös Småfolkin ja Maxomorran paidoista ihan samanlainen kokemus. En kyllä enää rahojani niihin pistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ostanut itse vain yhden Småfolkin paidan. Se on pysynyt hyvänä kymmenien pesujenkin jälkeen. Serkkutytöltä ollaan saatu käytettynä Småfolkin paitoja niin huonossa kunnossa, että ne kehtaa juuri ja juuri laittaa lapselle päiväkotiinvaravaatteeksi. Muut serkun vanhat vaatteet ovat hyvässä kunnossa, joten ongelma tuskin on pesutavoissa. Taitaa tälläkin merkillä olla aikamoisia laatuvaihteluita.

 

Parhaat kokemukset mulla on Phister&Philinan vaatteista, joita on kertynyt vuosien varrella jonkin verran. Ovat kestäneet kahdella lapsella hyvässä kunnossa, ja mitoitus on useimmissa malleissa sellainen, että käyttöaika on tosi pitkä. Mekot toimivat esim. myöhemmin tunikana, ja jotkut vaatteet on saanut siirtää suoraan isosiskolta pienmmän kaappiin, vaikka ikäeroa on 2,5v. Hieman kalliita normaalihintaan, mutta useimmat olen ostanut alesta puoleen hintaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now