Miljamaria

Tuplarattaat

1123 posts in this topic

Meillä on Mutsyn Urban Riderit, joihin saa samaan runkoon joko duoistuimen, ratasistuimen yhdelle tai vaunukopan. Näidenkin hyvä puoli on siis siinä, että eivät ole pelkät tuplat, vaan käyttöä on myöhemminkin. Nytkin käytetään tarvittaessa pelkkää ratasistuinta tai vaunukoppaa, jos ollaan yhden lapsen kanssa reissussa. Näiden rattaiden ehdoton plussa on myös kääntyvät takapyörät. Kulkevat ketterästi paikassa kuin paikassa. Vaikka nämä ovat peräkkäisistuttavat, niin eivät ole juurikaan pidemmät kuin isommat yhdistelmät. Olen tosi tyytyväinen. Huonoin puoli on pieni takaistuin makuuasennossa. Sinne ei kyllä toppavaatteissa mahdu kovin iso vauva. Etummainen istuin ei mene makuuasentoon, joten ei sovi sellaiselle taaperolle, joka nukkuu rattaissa. Meidän käytössä nämä ovat kuitenkin juuri oikeanlaiset.

 

tuplat004.jpg

Tässä rattaina ja vaunuina:

mutsy_urban_orange.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kaipaisin vinkkejä tuplista, jotka täyttäisi ainakin seuraavat kriteerit:

 

- kapeat

- hyvät renkaat, ei mitkään matkisrimpulat

- ehdottomasti viereikkäin istuttavat

- kuomu tarpeeksi korkea, että poitsu mahtuu istumaan

- ja että sisälle mahtuu sekä taapero että pehmee koppa

 

niin, ja hinta ei saa olla päätähuomaava.

 

Oisko kellään ehdotuksia että mitkä kotiutuisi meille :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsilla on ikäeroa 1v 9kk ja vaunuina P&T Sport. En niitä itse muihin kärryihin vaihtaisi, mutta kannattaa miettiä just mitä kärryiltä vaatii. Ehdottoman hyvä valinta, jos omistaa pienen tai pienehkön auton ja haluaa myös kuskata rattaita autossa. Meillä nämä korvasivat heti esikoisen matkarattaat. Ovat lähdössä myös ulkomaanreissulle kanssamme ensi kesänä. Menevät nopeasti kasaan ja pienempään tilaan kuin useimmat yhdistelmät. Ovat näppärät liikkumaan ja toimivat hyvin lumessakin. Ovat näppärät, kun voin viedä esikoisen hoitoon, laittaa sisaristuimen alakoriin ja jatkaa vaunujen kanssa kaupungille. Musta tuntuisi hassulta kulkea "oikeiden" tuplien kanssa yksi lapsi kyydissä, vaikka siinä ei oikeasti mitään kummallista olekaan. Lisäksi kun on oletettavaa, ettei tuplille ole kauan tarvetta niin hyvä kun toimivat myös yhdellä lapsella.

 

Huonoina puolina on se, että tavarakori on pieni, en saanut eilen sinne pientäkään ruokaostoskassia mahtumaan. Lisäksi ovat vähän huterat. Pisempiä unia ei kaksi lasta pysty ottamaan, torkut ehkä. Ja kantokassi on tosi pieni. Mutta ehdottoman tyytyväinen olen silti, en pois antaisi. Jos valitsisin kärryt pelkästään ulkoiluun eikä niinkään kaupungilla/kaupoissa käyntiin eikä niitä olisi tarkoitus laittaa autoon niin valitsisin luultavasti jotkut muut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä edelleen mietin kahden vaihtoehdon välillä, että ostetaanko tuplat vai toiset rattaat ja seisomalauta. Ikäeroa lapsille tulee 1v8kk ja meillä rattaita tarvitaan lähinnä päiväunien nukkumiseen ja siihen liittyvään ulkoiluun. Eli tuplat pitäis olla sellaiset joissa kumpikin voi nukkua päiväunensa, mutta sitten taas toisaalta vaunut+seisomalauta ja matkikset yhdistelmää puoltais se, että matkikset sais sit aina reissuunkin mukaan esikoisen unia varten. Yhdet vaunut meillä on sekä mun että miehen vanhempien luona. Toisaalta olishan se kätevää, jos molemmat lapset sais nukutettua samalla reissulla. Hankala päätös :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^voi olla riikka hyvin mahdollista että teidän(kin) esikoinen lopettaa ulkona nukkumisen kun vauva syntyy..aika monelle käy tuossa 2 vuoden tienoilla niin. eli sinänsä kannattaa kai miettiä siltäkin kannalta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä tulossa ikäeroa 1v5kk ja ostettiin brion double wavet. tänän haetaankin ne matkahuollosta. kokemusta ei siis vielä suuremmin ole mutta oli oikeastaan ainoat vierekkäinistuttavat joissa oli heittoaisa ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mamalicious, just sitä mä vähän oon ajatellutkin, että vois kaksostenrattaiden käyttöaika jäädä tosi lyhyeksi. Joten varmaankin ostetaan vaan se seisomalauta ja matkarattaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä on lapsilla ikäeroa 1v10kk ja me on pärjätty seisomalaudalla. Päätettiin sillon ennen toisen lapsen syntymää, että ostetaan tuplat sitten, jos ei seisomalauta riitä. Ja oli hyvä päätös!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kyllä me ainakin pärjättiin ihan hyvin. Toki on aina kuljettu aurattuja teitä pitkin. Välillä on meinannu lumi pakkautua seisomalaudan renkaisiin, mutta mun mielestä yllättävän vähän. Ja meillä kyllä poika tykkäsi talvellakin kävellä jonkin verran, että seisomalautaakaan ei ihan jatkuvasti käytetty.

 

Meillä on siis Kiddy Board -merkkinen seisomalauta

 

britax_kiddy_board.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ikäeroa on 1v 9kk ja emme kyllä pärjäisi ilman tuplakärryjä pelkällä seisomalaudalla. Isosisko kävelee tosi mielellään, mutta suunta ja vauhti ei ole äidin määriteltävissä. Paikoissa, joissa kulkee autoja on tyttö pakko sitoa johonkin kiinni tai muuten juoksee ties minne. Seisomalaudalla viihtyy hetken, samoin rattaiden vierellä kävellen, mutta kun väsymys iskee niin viihtyminen loppuu enkä tiedä kuinka saisin lapsen ilman kärryjä kotiin. Neidillä on siis aika vahva uhmaikä ja muutenkin temperementtia ja kiukun yllättäessä on kärryihin saaminenkin vaikeaa.

Mutta tosi erilaisia lapset siis ovat, monilla varmasti seisomalauta riittää tai sitten vaunut-kantorinkka/reppu-yhdistelmä. Ehkä meilläkin vielä joskus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, muutkin pähkäilevät saman asian kanssa! Meillä on ipanoille tulossa ikäeroa 1v 7kk. Esikoinen ei vielä kävele, joten oletan että siinä vaiheessa, kun uusi vauva tulee, on kävelyharjoitukset vasta alkamassa ja tuskinpa tuo millään lenkillä kovin pitkään itse tepastelee, ja jos tepastelee niin on meno niin onnetonta että äiti tahtoo viskata tyttösen rattaisiin. Jotenkin oletan, ettei seisomalautasysteemikään vielä tuossa vaiheessa oikein meillä toimisi. Mä jotenkin aavistan, että pikkuvauvan ja lähes kaksivuotiaan päiväunet eivät osu samoihin aikoihin, joten nukkumiseen kumpikin varmaan tarvitsee omat vehkeet.

 

Rattailta kaipaan minäkin ehdottomasti heittoaisaa ja kunnon pyöriä että saa täällä landella kuljettua hyvin talvellakin auraamattomilla teillä. Vaihtoehtoja on jotenkin olemattoman vähän näissä tuplissa.. Mä noista Brio Waveista luin, että niissä olisi todella matala se istuinosa, että jos on pitkä lapsi, niin hyvin pian ottaa pää kuomuun eikä mahdu enää kyytiin. Tiedä häntä, miten oikeasti on.. Mutta sen takia jätin Briot pois laskuista. Emmaljungalla ei ole kuin siinä vanhassa Ceroxissa heittoaisa. Firkon-merkkisissä "halpiksissa" olisi heittoaisa ja tilaa näytti olevan reilusti, ei kellään sattuisi olemaan näistä kokemusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bongasin netistä uudet Phil&Teds Vibe vaunut. En tiedä mitä eroa noissa käytönnössä on Sporteihin verrattuna, mutta näyttävät kyllä aika kivoilta!! Ehkä kuitenkin ajellaan meidän Sporteilla...

Kuvaa en osannut laittaa, mutta linkin takaa löytyy Vibe ja myös P&T Dash.

 

http://www.philandteds.com/nz/vibe_08_1.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johonkin haaveiluketjuun nuo Vibet ainakin mun osalta kuuluvatkin. Ei taida ihan vaan ulkonäön takia olla mahdollista Sporteja noihin vaihtaa... :rolleyes::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on EasyWalker Duowalker Sky-tuplat, lisävarusteena hommattiin vauvalle koppa.

 

2008_0411_181859.jpg

Duowalkerarmy1.jpg

 

Ikäeroa meidän lapsosilla on puolitoista vuotta ja nyt viikon käytön jälkeen ei rattaista ole pahaa sanottavaa. Hyvin ovat kuoppaisella asfaltilla (täällä jalkakäytävien kunto ei oo mikään häävi) eteenpäin menneet , etupyöriäkään ei oo tarvinnut lukita. Tänään testasin meidän lähikaupassa ja näppärästi sielläkin mahtui pyörimään :) . Erityisen hyvää on ollut just tuo kova koppa vauvalle, ei ole veli päässyt häiritsemään pientä. Ehkä sitä kääntöaisaa joskus ois tarvinnut nyt auringon paistaessa, kun esikoisen rattaissa se on, mutta pitää hommata aurinkosuoja taaperon puolelle niin ei tarvitse vetää rattaita jatkossa.

 

Alunperin päädyttiin just sisätilojen puolesta näihin rattaisiin, meidän isokokoinen taapero mahtui hyvin istumaan talvivaatteissakin näihin. Melkein kaikki mallit tuli testattua mitä Suomen markkinoilta löytyy ja osassa tosiaankin vei puolet myös vauvan tilasta esim. just noissa Brion tuplissa missä käännettävä aisa. Meille tärkeätä oli että molemmat voivat tarvittaessa nukkua unet vaunuissa, siksi hylättiin nuo peräkkäin istuttavat. No eivät nämä onneksi leveydeltään ole kuin 75cm eli normaali ovista mahtuvat mainioisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
britax_kiddy_board.gif

 

 

 

 

Mäkin olen tollasta miettinyt :) Mut sit taas mietin että jos neiti haluaiskin välillä istua/nukkua?

Mut uusia vaunuja mun on turha ostaa...Olen kattellut käytettyjä ja nekin olleet ihan hyviä :)

Mutta vielä ei ole tarvetta kun odotellaan pikkukakkosen tärppiä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokomuksia/kuulopuheita näistä?

 

Jule%20Twin.jpg

 

Meillä siis tarve on sisruksille joille ikäeroa tulee joku vuosi ja 10 kuukautta. Pehmeä koppa löytyisi omasta takaa. Kävin tänään noita hiplaamassa ja ihan päteviltä vaikuttivat. Ainoa mikä mietittyttää on kuomun korkeus (että esikoinen mahtuu siellä istumaan) ja selkänojan säätö (on joku remmi systeemi, mulla ei sellaisesta ole kokemusta..).

 

Comments?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marde: Mamalicious pyysi kommentoimaan ko. rattaista :lol:

Meiltä siis moiset löytyy ja olen ollut hyvin tyytyväinen. Etupyörät tekee rattaista hyvin näppärät maastossa kuin maastossa.

Taapero, kenen valtakuntaa toinen puoli on, on iältään 1v11kk ja hyvin mahtuu rattaissa istumaan, eli ei pää osu "kattoon" :lol: Tilaa on muutenkin ihan riittävästi myös leveyssuunnassa.

Tuo remmikiinnityskään ei ole mikään ongelma, joskin hieman opettelua/totuttelua vaati. Molemmilla puolilla on oma säätönsä ja ihan hyvin toimii.

Voin suositella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kiitsa kommenteista. Vielä semmonen kyssäri, että minkäkokoinen teidän taapero on? Siis että mahtuu hyvin istumaan tuossa. Onko teillä vaunujen oma koppa vai joku muu koppa käytössä? Meillä olisi pehmeä koppa esikon Teutonian yhdeistelmistä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marde: Taapero on n.85cm ja 11.5kg, eli siro tyttönen. Mutta kyllä sitä tilaa on ihan riittämiin. Itsekin mietin samaa, että mahtuuko, mutta kyllä se siellä pystyy olemaan niin kauan, kun tarvii(meillä itseasiassa taapero oli mukana "sovittamassa" rattaita...).

Vauvalla meillä on Brion pehmeä koppa, ja sekin sopii sinne. Liikkeessä muistaakseni sanottiinkin, että melkein kaikki kopat sinne mahtuu, ettei edes kannata ostaa erikseen, jos vaan sellainen jo valmiiksi kotoa löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Koelstran vierekkäinistuttavat tuplat ja pidän niistä kovin. Ovat suhteellisen kapoiset ja kulkevat kätevästi. Miinuksena tietysti se, että kapea ulkomitta tarkoittaa myös kapeaa sisämittaa eli talvivauvalle tulisi kopassa herkästi ahdasta. Pitkä esikoinen (1v 8kk) on myös aika ahtaasti kuomun alla, mutta kuomua ei tulekaan käytettyä muuten kuin tytön nukkuessa.

 

Tytär nukkuu pitkät päikkärit kärryissä kerran-pari viikossa, joten sen puolesta kunnolla kallistuva selkänoja on ollut ihan ehdoton. Samoin noiden jousitus on huomattavasti parempi kuin esikoisen omissa rattaissa (Quinny Speedi SX). Meillä on siis käytössä tuollainen kuvan systeemi, toinen istuin odottaa syksyä varastossa, meni erittäin lituskaksi.

 

Flexxo%20Twin%201RW%20zwart.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.