dizo

Clomifenien toimiminen

689 posts in this topic

Elikkä mun on nyt tarkoitus aloittaa ensimmäinen clomifen kierto ja siksi kiinnostaakin kovasti:

 

Onko teillä clomit oikeasti saaneet munasolun kypsymään ja onko tapahtunut ovulaatiota??

Onko käynyt niin, että onkin kypsynyt useampi munasolu ja on ollut kaksosten mahdollisuus, tai sitten on kypsynyt kolme tai useampi ja olette saaneet yrityskiellon??

Ovatko clomit tuoneet sen toivotun tuloksen, eli onko raskaus saanut alkunsa?? Jos on, niin monennesta clomikierrosta??

Ja lisäksi kiinnostaa, että oletteko lähteneet liikkeelle yhdellä tabletilla päivässä, vai kahdella (50/100mg)?? Ja onko annosta jouduttu matkan varrella pienentämään/suurentamaan?? Onko tullut sivuvaikutuksia??

 

Tämmöisiä täällä pohdin kovasti.. :)

 

Niin ja anteeksi jos tää kuuluis vauvakuumeeseen. Mä vaan ajattelin, että tällä puolella ihmisillä luultavasti on enemmän kokemusta clomeistakin..

 

muoks. Lisää kysymyksiä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä söin clomeja (pcon takia) MUISTAAKSENI 2tbl/pvä. ensimmäisessä kierrossa saatiin ovulaatio aikaiseksi kp 29 ja siitä sitten tärppäsikin heti. sivuvaikutuksia mulle ei tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselin jo tuolla terolut-ketjussakin, mutta josko täällä olisi asiantuntijoita....

Teroluteista ei siis minulle ollut apua (menkat se kyllä sai aikaiseksi, mutta ovulaatiota ei ole näkynyt). Voiko heti terojen jälkeen pyytää lääkäriltä clomeja vai miten prosessi teillä muilla on mennyt? Millaisia tutkimuksia vaaditaan ja kävittekö yksityisellä vai terkkarissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin neljä kiertoa clomeja ja ne toimi kuten pitikin. Tulosta ei kuitenkaan tullut, koska sitten myöhemmin tarkemmissa tutkimuksissa syy lapsettomuuteemme olikin miehessä.

Otin kaksi tablettia per päivä.

Ekassa clomikierrossa tuli ihan hirvittävät sivuoireet pahinta oli varmaan se pahoinvointi (oli kokoajan sillä hilkulla etten oksentanu), mutta sitten kai elimistö tottui niihin ja muissa kierroissa oireet olivat siedettäviä.

Mitään seurantaultria mulla ei clomien aikaan ollut, kun emme olleet lapsettomuushoidoissa silloin vielä. Söin niitä kiertojen tasaamiseksi.

 

IUI hoidoissa söin Femar-tabletteja, uudenaikaisempi keksintö kuin clomit. En saanut mitään sivuoireita, joka kerta kypsyi yksi munarakkula. Irrotus tapahtui kylläkin pregnylin avulla, jotta saatiin hoito ajoitettua oikein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clomit toimivat meille tosi hyvin eli tulin ekasta kierrosta raskaaksi, tosin ovulaatiotesteillä en saanut ovulaatiota näkymään. Sivuoireista jäi mieleen aivan hillitön yöhikoilu :P

 

muoks. seurantaultraa ei ollut meilläkään

 

muoks2. ensimmäisessä ultrassa raskausviikolla 8 näkyi alkion lisäksi möntti, jonka gyne sanoi olevan kaksonen, joka ei ollut lähtenyt kehittymään. Seuraavassa ultrassa möntti olikin sitten kai kuivunut pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon nyt syönyt 3 kiertoa clomeja. Ekassa kierrossa söin yhden tabletin päivässä ja ovulaatio tapahtui kp 19. Tässä kierrossa ei siltikään onnistunut. Tokassa kierrossa söin myös 1 tabletin päivässä, ovulaatiota ei ilmeisestikään tapahtunut, menkat alkoi vasta joskus kp 50 -->

Nyt menossa kolmas kierto, tällä kertaa söin 2 tbl / pv. Ovulaatio oli kp 14 ja nyt sitten vaan ootellaan että onko tullut mitään tulosta. Jotenkin en jaksa uskoa siihen, luulen että mulla mättää jokin muukin kuin vaan ovuloimattomuus (esim. munatorvet tukossa tai jotain...).

 

Muita sivuoireita ei oo ollut kuin se, että ekassa ja nyt tässä kierrossa on rinnat olleet tosi arat! Siis heti ovulaatiosta alkaen ja aina sinne menkkojen alkuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä söin clomeja ja metuja ja se toimi. Munasolut kasvoivat ja kenties irtoilivat. Ajoitusta ei vaan saatu kohdalle. En tiedä.

 

Viime vuonna sit tärppäsi ja tähän avitti kenties se että lääkäri kertoi että kierrosta on tulossa pitkä ja näin ollen osattiin venyttää ajoitusta. Ja kun sit käytiin tokassa ultrassa tärpin jälkeen tää lääkri oli kirjoittanut papereihin että vasemmalla puolella näkyy joku kystä jonka kaveri suomensi että on munasolun jämät tai jotkut eli siis ovulaatio on tapahtunut.

 

Nyt napsin taas metuja ja clomeja ilman ultria joten katotaan miten onnistuu. Ultriin ois tarkoitus lähteä tässä kesän kynnyksellä

 

Lisäys:

Ekassa ultrassa plussan jälkeen näkyi kaksi sykettä eli kaksoset oli tulossa, mutta kaksi viikkoa myöhemmin toinen oli vuotanut pois (kärsin runsaasta verenvuodosta). Ja söin 4 metua pvä ja 1 clome sen 3-7 kp. tarkoitus oli nostaa kahteen, mutta ei sit nostettukaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin Clomeja viime kesänä 4 kiertoa annoksella 1 x 2. Munikset kasvoivat, irtoilusta en sen tarkemmin tiedä, mutta tulosta ei tullut. Sivuoireita: päänsärky, yöhikoilut, kiukkuisuus, yleinen huonovointisuus.

 

Femareilla sitten lopulta tärppäsi. Sivuoireet: ei juuri mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kanssa clomit alkoivat tuottaa tulosta, tosin annoksella 1 x 3. Eli munasoluja kehitty 1 tai 2 per kierto, mutta lasta emme sillä tavalla kuitenkaan saaneet.Kerran niillä tärppäsikin, mutta päättyi keskenmenoon RV7.

Nyt menossa IVF- ja Pas-kiertoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä söin syksyllä clomeja ensin 1tbl/pv kp 5-9 ja sitten 2tbl/pv kp 3-7, ei vaikutusta kummassakaan.. Taustalla lievä pco..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Voiko heti terojen jälkeen pyytää lääkäriltä clomeja vai miten prosessi teillä muilla on mennyt? Millaisia tutkimuksia vaaditaan ja kävittekö yksityisellä vai terkkarissa?

 

Nostan omia kysymyksiäni. Osaisiko joku auttaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mä sain Clomit yksityiseltä gyneltä, kun terot ei toimineet. Samalla reissulla tehtiin tosin ultratutkimus, jossa selvisi PCO. Söin colmeja puolisen vuotta annoksella 2 tablettia päivässä. Välillä tuli ovis, välillä ei. Nyt on sit tas järeämmät konstit käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä söin clomeja 4 kiertoa, joista 2 tehtiin inssi, mutta ei tulosta. Söin 1 tbl/päivä ja 5 päivän ajan. Merkittävin oire oli hikoilu yöllä, mutta ei juuri muuta. Munasolu kypsyi ihan kivasti (1 kpl) ja irtosikin, mutta ei sitten kuitenkaan tärpännyt. Nyt olen siirtynyt pistoshoitoihin ja vastaavia oireita ei kumma kyllä ole ollut läheskään niin paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista! Jännittynein mielin mä nyt itekin lähden clomeja syömään.. Sit ku nyt on vielä se tilanne et ne on loppu apteekeista syksyyn asti ja mulla on vaan 20tbl kotona, ni jänskättää et mitä sitten jos noi ei tuo toivottua tulosta.. No, stressaaminen tuskin ainakaan auttaa asiaa.. ;)

 

Ja Supsa: Mä sain clomit gyneltä kun teroista ei ollut tähän apua. Pyysin vaan ja perustelin pyyntöäni, ni hän sit kirjoitti reseptin. Ensin vielä ultrasi ja otettiin muutamat verikokeet ja kun kaikki oli ok, ni sit sain lääkkeet. Eli mulla ei ainakaan näyttänyt olevan mitään PCOta tmv, mutta sain clomit silti kun oli selvää, että mä en ovuloi. Tosin niinku tos aiemmin sanoin, ni nyt apteekeissa on se tilanne (ainakin näin sieltä mulle kerrottiin) että clomit on loppu. Toimittajalla on jotain vaikeuksia ja niitä saadaan luultavasti lisää vasta syksyllä, viikolla 38. Eli tässä tilanteessa vaikka saisit reseptin clomeille, ni siitä ei ole hyötyä. Mutta on muitakin vastaavia lääkkeitä, eli kannattaa sit tietenkin pyytää sellaisen reseptiä. Sekavan kuuloista.. :blink:

 

Ja edelleen tänne voi mielellään kirjoitella niitä kokemuksia.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^onpas inhottava tilanne jos clomeja ei saa apteeksista..mahtaakohan niitä "femareita" (vai mitä ne nyt oli) saada?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti (ja luultavasti) saa jotain clomeja vastaavia..

 

Mamalicious: Miten sulla tossa ekassa clomikierrossa tuli ovis vasta kp29?? Muistatko et aloitko sä syömään clomeja myöhemmin ku kp3, vai kestikö niillä munasoluilla vaan kypsyminen noin kauan??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli taustalla PCO, johon aloitin Clomit 1 tbl kp 3-7. Ultralla varmistettiin, että näyttivät toimivan. Ovistestit tosin eivät kertaakaan Clomi-kierroissa antaneet kunnon plussaa... Käytin Clomeja ensin kaksi kiertoa, sitten pidettiin kierron tauko ja kolmannesta Clomi-kierrosta sitten tärppäsi, josta tuloksena nyt 1v. 8 kk esikoinen.

 

Sen kummempia sivuoireita en muista saaneeni.

 

Me käytiin yksityisellä vähän vajaan vuoden yrittämisen jälkeen, koska mulla kierrot oli tosi pitkät ja epäsäännölliset. Sain Clomireseptin muistaakseni tokalla käynnillä, kun oli ensin kartoitettu kiertoa ultralla ja verikokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitan tähän kysymykseni toisesta ketjusta, josko täällä jollain olisi kokemusta:

 

Mulla on nyt kahdessa kierrossa ollut ärsyttävää alkutuhrua ennen kunnon menkkojen alkua. Tällaista tuhrua ei ole ollut ikinä ennen. Mietin voiko miehen syömä Clomifen vaikuttaa minuun näin? Siis jos se lääke vaikuttaa spermaan ja sitähän tässä on taas kerätty sisuksiin ;) . Mies aloitti lääkekuurin helmikuun alussa, ekat menkat oli maaliskuun alussa ja toiset alkoi viime perjantaina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ompas hyvä ketju! Itse olen juuri tänään napannut viimeisen ensimmäisistä viidestä clomista, jotka gyne minulle määräsi ovuloimattomuuteen. Minuakin on hikoiluttanut öisin kovasti, mutta muuten ei ole ollut mitään kummempia sivuvaikutuksia. Ensi torstaina on seurantaultra, jota jännitän jo kovasti. Toivottavasti ovis olisi tulossa! Odotukset clomien suhteen on tosi kovat, vaikka taas uuden pettymyksen pelko välillä kolkutteleekin mielessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin Clomeja 5 kiertoa niin, että viimeisessä kierrossa oli ovulaatio, mutta siitä ei tärpännyt. Edellisissä kierroissa ei ovulaatiota ollut (ei ollut seurantaultraa, vaan vain verikokeella todettiin, oliko ovulaatiota ollut). Viidennen kierron aikana olin jo Naistenklinikalla hoidossa (Clomit olin saanut yksityiseltä) ja siellä sit siirryttiin järeämpiin hormoneihin, joiden avulla se plussa sit saatiin.

Clomeista mulle tuli ihan hirveet sivuvaikutukset, eli sellaiset vaihdevuosien tapaiset oireet. Yöllä heräsi moneen otteeseen siks, että oli kylmä ja sit kuuma ja sit taas kylmä. Mitenkään ei ollut hyvä olla, jne...

Kävin siis aluksi yksityisellä, joka määräsi terolutit ja kun ne ei toiminu, niin määräsi sit clomit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mamalicious: Miten sulla tossa ekassa clomikierrossa tuli ovis vasta kp29?? Muistatko et aloitko sä syömään clomeja myöhemmin ku kp3, vai kestikö niillä munasoluilla vaan kypsyminen noin kauan??

 

ihan normaalisti söin clomit kp 3-7 (tai 5-9, en oo nyt 100 varma). ne clomit ei varmaan sitten toiminut mulla ihan toivotusti koska ovis tuli vasta niin myöhään. ja voihan olla että kyseessä oli lopulta ihan luomu-ovis johon clomeilla ei ollut osaa eikä arpaa...

 

vai miten teillä muilla on ovis tullut jos clomit ovat sellaisen saaneet aikaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clomeja söin kolmessa kierrossa 1tbl/pv. Mulle clomit määrättiin tehostamaan ovulaatiota, koska ovis todennäköisesti tapahtuu ilmankin clomeja. Clomit eivät tuottaneet tulosta, mutta pahensivat endometrioosista johtuvia oireitani melkoisesti. Mitään seurantaultria ei ollut. Sivuvaikutuksina päällimmäisenä muistissa hikoilupuuskat, matala mieliala ja alavatsakipu (paineentunne munasarjojen kohdalla), mut kyllä ne kesti! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
vai miten teillä muilla on ovis tullut jos clomit ovat sellaisen saaneet aikaan?

 

 

Mulla tuli ekassa clomikierrossa ovis kp 19, toisessa ei ollenkaan ja nyt kolmannessa kp 14.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on PCO ja söin siihen clomeja. Aluks 1tbl/pv joka ei vaikuttanu mitenkään. Seuraavasta kierrosta nostettiin 2tbl/pv jolloin kasvoi yks munasolu. Ei silti tärpänny. Kolmannes kierros sama homma eli ei raskautta. Sit mulla oli yks välikierto jonka aikana tehtiin munatorvien aukiolo tutkimus. Sen jälkeisessä kierrossa vielä clomit 2tbl/pv + pregnyl irrotukseen ja vielä luget tukemaan kiinnittymistä. Tästä kierrosta sain elämäni ensimmäisen plussan ja nyt odotellaan malttamattomana ens viikon varhaisultraa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä soin clomeja esikoista yritettäessä. Annos oli 1 tbl/päivä. Munasoluja tuli yksi ja tuuria oli mukana sillä tulin raskaaksi. Taustalla oli e-pillereiden lopettamisen jälkeen huonosti käynnistynyt kuukautiskierto. Teroluteilla saatiin kyllä vuoto aikaan, mutta ei ovulaatiota.

 

Kakkonen tärppäsikin sitten luomusti. Yhdet kuukautiset ehti tulla esikoisen syntymän jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now