Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Monikkouutisia

39 posts in this topic

Vauva- ja lapsiuutisille on oma ketjunsa yleisessä osastossa, mutta ajattelin pistää pystyyn ketjun monikkoja koskeville uutisille ja jutuille. Jos siis bongaatte hyviä ja hyödyllisiä, hauskoja ja vähemmän hauskoja uutisia koskien kaksosia, kolmosia jne., niin pistäkääpä niitä myös tänne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nainen synnytti kaksoset 60-vuotiaana Kiinassa

STT 27.5 2010 15:12:33

 

Kuusikymmenvuotias nainen on synnyttänyt Kiinassa kaksoset, kertovat viralliset tiedotusvälineet. Koeputkihedelmöityksellä raskaaksi tullut nainen on tiettävästi vanhin Kiinassa äidiksi tullut.

 

Nainen synnytti kaksostytöt ennenaikaisesti keisarinleikkauksella itäisen Anhuin maakunnan pääkaupungissa Hefeissä.

 

China Daily -lehden mukaan nainen on kertonut halunneensa lapsen helpottaakseen 28-vuotiaan tyttärensä Tingtingin kuoleman aiheuttamaa tuskaa. Tytär kuoli kaasumyrkytykseen yhdessä miehensä kanssa viime vuonna.

 

Naisen sukulaiset ja ystävät yllyttivät häntä uuteen raskauteen. Aviomies oli ensin vastaan, mutta myöntyi sitten.

 

Synnytyksen jälkeen nainen kertoi vauvojen itkun muistuttavan kuolleen tyttären itkua.

 

Kaksi koeputkihedelmöityksellä raskaaksi tullutta intialaisnaista synnytti 70-vuotiaina kaksi vuotta sitten. Heitä on pidetty maailman vanhimpina synnyttäjinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tällainen oli tämän päivän TS:ssa:

 

" Bulgarian kaksoskylä hämmentää tutkijoita

 

Rudnikin kylässä asustavalla perheenäidillä Tereza Todorovalla on kaksostyttäret, ja niin on hänen kaksossiskollaankin. Myös Teresan äidillä on kaksossisko, jonka aviomiehellä sattuu olemaan kaksosveli. Kaupan päälle sukuun kuuluu vielä yksi kaksospari lisää. Monimutkaista? Eikä se Rudnikissa tähän jää. 5000-henkiseen kylään on viimeksi kuluneiden 65 vuoden aikana syntynyt peräti 56 kaksosparia. Viime vuonna kylässä tapahtui 60 synnytystä, joista neljä tuotti kaksoset.

 

Todennäköisyys on yli nelinkertainen koko maan keskiarvoon nähden, ja se pätee sekä seudun bulgaari- että romaniperheisiin. Oudon ilmiön syytä ei tiedetä, mutta niin tutkijoilla kuin kyläläisilläkin riittää selityksiä.

- Joka juo Rudnikin mineraalivettä ja hengittää sen ilmaa ja kävelee sen kivillä saa takuulla kaksoset, vakuuttaa Dimka Katelieva, joka järjestää kylän jokakeväiset kaksosfestivaalit.

- Kun menin naimisiin, tätini joka on kaksonen sanoi, etten saa luopua toivosta, vaikken heti saisikaan itse kaksosia. Mutta halusin niitä niin kovasti, että se toimi heti! kertoo 29-vuotias Milena Slavova.

 

Kansallisen genetiikan laboratorion professori Ivo Kremenski arvelee syyksi perinnöllistä taipumusta ja kapeaa geenipoolia.

- Jotkin puolisot ovat todennäköisesti kaukaista sukua keskenään, koska muuttoliike Rudnikin tapaisissa kylissä on ollut vähäistä ja geeneissä ei ole tapahtunut paljonkaan vaihtumista, hän uskoo.

 

Eräs tunnettu sofialainen gynekologi puolestaan epäilee, että alueen maaperässä ja vedessä saattaa tosiaan olla joitain aineita, jotka kiihdyttävät ovulaatiota ja aiheuttavat useampien munasolujen yhtäaikaisia irtoamisia, mistä seuraa kaksosia.

 

Perinpohjaisia tutkimuksia odotellessa rudnikilaiset yrittävät ottaa kaiken irti festivaalistaan ja ennen muuta tulla toimeen -- kaksoslapsista on toki iloa, mutta myös kulunkeja. Kylän työttömyysaste on korkea ja monet elävät köyhyysrajan alla. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tosi mielenkiintoinen uutinen! :girl_smile::girl_haha: Varmasti tuolla kapealla geeniperimällä on jotain vaikutusta asiaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turun Sanomat 14.9.2010

 

"Kaksosveli parantaa sisarensa avaruudellista hahmottamista

 

Kaksossisaruksen sukupuoli saattaa vaikuttaa naiskaksosen avaruudellisen hahmottamisen taitoihin, osoittaa Helsingin yliopistossa tehty tutkimus. Naiskaksoset, joilla on kaksosveli, pärjäsivät väitöskirjatutkija Eero Vuoksimaan tutkimuksessa avaruudellisessa hahmottamisessa niitä naiskaksosia paremmin, joilla on kaksossisko.

 

Miehet ovat keskimäärin naisia parempia avaruudellisten tehtävien hahmottamisessa. Miehet osaavat esimerkiksi rotatoida eli pyörittää mielessään paremmin kolmiulotteisia kappaleita. Vuoksimaa selvitti mielensisäistä rotaatiokykyä 804 kaksosella, joiden sisarus oli samaa tai eri sukupuolta. Miehet pärjäsivät aikaisempien tutkimusten tavoin tässä tehtävässä naisia paremmin, ja yllättäen kaksosveli näytti parantavan naiskaksosen suoritusta.

 

Ilmiötä kutsutaan maskulinisaatioksi, jonka syyksi on ehdotettu joko sikiöaikaista tai syntymän jälkeistä ympäristöä. Eläintutkimuksista on saatu näyttöä naaraskaksosen altistumisesta uroskaksosen testosteronille sikiökaudella, mutta ihmisten monikkoraskauksissa ilmiötä ei ole todettu. Syntymän jälkeen tytöt, joilla on kaksosveli, saattavat "altistua" siskoparia enemmän pojille tyypillisille leikeille ja toiminnoille."

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Selvä tapaushan tuo... Ja surullinen sellainen. :girl_to_take_umbrage2: Naisten ja tyttöjen arvostus on tosiaan aivan ala-arvoista luokkaa joissakin maissa. :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Jennifer Lopezin lapsista mainostähtiä

Keskiviikko 27.10.2010 klo 21.19

 

Jennifer Lopezin kaksoset esiintyvät äitinsä rinnalla Guccin mainoksessa.

 

jenniferjuttu12710LS_503_vi.jpg

(SPLASH/AOP) Kaksivuotiaat kaksoset, Max ja Emme poseeraavat ensi kertaa mainoksessa. Kaksoset antoivat kasvonsa Guccin uudelle lastenmallistolle, joka tulee kauppoihin ensi kuussa. Lastenvaatteiden hinnat liikkuvat 360 ja 1100 euron välillä.

 

Hurmaavat taaperot kuvattiin seksikkään äitinsä rinnalla Malibun rannoilla.

 

- En ole koskaan työskennellyt lasteni kanssa tällä tavalla. Se oli todella erikoinen kokemus, Jennifer Lopez kertoi Us Weekly -lehdelle.

 

Lasten isä Marc Anthony oli aluksi mainoskampanjaa vastaan. Gucci suostutteli isän hyväksymään mainokset lupaamalla lahjoittaa yli 36 000 euroa Jenniferin luotsaamaan hyväntekeväisyyskampanjaan.

 

jenniferjuttu22710LS_503_vi.jpg

(SPLASH/AOP) IL

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2270121-2270121-1-1288441577.jpg

 

Celine Dion nimesi lapsensa presidentin mukaan

29.10.2010 12:13

 

Kanadalaislaulaja Celine Dion on antanut keisarileikkauksella lauantaina syntyneille kaksospojilleen nimet.

 

People-lehden mukaan Dionin pienokaiset on nimetty Eddyksi ja Nelsoniksi. Dion ja hänen puolisonsa Rene Angeli päätyivät antamaan lapsilleen nimet kahden heille suuren ihmisen kunniaksi.

 

Eddyn nimi tulee tuottaja Eddy Marnaysta, joka on vaikuttanut heidän molempien elämäänsä.

 

Nelson taas Etelä-Afrikan entisestä presidentistä Nelson Mandelasta. Edustaja kertoo Dionin ja Angelin vaikuttuneen suuresti vapaustaistelijasta, jonka he ovat kunnian saaneet tavata.

IS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celine Dionin paljastus - odotti alunperin kolmosia

 

Viikon vanhojen kaksospoikien onnellinen äiti paljasti ranskalaisen uutiskanavan haastattelussa intiimin asian.

 

Celine Dionin, 42, ja aviomiehensä René Angélin, 68, perheonni täydentyi lokakuun 23. päivä kahdella pikkuisella pojalla. Pariskunnalla on ennestään yhdeksänvuotias Rene Charles -niminen poika.

 

Satoja miljoonia albumeita urallaan myynyt Celine ei ole ollut yhtä onnekas lapsien saamisen kanssa. Jo vuosia lapsihaaveistaan kertonut laulajatar koki useita epäonnistuneita hedelmöityshoitoja, ennen kuin pikkuiset pojat syntyivät. Eddy- ja Nelson-nimet saaneet pikkuiset syntyivät etuajassa, mutta ovat muuten terveitä.

 

Celine paljasti ranskalaisen uutiskanavan haastattelussa odottaneensa alunperin kolmosia, mutta yksi alkioista meni kesken heti raskauden alussa.

 

- Hän päätti lähteä pois antaakseen veljilleen tilaa kasvaa, laulajatar kertoi.

 

Celine on myös paljastanut poikiensa nimien tarinan. Eddy-nimen saanut pienokainen on saanut nimensä laulajattaren ensimmäisen tuottajan Eddy Marnayn mukaan. Nelson-nimi tulee taas Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandelan mukaan.

 

(MTV3)

 

Celine Dion odotti alunperin kolmosia

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ja kuinka moni odottaakaan aluksi tietämättään kaksosia... Nykyisin alkuraskauden ultraamisen ansiosta tuokin nyt tiedetään.

 

Mies muuten sanoi, ettei missään nimessä halua mennä varhaiseen ultraan sitten joskus, jos/kun meille on vauva taas tulossa. Pettymys olisi kuulema valtava, jos aluksi mahassa olisikin kaksi ja sitten np-ultrassa enää vain yksi... :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isyystestin käsittämätön tulos: Kaksoset tuli - kaksi eri isää

Julkaistu: 27.12.2010 22:02

 

 

Puolassa on syntynyt varsin poikkeukselliset kaksoset.

 

Puolassa on syntynyt kaksoset, joilla on eri isät. Vastaavia tapauksia tiedetään maailmassa vain muutama.

 

Naimisissa olevalla naisella oli raskaaksi tulleessaan suhde toiseen mieheen. Kaksosten syntymän jälkeen nainen haki avioeroa. Hän teetätti isyyskokeen todistaakseen, etteivät lapset ole aviomiehen. Koetulokset paljastivat kuitenkin, että poikavauvan isä on naisen aviomies ja tyttövauvan isä naisen rakastaja.

 

Niin kutsutut erimunaiset kaksoset ovat hyvin harvinaisia. Ne saavat alkunsa, kun naisen kaksi eri munasolua hedelmöittyy kahden eri miehen siittiöistä. Tämä on mahdollista, jos naisella on ollut ovulaation aikana useita seksikumppaneita ja häneltä on irronnut useampia munasoluja.

 

Tapauksesta kertoi puolalainen TVN24-uutiskanava.

 

STT

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kylläpä STT on ajan hermoilla ja varsinkin tietäädash2.gif... Meilläkin on siis erittäin harvinaiset erimunaiset kaksoset... Toivottavasti STT:n tietopläjäys erimunaisten kaksosten alkuun saamisesta ei leviä kovin laajalle, on mulla meinaan sitten selittämistä siinäettä kuka on toisen isärolleyes.gif.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ja ^^ :girl_haha::girl_crazy::girl_crazy::girl_haha:

Täällä myös erittäin harvinaisten erimunaisten kaksosten äiti alkoi heti kuumeisesti miettiä kukakohan olisi sitten toisen lapsen isä.. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, sama täällä.. :girl_impossible::girl_haha: Eihän se nyt enää ole ihmekään, etteivät lapsemme näytä "kaksosilta" vaan ovat aika eri näköisiä. Olis nyt edes sama isä ollut... :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mutta tuossa tuli selvä selitys sille, että kun meidän poitsutkin on erimunaiset ja aivan eri näköiset... :girl_wink: ehkä nuo ei ole sitten täysin sukua? En kyllä muista missään väärillä poluilla olleeni... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanskan kruununprinsessa Mary sai kaksoset

 

HS 8.1.2011

 

 

Kööpenhamina. Tanskan kruununprinsessa Mary on synnyttänyt kaksoset. Toinen kaksosista on poika ja toinen tyttö. Synnytys sujui isän, kruununprinssi Frederikin mukaan hyvin. Mary vietiin Kööpenhaminan Rigshospitaletiin varhain aamulla.

 

"Vaimoni on synnyttänyt kaksi tervettä lasta. Ensin syntyi poika ja sitten tuli tyttö, kertoi Frederik tanskalaisviestimille. Poika painoi 2 674 grammaa ja tyttö 2 554 grammaa.

 

Frederik kuvaili synnytystä mahtavaksi kokemukseksi. Kruununprinssi Frederikillä ja kruununprinsessa Maryllä on ennestään kaksi lasta: 5-vuotias Christian ja 3-vuotias Isabella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0