Boogie

Hoitolaukku

428 posts in this topic

Minua kiinnostaa minkälaisia hoitolaukkuja teillä on käytössä? Vai onko ollenkaan? Erityisesti kiinnostaa muut kuin vaunuihin kuuluvat tai lisäosina myytävät laukut. Mitä ominaisuuksia niissä on hyvä olla? Vai onko varsinainen hoitalaukku täysin tarpeeton? Pärjääkö tavallisella, vähän isommalla käsilaukulla? Kuvia olisi myös mukava nähdä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä esimerkiksi yksi vaihtoehto, tosin ihan oikea hoitolaukku seimi.fi -osoitteesta

 

 

giraffe1.jpg1622.jpg

 

Ihana ruskea-valkoinen hoitolaukku OiOilta. Runsaat sisätilat useine taskuineen, sisältää ison pehmeän hoitoalustan, foiloidun pullopussin, 2 muovikoteloa ja avainpidikkeen. Vetoketjukiinnitys. Kantokahvojen lisäksi säädettävä ruskea olkahihna. Metallitassut pohjassa. Koko n. 30.5(k) x 42(le) x 15.5(syv)cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on hoitolaukkuna tavallinen messenger-mallinen käsilaukku, ja se toimii ihan hyvin pienen vauvan kanssa lyhyillä reissuilla. Mukana kulkee pukluharso tai pari, vaippoja muutama, pieni hoitoalusta, leluja, vaihtovaatetta, pillimehu itselle ja muuta pientä. Pienen vauvan kanssa tuollakin pärjää, kun ei tarvitse ruokia kuljettaa mukana.

 

Mutta oikeaa hoitolaukkua yritän etsiä koko ajan kyllä. Hintaluokka vaan saisi olla vähän eri kuin noilla OiO:n sinänsä ihanilla veskoilla, mieluummin jotain 50 euron luokkaa tai vähemmänkin. Ja mieluiten sellainen, mikä on hyvä kantaa itse - vaunuihin en sitä saa ripustettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon pojan vaippoja, tuttipulloa, korviketta, sosetta, pientä pyyhettä ja vaihtovaatteita (body + housut) kuljettanut ihan tavallisessa laukussa joka mulla on käytössä. Varsinkin kun poika oli pienempi niin vaihtovaatteet oli kyllä hyvä olla mukana kun sattui välillä pieniä "kakkavahinkoja" :D Laukku on ostettu H&M joku kolmisen vuotta sitten ja on ihan sopivan kokonen. Mä en kokenut hoitolaukkua mitenkään tarpeelliseks. Tuntuu että ne maksaakin maltaita, ainakin jotkut :rolleyes:

Ja mahtuu sinne vielä omaakin tavaraa ;)

 

Laukku on melkein samanlainen kun tämä mutta vaan kankainen...

DL635_62502_17000_63_6341.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Gollan kannettavalle tietokoneelle tarkoitettu laukku hoitolaukkuna. Siinä on väliseinä ja kaksi vetoketju taskua pienemmille tavaroille. On suht kevyt ja hyvin on kulkenut mukana. Ihan hyvin oon saanut siihen mahtumaan kaiken tarvittavan (hoitoalusta, pyyhe, kosteuspyyhkeitä, vaihtovaatteet, vaippoja, pojalle soseet, muutaman lelun ja itselle vesipullon + rahat, kalenterin jne.). Kuosejakin löytyy useita. Ihan tyytyväinen oon tuohon ratkaisuun ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on hoitolaukkuja(kin) joka lähtöön.

On Hartaneiden oma laukku, joka on ihan hyvä ja reilun kokoinen. Sisältää kaikki termostaskut ja hoitoalustat ja muut. Sitten on sama Marimekon laukku kuin Drusillalla. Sitten on vielä cK:n tavallinen käsilaukku, joka on tarkoitettu lähinnä P&T vaunujen seuraksi, niihin kun ei oikein mitään tavallista hoitolaukkua saa aisaan roikkumaan ilman että se hakkaa vauvaa päähän. Tuo cK jää ylemmäksi niin että hetken roikkuu aisassakin, tai sitten on ihan kiva kantaa olkapäällä.

Laukussa kulkee pari vaihtovaippaa, peppupyyhkeitä, harso ja vaihtovaatekerta sekä äidin avaimet, lompakko ja kännykkä.

 

Tällaisesta hoitolaukusta haaveilen...

http://www.bebes.fi/kauppa/product_info.ph...roducts_id=1766

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Upea laukku!!

 

Hyviä vinkkejä on tullut, kiitos niistä! Mullakin löytyy jo valmiiksi tuollainen marimekon laukku ja tosiaan myöhemmin vois panostaa tuohon Bebesin laukkuun! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsonitella on myös nättejä hoitolaukkuja, mutta saatiin vaunujen mukana Teutonian oma, joten ei tarvetta ainakaan tällä hetkellä muuhun/muihin hoitolaukkuihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Teutonian yhdistelmien kanssa käytössä n. 10 vuotta vanha Björn Borgin olkalaukku, jonka olen joskus aikoinani ostanut koululaukuksi :rolleyes: Tosi tilava ja lokeroita löytyy. Olis kyllä helpottanut käyttöä, jos laukussa olis sellanen neppari(tms.)systeemi, jolla laukun sais kätevästi aisaan kiinni. Muuten en ole kokenut "oikeaa" hoitolaukkua tarpeelliseksi, vaan toi olkalaukku on ajanut asiansa oikein mainiosti. Itse asiassa toi on tilavampi, mitä "oikeat" hoitolaukut ja pojun ensikuukausina ihmettelin, että miten muut saa tavaransa ängettyä hoitolaukkuihin, kun väliin tuntui, että toikaan laukku ei riitä, kun varavaatteita piti olla ainakin kolmet ja puklurättejä yleensä lähemmäksi 10 (+ muut lelut ja vermeet), kun poju oli aikas kova puklailemaan :rolleyes: Nyt, kun puklailu on loppunut, niin huomaankin pärjääväni tosi pienellä laukulla. Mä oonkin haaveillut SkipHopin satulalaukusta matkiksiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tämä Skip Hop Dash

 

prd_22000_exp.jpg

 

Ollut ihan Ok. Välillä olen kaivannut vähän tilavampaa laukkua. Jos nyt mietin niin ehkä perus Marimekon laukulla ois pärjännyt ihan yhtä hyvin (paitsi että siinä ei ole mukana hoitoalustaa joka on ollut ihan hyödyllinen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siskolla oli Björn Borgin olkalaukku, jossa oli muutama tasku. Hoitoalusta sillä oli erikseen joltain vaippafirmalta. Sillä se pärjäs ihan hyvin. Ja itse asiassa kun sitä vertaa tohon meidän Emmaljungan laukkuun, niin kovin ovat saman kokoiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kaksosten hoitolaukkuna on Marimekon Arkkitehti. Paljon isompi kuin noi perushoitolaukut. On vaan sitten ärsyttävä kantaa, kun on niin iso ja ihan täytenä olalla tuskanen. Ei meinaa mahtua mihinkään sen kanssa, tosin ehkä kokonaistuskaisuus mahtumattomuudesta tulee siitä, kun raahaa keskikokoisen koiran kokoista kassia ja kahta turvakaukaloa esim. vanhan kerrostalon ahtaaseen hissiin.. No joo, tää meni jo vähän aiheen ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on hoitolaukkuna armeijan kaasunaamarilaukku :lol: Se sopii hyvin väritykseltään meidän vihreisiin retrovaunuihin ja on kokonsakin puolesta vielä ainakin tässä vaiheessa ihan hyvä. Vähän myöhemmin varmaan pitää hankkia isompi laukku kun pitää alkaa kuljettamaan ruokia mukana. Siihen asti kuitenkin nykyinen versio on mitä mainioin ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on yx hoitolaukku mikä ostettu lastentarvike liikkeestä...sit toinen on ihan tavallinen snoopy laukku mikä sopii kans hyvin hoitolaukuksi...Kolmaskin oli mutta myin sen pois :D Mä tykkään isoista sen takia et sit maahtuu kunnolla tavaraa :D

 

 

 

kuva286sg9.jpg

 

 

 

 

kuva285fz4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

650-9486.jpg

 

Meillä Gollan läppärilaukku, ei tosin kuvan mukaisella kuosilla. On tilava ja hyvä, vettä pitävä kangas, käteviä lokeroita ja vetskaritaskuja. Ja oli edullinen verrattuna 'oikeisiin' hoitolaukkuihin, noita saa välillä tarjouksella 39,-. Hoitoalustana on pidetty vaan muovitettua froteeta ja pyyhettä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en kyllä koe, että hoitolaukulle olisi tarvetta. Ihan tavallinen laukku ajaa varmasti asian, kun ottaa mukaan irrallisen hoitoalustan. Pikkasen turhakkeelta kuullostaa. Tämä ei siis tarkoita sitä, etten uutta laukkua halua, päinvastoin. Haluan jonkun ihan muunlaisen uuden laukun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on hoitolaukkuna adidaksen nahkainen olkalaukku. se vetää hyvin tavaraa, mahtuu varmasti sekä taaperon että vauvan tarvikkeet ja sen saa kätevästi olan yli niin että kädet jää vapaiksi. ja plussaa se että ko. laukku on unisex, sopii miehenkin kuljetella vaippoja siinä kun äiti ei ole matkassa mukana :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Ja ei tartte välttämättä edes sitä irrallista hoitoalustaakaan. Me ollaan ainakin pärjätty ihan hyvin froteisella käsipyyhkeellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Allerhand-merkkinen hoitolaukku. Ei mitenkään erityisen kaunis, mutta ihan kätevä. On tosi paljon taskuja, mm. thermo tasku tuttipullolle ja hoitoalusta ym. On kuitenkin myönnettävä, että ihan hyvin pärjäisin ihan vain normaalia reilumman kokoisen tavallisen laukun kanssa.Tuo oikea hoitolaukku tulee lähinnä otettua mukaan pidemmille matkoille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ihan tavallinen reppu ollut hoitolaukkuna. Käytän töissäkin reppua, niin se on vähän niinkuin tullut tavaksi. Ja kunnollisenkokoiseen reppuun mahtuu kaikki, mitä mukaan haluaa, vaihtovaatteet, kantoliina, hoitotarvikkeet, kunnollisenkokoinen pyyhe hoitoalustaksi, jos muuta ei ole. Ja reppu kulkee niin kätevästi mukana, ei muuta, kun vaan selkään nakkaa, niin on kädet vapaana kaikelle muulle kannettavalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now