Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Uuden opettelua ja maistelua

5 posts in this topic

Ketju kysymyksille ja kommenteille koskien taaperoiden ja lasten syömään/juomaan opettelua ja oppimista (mm. ruokailuvälineet, pöytätavat, uudet maut jne.). :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitan heti itse kysymällä, että minkä ikäisenä teillä on aloitettu haarukan käytön opettelu?

 

Entä ovatko muksunne syöneet ilomielin kasviksia (esim. kurkkua, paprikaa, tomaattia, salaattia...) pienestä pitäen, vai onko kasviksia opittu syömään pikkuhiljaa? Onko jotain kasvista, jota lapsesi ei suostu syömään mistään hinnasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päiväkodeissa missä oon ollut, niin haarukkaa on alettu tarjoomaan vasta lähimmäs 3-vuotiaille, mutta kyllä mä sellasen lasten muovihaarukan voisin kotosalla jo aiemmin käyttöön antaa :)

 

Salaatteja meillä syödään ihan ookoo, mutta vaan jos se on pilkottu monitoimikoneessa :rolleyes: Kurkkua, paprikaa ja porkkanaa syö myös paloina/ viipaleina ihan mielellään, tomaattiin ei suostu edes koskemaan :lol: Ei myöskään salaatin-/kaalinlehtiin... Mutta nämäkin siis menevät "monitoimisalaatin" seassa, eli vika ei ole maussa vaan koostumuksessa.

 

Oma kysymys: Oisko neuvoja mitä tehdä pikku perfektionistin kanssa? :rolleyes: Pojalla alkaa tuota tahtoa jonkin verran nyt löytymään ja haluaa siis syödä itse... mutta anna olla jos sitä ruokaa tippuu lusikalta, niin jo palaa herralta hermo ja siinä lentää vähintäänkin se lusikka... Yritä sitten sen jälkeen jatkaa ruokailua kun toinen haluis edelleen syödä ite, mut jos annan niin lusikka lentää taas hetken päästä, ja jos en anna niin itkua ja parkua joutuu kuunnella jonkin aikaa ennen kun suostuu syömään syötettynä :rolleyes:

Niin, myöskään hänen lautaseseen ei saa koskea koska tulkitsee sen auttamiseksi :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salaatti on Enskalle vielä liian hankalaa syötäväksi. Nappaa kyllä äidin tai isän lautaselta, jos ei ole parempaa (tomaattia, kurkkua...) tarjolla, mutta nieltyä ei saa vaan sylkäisee sitten jonnekin "salaa" :rolleyes: Annetaan nyt vielä sitten vaan noita muita vihanneksia paloina.

 

Meillä taisi auttaa tuohon lusikalla syömisen opetteluun se, että tarjottiin pääasiassa sellaista ruokaa, minkä voi syödä sorminkin jos ei muuten onnistu. Mietin vähän, että alkaako poika ikinä syödäkään lusikalla, kun sormin on helpompaa, mutta ihan turha pelko oli se :lol: Koska aikuisetkaan eivät syö sormin, ei lapsikaan halua, ja nykyään on ihan taitava lusikoija jo :)

 

Haarukkaa on testattu vasta yhden kerran ravintolassa (ihme homma, ettei löytynyt edes kahvilusikkaa lapselle...) mutta se oli vielä liian hankala. Kotona on pari pikkuhaarukkaa ollut tarjolla, muovinen ja metallinen, mutta kummallakaan Enska ei vielä ole halunnut syödä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kans salaatinlehtiä olla syöty, on jäännyt aina kurkkuun jota sitten kaotaan melkein yökkäykseksi asti. Tänään olimme isäni luona kahvittelemassa ja tarjolla oli pastasalaattia suolasena, ja ai että miten poika ahmi kaiken mitä suuhun laittoin myös ne salaatinlehden palat eikä mitään kakomista nähtykkään. Tosin syynä saattoikin olla että 1) saatiin syödä äidin sylistä ja äidin lautaselta 2) salaattiin oltiin sekoitettu majoneesia sekaan :P Muuten menee sormin syötynä normaalisti kaikki tomaatit, paprikat, kurkut, oliivit ja mitä nyt salaattiin kuuluukaan :)

 

Lusikalla syönti, siinä menee äidillä hermo ja pojalla on hauskaa. Sitä vain tykättäisiin tökkiä lusikalla lautasen ruokia, ja kun se lusikka suuhun menee, menee se väärin päin jolloin kaikki ruoka onkin päällä <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0