Maro

Kestovaipat vol. 2

1000 posts in this topic

Tartteekos mun lanoliinittaa villiksiä uusiksi, kun tuo homma on tehty jo ennen säilömistä? Ovat vauvan syntymään mennessä olleet 3,5v kaapissa. Eihän se lanoliini niistä nyt mihinkään mun käsityksen mukaan vain häivy :grin:

 

Kannattaa lanoliinittaa uudestaan, kun on noin pitkä väli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meidän mega-allergikko tuli kertiksille herkäksi-jo kaksi peräkkäin sai kivan punoituksen, vaikka vauvana kertisteltiinkin.. ja kokeiltiin merkkiä kuin merkkiä, mutta ei. siirryttiin siis täyskestoiluun :D meillä on jotenkin sen malliset lapset, että vaippa kuin vaippa toimii. kunhan on vaan nätti lipsrsealed.gif

ja falskashan ne kertikset, niitä käytettiin pari pakettia kun kuivaksi oli tyttö oppinut jo, mutta jotain monen tunnin kauppareissua+vaunu-unia varten laitettiin kertis. ja 3-4h jälkeen oli usein housutkin märät, että se siitä sitten :D parina yönä jossain matkoilla muistan laittaneeni kertiksen+villikset, ettei yöllä tarvinnut vaihdella lakanoita =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttakaa tyhmää ja vinkatkaa millä merkeillä olisi noita coolmx tms. -pintaisia taskuvaippoja tai aioja! En oikein löydä kun yritän netistä hakee.. en ilmeisesti vaan osaablush.gif Popoliinit ja kvk:t löysin.. Onko muita? Entä onko noista kokemuksia, onko hyviä?

 

Muoks. Löysin vielä sellaisen kuin Onnikas..? Kokemuksia?

Edited by Taapero

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla on muutama Sampsukan coolmax-pintainen yhdenkoon tasku ja AIO. Ovat aika kapeaa mallia, olen tykännyt :)

Yksi Nalle AIO löytyy myös, siihen saa sisäpinnan valita itse. Mulla on se vuotosuojallinen malli, on mukavan pehmeä, himppasen leveämpi kuin Sampsukka, hyvin toimii sekin.

Edited by Scarlet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertoilkaapas esikoistaan odottavalle, mikä niissä kestovaipoissa on hankalinta? Ollaan ajateltu kokeilla niiden käyttöä, mutta moni tuntuu tympääntyneen niihin heti alkuunsa. Onko se siis se pyykin määrä vai muu käyttö?

 

Mä luulen, että varsinkin esikoisen kohdalla monella on niin paljon uutta pelkän elämänmuutoksen kanssa, että lisäpyykkikin tuntuu liian väsyttävältä.

 

Itse en esikoisen kohdalla ollut ottanut asioista oikein selvää ja mulla oli ennakkoluuloja kestoja kohtaan. Kun toinen lapsi syntyi, yksi kaveri kehui kovasti kestoja (AIO-mallisia) ja päätin nyt ottaa selvää ja kokeilla. Nyt sitten osakestoillaan, pidemmät reissut ja tällä hetkellä vielä yöt mennään kertiksillä. Lisäksi kestoja on vielä liian vähän, joten kun kaikki ovat kuivumassa, täytyy laittaa kertis... Kunhan mun yli kuusi viikkoa sitten tilaamani ja maksamani kestot tulevat, voidaan siirtyä myös yökestoilijoiksi. Tosiaan toimitusajan piti olla 2-4 viikkoa, enkä ole vieläkään saanut selvitystä, missä vaipat viipyvät... :skilletgirl:

 

Ei tää kestoilu ole ollenkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin. Nuo AIO-vaipat ovat yhtä helppoja kuin kertikset, ei vaan tule jätettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Meillä on käytössä yksi Made by Riina -taskuvaippa, josta olen tykännyt, tosin bambujoustofroteepintaisena, mutta niitä löytyy myös coolmaxilla. Ne löytyvät nykyään tuolta Scarletinkin mainitsemista Nallevaipoista. Niikki-taskuvaippoja (eli "Tasku-Niikkejä") meillä on useampi coolmaxilla, mutta siellä taitaa nyt olla verkkokauppa muuton vuoksi suljettuna. Jonkun jälleenmyyjän (niistä on lista tuolla sivun vasemmassa alalaidassa) kautta niitä voisi varmaan vielä saada, ainakin mä sain pari kuukautta sitten.

 

linkit korjattu

Edited by Apila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikeinta kestoilussa on ollut se, että jos lähtee reissuun, niin täytyy olla niin isot laukut mukana, jossa saa kuljetettua puhtaat ja likaiset vaipat. Mulla onkin ihan valtavasti nyssäköitä pienelläkin shoppailureissulla. Toisaalta, vaunut kun on, niin siellähän ne korissa kulkee sujuvasti mukana, mutta hillitsee kyllä melko paljon pelkän kantoliinan kanssa shoppailua, kun pitää kantaa sitä tavaraa mukana :girl_mad:

 

Toisaalta, eihän sitä yhtä kauppareissua varten tarvitse koko varastoa kantaa mukana, pari (kivointa) riittää ja ne kun laittaa käytettynä vaikka hedelmäpussiin, niin ei ne valtavasti vie tilaa. Ja vauvan kanssa liikuttaessa muutenkin täytyy olla mukana rojua, ettei tuo nyt niin mahdottoman hankala juttu sitten kuitenkaan ole...

 

Toi pyykkääminen ei minusta ollut mitenkään hankala. Oikeastaan päinvastoin. Sillä saa hyvin kerättyä "olen minä ollut päivän aikaan ahkera"-pisteitä, kun edes pyykkikone on pyörimässä kun mies tulee töistä kotiin... Otin selvää kestoilusta ja juttelin parin kestoilevan kaverin kanssa ennen vauvan syntymää. Vaikka neuloinkin silloin muutamat villahousut, olin melkeinpä päättänyt, että meillä taskuillaan. Ja nykyisin meillä on siis käytössä ainoastaan taskuvaippoja. Muutamia erilaisia "merkkivaippoja" ostin kirppiksiltä ja kaverilta käytettynä, mutta nykyisin ompelen itse jos entiset alkaa käymään pieneksi.

 

Ompelunkin kuvittelin olevan vähintään salatiedettä ja vaikeaa, mutta siinäkin on täytynyt nyt tarkastaa mielipidettä. Myös aloittelijalta onnistuu itse ompeleminen kunhan jaksaa vähän paneutua. Kannattaa kuitenkin ensin vähän katsella osto-vaippoja ja päättää sopiva malli. Mutta senkin oppii sitten ajan kanssa ja kokeilemalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen kanssa kokeiltiin osakestoilua ja en oikein päässyt sinuiksi kestojen kanssa. Ei riittänyt imukyky kuin ihan lyhyelle vaihtovälille eikä silloin tullut mieleenkään ottaa selvää imujen miljoonista mahdollisuuksista. Kun kerran kolme kerrosta kierrätysfroteeta ei riittänyt 9 kk ikäiselle pojalle (varsinkaan yöllä) niin joko vaihdettiin vaippaa alle tunnin välein tai sitten valittiin kertis. Muutama kuukausi osakestoiltiin ja sitten alkoi päivähoito ja kestot jäi. Eihän sitä nyt voinut hoitoon viedä vaippoja, joiden kanssa ei kotonakaan pärjätty.

 

Hankalinta kesovaipoissa on varmaan vaihtoehdot. Mutta kunhan pitää mielessä, että vaippaan tarvitaan jotain imevää ja jotain, mikä pitää kosteuden poissa niin eihän se hankalaa ole.

 

Toisen kanssa päätin ottaa asioista selvää. Kestoilu aloitettiin heti parin vuorokauden ikäisenä kun kotiin päästiin. Ihan pienelle riitti vähemmätkin imut ja onnistuminen vain lisäsi intoa.

 

Pyykin lisääntymistä en ole kokenut ongelmana. Uuden vauvan tullessa pyykkimäärä kuitenkin lisääntyy. Ja kertisten kanssa meillä ainakin on aina saanut pyykätä niskap*skojen mukanaan tuomaa pyykkiä.

 

Vaippojen käsittelykään ei mulle ole ongelma. Heti synnytyksen jälkeen molemmat muksut on kakanneet mun päälle, verta on valunut itsestä, puklua riitti esikoisen kanssa eli jos noita eritteitä on muutenkin päässyt pesemään niin jotkut maitokakat kangasvaipassa on ihan pikkujuttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttakaa tyhmää ja vinkatkaa millä merkeillä olisi noita coolmx tms. -pintaisia taskuvaippoja tai aioja! En oikein löydä kun yritän netistä hakee.. en ilmeisesti vaan osaablush.gif Popoliinit ja kvk:t löysin.. Onko muita? Entä onko noista kokemuksia, onko hyviä?

 

Muoks. Löysin vielä sellaisen kuin Onnikas..? Kokemuksia?

 

 

Meiltä löytyy cmx pintaisina: Neppula, Nupsukka, Ipanat, Mannamaa, Beebo ja Tuhinatupa. Ulkolaisia ei taida cmx:llä löytyä kun Suomi on tässä asiassa edelläkävijä :)

 

muoks. Kestoilussa hankalinta mun mielestä on ollut "sisään" pääseminen. Alussa kun kaikki on uutta ja ihmeellistä niin pitää vaan jaksaa vähän keräillä tietoa kunnes kestoilu imaisee mukaansa. Sen jälkeen kun tietoa löytyy ja vaipat istuu niin kaikki sujuu hyvin. Itse suoritan pesun aina tytön nukkumaan mennessä ja ripustan vaipat samalla kun katson jotain ohjelmaa tai elokuvaa.

 

*wink,wink* Jos kestoilu alkaa tympiä niin täydennä vaippavarastoa ihanilla kuoseilla :girl_wink::girl_haha:

Edited by Maro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka meillä pääosin kestoillaan tsi-taskuvaipoilla niin ihan pakko hehkuttaa että kun nyt työt aloitettuani on niin vähän aikaa ommella ja olen sortunut tilaamaan muutamia valmiita vaippoja niin Hahtuvahullun Helmi taskuvaippa on aivan mahtava! Aristelin tilata kun kuminauhakujallisetkaan saati leveät vaipat ei yleensä istu mutta tämä istuu kyllä kuin unelma!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myllymuksujen taskuja ja AIO:ja saa tilata coolmax-pintaisina ja ainakin oman kokemuksen mukaan tulivat niin nopeasti, että luulisi olleen varastossa valmiina (varmaan on valmiiksi leikattuna olleet matskut). En vaan muuten ole varma, että kannattaako noita tilata. Meillä on 7 Muksut-taskua ja kuuteen niistä on pitänyt vaihtaa kuminauhat joko heti tai muutaman kuukauden kuluessa, lisäksi nepit on irtoilleet. Yksi on kuitenkin jo vuoden pyörinyt aktiivisessa käytössä ja ihan ilman ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taitaa tämän hetkisissä vaipoissa coolmax-pintaisena olla R&R AIO, Nineten Nine Minkeetasku ja Pilvi AIO. Ninestä tykkään kun on tosiaan minkee ja siinä on ihania kuosia, meillä on toi kirahvi :girl_smile:

 

Mä en koe hankalaks kestovaippailua muuten kuin sen osalta ehkä että välillä vaipat falskaa reidestä. Aiemmin vaipat tuntui istuvan paremmin, mutta kaipa poika kasvaessaan on sitten reisistä kaventunut tai muuten mittasuhteet muuttuneet. Otin kestovaippailusta paljon selville ennen lapsen syntymää. Kaverit eivät kestoilleet, mutta netistä löytyi paljon tietoa. Vaippoja ostelin huuto.netistä, netistä ja kirppikseltä; uusia ja käytettyjä. Kaikkia ollaan käytetty eli hukkaostoksia ei ole tullut. Harsojen taittelutkin opettelin ennen syntymää jo, mutta eka kestovaippa laitettiin silti päälle vasta joskus pojan ollessa 2-3vkoa. Alussa oli niin paljon muutakin ihmeellistä. Otin alussa tavoitteeks 1kesto/pvä ja sitä määrää sit kasvatettiin vähitellen.

 

Kertiksiä meillä pidetään joskus öisin (yövaippoja kun ei ole kuin 2) ja isommissa reissuissa kuten joku aika sit olleella laivamatkalla. Mielelläni en kertistä laita kun kakkavaippa haisee ihan törkeälle roskiksessa. Onneks sellaista vahinkoa harvoin tapahtuu... Jotkuthan pitää kertiksiä helpompana, mutta musta haju ainakin on kauhea :girl_impossible: Helpompi huuhtoa tuotos vain pönttöön ja vaippa pesuun :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Komppaan. Miellä oli koko päivän reissu joku aika sitten ja vuoden tauon jälkeen laitoin kertiksen(itse asiassa 3) *oksennushymiö* Voi elämä sitä hajua, puhumattakaan siitä että 10min. taistelin vaipan kanssa ennen kuin se suostui paikoilleen :girl_haha: Vika ehkä johtui laittajasta? :girl_to_take_umbrage2: Ensi kerralla on sitten se ja sama vaikka vaipat vie tilaa, en vaan kestä tuota hajua enää.

 

Mä nyt kyllä toivon että kun meidän harkkarihousut joskus saapuu niin päästään vaipoista jo eroon. Toiveajattelua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kertisteltiin pari ekaa kuukautta kun käytiin kaupungilla tai jossain koko päivän reissussa. Sitten tuli eteen koko viikonlopun reissu ja kertikset olivat loppu. Mies yllätykseksini totesi, että onhan sielläkin pyykkikone ja niin pakattiin kestot mukaan. Nyt on taas tiedossa useamman päivän reissu eikä edes harkita niitä haisulivaippoja vaan omat vaipat otetaan mukaan.

 

Nyt kun on hiukan pohjustettu asiaa niin päästään mun kysymykseen. Appiukon luona (sinne vaippoinemme suuntaamme) on kuivausrumpu. Mitä sinne uskaltaa laittaa ja mihin lämpötilaan (eikös noissa joku lämpötilasäädin ole)? Imuissa on bambua, bambuhamppua, mikrokuitufroteeta, tenceliä ja joustista. Ainut sisätaskuvaippa on bambua ja fleeceä. Pul-taskuja ei vissiin rummussa kuivailla.

 

Ja sitten yleistä harmistusta villahousuista. Meillä on nyt reilun viikon ollut villikset ja kertaakaan eivät ole päässeet näyttämään loistavuuttaan. Ovat olleet jalassa viisi yötä ja muutaman kerran päivällä, mutta tyttö ei suostu pissaamaan. Kovin tykästynyt on kyllä housuihin ja koittaa itsekin pukea. Yöt on lähes aina kuivia normaalistikin ja päivällä en ole kovin innostunut villiksistä kun käydään vähän väliä hiekkalaatikolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä oon laittanut kaikki imut rumpuun, mutta hellävaraisella ohjelmalla. Suurin osa meidän taskuvaipoista sais laittaa, mutta en ole kuitenkaan "uskaltanut" laittaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ne taskutkaan yhdestä kuivausrummussa käynnistä pilalle mene (mulla on niitä mennyt vahingossa pari kertaa muun pyykin seassa rumpuun, ja hyvin toimivat edelleen). Kannattaa valita alhainen lämpötila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ihan aloittelija näissä jutuissa joten, haluisin kokeilla meidän reilu 1-v pojalle ainakin päivisin kestoja. Niiden tulisi olla jotain todella helppoja, eli siis jotain aio(?) tai taskuvaippoja. Ostin pari fuzzi bunzia ja sit aattelin tilata näin alkuun yhden bumgenius yhdenkoon vaipan jos niillä pääsis kokeileen toimiiko meillä vai ei, vai mitäpä sanoo asiantuntijat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ BG ja Fuzzi sopii varsin monelle, joten ihan hyviä vaihtoehtoja. Melko todennäköistä on, että 1-vuotiaalle pojalle ei Fuzzin oma mikrokuituimu yksinään riitä eli jotain lisäimua tarvitaan. Ja sitten jos innostutte kestoilusta niin kannattaa joskus koittaa myös kotimaisia vaippoja. Ovat enimmäkseen sirompia kuin nuo mainitsemasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle kelpais kanssa vinkki taas, että mistä Bumgeniuksia (3.0) saa nyt halvalla ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ BG ja Fuzzi sopii varsin monelle, joten ihan hyviä vaihtoehtoja. Melko todennäköistä on, että 1-vuotiaalle pojalle ei Fuzzin oma mikrokuituimu yksinään riitä eli jotain lisäimua tarvitaan. Ja sitten jos innostutte kestoilusta niin kannattaa joskus koittaa myös kotimaisia vaippoja. Ovat enimmäkseen sirompia kuin nuo mainitsemasi.

 

Hei kertokaa vaan ihmeessä mitkä olisi kotimaisissa vastaavia ja muutenkin kun mä en tosiaan tiedä ja nuo bg ja fb oli sellaiset jotka tuli vastaan kun etsin ns. kerttis kestovaippaa :) eli mua ahdistaa ajatus noista imuista...kun en ymmärrä niistä yhtään mitään enkä halua että vaippa on niin iso että se roikkuu tyyliin lapsen polvissa(oikeesti, monesti nähnyt sellaisia kuvia missä se vaippa on hirveä möntti lapsen jalkovälissä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän bumgeniukset on olleet kuivausrummussa joka toinen päivä jo vajaan puolentoista vuoden ajan ja on edelleen ihan hyvät. Hellävaraisella ohjelmalla on kuivattu. BG:than saa pesulapunkin mukaan rumpukuivata. Tarrat alkaa olla vähän käpristyneitä, mutta oliskohan noi joka tapauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan Stokkan kantistarjouksessa olevat Kushiesin aiot mistään kotoisin? Meillä käytetään Snap onon (?) aioja jonkin verran ja tekisi mieli hankkia vielä jotain muitakin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoja ovat kuin uusi äitiyspakkauksen AIO, jonka olen nähnyt mutta en ole käyttänyt. Päällinen on vähän rapisevaa matskua (laminoitu nylon) ja sisältä pelkkää flanellia, imuläppä on kiinnitetty taakse (tytölle ok, pojalle ei niin optimaalinen). On siis märkä ihoa vasten, joten voi tarvita erillisen kuivaliinan. Sen verran ohut myös mielestäni, että lisäimullekin voi olla tarvetta. Hyvä hinta tuossa tarjouksessa kyllä on, joten sen puolesta voisi houkutella jos nyt en jo valmiiksi tietäisi etten itse AIO-vaipoista edes tykkää :) Noissa on aika reilut koot kuulemma, mutta en ole sitä isompaa nähnyt ja pienempi nyt joka tapauksessa olisi ollut tuolle meidän yli 15-kiloiselle jo ihan liian pieni :lol:

 

Uskoisin, että tuo on suht lyhyillä vaihtoväleillä tai kuivaliina-lisäimun kanssa ihan ok paketti. Sikäli on kyllä ihan määritelmän mukainen helppovaippa, että kaikki osat ovat kiinteästi paikallaan, eikä tarvitse erikseen nepitellä lisäimuja kiinni eikä pujotella taskuihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon kaikille vastauksista! Vielä kyselisin onko hyviä mallivinkkejä sirolle ns.laihelle lapselle? Ja käyttäneet potalla käyvän kanssa sivunepparillisia vaippoja vai ihan tarrallisiakin? Meillä käydään jo vähän potullakin ja tarralliset kerttikset on ainakin hieman hankalia potalle mennessä ja pukiessa takaisin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaa, minäpä taidankin ampaista hakemaan nuo tarjousvaipat! Olen stokkan kanta-asiakas, mutta sen jälkeen kun luovuin heidän luottokortistaan (ehdot huononivat) niin eivätpä ole enää lähettäneet tuota lehteä kotiin, vaikka tavis-kantiskortti multa vielä löytyy :rolleyes: Kaipa siinä on joku ostoraja... Ihan kivan oloinen siis tuo äitiyspakkauksen vaippa ja olen kiinnostunut noin edullisesti kokeilemaan niitä enemmänkin :P Tää on kyllä tosi hyvä keskusteluketju! Osaa varautua noihin lisäimuihinkin sitten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.