Maro

Kestovaipat vol. 2

1000 posts in this topic

Meillä on nyt ollut käytössä Vihreän Variksen vuotosuojalliset taskut. On todella loistava vaippa ja pesee kyllä monen muun vaipan mennen tullen. Tykkään itse noista vuotosuojista, vaikkei meillä nyt enää kovinkaan paljon vaippaan kakkoja tule, mutta varmasti nuo vuotosuojat vähentäisi reisivahinkoja. Jälki on myös tosi viimeisteltyä, suomalaista käsityötä, ja minusta myös noiden neppien paikat oli aina nerokkaasti suunniteltu niin, että vaipan voi sulkea käytön jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toimii parhaiten MBR yövaipat ja R&R tuplaläpät maksimi- imuilla (esikoisen kanssa tehtiin myös täysin meille räätälöity vaippa aivan järjettömillä imumäärillä :grin: Asiakaspalvelua kerrakseen :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yövaippana ollaan käytetty (tyttö nyt 2,5 kk) Hilivinksiksen K Neppi tuplaläppää, taskuun vielä Mannamaan perhostaitto ja Bamboo Hourin basic-imu niin johan pitää 13h putkeen. Ja päällimmäiseksi Hilivinksiksen M-koon kuori.

 

Eilen tuli postissa Onnikkaan yövaippa, mutta sitä joutuu pesemään muutaman kerran ennen kuin päästään testaamaan yökäytössä. Ulkopuoli velouria, sisäpuoli babyfleeceä, ihanan pehmeä paketti. Harmi vaan meillä ei ole rumpua joten velour taitaa ajan myötä lyttääntyä kuten tuossa Hilissä (jonka tosin ostin käytettynä) ja imut varmaan kovettuu.

 

Paremman puutteessa ollaan käytetty myös Bitti Tuttoa ja Ecobubsia yöllä, mutta ne saattaa joskus falskata eli ollaan laitettu vielä päälle HH Woolin tai Ruskovillan pitkälahkeiset villikset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ärsyttää..tilasin tytölle just kovasti kehuttuja MBR:n nykyisiä Nalle-vaippoja, pari vuoritettua taskua ja sitten yhden AIO:n, eikä varmaan ykskään vaippa ole koskaan istunut hänelle yhtä huonosti... M-kokoinen oli ainakin ihan tosi iso ja etenkin se ympärys. Olis varmaan tarvinnut pyytää lisäsäätönepeillä! Onneks ne voi palauttaa.girl_mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sivunepillisiä? Meillä oli nimittäin sivunepillisten MBR-vaippojen kanssa ihan sama juttu. Etutarralliset taas ovat aivan loistavia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari kysymystä taasen..

 

Mistä löytäisin BabyIdean merinovillaiset villahousut, mielellään pitkälahkeisina? Yritin BabyIdean nettisivuilta etsiä jälleenmyyjiä, mutta kovin oli sekavat sivut jotenkin, enkä sitten mitään järkevää paikkaa löytänyt.

 

Ja sitten toinen: olisko kellään vinkata hyvää hahtuvapöksyjen ohjetta? Ottobredesignin ohjeella (www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/villahousut_fi.pdf) oon parit neulonu lahjaksi, mutta nyt kun katselin tuolla ohjeella tehtyjä, niin se haara näyttää tosi kaposelta, että onkohan ne "lahkeet" tarpeeksi kaukana toisistaan, mahtuuko vaippa kunnolla haaraan..?

 

Ohje sais tietysti olla nopeatekoinen, ja kaksinkertaiselle hahtuvalle tarkoitettu.

 

Kiitos taas vastauksista jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ainakin Villiankka myy niitä! Voin suositella tuota nettikauppaa, tosi nopea toimitus! :) Mut periaatteessa siis sun pitää vaan katsella sitä jälleenmyyjälistaa täältä ja klikata jokaisen myyjän "kuvaketta" erikseen ja heidän sivuiltaan sitten etsiä nuo tuotteet. Googlaamalla tuotenimeä löytyy myös myyjiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Nimenomaan, etsi HH Wool -sanalla niitä villiksiä niin löytyy paljon paremmin :) Ja ihan vinkkinä, en tiedä saako mainostaa näin mutta eräällä kestovaippafoorumilla noita liikkuu melko paljon käytettynä, ja kannattaa kyllä harkita second handeja ihan pitävyydenkin kannalta. Ne kun käsittääkseni paranevat käytön myötä, ja esim. mun upouudet Ruskovillat eivät pitäneet kunnolla ennenkuin vasta monen pesun ja pitkän käytön jälkeen. Villahousuohjeista olen itse tykännyt neuloa Ullan villapöpiä, ja tiuhtiksia aion koittaa seuraavaksi. Tosin en ole tehnyt hahtuvasta.

 

Aikaisemmin kerroin meidän yökestoilusta. Nyt olen saanut hankittua ihan yövaippoja, ja kyllähän niistä tuntuu tulevan pehmoisempi paketti kuin taskusta hillittömillä täytteillä. Joku ihmettelikin niitä imumääriä, mutta meillä siis ihan oikeesti ne ovat aamulla ihan lits läts (en vaihda yöllä elllei tule kakkaa). Ronja&Roope tuplaläppä ei meilläkään riitä sellaisenaan, eikä kunnolla edes lisäimun kanssa, toki saisihan niitä omatoiveena tuhdimmilla imuilla mutta ihan näinkin kestää ihan liian kauan kuivua mun makuuni. Ja toisaalta, mun rakkaat Hilivinksis-päälliset pitää kosteuden sisäpuolella vaikka mikä olisi :) Kun joku niistä Pul-kuorista kyseli, niin nuo Hilivinksikset on kyllä mun ehdottomat suosikit, ihanan pehmeät ja nätit ja siististi tehdyt ja meille täydellisesti sopivat, ja kuosejakin piisaa. Neppulan Ihq imevä pitkillä läpillä tuntuu olevan meille parempi, joten tilasin muutaman niitä lisää. Ja Onnikasta haluisin testata myös kun kovasti sitä kehutaan, mutta siellä on vielä tilaukset kiinni ensi viikkoon, joten pitää vaan odotella.

 

Tää on kyllä vaarallista kun hurahtaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi podiskelen kestovaippojen tekoa (kaavat on ja nyt pitäs miettiä niitä kankaita)

Elis siis se tyhmä kysymys :girl_haha:

Onko kosteussulkukangas sama asia kuin kosteussuojakangas? Tai ajaako ne saman asian? Voiko tuota kosteussulkukangasta laittaa vaippaan uloimmaksi kankaaksi?

Olen siis ajatellut tehdä taskuvaippoja.

Kiitos jo etukäteen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen miettinyt kestoilua tässä jo puoli vuotta... tuntuu noita vaihtoehtoja olevan kestoissa niin paljon ettei ole tullut tutustuttua kun en tiedä mitä ostaa.. Tänään näin huutiksessa tosi kivan näkösiä vaippoja halvalla (leopardi vaippoja <3). Niissä oli nepparit, joilla pysty kokoa säätämään 3-15kg vauvalle sopivaksi, eli koko vaippaiän. Onko tälläiset vaipat hyviä? Pitäisikö jotain sisäimuja ostaa vielä lisäksi, niissä tuli yksi mukana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää nyt ei paljon auta, mutta joillakin noi yhden koon vaipat toimii hyvin ja joillakin ei. Eli kokeilemalla se oikeastaan vaan selviää. Ja tosiaan imujen määräkin on tosi vauvakohtainen juttu eli kokeilemalla senkin sitten huomaat että pitääkö noi imut hyvin teidän lapsen pissat vai pitääkö olla lisäimuja. Meillä tyttö pissaa paljon ja aika moneen All-in-one-vaippaan on pitänyt lisätä imuja, mutta on taas joitain vaippoja johon ei tarvitse lisäillä (meillä sellaisia on ainoastaan Popolinin EasyFix AIO:t, tosin eivät yövaipoiksi kelpaa ilman lisäimua, mutta en ole jaksanut niihin tunkea lisäimuja, joten ovat meillä vaan päiväkäytössä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Mukana tuleva imu on varmaan 3 krs mikrokuitufroteeta? Sellaisen kaveriksi hankkisin vaikka jonkun tiimaimun (bambua tai miksei vaikka pari kerrosta vanhaa froteepyyhettä). Rohkeasti kokeilemaan vaan.

 

Meillä on yövaippana ollut jo pitkään sama kuin päivisinkin, mutta villahousut puetaan vielä varmuudeksi. Taskuvaippaan esim. perhostaitto + ehkä joku pikkuimu ja hahtuvapöksyt päälle niin ihan varmasti on aamulla lakanat ja yöpuku kuivia. Ennen villahousuihin tutustumista käytettiin taskuvaippoja hiukan isommilla imuilla ja tosi harvoin kävi vahinkoja silloinkaan. Tuo ei oikeastaan öisin juuri pissaa, mutta ilman vaippaakaan ei osaa pitää.

 

Päivisin ollaan nyt treenailtu pottailua ihan tosissaan ja aika hyvin sujuu. Jos laittaa vaipan tai harkkarit niin ei sano hädästään mitään, mutta pikkuhousut jalassa hakeutuu potalle ja huutaa kakkahätää kovaan ääneen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos forgetmenot ja Karin!

 

Aloitin noita villapöpejä (taipuuko se noin?!!) neulomaan, 3-kokoa eli 8-10kg, meidän lapsi on 7,5kk, n. 70cm ja n. 8kg ja en päässy kuin ekan kerroksen tekemään kun tajusin että niistähän tulee ihan TOSI pienet. Pitänee koklata isointa kokoa.. en vaan kyllä jaksais ruveta itse miettimään ohjetta isommalle silmukkamäärälle.

 

 

 

Sain vinkin että tuo tiuhtis-ohje olis kanssa hyvä, pitäskö suosiolla kokeilla sillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ainakaan noi yhdenkoon vaipat ole olleet hittejä. Tuntuu että reisien ympäriltä on mahdotonta saada tarpeeksi tiukaksi ja sitten falskaa. Meillä siis kokeiltu Nupsukan, Fuzzin ja Baby Landin yhdenkoon taskuvaippoja.

 

Mä olen täällä pohtinut noita vaippojen kokoasioita (sisävaipoissa). Tuntuu että vaikka meidän tyttö ei ole mikään "iso" (5,5kk ja 6,5kg) niin noi M-koon vaipat jää "lyhyiksi" selästä tai näyttävät ainakin siltä etteivät kauaa mene.

 

Menin nyt tilaamaan Onnikkaan yövaipan ja mietityttää riittääkö se M-koko kovin pitkään... kysyin asiaa kyllä valmistajaltakin ja tuota suositteli... nyt sitten huusin yhden L-koon onnikkaan huutiksesta ja viime yönä sitä testasin ja ei musta ole mikään hurjan iso. Kenelläkään kokemusta / mielipidettä asiaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Riippuu toki vauvan/lapsen ruumiinrakenteesta, mutta hoikalle taaperollekin M-koon saa vielä vetää sisimpiin neppeihin, eli tiukimmalle. Parhaassa tapauksessa M-koko voi siis riittää koko vaippaiän. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yhden koon vaipat ovat toimineet yhtä hyvin kuin muutkin. Yhden koon vaipoissa on tullut meillä vähemmän ohivuotoja kuin esim niissä S-kokoisissa, joita meillä oli.

 

Villiksinä meillä on yhdet HH Woolit ja kolmet tsi-villikset tiuhtis-ohjeella. Voin kyllä suositella tota ohjetta, napakoita ja istuvia villiksiä on tullut. Parit lainassa olleet villikset oli vyötäröstä ihan tolkuttoman isoja, mutta tiuhtis-ohjeella itse tehdyt on istuneet vyötäröltäkin hyvin jopa ilman kiristysnauhaa (vaikka jokaisiin villiksiin olen sen laittanutkin). Oon neulonut noita villiksiä Novitan Purosta, hahtuvasta ja merinolangasta. Merinot on ihanan pehmeät, pitäis varmaan neuloa seuraavassakin koossa...

 

Kokoasioista... Meidän 4kk pojalla (ehkä n. 65cm, vajaa 8kg) menee BG aio isoimmilla korkeussäädöillä ja toiseksi pienimmälle vyötäröstä. Ja hyvin pelittää. Oon myös miettinyt noita yövaippa-asioita, että kannattaisko suoraan tilata L-kokoa, kun en tiedä miten pitkään M menisi. Harmittaa, kun asutaan sen verran kaukana kaikesta, ettei mitään tapahtumiakaan tunnu lähistöllä olevan. Olis niin kiva päästä hypistelemään niitä vaippoja ja nähdä käytännössä minkä kokoisia ne vaipat on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Riippuu toki vauvan/lapsen ruumiinrakenteesta, mutta hoikalle taaperollekin M-koon saa vielä vetää sisimpiin neppeihin, eli tiukimmalle. Parhaassa tapauksessa M-koko voi siis riittää koko vaippaiän. :)

 

Näinpä hyvinkin. Sanoisin kyllä, että tuo istuvuus ja mahtuvuus on ihan myös kertakaikkiaan siitä vaippamallista kiinni. Meidän pikkuisella ja sirolla taaperoisella (75 cm 8,6kg) menee vielä Onnikkaalta S-kokoisetkin sivukiinnitteiset vaipat keskimmäisiin neppeihin. Samoin Hahtuvahullut ja pikkuiset Beebot, toiseks viimeisillä säädöillä. Ne viimeiset on siis nb-kokoiselle. Onnikkaalta M-kokoinen sivukiinnitteinen AIO vaippa on vasta ruvennut istumaan paremmin, niin että ei koko ajan falskaa reisiaukolista. Ja ihan kuminauhakujallisia malleja ollaan käytetty. Hahtuvahulluista M-koko oli helmi-mallistosta aivan liian suuri ja vaippa vuoti ja falskasi koko ajan, mutta sama ongelma S-kokoisenakin, meille noi foe kantit ei vaan ollut yhtään hyvä ratkaisu, vaikka muuten vaipan istuvuus olis ollut täydellinen, s+ kokoisena siis. Tilasin kokeilun haluisena MBR:n eli nykyisen Nalle-vaipan taskuja ja yhden AIO:n, M-kokoisena. Nämä eivät sitten taas meidän neidille istuneet alkuunkaan. Vyötärö aivan liian leveä, säädöt eivät riittäneet alkuunkaan ja kangasta oli ihan liikaa toisen pienelle pepulle. Että silleen. Harmitti kyllä, laadukkaan oloisia olivat nuo vaipat.

 

 

 

Eli mekin metsästetään koko ajan täydellisesti istuvaa vaippa. Ja monia olisikin jo löytynyt, siis noista edellä mainituista, mutta ainoa ongelma tuntuu välillä olevan just se että imumäärien tarve ei ihan kohtaa tuota vaipan kokoa, eli kun S/M kokoinen olis hyvä, mutta aina ei tarvittavat imut mahdukaan paikalle, ilman että tulee aivan valtavaa vaippapakettia...siks ollaankin päiväsaikaan siirtymässä käyttämään ihan sisävaippa+kuori yhdistelmää. Pottailua vasta aloitellaan,... tai no kyllä päivittäin potalla käydään, mutta eriasia saadaanko sinne mitään saalista.

 

 

 

Onnikkaan yövaipoista meillä on myös M-kokoa, S-kokoista en viitsinyt enää tilata, enkä tiedä olisko se etukiinnitteisenä sopinutkaan yhtä hyvin, nuo sivukiinnitteiset on jotenkin ehkä taaperolle istuvampia?!? Joka tapauksessa hänelle tuo M-koko etukiinnitteisenäkin menee ihan tiukimmilleen ja ei kyllä perä vilku. Ja L-kokoisena ei varmaan koskaan tarvitse hankkiakaan.

 

Bumgeniukset menis tällä hetkellä mainioisti keskimmäisillä säädöillä, mutta kun tuota imua joutuu laittamaan sen verran paljon, tulee paketista niin tönkkö, että ollaan nyt avattu viimeisetkin nepparit. Nämä muuten istuivat meidän neidille ihan jo vastasyntyneenäkin. Samoin Sampsukan yhdenkoon taskuvaippa. Muita ei olla sitten kokeiltukaan. Ai niin paitsi fuzzi bunzia, mutta ne ei kyllä sitten olleet alkuunkaan sopivaa mallia.

 

Saippuakauppias jos yhtään lohduttaa, niin hypistelemättä mekin kaikki vaipat ollaan ostettu. Nettikaupoista ja nettikirppareilta. Nettikauppoihin voi kaiketi vaipan palauttaa, jos se aivan täysin sopimaton on, ainakin me saimme palauttaa ne kolme Nalle vaippaa, jotka ei alkuunkaan sopineet. Kokeiltiin yhtä niistä pikkarit jalassa siis. Nyt tän neitokaisen vaipatus aikana oon varmaan hankkinut likemmäs sata kestovaippaa ja sitten myynyt sopimattomat pois ja hankkinut taas uusia. Siinä se kestoilun hauskuus ainakin mun mielestä ehkä piileekin.... Ehkä mä oon vähän hullu?!?grin.gif Mut on se online shoppailu vaan ihan omaa luokkaansa! Ja aina tulee postia! ;)

Edited by canerva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi NelliKaneli, mä taisin vinkata sulle niistä pöpistä mutta unohdin kokonaan sen kokoasian! Eli mäkin menin samaan vipuun, sen ohjeen mukaan kun alkaa suoraan tekemään niin tuli ihan älyttömän pienet, mutta kun tein sitten mallitilkun ja laskin sen mukaan silmukat uusiksi niin tuli tosi kivat pöpät. Teitkö mallitilkun ja katsoit että silmukkamäärät täsmäävät? Vitsit, edellisten tekemisestä taisi olla liian pitkä aika kun unohdin kertoa :( Ja mä tykkäsin muutenkin tehdä vähän enemmän korkeutta sekä resoriin että housuosaan.

 

Muuta en nyt osaa sanoa, paitsi Onnikkaista sen verran että meillekin itse Rouva Onnikas suositteli M-kokoa 66cm ja 8kg:lle, ja ainakin korkeus ja ympärys senttimetreinä menevät niin että varmaan tiukimmille säädöille menee vielä. Ei ole vielä tulleet, joten en tiedä vielä sopiiko vai ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositelkaapas jotain sivunepillistä taskuvaippaa pitkälle, mutta hoikalle pojalle. Meillä on nyt enimmäkseen käytössä Hahtuvahullun Helmi-vaippoja M-koossa ja vasta nyt ollaan siinä pisteessä että vaippa on tukeva ilman lisäsäätötarraa, mutta voisin ottaa mielelläni pidemmän vaipan ja tuolle meidän väkkärälle ajattelin että sivunepilliset voisivat olle helpommat operoida päälle. Tuo Helmi on meillä istunut täydellisesti kestoilun alusta saakka ja pääsääntöisesti ollaan tuolla M-koolla menty. Onko jollain kokemuksia Helmin sivunepillisistä?

 

Yhdenkoon vaipoista ollaan käytetty Samsukkaa, Hahtuvahullun Helmeä, Tuhinatupaa ja Dimmoota (?) ja kaikki ollaan saatu tuolle meidän jäpikälle istumaan. Tosin epäilen että tuo lapsi on aika helpon mallinen vaipatettava koska nuo kaikki taskut ovat meillä pelittäneet jo alle viisikiloisesti ilman ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on sivunepillisenä Hahtuvahullun Helmiä S+ koossa sekä Neppulan Helemiä M-koossa. Lisäksi meillä on yksi etunepillinen 1k-helemi ja kaduttaa, että ostin sen, koska olen ihan rakastunut sivuneppeihin! :D Mun mielestä ne on paljon helpompi ja nopeampi napsauttaa kiinni kuin etunepilliset! Meidän 4kk ikäinen poitsu kun nykyään inhoaa vaipanvaihtoa ja pitää saada äkkiä puettua päälle!

 

Ehkä teidän kannattaisi kokeilla M+ kokoa seuraavaksi? Noi plus-koothan ovat juurikin korkeampia. Meille toi S+ on ollut todella passeli, koska poitsu on pitkäselkäinen ja hoikkanen. Helemin M-koko vastaa korkeudeltaan hahtiksen S+ :aa, joten siksi myös se on ollut erinomainen, kun siitä kuitenkin saa reisiaukotkin yhtä kireälle (meidän rimpulakintun ongelma) kuin S:ssä. Itseasiassa sanoisin, että jopa hitusen kireämmälle menee M-helemissä kuin S-helmessä.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Tuhinatuvan yhdenkoon sivunepillisiä taskuja, joista tykkään kovasti. Niissä on mun mielestä kivasti korkeutta, meillä on vielä pienennysnepitkin kii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yhdet Tuhinatuvan M-kokoiset sivunepilliset taskut ja jostain syystä saan ne melkein aina vuotamaan reiden yläosasta... Olen kokeillut ties mitä imuja mutta silti käy vahinkoja. Ja joskus vuotavat heti ekoista pissoista :( Ties ovatko sitten vielä hieman isot meidän hieman alle 7kg tytölle jolla rittä alkaa kyllä olemaan aika kivasti...

 

Muutenkin vielä hieman vierastan noita sivunepillisiä, ovat mun makuun vielä vaikeemmat laittaa kuin etunepit tai tarrat. Ehkä muutan mieltäni kun tyttö joskus alkaa protestoimaan vaippojen laittamista girl_haha.gif

 

Kiitos muuten noista Onnikas koko kommenteista. Olen nyt käyttänyt tytöllä sitä L-koon yövaippaa, mutta on tosiaan aikasta reilu reisistä. Onneksi tyttö ei kakkaa öisin, joten eipä se haittaa. Mutta M-koon uusi yövaippa tulossa meille lähiviikkoina Onnikkaalta girl_dance.gif

 

Huomenna lähden Keravalle kestovaippakirppikselle, ties vaikka sieltä jäisi jotain kivaa käsiin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Onnikkaan M-kokoinen yövaippa käytössä, ja tytöllä kokoa 74 cm ja 9 kg. Tällä hetkellä nepit ovat toiseksi pienimmällä säädöllä, eli ei ihan heti käy pieneksi. Ja neljän valmistajan yövaipoista tuo Onnikas on ehdottomasti paras! :girl_in_love: Tosin tähän toivotaan muutosta parin päivän päästä, kun saan ensimmäisen tsi-yövaipan valmiiksi. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut Hahtuvahullun Helmiä sivunepillisenä koossa M. Istuu hyvin hoikalle tytölle ja minä tykkään, mutta mies vihaa. Nepit ja etenkin sivunepit on kuulemma erittäin epäkäytännöllisiä. Muille kuitenkin uskallan tuota Helmeä suositella vaikka meillä keskitytäänkin jatkossa etutarrallisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.