Maro

Kestovaipat vol. 2

1000 posts in this topic

Apua tuli vahingossa pestyä koneellinen vaippapyykkiä valkopyykille (eli siis valkaisuainetta sisältävällä) tarkoitetulla pesuaineella! Voiko kosteussulku mennä kertalaakista pilalle??

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En usko. Tai ainakin toivoisin että ei :) käytä ihan normaaliin tapaan, mutta kannattaa tehdä varmaan joku huuhtelu tai pesu ilman pesuainetta, ennen kuin otat ne käyttöön.. Kyllähän sen sitten huomaa jos ne falskaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkiksi lainaus Myllymuksujen Facebook-sivulta:

 

Myllymuksut Oy on valittu vuoden 2011 äitiyspakkauksen toimittajaksi!

Tämän iloisen uutisen kunniaksi tarjoamme -10% lisäalennuksen koko valikoimastamme. Aktivoimalla koodin "pakkaus" saat edun käyttöösi. Aktivoi koodi tilauksen teon yhteydessä kohdassa "Lahjakortit ja kupongit". Koodi voimassa 30.4.2011 asti.

 

Ja aivan mahtava uutinen tuo äp-pakkauksen Myllymuksujen vaipat! Vaikka en siis ole MM:ja itse kokeillut, mutta ajatuksena, että on muuta kuin mitä viime vuoden pakkauksessa oli.. girl_in_love.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa, että ensimmäistä kertaa saatiin pakkaukseen kotimaiset vaipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloittelija kyselee vinkkiä haaravuotoihin.

Meillä on käytössä taskuvaippoja (bumbgenius? ja pari huuto.netistä tilattua) ja melkeinpä jokaisen vaipan vaihdon yhteydessä pissa on tullut haaroista läpi. Imuina on vaippojen mukana tulleet imut. Olisko erilaisen imun kokeilemisesta hyötyä? Mitä olette käyttäneet lisäimuna taskuvaipoissa??

Vaippoja on käytetty nyt kohta kuukausi joten tuskin enää siitä olisi kyse, ettei imu riittäisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis millälailla läpi? Onko se pissa tullut sieltä ulos bodyn reunaan vai miten? Meillä ainakin kastuu kovin helposti bodyn reunat kun se reuna jää sinne reiden ja vaipan väliin. Ei siihen auta imut eikä mitkään. Oon sitten käyttänyt sukkahousuja bodyn alla niin ei pääse se reuna sinne väliin. Tuo ainakin auttaa :)

 

Mä en tiedä mitä imuja bumgeniuksessa on, mutta meillä käytetään taskuvaipoissa bambujoustofroteeta, bambuhamppufleeceä sekä hamppufleeceä. Kahden lapsen kokemuksella, toimii girl_wink.gif

 

muoks. Tuli vielä mieleen, että kyllähän se lapsen pissan määrä kasvaa koko ajan eli ei enää välttämättä riitä se sama imu kuin kuukausi sitten. Ja saattaa se lapsikin olla kasvanut ettei vaippa enää istu päälle kunnolla. Eli voisi suuremman koon käyttöönottokin auttaa :)

Edited by Nera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos vaipassa on vaan mikrokuituimu (esim. BumGeniuksen omat imut) niin lisäksi voi laittaa jotain vähän hitaammin imevää, esim. bambua. Meillä tuolla 3-vuotiaallakin vielä pelaa hyvin yhdistelmä BG:n iso mikrokuitu ja esim. Myllymuksujen bambuhampputaitto (joita saa Prismasta ja joistain S-Marketeistakin). Pelkkä mikrokuituimu yksinään on vähän niinkuin pesusieni vaipassa, imee hyvin, mutta jos tulee painoa päälle, niin pissat tirskahtaa pihalle.

 

Niin ja tällä pienemmällä taitaa riittää BG:n pikkuimu ja joku bambu/bambuhampputaitto.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Komppatirallaa!

 

Noi mikrokuituiset toimi aivan ihanasti silloin ihan pienellä vauvelilla, joka vaan pötkötteli... Muistelin just aikaa kun pienellä tartti vaan sen bummareiden pienemmän NB-imun ja sekin riitti tunteja....tender.gifMutta kun vauvalle ikää rupesi tulemaan, niin kyllä siinä todella käy niin, että jotain tuollaista hitaanpaa sinne alle kannattaa laittaa. Meillä on kokemusta Hippu-taittoimuista, ihan loistavia!! Seka Onnikkaan ja Mannamaan imuista. Suosittelen!lipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ja ^^ Samat sanat! Tuntuu, että tosi nopsasti ainakin tuo meidän jannu kasvatti pissamääräänsä niin, että BG:n oma isompikaan imu ei enää riittänyt. Aloin lisätä muita mukaan muistaakseni siinä kolmen kuukauden iässä (viimeistään, jos muisti yhtään pelaa).

 

Meillä on lisänä (tällä hetkellä vielä sen pikkuimun kanssa) joko Myllymuksujen bambuhampputaitto tai Vihreän Variksen Zorb-velour -tiimaimu. Jos tiedän, että on tulossa lyhyempi vaihtoväli niin laitan vaippaan vain BG:n molemmat omat mikrokuituimut ja se juuri riittää.

Edited by Freyja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän muksuilla taas on pakko olla imua ihan saakelisti, kun pissivät paljon ja paineella. Kaikki alta 8 kerrosta (mitä matskua ja sekoituksia tahansa) falskaavat kyllä hyyyvin nopeasti :) Olen vähän kade niille, joilla riittää pari kerrosta imua ja saavat nätin pienen paketin :D

Muoks. niin siis esikoinen nyt luonnollisestikaan ei ole ollut vaipoissa enää vuosiin :D Mutta siis tarvitsi :)

Edited by Fungus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nera: Juurikin niin, että body on märkä haaroista. En osannut selventää tarpeeksi. :grin:

 

Kiitos kaikille vastauksista! En ole tajunnut, että mikrokuituimu tosiaan päästää pissan "pois" kun vauva alkaa enemmän liikkumaan....

 

Vielä tyhmä kysymys: Laitanko lisäimun tuon mikrokuituimun alle vai päälle?

Täytyy koittaa jotakin noista teidän ehdottamista lisäimuista, niin saadan poika pysymään kuivana. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäimu (ehdotetut bambut ja hamput ym luonnonkuidut) laitetaan mikrokuituisen alle, eli siis kauemaksi pepusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä olen bambutaiton kietonut mikrokuituimun ympärille ja kun käytän niitä äitiyspakkaus-Imse Vimsejä nyt imuina niin laitan mikrokuidun sinne läpän alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt muutama viikko päiväkotikestoilua takana ja luulen, että päiväkodin takia vaipat kaipasivat keittopesua.

 

Tyttö on tuon päiväkodin ensimmäinen kestoilija, mutta eivät halunneet mitään opastusta kun yksi hoitajista on käyttänyt omalla lapsellaan kestoja. Kerran on ilmeisesti vaatteet menneet kestovaipan takia vaihtoon, mutta muuten on mennyt tosi hyvin. Useimmiten vaippoja ei likaannu päivän aikana yhtään, mutta sitten jos likaantuu niin purkavat taskut osiin, huuhtelevat, laittavat kaikki osat omiin muovipusseihinsa ja ne muovipussit sitten pul-kankaiseen vaippapussiin. Luulisin, että tuo muovissa hautominen aiheutti sen, että varsinkin taskut haiskahtavat jo narulla kuivuttuaan. Tällä viikolla sanoin, että kaikki osat saa laittaa siihen tuomaani pussiin ilman muovipusseja kun kuitenkin koko setti menee pesuun. Vielä ei ole tuon jälkeen vaippapyykkiä tullut, mutta toivoisin, että ei enää tulisi haisulivaippoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oikeasti?! girl_impossible.gif Minä jo luulin että meidän Mannan hoitaja oli hassu kun se laittoi aluksi ne vaipat aina muovipussissa sinne pyykkipussiin (sitten sanottiin ettei tarvitse ja sen jälkeen laittoi vain kakkavaipat muovipussiin...), mutta että jokainen osa eri pussiin?! blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Toihan on ihan uusi ohjeistus päikyissä, kun kestot on niin saastaisia :girl_sigh: Musta todella sairasta ja pyrinkin siihen , että tää toinen ois vielä aiemmin päiväkuiva kuin esikoinen (1v8kk). Tosi käytännöllistä pakata muoviin tuossa välissä :girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaihtakaa AIO:hin ni ei saa osia irti, ainakaan niin montaa. grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalla on vielakin vaippaihottumaa :skilletgirl: Oltiin viikonloppuna reissussa ja kaatisvaipoilla ja kas kummaa vaippaihottumakin havisi tullakseen takaisin kun paastiin kotiin ja kestoihin. Vaipat on parhaillaan huuhtelussa ja ajattelin nyt sitten koklata stripata ne konetiskiainetabletilla :girl_crazy:

 

Muutenkin mulla menee hermot kestojen kanssa kun taalla ollaan sen verran liikkuvaista sorttia etta vaipanvaihto on yhta venkoilua. Hoitoliinan kanssa en ole onnistunut viela laittamaan vaippaa kuin housuja, vaikka melkein kaikki ovatkin neppivaippoja.

 

Lisaksi yokestoilu paattyi nopeasti, vaikka vaipat ei vuotaneetkaan, mutta paketti oli sen verran paksu (flip stay dry & organic) ja aamuisin aina ekaks mulla oli tunne etta pitaa vaihtaa ja sankari tietty veti herneet nenaan kun halusi tulla suoraan tissille. Joten valitettavasti taalla on taas kaatikset yokaytossa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisittekohan auttaa.

Eli kyseessä on tällä hetkellä 5 kk ikäinen kestoilija, joka on melkoisen herkkä ja atooppinen. Käytössä on tällä hetkellä ihan harsoja sekä fleecepintaisia sisävaippoja. Vaippapyykki pestään pienellä määrällä hajutonta ja kestovaipoille sopivaa pesuainetta käyttäen tietysti ilman mitään huuhteluaineita yms. Ongelma on vähän oikeastaan samanlainen kuin Annickilla tuossa yläpuolella, eli välillä kertiksien kanssa ei ole mitään ihottumaa, mutta nyt taas 4 täyskestoilupäivän jälkeen vaippa-alueella on ihottumaa. En nyt oikein osaa kohdentaa, onko kyseessä se, että iho ei siedä fleeceä vai niitä harsoja, jotka kyllä jäävät melkoiset märiksi kastuessaan (ei ole kuivaliinoja). Jostain luin, että atoopikon iho ei välttämättä tykkää fleecestä. Pitäisi ehkä kokeillä päivä pelkästään harsoilla ja päivä pelkästään fleeceillä, mutta välillä se ihon parantuminen on niin hidasta touhua, että kertikset houkuttelevat oikein urakalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fleece- allergia on tosi yleinen. Mun atoopikot ei ole kestäneet lainkaan. Suosittelen coolmaxia tai bambua sisäpinnaksi, jos ei valita märästä (tuon bambun kohdalla siis). :girl_wink:

Niin ja silkkiliina tai hoitava villa parantavat mahdolliset vauriot nopeasti ;)

 

http://www.perhepuoti.fi/TULOSSA-Healing-Wool-hoitava-villa

Edited by Fungus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei onkohan taalla kyseessa juuri tuo fleece-allergia, kun on atooppinen iho :girl_sad: Se voisi tietysti selittaa... Mielenkiinnolla odotan, auttoiko toi konetiskiainestrippaus, taman paivaa vaipat ovat olleet ulkona auringossa, joten huomenna kokeillaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

täällä myös pähkäillään kestojen ja atooppisen ihon yhdistelmää.. Kun joudutaan rasvailemaan PALJON, niin mitä vaippoja olisi hyvä käyttää? Tykkään eniten käyttää juurikin vaippoja, joissa on sisäpintana coolmaxia tai fleeceä, kun eivät tunnu iholla märältä, mutta niitähän ei voi heti rasvailun jälkeen laittaa.. Ja jotenkin karsastan ajatusta laittaa jo valmiiksi punertavalle iholle sellaisen vaipan, joka tuntuisi vielä ihan märältä iholla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toihan on ihan uusi ohjeistus päikyissä, kun kestot on niin saastaisia :girl_sigh:

Miksei se saastainen kesto voisi olla saastainen kaikkine saastaisine osineen ihan yhdessä ja samassa pussissa? girl_crazy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

täällä myös pähkäillään kestojen ja atooppisen ihon yhdistelmää.. Kun joudutaan rasvailemaan PALJON, niin mitä vaippoja olisi hyvä käyttää? Tykkään eniten käyttää juurikin vaippoja, joissa on sisäpintana coolmaxia tai fleeceä, kun eivät tunnu iholla märältä, mutta niitähän ei voi heti rasvailun jälkeen laittaa.. Ja jotenkin karsastan ajatusta laittaa jo valmiiksi punertavalle iholle sellaisen vaipan, joka tuntuisi vielä ihan märältä iholla.

 

Mä olen pistänyt kyllä coolmax vaipan heti rasvauksen jälkeen, eikä ole falskannut. Pesen kyllä aina ecover delicatella, joten tukkeutumismahiksia ei ole ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko tosta ecover delicatesta kysästä. Miten se oikeastaan poikkeaa tavallisesta? Näin niinkuins kestovaippojen suhteen, teidän kyllä, että sitä voi just käyttää hienopesuun sun muuhun villapesuun, mutta just toi ihan peruskestojen suhteen, mitä eroa noilla kahdella on? Me ollaan koko ajan pesty kaikki kestot sillä tavallisella ja hyvin pyyhkii. Ovat oikein puhtaita ja raikkaita pesun jälkeen ja kaikki mahdolliset peppurasvatahratkin on lähtenyt ihan hyvin pois...girl_sigh.gifAinoastaan kerran joskus alkuun oli yks puteli sitä delicatea käytössä, mutta en huomannut mitään eroa pyykissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.