Maro

Kestovaipat vol. 2

1000 posts in this topic

Voisitteko suositella (vaikka yksärillä, jos katsotaan liikaa mainostamiseksi :)), että millaisia fleecettömiä kestoja teillä on? Ilmeisesti esim. Fuzzit ovat sisältä fleeceä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Melkein mikä tahansa kotimainen merkki. Omatoivevaippoihin löytyyä käytännössä aina coolmax vaihtoehtona ja useimmilla myös valmisvaipoissa. Meillä on ainakin Hahtuvahullun, Sampsukan ja Tuhinatuvan vaippoja nyt kierrossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko tosta ecover delicatesta kysästä. Miten se oikeastaan poikkeaa tavallisesta? Näin niinkuins kestovaippojen suhteen, teidän kyllä, että sitä voi just käyttää hienopesuun sun muuhun villapesuun, mutta just toi ihan peruskestojen suhteen, mitä eroa noilla kahdella on? Me ollaan koko ajan pesty kaikki kestot sillä tavallisella ja hyvin pyyhkii. Ovat oikein puhtaita ja raikkaita pesun jälkeen ja kaikki mahdolliset peppurasvatahratkin on lähtenyt ihan hyvin pois...girl_sigh.gifAinoastaan kerran joskus alkuun oli yks puteli sitä delicatea käytössä, mutta en huomannut mitään eroa pyykissä.

 

Sama vaikutus kun fairylla kuivaliinapintaisiin vaippoihin. Eli avaa tukkeumat ja kun käyttää jatkuvasti, niin ei ole vaipatkaan ikinä tukossa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytetään pesuaineena lähinnä Erisania nesteenä ja jauheena, eivätkä coolmax-pintaiset vaipat ole koskaan olleet tukossa, vaikka välillä rasvan kanssa on läträilty melkoisesti. :lol: Coolmax ei siis varmaankaan ole herkimmin tukkeutuvia kuivaliinamateriaaleja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalla pepun punotus jatkuu :girl_sad: Mietin nyt keittopesua 95 asteessa, mutta pelottaa etta pilaan vaipat erityisesti jos pitaa kestoilusta luopua ja myyda ne... Mua alkaa rasittaa tama vaiva naiden kestojen kanssa, tavallisen pesemisen viela jaksan, mutta etta pesukoneeseen pitaa laittaa 3-4 ohjelmaa perakkain ja silti peppu punottaa kay mun hermoille, puhumattakaan kasinpesusta fairylla yms.

 

Lyhyesti siis taalla on kestoiltu puoli vuotta ja pesuainetta (non bio) en ole paljoa kayttanyt, taman kevaan suunnilleen teelusikallinen, jotta ei tulisi pesuainejaamia. Nyt talven aikana on ongelmia alkanut ilmeta. Jatkuvan vaippaihottuman takia on pakko kayttaa hoitoliinoja (??? liners) kun laitan rasvaa niin ettei vaipat tukkeutuisi ja sen osalta ei ole ongelmaa, siis imevat ok. Vaihdan vaippaa tunnin kahden valein ja heti tietty kakan jalkeen. Meilla on ongelmana vaippaihottuma/punotus ja haisevat vaipat pissan jalkeen. Uskon taman johtuvan pesuainejaamista, joitayrittanyt puhdistaa vaihtelevilla menetelmialla, kaytan huuhteluohjelmaa ennen ja jalkeen ohjelman, mutta silti vaan ongelma ei katoa. Pesen 60 asteessa.

 

Meilla on smartipantseja (haisevat eniten), bg:ita, flipeja (organic & stay dry), econobumeja, tots botsia ja pop ineja. Kaikki eivat siis ole fleecea, mutta noissa muissa peppu jaa kosteaksi joka myos aiheuttaa punotusta. Eli fleece-vaipat pitaisi saada taas toimimaan. Olen nyt alkanut kayttamaan kertiksia paivallakin silloin talloin kun en halua arsyttaa ihoa, vaipanvaihdot on venkoilun takia jo tarpeeksi haastavia ja kun huutaa kipeaa peppua, mun tekee mieli heivata kestot. :girl_to_take_umbrage2:

 

Muoks. Lisaksi ma olen ihan pihalla pesuaineiden kanssa taalla, non bioa suositellaan vaipoille, mutta sitten jostain luin etta vaipat ja pesukone pitaa silloin talloin pesta taydella bio annostuksella. Ma en meinaa loytaa pesuainetta jossa ei olisi zeoliitteja yms. Hankin jopa tots botsin omaa kestovaippapesuainetta, mutta sekaan ei toiminut edes pienina annoksina.

En myoskaan loyda meidan pesukoneesta (Bosch 1200 express) ohjelmaa jossa olisi paljon pesu- ja/tai huuhteluvetta.

 

Coolmaxia ei taalla maailmalla juuri nae ja tassa vaiheessa koko vaippavaraston uusiminen olisi mulle myos liian kallista.

 

Anteeksi pitka vuodatus, mutta mua alkaa todella harmittamaan tama tilanne kun niin tykkasin kestoilusta ja nyt on noussut seina vastaan :girl_sad:

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuossa vaiheessa mä oikeesti heivaisin kestot pois. Tai ainakin siksi aikaa että saa ihon taas kuntoon ja miettis sitten uusiksi tilannetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehtiihän Annickin vaipat/imut kuivua kunnolla, ettei jää kosteutta muhimaan ja hajuja aiheuttamaan?

 

Joillekin lapsille voi tulla vaippaihottumaa etenkin silloin kun tekevät hampaita; olisiko se mahdollista..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OA & Jopas - Kiitos :girl_smile:

Talven aikana imut on kuivuneet patterilla ja PUL:it narulla, nyt kevaalla myos ulkona, vaikka tosiaan taalla meilla taalla sisalla on kosteaa ( tyypillinen brittitalo :girl_mad: ). Kuitenkin kaikki osat ovat mun mielesta olleet kuivia. Hampaita on laakarin mukaan vasatty jo tammikuusta vaikka yhtaan ei ole viela lapi, eli se voisi selittaa. Mutta sitten taas kertisten kanssa ei ole ongelmaa.

Talla hetkella heti kun alkaa punottaa vahankin niin laitan kertikset.

 

Mua jotenkin epailyttaa meidan pesukone, etta olisiko siina vika? Ei siis varsinaisesti ohjelmissa vaan jos jossain siella on jotain pesuainejamia ja/tai hometta. Taytyy hyokata sen kimppuun seuraavaksi kai :girl_crazy: Luin myos toisaalta etta keinokuidut tarvitsevat enemman vetta (ja tilaa) huuhteluun eika puuvillan 60 aste ohjelma saa niita huuhdeltua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Onko siinä koneessa mahdollista laittaa lisähuuhtelu pesuohjelman lisäksi? Sitten tosiaan kai ne tekokuituohjelmat kuluttaa enemmän sitä vettä. Mä oon varmuuden vuoksi käyttänyt sellasta lisähuuhtelua pestessäni kestoja ja vauvanvaatteita (tosin vaatteet oon laittanut melkeen kaikki pikapesuna)..

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mei - kiitos :girl_smile: Joo kaytan "rinse plus"saa ohjelman yhteydessa ja viela lisaohjelman (ilman pesuainetta) ohjelman jalkeen. Kavin nytkin juuri kurkkaamassa, kun kone huuhtelee, ja mun mielesta siella ei ole vaahtoa.

 

Muistin juuri etta pesin tassa hiljattain koneen tyhjana 95 asteessa ja muistaakseni laitoin bio pesuainetta etta kone puhdistuisi. Mutta ehka pitaa keksia viela jotain muuta itse pesukoneelle :huh:

 

Lisayksena viela (mun jutut tulee nakojaan ihan patkissa...) etta meilla on kova vesi ja esim pesupahkinat ei valitettavasti toimineet ollenkaan.

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos epäilet että koneessa voisi olla jotain niin pese kone, pari kertaa vaikka sooda pesuaineena ja kaikki irti lähtevät osat sekä tiivisteet erikseen. Tosin veikkaan että konekkin haisisi jos syy siinä on, ainakin meillä rupee pyykki sekä kone haista silloin kun piti kone pestä. Siis silloin kun ei kestoiltu ja pesuaine oli milloin mikäkin halpis.

 

Mä oon siis pessyt taloussoodalla konetta muutaman kerran, kuumimmalla lämpötilalla ja pisimmällä ohjelmalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Muistelisin että sitruunahappoa käytetään ainakin pesukoneen puhdistuksessa. Tai sit tietty ihan 95 astetta ilman pesuainetta auttaa kans konetta puhdistumaan..

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitruunahappo tosiaan puhdistaa koneen mahdollisista jäämistä.

Mutta epäilen, että teillä ei sellasia ole, koska joudut käyttämään huuhtelua noin paljon. Tulee varmaan kohta luontoystävällisemmäksi käyttää kertsejä, kuin pestä yhtä koneellista monta kertaa.

 

Soodaa ja etikkaa voi käyttää myös vaippojen pesussa. Auttaa just raikastamaan pyykkiä.

 

Miten säilytät vaipat likaisena?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös kärsitty ajoittain paljon tuosta vaippaihottumasta. Ja siihen koitin myös kertesejä, mielestäni ei kyllä juurikaan auttanut ongelmaan. Pääsääntöisesti tuntuu auttavan kun otetaan paljon ilmakylpyjä (joo, sotkua tulee tässä hommassa, mut ei voi minkään) ja perusrasvauksen lisäksi rasvataan hydrokortisoonilla/sibicortilla kerran pari viikossa. Meidän on myös pakko vaihtaa vaippaa myös yöllä, oli käytössä kertikset tai kestot. Jos ei vaihda, niin kyllä punoittaa takamus niin paljon että hirvittää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitten seuraa vielä tyhmiä kysymyksiä.

Miten teillä on käynyt sen fleeceihottuman kanssa? Onko se tullut heti, kun lapselle laittaa fleecevaipan, vai vasta hetken päästä? Onko ihottuma ollut teillä minkänäköistä (nyt epäilen tuota pilkullista poikaa pesuaineelle allergiseksi)? Ja miten, onko ihottuma hävinnyt heti, kun fleecet on jätetty käyttämättä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annick, mieleeni tuli vielä sellainenkin vaihtoehto, että vaipoissa on ihan pissa- ja kakkajäämiä, koska niitä on pesty liian vähällä pesuaineella. Meillä käytetään annosteluna 25-30 ml Erisania nesteenä tai jauheena 6 kg:n koneessa, ilman esipesuja mutta lisähuuhtelun kera, eikä viimeisten huuhteluiden aikana näy vaahtoa. Hieman vaikeaa tosin on neuvoa sopivaa pesuainemäärää, kun en tunne sikäläisiä pesuaineita enkä konettannekaan, mutta kannattaa ehkä kokeilla pesuainemäärän lisäämistä ja keittopestä ne vaipat kertaalleen. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota likavaippojen säilytykseen, jotteivät pääse muhimaan liian kosteina.

Edited by rouva Tossavainen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vinkeista!

 

Sailytan likaisia vaippoja muoviamparissa jossa on kansi ja bg:n pussi sisalla, en liota vaippoja amparissa vaan ovat siella kuivana. Pesen normaalisti joka toinen paiva, mutta nyt olen pessyt hieman harvemmin kun kierrossa on kertiksia ja pyykkia ei tule normaalia tahtia.

 

Pesin viime yona pesukoneen pesuainelokeron ja tiivisteet cillit bangilla, siis kunnon pesuaineella... Nyt viela aion pesta koneen soodalla 95 asteessa.

 

Totta tosiaan, ehka olen kayttanyt liian vahan pesuainetta, erityisesti kun meilla on kova vesi. Olen vain niin pihalla pesuainetyypin ja maarien kanssa ja pelkaan pesuainejaamia ja ihon arsytysta. Mutta voisin kokeilla pesuainemaaran lisaamista myos :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Olet varmaan jo kokeillut nestemäsitä Ecover Delicatea? Se toimii hyvin vaipoille, ja sitä saa sieltäkin useimmista kaupoista.

 

Sitten siitä coolmaxista jos tuntuu että fleece ärsyttää ihoa, sitä saa ihan irrallisina, pestävinä kuivaliinoinakin jonka voi sitten laittaa fleecen päälle pyllyä vasten. Eivätkä montaa euroa maksa.

 

Toivottavasti nyt saatte vaippailun vielä toimimaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annick: Selkeästi käytät ainakin liian vähän pesuainetta. Teelusikallinen on liian vähän mitä tahansa ainetta, ennemmin ruokalusikallinen ja kovan veden alueella sekään ei taida riittää. Pissajäämät vaipoissa aiheuttaa myös pahaa ihottumaa eikä vain pesuainejäämät.

 

Suosittelisin kokeilemaan Rockin' Green -pesuainetta joka on ekologinen ja nimenomaan vaippapyykille tarkoitettua. Mä olen testaillut sitä ja käyttänyt mm. pissalta haisevien vaippojen "strippaamiseen" eli ensin vajaa tunnin liotus kuumassa vedessä jossa 3 rkl Rockin' Greeniä ja sitten pesu 95 asteessa niine hyvineen ilman pesuaineen lisäystä ekstra huuhteluilla, ja haju lähti kerrasta. Kyseessä oli PULia sisältävät Bitti D'lish AIOt. Toi pesuaine on tosi hyvää ja ihanan tuoksuisia vaihtoehtoja, heiltä löytyy myös Funk Rock, joka on tarkoitettu nimenomaan pissajäämien poistoon. Ja oma Hard Rock -versio kovan veden alueelle (Suomessahan on pääosin vain pehmeää vettä, mun kokemukset on Classic Rockista). Rockin' Greeniä myy UK:ssa ainakin www.cheeksandcherries.co.uk joka muuten toimittaa Suomeenkin.

 

Niin ja jos on kovin vesipihi kone niin pesuun voi lisätä vettä kesken pesun pesuainelokeron kautta. Toinen, mun mielestä helpompi tapa on kastella pesuun menevät imut märiksi jolloin pyykki painaa enemmän koneen mittaillessa paljonko pitäisi käyttää vettä (monessa uudessa koneessa on siis anturi joka punnitsee pyykin ja määrittelee vesimäärän sen mukaan). Tai vaikka lisää kastellun pyyhkeen mukaan pyykin sekaan. Varsinkin kuivasäilytyksessä olevat likavaipat on imutehonsa suhteen niin kevyttä pyykkiä että kone ei käytä riittävästi vettä niiden puhtaaksi saamiseen.

 

Hyvä artikkeli tuosta jäämäasiasta löytyy myös täältä: http://www.bummis.co...ent-residue.php

Edited by Hermione

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihottumaan voi auttaa myös coolmax-alushousut vaipan alla. Kuulemma hyvät esim. atoopikoilla.

Edited by Brumme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you ladies!! Eikohan nailla vinkeilla paasta hajuista ja punotuksesta eroon :grin: Vaipat on nyt olleet pitkia aikoja auringossa ja kaiken taman pesemisen jalkeen peppu ei ainakaan ole niin arhakkaasti alkanut punottamaan. Joten parempaan pain :girl_wink:

 

Kavin lukemassa tuon Hermionen vinkkaaman artikkelin ja luulisin etta taalla onkin kyse pissajaamista pesuainejaamien sijaan...

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukas se muutama sivu takaperin kyseli niistä ohivuodoista, oliko EAO? Tuleekohan kosteus tulee bodyn reunoille vain siksi, että ne reunat ovat niin lähellä vaipan reunoja, vai tuleeko pissaa ihan reilusti liikaa imuihin nähden? Ajattelin vain, että meillä ainakin liian pienillä bodyilla on aika suuri vaikutus noihin ohivuotoihin, ei siis tarvitse olla edes kovin märkä vaippa vielä niin tulee kyllä bodyn reunoihin asti. Bodyn jatkopalat pelastavat meillä tilanteen, koska pituudestahan se on kiinni, muuten vaate on ihan sopiva mutta liian kireä haaroista. Joistain bodyista jätän myös reunanepit auki, ettei se body ole niin tiukasti siellä haaroissa :)

 

Ja sitten oli puhetta imujen määristä. Mä en itse ole hirveän ihastunut siihen Myllymuksujen bambuhampputaittoon, vaan tykkään että !bamboo fold-it on kivempi ja vähän sutjakampi :) Se taittuu sopivasti neljään ja sopii melko täydellisesti esim. BG:n isomman mikrokuidun alle, ja pitää vaikka päikkärit oikein hyvin. Laurelinin turvetiimat ovat myös yksiä mun lemppareita. Makuja on monia, ja onneksi imuja voi hyvin ostaa käytettyinäkin (ja mä ainakin tykkään ostaa nimenomaan käytettynä, eipähän tarvitse itse tehdä käyttöönottopesuja!) ja testailla erilaisia yhdistelmiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.