Maro

Kestovaipat vol. 2

1000 posts in this topic

^ Ja Neppulalla Helemit -15% ja Bellapuulla kaikki normihintaiset -20%..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän muksuilla taas on pakko olla imua ihan saakelisti, kun pissivät paljon ja paineella. Kaikki alta 8 kerrosta (mitä matskua ja sekoituksia tahansa) falskaavat kyllä hyyyvin nopeasti :) Olen vähän kade niille, joilla riittää pari kerrosta imua ja saavat nätin pienen paketin :D

 

Tähän liittyen oma tyhmä kysymys. Onko normaalia, että äitiyspakkauksen (2010) kestikset ovat ihan märkänä jo 1,5 h päästä? Mulla on niissä lisänä joku ohut imu. En muista mikä kun anoppi on imun ostanut. Vauvalla on pahat masuvaivat enkä ole varma itkeekö 1,5 h päästä märkää vaippaansa vai masuaan. Kuinka paljon lisäimua oikein pitäisi laittaa? Nyt jo vauvan iho oli punaisen ryppyinen, kun paketti on niin iso. Haluaisin kestoilla mutten halua tähän 24 h itkuiluun ylimääräisiä itkuja :(

edit. Vaippoja on pesty kuutisen kertaa.

Edited by pikkaraiset

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelisin kokeilemaan jotain muuta kestoa. Ne prefoldit eivät ole kuivapintaisia joten eivät ole myöskään ihan se miellyttävin mahdollinen vaippa. Tuo 1,5 tunnin vaihtoväli tosin on sellainen että ainakin aamupäivisin meillä pitää vaippaa vaihtaa tiheämmin. Tosin meillä poika jo öisin pidättää pitkiäkin aikoja koska aamuvaippa on suht kuiva heti heräämisen jälkeen.

 

Mä olen nyt testaillut zorb-imuja. Pieni zorb-imu yhdistettynä Mannamaan perhostaittoon pelitti tosi hyvin ja paketista tuli kivan pieni. Nyt ollaan myös tyyppailtu ekat sivunepilliset vaipat ja ne ovat kyllä kivat kun vaipan saa helpommin seisovan vauvan päälle ja myös pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelen Little Lamb bambuvaippoja (nimenomaan bambu, ei niitä toisia) sellaisille jotka pissii paljon. Mä oon tykänny niistä villiksien kanssa, imee enemmän ja on kuivemman tuntusia. Noissa on oma kuivaliina ja lisäimu mukana, ovat siis sisävaippoja. Käytetään noita bambuvaippoja aina reissunpäällä jolloin on hiukan pidempi vaihtoväli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valiaikatietoja meidan vaippasirkuksesta - tilasin Hermionen suosituksesta Rockin Greenin bare naked babies pesuainetta, liotin vaippoja yon yli ja aamulla pesin 60 asteessa. Vesi, jossa "puhtaat" vaipat likosivat oli aamulla keltaista - eli siis vaipoissa oli ollut pissaa. Vaipat on nyt olleet kaytossa ja tuntuu etta peppu on rauhoittunut :girl_smile: Viela saattaa kuitenkin menna pari pesukierrosta ennen kuin kaikki jaamat on poissa. Mutta siis lupaavalta vaikuttaa. Kiitos kaikille vinkeista :curtsey:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin haluan eroon haisulivaipoista. Mieluummin jo tänään.

 

Neidillä on kestovaippailua takana nyt tasan kaksi vuotta. Ekat kolme kuukautta käytettiin kestoja vain päivisin, mutta melkoisen pitkään on täyskestoiltu. Yhden haisulivaipan muistan ennen päiväkotia ja sekin oli meille käytettynä tullut ja lopetti haisemisen yhdellä keittopesulla.

 

Kahden viikon päiväkotikestoilun jälkeen vaipat kaipasivat keittopesua ja hajut katosivat yhdellä pesulla. Nyt kuukauden päiväkotikestoilun jälkeen (n. 2 viikkoa edellisestä keittopesusta siis) vaipat haisee ihan järkyttävältä. Eilen keittopesin nestemäisen Erisanin kanssa. Tänään nappasin samat vaipat + kaksi päiväkodissa likaantunutta nestemäisen Erisanin ja ruokasoodan kanssa 90 asteessa ja laitoin huuhteluaineeksi etikkaa. Nyt ne samaiset vaipat pyörii 60 asteessa ja mukana hiukan sitä Erisania. Äsken kävin kurkkaamassa pesun etenemistä ja haju on ihan kuvottava. Ihan kuin tulisi tuolta pesukoneen kannen alta.

 

Seuraavaksi mun on pakko laittaa ne vaipat kuivumaan vaikka miltä haisisivat ja napata aamulla pari taskua narulta päiväkotiin mukaan. Imut nyt ei muutamassa tunnissa kuivu, mutta onneksi on kaapissa harsoja. Ei meillä kertiksiäkään päiväkotia varten ole. Kamalalta tuntuu kyllä laittaa tytölle haiseviakaan vaippoja.

 

Tyttö saattaa kerran päivässä pissata vaippaan ja melkein joka päivä kakkaa vaippaan päiväkodissa. Vaipat pestään suurinpiirtein joka toinen päivä (joskus on ollut väliä kolme päivää, mutta tosi harvoin). Luulisin, että mulla on ihan hyvä tuntuma koneen täytöstä ja pesuaineen annostelusta. Normaalisti meillä käytetään toista pesuainetta, mutta lähikaupan ainut kestovaippakelpoinen taitaa olla toi Erisan, joten sitä on viimeksi ostettu.

 

Hajuongelmien syyksi epäilen vaippojen säilytystä. Nyt ei enää ihan joka osaa ole erikseen pakattu muovipussiin ennen pul-pussiin laittamista. Toisaalta ymmärrän, että paketoivat kakkavaipat päiväkodissa.

 

Tässä vaiheessa ei tekis mieli ostaa kertispakettia, mutta kun ei tuo ihan kuivakaan ole niin vaippoja on pakko olla. Täällä nyt on paljon pesusta keskusteltu, mutta en nyt keksi, mitä voisin tehdä toisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaipat haisee edelleen. Oikeastaan vika voi olla kyllä pesukoneessakin. Nukkasihti oli ihan puhdas eikä kone ole tunkkaiselle haissut aiemmin. Mutta nyt kun kävin hiukan nuuhkimassa haisulivaipat ripustettuani... Kone haisee ehkä kamalammalta kuin vaipat. Se on ehkä syönyt jotain sopimatonta. Aargh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm: Oletko kokeillut pestä pesukonetta sitruunahapolla? Ja oletko pessyt vaippoja ilman pesuainetta, niin että mahdolliset pesuainejäämät lähtevät pois?

 

Meillä hajuongelmiin on toiminut seuraava kaava:

1) vaippojen tavallinen 60° pesu Erisanilla tms

2) vaippojen keittopesu ilman pesuainetta

3) tyhjän pesukoneen sitruunahappopesu (+sen jälkeen vielä tyhjillään tavallisella pesuaineella kuumalla ohjelmalla)

 

Pesukone pyörii tuossa rumbassa siis aika paljon, mutta meillä tuo on tarvinut tehdä n. 2 kertaa vuodessa, niin hajut pysyvät poissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän taskuvaipat falskaa, mitä tehdä?!

pesin meidän taskuvaipat fairyllä, kun ajattelin että josko ovat tukossa. En tiedä vielä auttoiko, kun on nyt fairypesun jälkeen eka päällä.

 

Vai olsko falskauksen syynä sittenkin imut? Tein raskausaikana imuja bambufleesestä, mutta ne ei vissiin oikeen ime kunnolla, kun eivät ole läpimärkiä ja silti falskaa. kuinkakohan monta kertaa ne pitää pestä jotta alkavat toimia?? taskussa bambun päällä on tsi-mikrokuitufroteeimu, joten hitauskaan e ole syynä...

 

pari itti bitti tuttoa on myös ja lisää tilattu, ne toimii hyvin. samoin sisätasku+villilset toimii hyvin, tosin kuutti ei tykkää märästä pinnasta vaan kitisee ja vaippa pitää vaihtaa heti yhden pienenin pisun jälkeen... Eli haluisin saada taskut toimimaan! Nämä sisätaskut jäävät pieniksi ihan kohta...

 

Vai pitäiskö ostaa uusia imuja? Niissä on ihan liikaa valinnanvaraa :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mikä sisäpinta niissä taskuissa on ja ootko testannut miten ne mikrokuituimut imee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

coolmaxia on toisissa ja toisissa on jotain fleesentapaista. Babyland ja Beebo ovat merkkejä. Mikrokuitu imee ihan hyvin mun mielestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko noita imuja kuinka monta kertaa pesty? Usein meinaa menee kymmenenkin pesua ennen kuin imut pääsevät kunnolliseen imutehoon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä jotain 5 kertaa on pesty varmaan yhteensä... Eli pesua vaan lisää sit. Voi kuinka toivon että tää lähtisi nyt toimimaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä falskas kaikki taskut järjestään n. 4 kk ikään saakka, vaikka näennäisesti vaipat istuivat ihan hyvin. Että välttämättä vika ei ole imuissa, vaan siinä että taskut eivät vaan pienellä pidä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho, niinkö? Mä olen ajatellut että kun ne kuitenkin näyttää istuvan hyvin niin vika on imussa. Mut ehkä aika korjaa tilanteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenellekään käynyt niin, että peppu olisi mennyt vesikelloille? Tuntuu käsittämättömältä, koska meillä ei ole koskaan ollut mitään iho-ongelmia. Ollaan täyskestoiltu ihan pienestä asti bg taskuilla ja bg luomuilla. 3 viikkoa sitten ostin uudet yövaipat, koska kyljellään nukkuvalla taskut joskus falskaa. Ostin kvk sleepyjä, joissa bambua ja coolmax, uloimpana villikset. Kahden yön jälkeen pepussa 15 vesikelloa! Ei käytetty enää vaan päätettiin hoitaa peppu kuntoon, joka olikin helpommin sanottu kuin tehty! Neuvolaterkka epäili puhelimessa ekan viikon jälkeen vesirokkoa, terveysinfossa allergiaa, duunikaveri molluskoja... Eilen lastenklinikalla lääkäri ei ollut yhtään varma, mutta epäili vaippaihottumaa, johon oli joka tapauksessa tullut jo infektio :(. Saatu voide on onneksi auttanut! Pelkään kokeilla niitä sleepyjä uudelleen kunhan peppu on parantunut.

 

Mitäköhän mun kannattaisi tehdä?

Käytän kertiksiä sen aikaa, että peppu on kunnossa ja sillä aikaa keittopesen kaikki vaipat?

Kun peppu on kunnossa, kokeilen rohkeasti sleepyjä kolmen viikon vesikellojen uhalla?

 

Tietääkö kukaan, voiko coolmax tai bambu aiheuttaa allergiaa? Ehdin jo huolestua tosi paljonkin ja ihon reaktion voimakkuus hämmentää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi kyssäriä,

1: Mikrokuituimut menevät ajan kanssa ällöttävän harmaiksi pesussa. Voi olla että johtuu vaippapyykissä olevista erivärisistä vaipoista ja imuista, tai mistä lie. Voiko niitä valkaista mitenkään pilaamatta imua?

 

2:Voiko noita imuja liottaa jossain pesuaineseoksessa tms vaikka päivän verran? Kun täällä on ollut nyt paljon puhetta noista pissajäämistä imuissa, ajattelin että josko joku teholiotus ja keittopesu poistaisi kaikki jäämät vaipoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^Oikeastaan ihan mille tahansa voi allergisoitua tai muuten saada yliherkkyysoireita, jos sellaista taipumusta on. Eli voi johtua materiaalista.

 

Vaipoista olen muuten vaan lueskelemassa, jospa joskus meilläkin olisi käyttäjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi kyssäriä,

1: Mikrokuituimut menevät ajan kanssa ällöttävän harmaiksi pesussa. Voi olla että johtuu vaippapyykissä olevista erivärisistä vaipoista ja imuista, tai mistä lie. Voiko niitä valkaista mitenkään pilaamatta imua?

 

2:Voiko noita imuja liottaa jossain pesuaineseoksessa tms vaikka päivän verran? Kun täällä on ollut nyt paljon puhetta noista pissajäämistä imuissa, ajattelin että josko joku teholiotus ja keittopesu poistaisi kaikki jäämät vaipoista.

 

En yrittäisi valkaista mikrokuituimuja kuin kuivattamalla niitä auringonpaisteessa. En myöskään liottaisi niitä pesuainevedessä, elleivät ne selvästi haisisi "puhtainakin" pissalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä luin joltain foorumilta nyt ihan lähiaikoina, että joku oli liottanut vanhoja ja kulahtaneita mikrokuituimuja ensin fairyvedessä ja sen jälkeen pessyt (ilmeisesti ilman pesuaineita) 90 asteessa. Oli ilmeisesti tehnyt imuille hyvää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin tilasin sitä Rockin' Green pesuainetta täältä innostuneena, tänään saapui paketti postissa kotiin ja nyt vaan odottelen, että meidän pyykinpesukone vielä saapuisi postitse :grin: Yhtäkkiä vaan alkoivat Kushies-vaipat ja muun merkkiset imut haista tosi pahasti ammoniakille kostuessaan ja veikkaan, että mäkin oon käyttänyt liian vähän pyykinpesuainetta. Meidän vanha kone oli niin tosi pikkuruinen (3kg!) ja siellä vaahtosi pesuaine tosi helposti ja aloin varmasti liian araksi annostelijaksi :girl_sigh: Varsinkin, kun vielä näin Kuningaskuluttajan jakson, jossa paasattiin turhasta liiasta pesuaineen käytöstä :girl_sigh: Koitan muistaa tulla sitten raportoimaan, että miten onnistuu vaippojen syväpuhdistaminen!

 

Tavallisesta keittopesusta, etikkapesuista ja 3x pesusta pelkällä vedellä (joita ennen vielä siis olin pessyt pesukoneen sitruunahapolla) ei siis ollut mitään muuta iloa, paitsi että sinisten ja valkoisten Kushies-vaippojen väritys meni ihan harmaaksi :girl_mad: (toki otin tässä tietoisen riskin, harmittaa silti)

 

 

Edit. Muuton takia ollaan oltu kohta 2 viikkoa ilman pesukonetta ja pakosti käytetty kertiksiä ja kylläpä tuntuu kummalliselta :blink: Aina meinaa laatikosta vahingossa pukea keston päälle...

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositelkaapa mulle jotain uutta kestoa kokeiluun. Poika on reilu 10 kg ja reitevää mallia. Toiveena olis kotimainen, mieluiten yhdenkoon taskuvaippa, sivunepit ja coolmax sisäpinta. Onnikasta on kehuttu, mutta ne ei ota tilaustöitä vastaan enää kesäksi. Vihreä Varis kiinnostaa myös, minkäs malliselle sitä vois suositella? Muita ideoita?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.