Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Synttäritarjoilut päiväkodissa

66 posts in this topic

Espoon kaupungin yleinen linjaus on nykyään, ettei tuoda mitään tarjoamisia. Mun mielestä se on ihan ok, vaikka olisin ihan mielelläni jotain vienytkin.

 

Meidän poika on Espoossa päiväkodissa ja kyllä ainakin viime tammikuussa (2011) sai viedä tarjoamisia. Itsetehtyjä ei. Mä en kyllä veisi karkkia ja täytekakku on mun mielestä jo ihan överi... Pojan synttäreiksi vietiin muistaakseni merirosvokeksipaketti. Mun mielestä on ihan kiva että voi jotain viedä, vaikka päivää juhlistetaan muutenkin laululla ja kortilla päiväkodin puolesta. Noi sorminuket, tarrat tmv kuvat on kyllä hyvä idea :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ehkä vähän nipo tai sitten vaan kelkasta pudonnut, mutta mä en ihan tajua, että miksi muiden kuin synttärisankarin pitäisi saada lahjoja...? Mun mielestä lapsen pitää kestää se, että tällä kertaa hän ei saa mitään, koska ei ole hänen synttärinsä. Oonko mä sitten vaan julma? Itse en muista tosin traumatisoituneeni 80-luvulla vaikka en lahjaa toisen synttäripäivänä saanut. :grin:

 

Synttäritarjoiluista en tiedä, en ole kysynyt ja 2-v tulee täyteen vasta kesäkuussa 2012.

 

Meidän poika saa syödä sokerisia herkkuja, mutta puolet ryhmän lapsista eivät saa, eivät edes hilloa puurossa. Joten olis aika pölöä viedä mitään dominoja tms. Jos jotain saa viedä, niin ehkä vien sitten vesimelonia jossain kivassa muodossa. Vaikka niin, että vien koko puolikkaan niin, että se meloni on koverrettu kuoresta, siitä jää astia ja sitten kuutiot siihen "astiaan". (tajusko kukaan.. en oo saanut vielä kahvia :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun muksut on allergiaryhmässä päiväkodissa eikä sinne varmaankaan kukaan osaa tuoda sellaisia tarjottavia, jotka kävisi kaikille. Lisäksi siinä ryhmässä on kaikki allergia- ja astmalapset, eli ikähaarukka on laaja. Tarroja on tullut synttäripäivänä tuomisena kotiin, olipa viime viikolla joku hankkinut sellaiset minipelit, joissa kuula pitää saada kallistelemalla sitä kourua pitkin "maaliin". Mä laitoin 3v-synttärinä ilmapalloja mukaan jaettavaksi kavereille ja ne on ainakin meillä ollut tosi mieluisia tuomisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saagan päiväkodissa ei saa viedä mitään herkkuja syntymäpäivinä. Johtaja vanhempainillassa kannusti sellaiseen linjaan, että se kenellä on syntymäpäivä ei toisi mitään. Että siellä harjoitellaan juurikin sitä, että nyt on neiti x:n synttärit. Hänelle lauletaan ja saa kortin ja jonkun pienen lahjan. Eli esim. Saaga sai 2-vuotislahjaksi pikkuruisen itsetehdyn tyynyn jossa luki Saaga ja oli nalle. Siellä ei tarjota kakkua tms päiväkodin toimesta. Sankari saattaa saada ekana pastillin tms.

 

Musta toi linjaus on hyvä. Inhoan kaikkea kilpavarustelua jota varmasti tulee tässä lapsen kasvaessa väkisin esiin. Niimpä edes päiväkoti voisi olla sellainen kilpavarustelusta ulos rajattu alue. Ei tartte sitten miettiä mikä olisi kivaa ja mikä ei mikä sopii kenellekin ja mikä ei..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vietiin tytölle tarhaan kääretorttua kun hän täytti 2. Tein keliaakikoille oman tortun sekä muille allergisille omat. Hoitajat olivat todella mielissään ja ryhmän moniallerginenkin sai pakkaseen extrapalan seuraavaa tarjoilua varten, hän kun yleensä sai vain rusinaa. Vein myös ilmapalloja pari pussia ja käskin pistää extrat säästöön ja välillä niitä on siellä leikeissä näkynytkin. Meillä ei tuomisia rajoiteta joka on mielestäni outoa sillä kyse on pienten ryhmästä. Itse tiedän mitä voin viedä ja osaan sen ammattini puolesta toteuttaa mutta suurin osa on aika kuutamolla mitä puheiden perusteella olen ymmärtänyt. Seuraavaksi aion viedä hedelmiä koska ryhmän ikäjakauma on ihan erilainen eli vauvoja on enemmän.

 

Ei mua henk.koht. yhtään haittaisi jos ei mitään saisi viedä. Itse en näe tuota kilpavarusteluna vaan piristyksenä arkeen. Jotain erilaista välillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vein Nupun synttäreille mehujäitä. Ei ollut kovin paljon vaihtoehtoja neidin allergioiden takia, joten vein sitten sellaista, että kaikille olisi samanlaista.

Yleensä Nuppu joutuu syömään eri juttuja kuin muut, joten tämä oli hänelle iso asia :girl_sigh:

 

Meidän päiväkodissa ei rajoiteta herkkujen tuomista millään tavalla, ja minusta se on hiukan huono juttu. Kerrankin yksi lapsi oli tuonut synttäritarjoamisinaan popcornia,karkkia ja jätskiä, kyllä minusta yksi juttu riittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muuten tarkoitus viedä ne synttäritarjoilut vain silloin oikeana synttäripäivänä? Kun poika täyttää vuosia sunnuntaina niin jätetäänkö tänä vuonna keksit kotiin kun ei ole hoitopäivä? Vai huomioidaanko päikyssä sitten edellisenä perjantaina tai maanantaina jotenkin että yhdellä lapsella on viikonloppuna ollut synttärit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai se vähän riippuu siitä vietkö ne keksit vai ei että tarjoillaanko niitä siellä  :D Eli siis ihan miten haluat. Jos jotain muita huomiointeja järjestetään, niin eiköhän niitä saa nekin, joilla on viikonloppuna synttärit, koska se on aika tärkeää lapsille sitten isompana, mutta yksivuotias nyt tuskin synttäreistä mitään tajuaa... Mutta kyllä kai käytännöt aina riippuu paikasta, että kannattaa varmaan kysyä sieltä päiväkodista. Meidän lapsen kerhossa ainakin oli "vietetty" sellaisiakin synttäreitä, jotka oli oikeasti viikonloppuna. Meidän lapsen synttärit oli kerhopäivänä, mutta jos ei olisi ollut, minulle ei olisi ollut tärkeää viedä mitään tarjoiluita. Lapselle se kuitenkin oli niin tärkeää, että olisi ehkä täytynyt viedä sitten toisena päivänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mutta kato enhän mä kehtaa väärin viedä :grin: Joo, ehkä mä kysyn miten tuolla on tapana hoitaa viikonloppusynttärit. Poika ei tosiaan paljon vielä ymmärrä synttärikeksien päälle mutta siskonsa kylläkin vaikka sisko ei itsekään ole päässyt synttäreitä juhlimaan päikyssä kun on heinäkuussa syntynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vaikka sisko ei itsekään ole päässyt synttäreitä juhlimaan päikyssä kun on heinäkuussa syntynyt.

 

Useimmissa päiväkodeissa kyllä vietetään toukokuun lopulla ns. "kesäsynttärit", eli juhlitaan yhdessä etukäteen kesä- ja heinäkuussa syntyneitä lapsia (ja ehkä myös elokuun alussa syntyneitä) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pk:ssa ei ole ollut mitään puhetta synttäreistä. Onko se siis ihan yleinen käytäntö, että lapsen synttäreitä juhlitaan aina päiväkodissa jotenkin? Olenko ihan moukka, jos en vie mitään tuliaisia...?

 

Nuo ilmapallot ja tarrat on kyllä ihan kiva idea. :) Syötävää tuskin veisin.

Edited by TuiTui

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni viime vuonna kun tyttö aloitti hoidossa pari kertaa viikossa niin ei ollut puhetta noista synttäreistä mitenkään. Mutta tänä syksynä sitten kerrottiin vanhempainillassa kun oltiin omissa ryhmissä että jos haluaa jotain synttäreinä tuoda lapsen mukana niin sitten mieluiten keksejä eikä karkkia. Ilmeisesti siis ihan päiväkotikohtaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojan päiväkodissa ei saa viedä mitään syötävää syntymäpäivänä muille tarjottavaksi. Tarroista tai muista ei ollut mitään puhetta, mutta veikkaan että jos ne olisi sallittuja niin niistä olisi sanottu. Edes päiväkodin henkilökunta itse ei nykyään saa tarjota lapsille mitään extraa syntymäpäivänä, vaikka aiemmin kuulemma olivat vielä saaneet itse esim. ostaa keksipaketin vaikka vanhemmat ei saaneetkaan. Ovat kuitenkin tuohon tilalle keksineet tosi kivan jutun eli pitävät synttäripäivänä ylimääräisen leikkihetken ja päivänsankari saa valita jonkun leikin ja laulun (tai lauluja), joita sitten leikitään/lauletaan yhdessä :) Ja lisäksi poika sai ryhmältä yhteisen synttärikortin ja pienen tarra-arkin lahjaksi.

 

Pojan synttärit osuivat viikonlopulle ja niitä olisi "juhlittu" vasta maanantaina jälkikäteen, mutta hän olikin silloin sairas ja niitä juhlittiinkin tarhassa sitten vasta tiistaina :) Minusta oli ihan mukava, että synttärit huomioitiin, vaikka ne osuivatkin oikeasti viikonlopulle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keksejä saa viedä päiväkotiin syntymäpäivänä ja niitä sitten syödään lounaan jälkeen. Siellä myös toki lauletaan synttärisankarille. Ja onhan ne keksit tosi tärkeitä, lapsi muistaa aina kertoa että olis sen ja sen synttärit ja saatiin pipareita :) Käytäntö on minusta ihan ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kunnassa päiväkodit ovat karkittomia, mutta synttärinä saa kyllä viedä jotain tarjottavaa eli vaikka jätskiä tai keksejä. Keksejä ollaan sitten viety poikien synttärinä ja myös nimpparina. Synttärisankarille lauletaan, saa valita mitä leikkejä sinä päivänä leikitään ja lapsi saa lisäksi kortin. Tykkäämme nykyisestä tilanteesta. :)

Edited by Liisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karkkia ei saa viedä. Synttärisankari saa kuitenkin viedä keksejä, suolatikkuja tai muuta pientä herkkua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0