Sign in to follow this  
Followers 0
Maasa

Yökastelu

3 posts in this topic

Meidän 3,5 v poika pääsi muutama kuukausi sitten yövaipoista eroon. Sen jälkeen pissahommat mennyt mainiosti. Nyt oltiin mökillä pari viikkoa lomalla ja siellä tuli pissa sänkyyn viime viikolla. Nyt tällä viikolla on tullut viime ja edellisenä yönä pissa sänkyyn. Mistähän voisi olla kyse? Kokemuksia? Mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Laittaa taas vaippa vai sinnikkäästi vaihtaa lakanoita? Kestääköhän tällainen takapakki kauan? Mitään kummempaa kuin loma en keksi mikä olisi normaalista poikkeavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varsinaisesti yökastelustahan puhutaan vasta, jos yli 5-vuotias tarvitsee yöllä vaippaa. Siihen saakka voi siis olla ihan huoletta. (Tiedän kyllä tapauksen, jossa jo 6-vuotiaskin pääsi yhtäkkiä yövaipasta eroon..)

 

Yöllinen pissaaminenhan on puhtaasti hormonaalista eli ennen kuin antidiureettista hormonia erittyy tarpeeksi, ei voi olla kuiva yöllä, eikä tähän käsittääkseni voi kauheasti vaikuttaa. Lapsilla hormonin erittyminen kehittyy todella erilaista tahtia.

 

Tämä nyt ei varsinaisesti liittynyt teidän tapaukseen, tuntuu vaan, että monet kuvittelee yövaipan käytön olevan jotenkin kiinni kasvatukseta tms.

 

Varmaan uusi ympäristökin voi vaikuttaa. Tapahtuko lomalla jotain erityistä? Onkos pikkusisko alkanut liikkua tai tehdä jotain muuta uutta asiaa, joka voisi vaikuttaa vaikka mustasukkasuudella? Varmaan ajan mittaan menee taas ohi! Suostutaanko teillä laittamaan vaippa takas? Jos joo, niin ehkä kannattaa sopia, että vaippa on ihan vaan varmuuden vuoks ja heti, kun on kuiva vaippa aamulla, niin voi jättää pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilannehan jatkuu tosiaan edelleen ja vapusta asti ollaan pidetty vaippaa (joka on kerran pari kastunutkin). Ensin ei vaipalla "pelottelu" innostanut, mutta kun tuli tarpeeksi vahinkoja niin poika vaan pyysi hankkimaan tarpeeksi isoja vaippoja isolle pojalle :D

 

Meillä taitanee tämä liittyä tuohon pikkusiskoon (en olisi ehkä muuten tajunnut), joka tosiaan joku aika sitten alkoi liikkua (kontata) ja tulee näin ollen useasti sotkemaan pojan leikkejä. Muutenkin hän alkoi muksia ja töniä siskoa tuohon samaan aikaan. Ja saattoihan olla, että esim. mummu, jota harvoin nähdään ja jonka luona lomailimme, kiinnitti siskoon nyt enemmän huomiota kuin poikaan, josta koko "vyyhti" saattoi myös lähteä. Voi kun vaan menisi pian ohi. Onneksi on vaipat eikä niiden käytössä ole ongelmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0