Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Caisha

Brio Kombi 06 käyttöohje

14 posts in this topic

Mistähän olisi mahdollista löytää Brion Kombi yhdistelmävaunuille vm. 2006 käyttöohjetta? Ostin vaunut käytettyinä ja edellisellä omistajalla ei ohjeita enää ollut. Mutta kiva olisi jostain löytää...

 

Kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla on ohjeet kun omistan kyseiset kombit, mutta ne ohjeet on tällä hetkellä velipojan luona :girl_sigh:

 

Minkälaista apua oisit tarvinnut niiden kanssa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan mielenkiinnon vuoksi haluaisin löytää jostain käyttöohjeet.

 

Eniten olen miettinyt kiinnitetäänkö tuota kovaa kantokoppaa paikalleen millään mekanismilla, vai kestääkö se ihan itsestään?

Ja että onko normaalia, ette ratasosan kuomu ei kestää kyllä ylhäällä, mutta ei ole "tiukka" eli siis liikkuu lukittunakin n.5-10cm liikuteltaessa.

 

Ja helpoin tapa saada ratasosan selkänoja alas? Sen kanssa tappelin aluksi :D

 

Ja jos jotain niksejä/vinkkejä kyseisistä vaunuista on niin mielelläni kuulisin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sielä kantokopan pohjassa on "nauha" jonka saa kiinni rattaiden turvakaareen. (en ole kyllä koskaan käyttänyt...)

 

Ratasosan laitan ite alas silleen et otan selkänojan yläosasta kiinni ja vedän kevyesti ylöspäin samalla kun toisella kädellä vapautan kuomun alta sen selkänojan. Ei se mikään älyttömän kätevä ole mutta harvoin sitä tulee nosteltuakaan.

 

Se kuomu liikkuu meilläkin liikuteltaessa ton 5-10 senttiä mutta se naksuu samalla, eli siinälienee jokin kiinnitysmekanismi. Eli ei se äänettömästi tai itsestään pitäs kuitenkaan kait liikkua.

 

KAndee varmaan ottaa yhteyttä maahantuojaan noista ohjeista. Ja kyllä mä oon käynyt kysymässä niitä myyvästä liikkeestä kun on tullut joku ongelma vaikka vaunujen ostosta onkin jo vuosia.

Edited by Megan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nuo vaunut.

Kuomu löystyy käytössä. Sitä saa helposti kiristettyä siitä ruuvista, jonka paikallistat olevan "se ratkaiseva kannatin" (anteeksi mutten osaa paremmin neuvoa... Mutta kannattaa olla varovainen ettei kiristele liikaa, muuten on hankala taas käyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan mielenkiinnon vuoksi haluaisin löytää jostain käyttöohjeet.

 

Eniten olen miettinyt kiinnitetäänkö tuota kovaa kantokoppaa paikalleen millään mekanismilla, vai kestääkö se ihan itsestään?

Ja että onko normaalia, ette ratasosan kuomu ei kestää kyllä ylhäällä, mutta ei ole "tiukka" eli siis liikkuu lukittunakin n.5-10cm liikuteltaessa.

 

Ja helpoin tapa saada ratasosan selkänoja alas? Sen kanssa tappelin aluksi :D

 

Ja jos jotain niksejä/vinkkejä kyseisistä vaunuista on niin mielelläni kuulisin!

 

 

meillä ei kantokoppaa kiinnitetty millään. Ratasosan selkänoja vaan alas ja jalkatuki ylös,ja se rauta mistä jalat pujotetaan ratasosassa myös alas, niin kantokoppa menee siihen hyvin ja pysyy tukevasti. ei se vauva sitä kuitenkaan osaa potkia sieltä pois...

 

ratasosan selkänojan saa alas sieltä takaa (sellanen ohut metallitanko) käännetään ja samalla selkänoja laskeutuu alas.

 

Mulla ei ole ollu ongelmia sen kuomun pystyssä pysymisen kanssa. on aika napakka ja varsinkin kun muistaa lukita sen sieltä sivuista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Kombien kopan pohjassa sellainen tarraliuska jonka sai kietaistua sen jalkatuen raudan ympäri ja semmoiset mustat nauhat roikkumassa rattaiden sivuissa jotka sai napsautettua neppareilla kopan toisin neppareihin (silloin kiinitimme jalkapeitteen ison kuomun neppareihin.

 

Selkänojaa säädin myös nostamalla selkänojaa vähän pystympään samalla kun painoin sitä säätörautaa. Löystyi onneksi käytössä eikä ole enää niin tiukka.

Kuomu tekee meilläkin tuota, tipahtaa myös töyssyssä helposti alas, en ole hoksannut kiristää kun en tiedä kohtaa mistä kiristää...

 

Runko-osan kokoonlaitto oli alussa niin hankalaa että minun piti laittaa toinen jalka rattaiden metalliverkon päälle, painaa otsalla työntöaisaa (olin siis itse rattaiden sisäpuolella selkä menosuuntaan päin) ja molemmilla käsillä niitä mustia nipsuja joita pitää painaa yhteen että rattaat taittuvat. Nyt huomasin että nekin ovat vihdoin löystyneet käytössä ja sain ne ilmat otsalla painamista helposti kasaan!

 

Meillä jää myöskin usein teleskooppiaisan toisen puolen nappi jumiin eikä aisa lukitu toiselta puolelta. Valitettavasti siihen ei ole löytynyt korjauskeinoa joten sen joutuu onkimaan esiin puukolla tai rivakalla potkaisulla aisaan... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon vastauksista, vasta nyt muistin käydä lukemassa kun LA oli eilen eikä ole vauvaa vielä kuulunut, mutta vaunuilu houkuttaisi jo :)

 

Näillä vinkeillä pärjäänkin, löysin ne vaunukopan kiinnittemet, katsotaan ovatko tarpeen. Ihmeen jäykät nuo joistain kohtaa on vaikka käytetyt ovatkin. Mutta mukavat hytkytysvaunut, ja ihanan isot pyörät :) Eli luultavasti tulen olemaan tyytyväinen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka!

 

Meillä myös kyseiset vaunut ja kaipailisin käyttöohjeita...nyt tuntuu, että on turhan monta nepparia ilman vastakappaletta, kun en tiedä mikä kiinnittyisi mihin :girl_sad: Lisäksi kun kuomua nostaa ylöspäin myös selkänoja nousee. Onko tämä normaalia?

 

Osaako kukaan sanoa, kuinka vaunut käännetään kasvot menosuuntaan päin?

 

Kiitos tuhannesti jo monista nikseistä, joita olette antaneet. Meillä laskettu aika elokuun alussa, mutta vaunut haluaisin jo käyttökuntoon. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Se kuomu nostaa helposti istuinta mukanaan jos se kuomun alin rauta ottaan riittävästi kiinni sinne sekänojaan (siinä kun se ylin osa kääntyy pystyyn vauvan päänsuojaraudaksi, huomaat kun tutkit sen selkänojan rakennette), siihen auttaa paljon jo se että painaa selkänojan alas, avaa kuomun auki-auki ihan levälleen ja lukitsee ja katsoo että se selkänojan päänsuojarauta on pystyssä siellä kuomun kangaspussiosan sisällä eikä alimman raudan päällä. Tämän jälkeen laskee sen kuomun alas jolloin se laskostuu siihen alhaalla olevan selkänojan päälle. Valitettavasti muuten noita ei saa toimimaan joten siinä vaiheessa kun selkänojaa nostelee ja laskee niin aina joutuu säätämään myös sitä isoa kuomua tai ainakin nostamaan/laskemaan siitä kuomun alimmasta raudasta että saa kunnolla alas/pystyyn.

 

Vaunut käännetään kasvot menosuuntaan niin että otat molemmilta puolin ratasosaa kiinni niistä "käsinojista" joissa pehmuste on neppareilla kiinni, sen alareunassa on molemmilla puolilla punaiset neliskulmaiset painonapit (jollet löydä helposti muuten niin kumarru renkaiden tasalle ja katso yläviistoon niin näet ne keskellä sitä muovista suojusta selkeesti), paina molemmat pohjaan ja nosta samalla ratasosa irti vaunujen rungosta. Voit vapauttaa painikkeet. Käännä ratasosa toiseen suuntaan ja paina rungossa näkyviin koloihin, kuulet kyllä naksahdukset kun osuu kohdalle ja näet kuinka muoviosat muuttuvat yhteinäisen näköiseksi taas jolloin ratas on taas kiinnittynyt. Toimii siis pikalukoilla, erittäin näppärää! :D kasvot menosuuntaan tosin usein jouduin nostamaan kuomun kasassa ollessa vähän pystyyn yläviistoon että sain verkkokassin mahtumaan kunnolla aisojen väliin...

 

Jalkatuki tipahtaa alas kun painat sitä sisäänpäin ja lukittuu kun nostat sen kohdalleen ja vedät ulospäin rattaista. Tarkoittaa siis sitä samalla että joka kerran kun jalkatuki ollessaan vaakasuorassa osuu johonkin, tuki tipahtaa alas... :(

 

Neppareille löydät käyttötarkoituksia kun luet ylläolevist ohjeet niihin kopan kiinnityksiin, kopassa on siis yhdet nepparit joihin voi kiinnittää sen jalkapeiton silloin kun koppa ei ole vaunuissa kiinni ja kun on vaunuissa kiinni, kopan neppareihin kiinnitetään ne mustat remmit jotka roikkuvat siellä puolivälissä ratasosaa (ovat siis turvatoimi ettei koppa pääse liukumaan kaatuessaan tms. pois ratasosasta) ja kopan pohjassa oleva tarraremmi repäistään auki ja kiedotaan jalkaraudan alapienan ympäri ja kiinnitetään vastakappaleeseen siinä tarraremmissä. Kun koppa on kiinni remmeillä ja tarralla, jalkapeitteen nepparit kiinnittyvät suuren kuomun neppareihin (jos nepparit ovat tosi tiukat niitä pitää painaa voimakkaasti keskeltä että ne irtoavat helpommin). Nyt kaikki nepparit pitäisivät olla varattuina ja käytössä! :)

 

Jalkapeitteen saa tosiaan levitettyä isommaksi ratasvaihetta varten ja kun on koppakäytössä, ylimääräinen osa pysyy sisällään sillä tarranauhalla mikä siinä on. Kopan pikkukuomu toimii jatkoperänä siinä vaiheessa jos käyttää ratasosaa päiväuniin ja haluaa suojaisamman "pesän" pehmusteilla, pikkukuomu vaan laitetaan jalkaosaan ja irrotetaan ratasosasta "käsinojien" etummaiset nepparit ja kiinnitetään pikkukuomun nepparit niihin kiinni tilalle. Nosta jalkaraudan suojapehmuste siihen jatkoperän/pikkukuomun päälle jolloin ei jää koloja vaan koko rattaiden pituus on samaa kangasta. Sitten vain jalkapeitto päälle suurennettuna ja näin on vauvalla isompi nukkumapaikka kun koppa on jäänyt pieneksi! :)

 

Toivottavasti ohjeista oli hyötyä ja selkeyttivät neppariviidakkoa ;):)

Edited by Sleeping Sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta!

 

Kiitos tuhannesti viestistäsi, Sleeping Sun. Luulen selviäväni nyt neppareista ja muistakin 'ylimääräisistä' vermeistä kunnialla. Täytyy hakea vaunut olkkariin ja alkaa vielä opiskelemaan mainitsemiasi tekniikoita, ettei tule surku puseroon, kun vauva on jo syntynyt (LA 2.8.) :g32:

 

Tosiaan, kiitos kun jaksoit kirjoittaa hyvät neuvot ja oikein leppoista kesää! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ hieno juttu että tuntuivat selkeiltä, itellä meinasi mennä jo sekaisin kun mietti että mitens ne nyt olikaan, nepparit oli illalla ihan pakko käydä alakerran kuistilla tarkistamassa... :lol:

 

Onneksi nuo on suht simppelit vaunut kun oppii käyttämään, että nopeaan se sieltä tulee vaikka ekoilla kerroilla oli kyllä itelläänkin sormi suussa (ja itku kurkussa kun ei saanutkaan selkänojaa alas millään...!) kun tuntuivat ihan puupökkelöiltä koko vaunut. Nyt kun ovat olleet käytössä 1,5 vuotta (ei olla nyt kesällä tarvittu niitä ollenkaan kun on matkarattaat enemmän käytössä, neiti on jo 1 v 10 kk) niin tosi näppärät ja tukevat maastovaunut ovat! Erittäin tyytyväinen olen ollut :)

 

Meillä vaunut siis vuoden ´06 värilla ja ´08 rungolla ilmakumipyörin. Aivan mielettömän hyvät joustot rungossa, ei paljon kuopat ja juuret haittaa kun maastossa ja lumessa on eteenpäin puskenut ;)

 

Ai niin, sen unohdin mainita että meillä ei sopinut tuohon meidän runkoon ollenkaan Pikku-Piian verkkokassi, putket olivat liian paksut niille, piti siis tilata netistä Brion oma verkkokassi että sai sellaisen tuohon kiinni... Muista runkomalleista en osaa sanoa, enkä edes tiedä tarviiko muut verkkokassia vai onko sellainen jo valmiina rattaissa... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sleeping Sun, en ole edes tajunnut, että tuota kopan pikkukuomua voisi käyttää ratasosankin kanssa :) Kätevää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0