Guest -Jonski-

Tyhmät kysymykset odotuksesta - osa 3

1005 posts in this topic

Mistä voisivat johtua rv 14 öiset vasemman lonkan repivät kivut? Ylipaino? Virheasento? Kipua esiintyy vasemmassa lonkassa aina jommalla kummalla kyljellä nukkuessa. Kipu säteilee koko jalkaan ja loppuu kun esim. kävelee hieman, mikä sitten katkaisee yöunet jo muutenkin tihenevien öisten wc-reissujen lisäksi :huh: Ennen raskautta lonkka ei oireillut. Edes tyynyillä jalan tukeminen ei ole auttanut. Mystistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tää on nyt pelkkää arvailua, mutta voiskohan johtua samasta kuin mun iskias/lantiosäryt eli nivelet löystyy ja joku hermo jää vähän huonosti puristuksiin? Eli jonkinlaisiksi liitoskivuiksi kai lasketaan :) Tällä hetkellä mulla kiusaa varsinkin häntäluu työpäivän jälkeen...

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo voi muuten olla. Tää on mulle ihan uutta. Pitää katella mihin suuntaan tämä kipuilu alkaa menemään. Jos alkaa tulemaan vielä kipeämmäksi niin ajattelin käydä fysioterapeutilla tarkastuttamassa. Voi samalla tsekata, löytyykö niitä virheasentoja tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään ollut nännilävistystä? Koskahan pitäisi ottaa tuo omani pois, kun tuli sellainen joskus otettua.. Onko siitä kauheesti jotain ylimääräistä haittaa tai jotain mitä tulisi ottaa huomioon? entä onnistuuko imetys?

eipä ollut hirmuisen ajankohtaisia vauvat sillon lävistyshetkellä, eipä tulllut mietittyä silloin.. muuten olen kyllä tykännyt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kai sitä tarvitse pois ottaa, jos ei se ahdista. Imettäessä suurin syy ottaa koru pois taitaa olla se, ettei se irtoaisi lapsen suuhun. Rinnanpään anatomia on sellainen, että yksi lävistys tuskin monta maitotiehyttä tukkii, jos yhtään. Lävistysrei'ästä saattaa maitoa falskata, mutta imetyshetkellä vauvan suussa on kuitenkin lähes koko nännipiha, joten siitäkään ei ole haittaa. (Lähteitä ei ole, kaupunkilaisjärkeä ja imetyskokemusta ilman lävistyksiä kyllä.)

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites
:) googlasin itse netistä myös, ja annampa tuon olla ainakin vielä kuukauden pari :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyn nyt täällä, jos jollain olisi kokemusta. Minulla on ihan tolkuttomia nivelkipuja sormissa ja nyt myös varpaissa. Onko kellään muulla ollut? Kysyin tästä jo neuvolastakin, mutta terkka ei oikein kommentoinut mitenkään, kun ei kuulemma ole hänen urallaan vastaavaa ollut. Sormet on siis ihan koppuraiset, lähinnä muistuttaa nivelrikkoa tai jotain. Mulla on muutama vuosi sitten epäilty myös nivelreumaa ja suvussa on kyllä reumaa vaikka muille jakaa, joten ehkä nämä liittyisi jotenkin toisiinsa.. No, lähinnä kiinnostaisi tietää, että onko jollain muulla ollut odotusaikana tällaista ja osasiko teille joku kertoa, että mistä johtuisi. Voihan se olla ihan normaalia raskauteen liittyvääkin, mutta jotenkin häiritsee se, ettei terkka osannut sanoa mitään. Mietin vaan, että jos tää tästä vielä pahenee, niin en tee näillä käsillä kohta enää yhtään mitään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en osaa Gerda auttaa sua kysymyksesi suhteen, mutta tulinpahan vaan kertomaan että kärsin itse samasta vaivasta. Aamuyöllä vessaan herätessä sormien nivelet tultuvat tosi kipeiltä, ja aamulla herätessäni myös. Päivän mittaan kipu sitten lievenee. Mulla ovat sormet alkaneet myös turvota (aamuisin turvotus on kaikkein kovinta), ja jotenkin olen yhdistänyt nivelkivun siihen, mutta jos jollain on parempaa tietoa kuulisin mielelläni.

 

Mulla nyt käynnissä rv 26+3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös sormien nivelien jäykkyyttä ja kipua. Itse epäilen liittyvän nivelien löystymiseen kun noita symfyysikipujakin on ihan kivasti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kans ihan samaa nivelkipua sormissa. Ja pahinta on nimenomaan yöllä/aamulla kun herää, tuntuu ettei sormia saa koukkuun. Olen tuosta maininnut neuvolassakin, mutta ei siihen ainakaan mitenkään kommentoitu. Olettaisin, että liittyy ihan vaan turvotukseen. Oireet kun kuitenkin helpottaa päivän mittaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nivelkivuista. Kun kävin viimeksi neuvolassa viikko sitten niin terkka kertoi, että tässä vaiheessa raskautta (mulla siis rv 30+4 silloin) saattaa ilmetä nivelkipuja sormissa sekä sormien puutumista. Saattaa tuntua ihan reumalta eli kivut olla kovia ja sormet jäykkiä. Mulla ei vielä ainakaan ole ollut noita kipuja, kerran heräsin yöllä ja toisen käden sormet oli tunnottomat, mutta tokeni liikuttelulla pian. Eli nuo kivut kuuluvat "taudinkuvaan". En nyt muista mikä oli selitys kivulle. Varmaan nesteen kertyminen osaltaan. Eli koitetaan kestää näiden kremppojen kanssa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastanneille! Varmaankin tosiaan sit liittyvät tähän raskauteen, kun alkaa sitä näillä viikoilla jo turvotustakin olemaan. Tosi outoa vaan, ettei terkka osannut sanoa juuta eikä jaata..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo, turvotuksista johtuvia nuo nivelkivut ovat. Itselläni on turvotusta kyllä, muttei vieraan silmiin juurikaan ja aivan järjettömän kipeät sormien nivelet ja ranteet. Tätä valittelin lääkärille, joka sanoi heti, että turvotuksista johtuvat. Ja valitettavasti ovat synnytykseen saakka, eikä siis mikään muu auta, kuin turvotusten laskeminen, mutta milläs ne pois saisi.. kaalikärylehoidolla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jep, mullekin tänään lääkäri kertoi, että turvotuksestahan se johtuu. Eikä kuulemma mikään muu auta kuin synnytys... Olishan se ollut kiva, jos ois tosiaan voinut jollain kaalinlehdillä vähän oloa helpottaa, mutta ei sit vissiin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

oma kyssä.

ollaan ehkä tod näk lähdössä käymään tukholmassa syyskuun puolessa välissä n. viikoilla 30-33, kyseessä pitkä vkl yhdellä hotelliyöllä ja kahdella yöllä laivassa. mies ja sen perheen muut miehet käyvät juoksemassa tukholman puolimaratonin ja me naiset ollaan sitten kannustusjoukoissa. tuleeko reissusta helvettiä noilla viikoilla vai pystynkö kestämään sen ennakoimalla jotenkin? ilmeisesti tukisukat ja tukivyö saattais auttaa.

onko kukaan muu reissannu noilla viikoilla? toki yritän välttää suurimpia rasituksia ja yritän saada myös apen tajuamaan että mä en pääse minnekään nopeasti enää tuossa vaiheessa :rolleyes: he kun ovat tyyppiä viime tingassa kaikkialla....että mitenköhän käy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Täällä taitaa olla jossain pidempi ketju raskausajan matkustamisesta missä on enemmän kokemuksia, mutta itse en näkisi mitään ongelmaa lähteä tuossa vaiheessa. Me oltiin muutama viikko sitten pitkä viikonloppu Tukholmassa ja oikein hyvin meni ja jaksoin tehdä kaikkea mitä ennen raskauttakin. Tukholma oli sikäli kiitollinen matkustuskohde nyt odotuksen aikana, että mikäli vointi sattuukin olemaan huonompi niin menetys ei ole niin suuri kuin jos jotain eksoottisempaa kohdetta suunnittelisi ja jos tuntuu ettet jaksa mennä viilettää niin ainahan voit istuskella kahviloissa yms. Mulla ei ollut käytössä mitään tukivöitä tai -sukkia, niitähän voi sitten tarpeen mukaan hankkia mikäli kokee tarvitsevansa. Ainoa huonompi puoli risteilyissä on se ettei pahoinvointilääkettä saa ottaa eli mikäli on kovin paha merenkäynti niin pelkillä sea bandeilla tuskin pärjää, mutta tuokin on aika lyhytaikaista loppujen lopuksi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

komppaan Soljaa. Siitä vaan reissun päälle - voinnistasi riippuen voi olla tosi hyvä reissu tai sitten joudut ottaan siellä rauhakseltaan tai joudut jäättään väliin jos olo tosi kurja. Itse olisin voinut hyvin lähteä vielä reissuun, mennyt vaan omien jaksamisten mukaan eli vauhti olisi vähän hidastunut ja iltaisin nukkumaanmenoaika olisi ollut varhaisempi kuin muilla osallistujilla :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jep, mullekin tänään lääkäri kertoi, että turvotuksestahan se johtuu. Eikä kuulemma mikään muu auta kuin synnytys... Olishan se ollut kiva, jos ois tosiaan voinut jollain kaalinlehdillä vähän oloa helpottaa, mutta ei sit vissiin. smile.gif

 

 

Ananas on hyvä kikka poistaa turvotusta. Itellä joka kerta turvotus pukannu tässä loppumetreillä, ja ananas on ainakin mua auttanut. Ihan sitten joko säilykepurkista tai mun lemppari: tuore ananas ja siitä rusennettu mehu. Nam girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitos reissuinfosta, en oo viel löytänyt matkailuketjua odottaville :)

 

toinen kysymys (tai no ei taida olla toinen :rolleyes: ), eli suonikohjuista. koska teillä on ilmestyny ensimmäiset? alkaa tuntua että ekaa pukkais jo...:blink: mulla on todennäköisyys saada niitä kun äidillä ollut kamalasti niitä ja en haluaisi samanlaisia jalkoja kuin hällä..eli tukisukat ostamaan pikkuhiljaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soijajuomapurkin kyljessä sanottiin, ettei sitä saa antaa alle vuoden ikäisille lapsille. Löysin sitten jostain™ tiedon, ettei soijaa saisi nauttia kovin paljoa raskaana ollessa. Kattavilla Espoon neuvolan sivuillakuitenkin suositellaan turvaamaan kasvisruokavaliossa proteiinin saanti mm. soijalla.

 

Onko joku lihaa syömätön saanut neuvolasta ohjeita soijan suhteen? Ja mikähän sen käytön rajoittamisen takana voisi olla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soijajuoma ei vastaa ravitsemuksellisesti äidinmaitoa tai korviketta, eikä sitä siksi saisi antaa vauvoille. Maitopurkissa voisi olla periaatteessa sama varoitus :)

 

Jossain™ on joskus ollut suosituksia kaikenlaisten mahdollisesti allergisoivien ruoka-aineiden välttämisestä jo raskausaikana. Mitään pitävää näyttöä ei kuitenkaan taida olla siitä, että etukäteen välttäminen ehkäisisi allergioita vauvalla, eikä tällaisia suosituksia käsittääkseni nykyään ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ja ^^ Voisko soijan proteiinikoostumuksessa olla jotain sellasta että pienen kroppa ei pysty sitä käsittelemään? Ihan mutua tää, ei mitään Tietoa™..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.