Guest -Jonski-

Tyhmät kysymykset odotuksesta - osa 3

1005 posts in this topic

^ On tuolla Vauva-puolella tällainen ketjuntynkä :)

http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/3372-tarvikkeita-ulkomaan-reissulta/

 

Vastaus kysymykseesi varmaan riippuu siitä, mihin ootte menossa, paljonko on laukkujen painorajoitus ja mitä teillä ei vielä ole :D

Mä ehkä aloittaisin lukemalla samaiselta puolelta löytyvää ketjua tarvikkeiden tilaamisesta ulkomailta netin kautta niin saisit käsityksen siitä mitä muut ovat hankkineet ulkomailta edullisemman hinnan tai saatavuuden vuoksi (vaikka yleisin vastaus varmaan onkin vaunut ;), mut on siellä muutakin)

 

Me itse ostimme viimeksi rajan toiselta puolelta eli Yhdysvalloista edullisemman myyntihinnan ja alhaisemman alv-kannan vuoksi mm. turvakaukalon ja vaunujen kylpyammeen, mutta on ehkä vähän eri asia, kun me oltiin autolla liikkellä :D Mut ostin mä myös laukkuihin mahtuvina esim. lakanoita, Bebe Au Lait:n imetyssuojan ja katselin kantoliinoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

80-luvulla kun synnyin niin minun synnytys käynnistettiin koska se oli mennyt 4 päivää yli lasketun ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mun pikkuveli kun synty 80-luvun lopulla, ei suostuttu käynistämään vasta kuin kaks viikkoa oli mennyt yli. Veli oli vielä iso vauva ja äidin olo tosi tuskanen (ajatteli jo epätoivosesti risiiniä).. Veli synty Helsingissä, muttei ole muistikuvaa itselläni että Naistenklinikalla vai Kättärillä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miulla tuli just vessakäynnillä limatulppaa muistuttavaa geelimäistä keltaista limaa, ja aika runsaasti tavalliseen valkikseen verrattuna. Rv on siis 14+2 eli aika huolissaan olen. Alkuraskaudessa tuli myös limaa ja siinä oli veriviiruja, nyt ei.

 

Pari päivää on alavatsa ollut kovan tuntuinen ja selkääkin jomotellut. Nyt ei enää mitään.

 

Onko kellään muulla kokemusta vastaavasta??? :girl_to_take_umbrage2: :girl_to_take_umbrage2: :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noose, tuo on ihan normaalia. Raskaudessa valkkarin määrä kasvaa, koska estrogeenin määrä kasvaa. Älä huoli :lipsrsealed:

 

Se limatulppa muodostuu vasta pikkuhiljaa myöhemmin, ei tuo sitä ole. :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Onko noin? :girl_sad: Säikähdin nimittäin tosi paljon, koska samanlaista geeliä miulla tuli esikoisesta rv 40+2 ja synnytys alkoi samantien.

 

Sain onneksi ultran tiistaille, niin saan tiedon kohdunsuun tilanteesta ja voin kysyä asiaa myös neuvolalääkäriltä.

 

Tää raskaus on kyllä ollut kaikkea muuta kuin helppo. :girl_sad:

Edited by Noose

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin perjantaina viemässä pissanäytteen, alustavissa tuloksissa ei ollut mitään, bakteeriviljelyn tulokset saan vasta keskiviikkona. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi tulla harvakseltaan (ei edes joka viikko) pieniä hyytelö-/geelimäisiä palleroita noin rv24 lähtien ja aika samanlaista tavaraa taitaa olla kuin limatulppa, josta mulla irtosi tosi iso klöntti tuossa reilu viikko sitten. Mutta niin sitä ollaan edelleen yhdessä koossa tänään rv40+2 :girl_sigh: Neuvolalääkäriltä kun kysyin aikanaan niin sanoi, että on ihan vaaratonta. Itse olen ajatellut, että ehkä se limatulppa uusiutuu ja tiputtelee niitä kuivimpia pikku palasia pitkin matkaa ulos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samanlaista vihertävää "räkämäistä" limaa multakin tuli rv 12 alkaen aina silloin tällöin. Lienee normaalia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ehkä muuten olis niin huolissaan, mutta alavatsa menee kovaksi levossakin, ja on paineen tunnetta, sekä menkkamaisia jomotuksia ollut jo yli 3 päivää. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle kerrottiin eilen, että menkkamaiset kivut olisivat kasvusta johtuvia. Noista muista en tiedä. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on sitten käyty keskussairaalassa ultrassa, sain aamulla päivystyksestä sinne lähetteen ja siellä siis ultrattiin ja otettiin näytteet tulehduksia ajatellen. Kohdunkaula oli yli 3cm ja kiinni, vauva vastasi viikkoja ja voi hyvin.

Sain kuitenkin salvaa hölvättäväksi alapäähän viikon ajan, sen pitäisi tappaa kaikki mahdolliset bakteerit. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että asiat on hyvin, eikä ulkoisia merkkejä tulehduksesta ollut.

 

Pitää muuten sanoa, että kyllä tuli synnytys mieleen sisätutkimuksen aikana, sattui ihan pirusti. :( Nyt tuleekin ruskeaa tuhrua, koska ei spekulalla saanut kohdunsuuta näkyviin ja joutui pyytämään avuksi hoitajan, joka sitten piti paikkoja auki, jotta näytteet saatiin otettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva kun tulit päivittämään kuulumiset ja hienoa että oli paikat visusti kiinni :) Muistelen useammankin vaukkarin valitelleen samaa eli raskausaikana on sisätutkimukset sattuneet tosi paljon ja jälkikäteen on tuhrutellut (johtunee paikkojen kuivuudesta?) :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noosen kaikki kuvailut ovat ihan kuin mun ekasta raskaudesta. Limat, kuukautiskivut jne. Vieläkin muistan kuinka järkyttävästi sisätutkimus sattui :girl_mad:

Tässä raskaudessa mä olen jo selvästi tuntenut harjoitussuppareita. Ne olen ottanut tosissani ja levännyt heti kun supparit rupeavat selvästi tuntumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin on noita kellertäviä limoja tullut parin viikon ajan (nyt 14+0) ja valkovuoto lisääntyi heti plussauksen jälkeen. Tulehduskokeet kuitenkin puhtaita joten eiköhän ne kuulu raskauteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariyah, en usko, että noin nopeasti jäisi. Ja sehän oli sen askin ulkopuolella kuitenkin, ei itse karkeissa. Ihan ymmärrettävää, että teidän kokemuksien jälkeen kaikki huolettaa. :lipsrsealed:

 

 

 

Oma kyssäri:

Kuinka herkästi olette lähteneet neuvolalääkärille erilaisten kipujen takia? Mua nipistää ja jomottaa todella usein ja muutamaan otteeseen on mahassa tuntunut kovaakin kiristystä/kipua. Esim eilen yöllä sattui niin etten saanut jalkaa suoraksi. Mietin vain että olisiko parempi käydä näytillä?

 

En ole vielä kertaakaan raskauden aikana neuvolalääkärillä käynyt (saa**nan helsinki!) ja olen lähdössä pe viikon työmatkalle. Jotenkin haluaisi tietää, että kaikki on kunnossa ennen sitä rankkaa reissua... Oonko ihan ylireagoiva, jos soitan ja pyydän päästä ylimääräiselle käynnille nyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rautalanka, Mä oon ainakin saanut neuvolassa hyvän ohjeen mitä oon tähän asti noudattanut että jos kipu ei helpota jossain muussa asennossa niin sitten kantsii käydä näyttäytymässä!

 

Ja jos on vuotoja tms muuta niin tottakait heti! Mä oo itse muutamaan otteeseen soittanut illalla kipujen takia synnäriin mistä ovat sitten antaneet ohjeita ja aina on helpottanut sen jälkeen kun joku on sua rauhoitellut.. :girl_haha: Mutta tietysti oman voinnin mukaan!

 

Muistaakseni mullakin on ollut pitkin matkaa monelaisia kipuja (ja uusia tulee ihmeteltäviä tulee joka pvä) mutta aina ne on helpottanut esim lepäämällä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noose, hienoa kuulla että sulla ja vauvalla on kaikki hyvin! :)

 

Rautalanka, mä oon aina ollut sitä mieltä että omat fiilikset kyllä kertoo mitä ja milloin tehdä. Aika omituista, ettet sä ole vielä ollut kertaakaan lääkärin juttusilla! Mäkin asun pk-seudulla ja oon kerran lääkärissä käynyt, 17. raskausviikolla. Kannattaa ihmeessä soittaa neuvolaan ja lyödä nyrkki pöytään, et haluat itellesi lääkäriajan erilaisten kiputuntemusten takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku kertoa sf-mitoista?

 

Mulla nyt 24+4 oli sf-mitta 20 ja siis alakäyrällä. Hoitaja ei suostunut selittämään, mistä voisi johtua, äsähti vain ettei minun pidä moisesta stressata.

 

Viime viikolla ultrassa vauva oli kuitenkin hyvän kokoinen ja lapsivettä normaali määrä.

 

Onko kellään muulla mennyt sf-mitta alakäyrillä ja mistä se voi johtua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tyhmä kysymys, mutta pakko kysyä kun askarruttaa. Kauppakassista tippui auton jalkatilaan karkkiaski, jonka kyllä nopeasti nostin ylös. Sattumalta tuossa jalkatilassa oli pojan haudan hoitovälineet ja yksi kivi haudalta. Onko mahdollista että askiin voi alle minuutissa tarttua listeria tai toksoplasmoosi? Karkkiaskihan on sellainen kiiltävä pakkaus, tarttuuko siihen helposti mitään pöpöjä?

Nolottaa edes kysyä...

 

Hyvä se on kysyä. Oman pikkuisen hyvinvointi kun on tärkeintä :) Musta ei ole mitään hätää :) Listeriaa on kahta lajia, sitä mikä on vahingollista sikiölle ja vaaratonta muotoa. Listerian "hyvä" puoli on se, ettei lisäänny helposti, jos on muita bakteereja lähettyvillä. Siis hiivoja, homeita yms. Vakuumissa listeria pääsee usein yksin olemaan ja siksi siinä viihtyy. Lattialla on varmasti muitakin bakteereja. Epäilen, että jos siinä listeriaa on, niin se on tuota vaaratonta muotoa. Etkä sä sitä askia syö. Sen sisällön. Periaatteessa listeriassa on raja-arvo, jonka ylitettyä tuote vedetään markkinoilta. Eli tuotteessa voi olla tuota vaarallisempaa listeriamuotoa ja silti se saa olla myynnissä. (Eikä kaikista tuote-eristä oteta aina näytteitä). Mutta tuosta raja-arvosta ammattilaisetkin keskustelevat. Askiisi ei takuulla tullut raja-arvoa ylittävää määrää listeriaa. Tai sitten niillä on tosi huonosti pestyt lattiat ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Sf-mittaa vaikuttaa ruumiinrakenne tosi paljon, paino (läski kasvattaa mittaa) ja vauvan asento. Tässä linkki, jonne voit syöttää omat lukemasi, jos neuvolakortista ei tätä löydy. Sf-mitassa tärkeintä on, että kaaren muoto on "tasainen", vaikkakin omilla korkeuksillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kun sopivasti edellisellä sivulla puhuttiin limatulppamaisista limoista! :) Tänään (24+0) plötsähti täälläkin ulos mielenkiintoinen oranssinkeltainen limalöntti, ja olin jo tulossa kysymään neuvoa. Harkkasuppareita tai mitään kipuja tai pistoksia ei ole ollut, mitään tulehdusten oireita ei ole ja muksu potkiskelee tälläkin hetkellä voimakkaasti, joten ihan normaalia tuo varmaan on. Hammentävää kyllä kaikesta huolimatta, sitä ei voi kieltää. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.