pipa

Vaunukeskustelua II

929 posts in this topic

^Meillä vauva nukahti tuohon Britaxin turvavuoteeseen kivasti. Mentiin pitkiäkin matkoja. Selkämenosuuntaan kaukalossa ei sitten enää napannutkaan. :) Lapset on erilaisia.

 

Mutta uskallan kyllä suositella tuota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saakohan tuota Concordin myös automatkustamiseen tarkoitettua koppaa kiinni Maxi-Cosin ja Cybexin vaunuadapteriin? Meillä on Baby Joggerin City Minit ja viime yönä totesin, että me tarvitaan kyllä tuollainen makuuasennossa oleva matkustuskoppa, kun tullaan ajamaan pitkiä matkoja tässä talven aikana. Ainakin tuon Britaxin kopan saa omalla adapterilla, mutta siinä on paljon pienempi tuo käyttöaika.

 

Se koppa on ISO, eli siis ihan täysikokoinen, joten en usko, että sitä mihinkään matkiksiin saa. Concordin Neot sitten jo menee tietty vähän tukevammista matkiksistakin..

 

Turussa on ollut Baobabissa niitä, mutta en tiedä onko enää, kun he oli/on jättämässä vaunut, turvaistuimet ja huonekalut kokonaan pois valikoimista. Me poikettiin aikanaan pääkaupunkiseudulla Villiankassa niitä testaamassa :)

 

Tuolla Megamuksussa ne tarjoukset on tosi hyviä ja johtuu siitä, että niissä seteissä on yhdistelty vähän eri settien värejä ja muita. Niissä ei ole siis mitään vikaa, mutta esimerkiksi kaukalo ja rattaat eivät välttämättä ole samaa väriä jne.. Oltais ostettu muuten sieltä, mutta kun ei saanut sitä kokomustaa, mikä haluttiin. Jos kaukaloa ei vielä ole, niin silloin kyllä kannattaa ottaa se setti, jossa on rattaat, koppa ja kaukalo (ja siihen päälle kaukaloadapteri, jos sellaisen haluaa), tulee suhteessa paljon halvemmaksi ;) meillä oli kaukalo sitten vielä erikseen Maxi-Cosilta, mutta jos noi rattaat on käytössä vielä kun tulee joskus toinen lapsi, niin sitten voitais hyvin ottaa Concordin oma. Se uusi on ymmärtääkseni aikamoisen kevytkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo sisarusrattaat ovat kyllä selvästi isompia. Britaxit ovat muistaakseni 69 cm leveät ja pituuttakin löytyy ihan kiitettävästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida missään muissa sisarusrattaissa kuin B-dualeissa, olla mahdollista laittaa kaukaloa alas, niin että päälle mahtuisi vauva makuuasentoon. Phil&Tedseissä kaukalo on aina ylhäällä ja BJ city selecteissäkään ei taida onnistua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedosta, mei! Mua ei haittaa yhtään, vaikka osat olisivat eri värisiä, koska minusta kaikki värivaihtoehdot olivat kauniita! Eikä se väri kuitenkaan vaikuta käyttöön ja harvemmin niitä osia kuitenkaan käytetään yhdessä. Tämä selittää sen, miksi siellä sivuilla ei ollut mitään mainintaa setin väristä. Siinä ei myös mainittu mitään sadesuojasta, hoitolaukusta tms. eli ehkä ne eivät kuulu pakettiin?

 

Osaatko vielä sanoa, että ovatko nuo tarjoukset olleet tuolla Megamuksussa jo pitkään, vai pitäisikö toimia nopeasti, jos haluaa saada fusionit tuolta tuohon hintaan? Kun tässä pitäisi olla vielä paljon aikaa jäljellä, niin mielelläni katsoisin ensin, jos noita tulisi käytettynä myyntiin tai jos päädytäänkin johonkin toiseen vaihtoehtoon.

 

On noi tarjoukset olleet siellä jo jonkin aikaa (ainakin keväästä?), mutta toisaalta, sitten kun ne loppuu, niin ne loppuu.. Ovat saaneet kai halvemmalla joltain myyjältä erien viimeisiä :) ihan priimaa tavaraa siis, mutta ne setit on koottu useampien settien osasista..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulenpa nyt tänne taas pähkäilemään vaunuasioita :girl_sigh: mulla ei siis ole mitään tietoa ennestään emmaljungista. Mutta löytyykö niistä sellaista mallia missä on teleskooppiaisa ja heittoaisa samasta? Tai onko niissä heittoaisaa saatavilla? Osaako joku heti sanoa että mikä malleista vastaa ehkä eniten brion kombeja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceroxit on heittoaisalliset, mutta taittuvat ja duo edgen sport runko on teleskooppi ja heittoaisallinen :) mistä ominaisuuksista brioissa pidät? Vähän hankala vertailla näin vain. Onko se heittoaisa the juttu? Sitten melkein sanon, että no edget. Jos ei tarvi olla heittoaisa niin ehkä kallistun Classicin puoleen ja siihen kantokoppa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heittoaisa on brioissa ollut meille tärkeä. Tosin nyt aloin miettiä että sitä ei kyllä taida pystyä käyttämään silloin kun sisaristuin on siinä päällä. Heittoaisa on siis ollut tärkeä bussissa kun aisan on saanut kokonaan pois sieltä vaunujen edestä päälle ja on sitten ollut pienemmässä tilassa kuin taittoaisat.

 

jos vertaan taittoaisaa ja teleskooppiaisaa niin kyllä se on tuo teleskooppi mistä sekä minä että mies ollaan tykätty enemmän. Eli ehkä sen puoleen kääntyisin sitten uusissakin yhdistelmissä.

 

no jos lyhyesti sanon briojen parhaat puolet :D

- heittoaisa

- teleskooppiaisa

- isot pyörät, 4kpl

- iso kuomu

- ratasosan päälle tuleva kova kantokoppa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Emmaljungan Cerox-rattaat ja siinä pehmeä kantokoppa Quadrolift. Siihenhän saa myös kovan Babylift-kopan päälle. Olen tykännyt kovasti, vaikka on vähän matalampi vaihtoehto kuin Brion Kombi. Mutta periaatteessa samanlainen. Kalliimmaksihan tuo tulee, mutta samaa hintaa kuin esim tuo Duo Edge, jossa on erillinen vaunukoppa ja ratasosa, joten ei ihan sama yhdistelmä kuin Brio.

 

Ceroxit on mun mielestä tosi ihanat ja toi yhdistelmä toimii ainakin meillä. On isot ilmakennopyörät, jotka on ihan unelmat.

 

Ceroxit täällä

Edited by merkinkantaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaunuahdistusta on täällä liikkeellä...

 

Eli meidän speksit:

-minä 171 cm, mies 199 cm

-muutetaan kerrostalon toiseen kerrokseen, ei hissiä (vaunuvarasto alakerrassa) - toiveena mahdollisuus kantaa nukkuva lapsi ylös mahdollisimman pitkään

-julkisilla liikutaan varmasti jonkin verran (bussi, juna)

-autolla liikkuminen on vähäistä

-kaupassa käydään kävellen

-pienissä kaupoissa kiertelyä ei varmaan hirveästi harrasteta (ehkä satunnaisesti kuitenkin)

-kävelyllä käydään varmaan melko paljon hiekkatiellä

 

Miehen pituuden takia epäilen, että teleskooppiaisa olisi hyvä ominaisuus. Bussilla liikkuessa heittoaisa olisi hyvä.

 

Ilmeisesti jokseenkin toimivia malleja olisi Emmaljungan Duo Edget Sport-rungolla tai Brion Happyt teleskooppiaisalla. Duo Edget voisivat muuten olla tosi hyvät (säätömahdollisuus, kantaminen, koppa korkealla...), mutta Sport-rungolla leveys on 67 cm, joka voi aiheuttaa ongelmia julkisissa kulkuvälineissä. Lisäksi luin jostain, että Sport-rungon tavarakoriin saisi laittaa max. 3,5 kg tavaraa. Miten nuo Brio Happyt sopii kriteereihin? Oliko tuo heittoaisamahdollisuus kaikissa teleskooppirunkomalleissa, vai vain jonkun tietyn valmistusvuoden jälkeen? Onko muita soveltuvia malleja kuin nämä mainitsemani? Miten olisi esim. I'coo Peak Air 4? Mutsy Urban Rider??

 

Tuntuu siltä, että myyjät suosittelevat meille mitä milloinkin, vaikka speksit ovat samat. Olisin kiitollinen vaukkareiden vinkeistä! :)

 

(Edit: Lisätty maininta I'coosta ja Mutsysta)

Edited by heinäruusu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en noin muuten osaa kommentoida, mutta sanoisin että tuo heittoaisa on ehkä se vähiten tärkeä ominaisuus, josta voit ehkä luopua jos muut ominaisuudet natsaa. Teleskooppiaisan saa yleensä säädettyä tosi matalalle, eli se menee hyvin pois tieltä esim. bussissa. Lisäksi bussiin nousu ja pois lähtö onnistuu hyvin ilman heittoaisaakin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en noin muuten osaa kommentoida, mutta sanoisin että tuo heittoaisa on ehkä se vähiten tärkeä ominaisuus, josta voit ehkä luopua jos muut ominaisuudet natsaa. Teleskooppiaisan saa yleensä säädettyä tosi matalalle, eli se menee hyvin pois tieltä esim. bussissa. Lisäksi bussiin nousu ja pois lähtö onnistuu hyvin ilman heittoaisaakin. :)

 

Juu, täydellisiä vaunuja tuskin tulee löytymään, joten jonkinlainen kompromissi on ihan OK. Mietin vain, että jos ostetaan käytetyt vaunut, ja esim. ennen vuotta x ei ole ollut heittoaisaominaisuutta, se voi tietenkin vaikuttaa hieman ostopäätökseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari kommenttia vaatimuksista, vaikka suoraa suositusta en osaakaan antaa.

 

Mäkään en ole heittoaisaa bussissa yhtään kaivannut. Auringonpaisteessa kävellessä joskus, kun olisi ollut kiva kätevästi kääntää lapsi toiseen suuntaan.

 

Teleskooppiominaisuutta kannatan minäkin noin pitkille. Mun mies on melkein 190 cm ja meidän vaunujen taittoaisa on just ja just tarpeeksi korkealla, kun on korkeimmillaan. Lisäksi sun miehen kannattaa ehdottomasti koetyöntää vaunuja pitkin askelein, sillä joissain vaunuissa voi tulla ongelmaksi, että jalat potkivat vaunuja.

 

Mä en usko, että mahtumisongelmia tulee alle 70 cm vaunuilla, paitsi ehkä kai raitiovaunuissa, mutta niistä mulla ei oo mitään kokemusta. Mutta kuulostaahan tuo 67 cm aika hullulta. Meidän Orat on nettisivun mukaan 62 cm ja ne on musta tosi leveät. Mahtumisongelmia ei kyllä ole ollut (paitsi joskus pienissä hisseissä, joissa pitää mahtua vaunun viereen seisomaan).

 

Yläkerrassa asuvana valitsisin varmaan rattaat, joissa ratasosan päälle laitetaan kantokassi. Kassissa voisi vauvaa kantaa portaissa. Kyllä kai niitä koppaosiakin voi irroitella ja joku senkin ehkä valitsisi, mutta mä en.

 

3,5 kg tavarakori kuulostaa aika vähältä, mutta kun 5 kg on aika yleinen, eipä noissa hirveästi eroa ole. Sanoisin, että enempi parempi, mutta siitä en kynnyskysymystä tekisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä halusin alunperin Duo Edget sillä Sport rungolla juuri siksi, että mies on 194 cm pitkä. Kun kokeiltiin niitä, minusta tuntui että alinkin korkeus on liian korkealla minulle ja lopulta päädyttiin Classic -runkoon. Meillä mies ei mitenkään huomioinut, että jalat olisi kävellessä osuneet jarruun/tavarakoriin, mikä kait voi olla ongelmana noissa taittaen säädettävissä aisoissa. Kannattaa käydä kokeilemassa, miten itse pystyy työntämään ja käyttämään erilaisia malleja. Meillä mies ei myöskään tykännyt Sportin korkeuden säätömekanismista, vaan ne napit olivat hänestä näppärämmät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vielä lisäisin noihin mietintöihin sen, että kumpi niitä oikeasti enemmän käyttää niin sen mieltymysten mukaan mennään. Mutta sanoisin, että tuo teleskooppi on paras kun on eri mittaisia työntäjiä.

 

Ja junasta sen verran, että meidän iCandyt mahtuu hyvin molemmista "aukoista" vaikka siinä pienemmässä saa olla tarkkana miten renkaat asettelee. Jos kovasti liikkuu juuri junalla niin noin 60 cm levyiset on melkein parhaimmat kun ne mahtuu molemmista ovista sekä tarvittaessa raitiovainuihin (myös vanhoihin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta sanoisin, että tuo teleskooppi on paras kun on eri mittaisia työntäjiä.

 

Mä taas sanoisin, että riippuu silti työntäjien pituudesta. :) Mä työnnän mieluiten niin alhaalta, että ainakaan kaikki teleskoopit ei mee niin alas. Onneksi miehelle tuo meidän taittoaisa riittää hyvin, vaikkakin tosiaan ihan ylimmällä korkeudella. Kahdelle eripituiselle mutta lyhyehkölle mä siis suosittelisin taittoaisaa mutta pitkille teleskooppia. :) Lisäksi ihan makuasia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now