pipa

Vaunukeskustelua II

929 posts in this topic

Noista kolmesta ottaisin Mutsyt. Noihin kahteen muuhun verrattuna niissä on plussaa ilmakumirenkaat (pehmeä ajo ja siistit renkaat vielä vuosienkin päästä), jämäkkä runko, hyvä renkaiden rullaavuus ja huoltotarpeen vähyys (Teutonian huoltotarpeesta tosin ei kokemusta).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hei, mikä mahtaa olla Hartanien ns. hoitokorkeus (Topline X)? Eli korkeus maasta kantokopan patjaan? Vaikuttavat harmillisen matalilta. Entä nykyisten Brio Kombien vastaava? Onko sama Happyissa? Jos joku ihana vaivautuu mittamaan nämä, iso kiitos! Tärkeitä mittoja, mutta harvoin mainittuja missään.

 

 

Hartanien 2011 mallissa tuo hoitokorkeus on n. 60 cm. 

 

Kiitos! Ei niin matala kuin oletin. Hyvä.  :)

 

Enää tosiaan sitten tuo Kombien ja Happyjen hoitokorkeus? Ja jos jollain on tietoa onko mitat muuttuneet runkomallien välillä viimeisen kymmenen vuoden aikana, niin pääsen niistäkin riittävästi kartalle.  :) *poissulkutaktiikka*  ;)

Edited by Eleia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille :), valinta taitaa nyt olla Funien ja Mutsyjen välillä, kun kaupassa tosiaan käydään vaunujen kanssa. Tai sitten Hartan Topline S- näitäkin on kehuttu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muuten Katju (tai saapi tietty muutkin vastata) Hartanien tavarakori mielestäsi sopivan kokoinen? Mahtuuko esim. mitään kauppaostoksia tms? Tavarakori näyttää aika pieneltä kuvissa, mutta eipä pelkät kuvat aina kerro totuutta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se aika pieni mutta oon mä sinne saanu sinne ongelmitta muovikassillisen ruokaostoksi :D Siinä on kuitenkin mun mielestä ihan hyvä väli istuimen pohjaan. En ole tähän mennessä kaivannu isompaa. Ei kuitenkaan tule isoja ruokaostoksia tehtyä vaunujen kanssa. En osaa verrata muihin vaunuihin kun ei ole muista kokemuksia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iines

 

Minulla on Funit, olleet 2 v ja olen tyytyväinen. Ne ovat vain 54cm leveät, vaikka istuin ja koppa on sama kuin muissaTeutonioissa. Meillä ei ole autoa ja näillä on tosi mukava liikkua julkisilla, kun ovat kapeat (samaa luokkaa kuin kuomurattaat esim. emmaljungan scooter tai brion race) ja istuma-asennossa lyhyet. Olen mahtunut tuplien viereen bussissa ja joissakin busseissa myös sinne portaan taakse.Tavarakori on tilava, saan sinne esim. kolme vaippapakettia kerralla. Liikkuvat sisällä ja muulloin kuin talvella hyvin.

 

Puutteena on se, että talvella on raskas tai mahdoton työntää, kun on paljon lunta tai sohjoa, joskus olen joutunut vetämään. Olisi ihana, jos Teutonia tekisi näihin vaihdettavat talvirenkaat niin kuin monella muulla merkillä on.  Sinullahan oli myös isorenkaiset vaunut/rattaat olemassa huonoja kelejä ajatellen. Ikävää on myös renkaiden kuluminen ruman näköiseksi soralla kuljettaessa, mutta toisaalta ei puhkea kuten ilmakumeille voi käydä. Uusia renkaita saa, en ole ostanut, kun on vain ulkonäkö haitta tuo pinnan kuluminen.

 

Oletko katsonut Bugaboo donkeja tai cameleoneja tai Babyjoggerin city versa gt. Tosin Versassa on kaikka pyörät vähän pienempiä kuin esim. Funin takapyörät, mutta isommat kuin funin etupyörät, joten mitenköhän liikkuvat lumessa? Noissa kolmessa on kuppi-istuin toisin kuin Funeissa ja ne ovat leveämpiä kuin funit.

 

Jos Funeissa olisi heittoaisa niin saisi ne isommat pyörät eteen huonolla kelillä, mutta nuo heittoaisalliset ovat taas leveämpiä, harmi.

 

Kannataa käydä kaupoilla katselemassa eri vaihtoehtoja livenä  :)  ja ota mukaan mittanauha, jos koko on teille tärkeä kriteeri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en kyllä suosittelisi Mutsyja lyhyelle ihmiselle. Olen 158-senttinen ja se teleskooppiaisa piti säätää aika alas, jolloin aisa jäi tosi lähelle vaunuja. Ja se taas teettää sen, että kovin pitkien askelien ottaminen ei onnistu kun jalat kopisevat vaunuihin. Jos siis aikoo lenkkeillä vaunujen kanssa, kaupungilla pyörimisessä tai muussa rauhallisemmassa menossa tuskin haittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eleia; mä voin mitata Brio Happyjen vm. 2010 hoitokorkeuden tänään tai huomenna. Mututuntumalla se on korkeampi kuin hartaneissa tai Teutonioissa. Ainakin näin pitkälle ihmiselle korkeaus on ollut tosi hyvä ja tavarakoriin mahtuu vaivatta isotkin kauppaostokset. 

 

Mä luottaisin vaunuvalinnassa laadukkaisiin ns. merkkirattaisiin. Meillä nuo Briot ovat olleet aktiivikäytössä koko ajan eikä niissä ole ollut mitään vikaa tai juttua mikä olisi pitänyt korjauttaa. Ovat tosi laadukkaat ja samoilla kärryillä meinataan mennä tämän kuopuksenkin kanssa. Ja vaikka ovatkin ihan perinteiset hyökkäysvaunut niin mahtuvat hienosti busseihin sekä 50-luvun kerrostalon hissiin, joka on siis pieni. Ja mahdun siis itsekin vielä hissin kyytiin.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin koeajamassa vaunuja ja ihastuin täysin Brion uuteen Smile -malliin. Ketterä, yhdellä kädellä kieputettava vaunu, helppo kasata ja menee koottuna pieneen tilaan, iso tavarakori, jämäkän oloiset ilmakumirenkaat, toimiva travel-system. Hintakaan ei mitenkään päätä huimaava; kovan kantokopan kanssa noin 500-600e, pehmeällä kopalla vähän edullisempi. Myös Carenan pehmeä kantokoppa sopii noihin rattaisiin, siinä säästäisi vielä n. 50e. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytettyjä pehmeitä koppia on huutis jne pullollaan, omasta carenan mustasta maksoin 15e ja tahraton&hajuton oli :)

Minusta on esim älytöntä että emmaljungan quatrolift tms maksaa satasia, ja sitä käytetään 6kk suunnilleen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vuoden käytössä Mutsyn Urban Riderit. Mutta myin ne ja ostin tilalle Brion Go:t. Olen kyllä supertyytyväinen!

 

Meillä oli mutsyissä se lisävarustetavarakori, mutta sitä ei oikeastaan voinut käyttää ollenkaan, kun lapsi istuu kasvot työntäjään päin. Silloin tavarkoriin pääsy oli käytännössä mahdotonta. Ja meillä tuo reilu vuoden vanha istuu ainakin toistaiseksi vielä kasvot työntäjään päin. Go:ssa vakiokori on iso ja sinne pääsee myös lapsen istuessa kasvot työntäjään päin.

 

Mutsyjen kääntyvä taka-akseli oli kyllä hyvä, ja niitä oli kevyt työntää verrattuna muihin missä on neljä isoa pyörää (pidempiaikaista kokemusta mulla ei kyllä ole muista isoista nelipyöräisistä, mutta kaverin emmaljungia muutaman kerran olen työnnellyt). Kääntyviin etupyöriin taka-akselia ei kyllä voi verrata. Niin paljon näppärämmät on nuo Go:n pyörät. Eilen mentiin Go:lla piiitkä lenkki tuolla lumessa, ilman ongelmia. Ja lisävarusteena noihinkin tosiaan saa nykyään ne isot eturenkaat. Niitä en vielä ostanut, kun ovat sen verran arvokkaat. Ajattelin katsoa ensin miten noilla pienillä pärjää nämä muutamat talvikuukaudet.

 

Lisäksi mun mielestä Go:n ratasosa on huomattavasti parempi, kuin mutsyjen. Mutsyjen turvakaari tulee todella ylös, eikä siinä ole haararemmiä, joten joten jos haluaa laskea lapsen vaikka vaan hetkeksi istumaan, pitää aina viritellä valjaat, muuten valuu turvakaaren alta pois. Meillä on sen verran rauhallinen typykkä, että ei esim. ainakaan vielä yritä nousta ratasistuimesta, niin Go:n ratasosaan voi lapsen laskea ilman valjaitakin ja siinä pysyy, kun on haararemmi. Myös jalkatuessa (?) on pienet reunat, joten jalat pysyvät kyydissä vaikka rattaat vähän tärisisivätkin. Mutsyissä typyn jalat valuivat jalkatuelta ja hankasivat renkaisiin.

 

Kasattuna noi taitavat menevät aika samanlaiseen tilaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noi Brio Smilet vaikuttaa kyllä aika hyviltä! Nyt vasta ekaa kertaa kuulin niistä. Ne olis varmaan lähes täydelliset meille! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli vielä mieleen ABC-Design, Akjax ja Cosatto. Onko niistä mitään mielipiteitä? Entä Hartan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Hartanit ja ne on tosi hyvät. Hartaneille on täällä oma ketjukin. Cosattosta ei oo kokemusta. ABC on kaverilla ja se niitä aina moittii. Akjaxeihin oon törmänny töissä. Mun mielestä mukavat työntää. Siitä mallista mikä sillä tytöllä oli loppui ratasosasta aika äkkiä nukkumapituus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiitos kaikille :), valinta taitaa nyt olla Funien ja Mutsyjen välillä, kun kaupassa tosiaan käydään vaunujen kanssa. Tai sitten Hartan Topline S- näitäkin on kehuttu?

Meilla on teutonian fun. Tavarakoriin kyllä mahtuu pari normaalikokosta kauppakassia, mut laittamisväli on tosi pieni. Meidän vauva on nyt 5kk eli vaunuissa on myös kantokoppa, ja tosiaan se vaunukopan ja tavarakorin väli on aika kapee. Kauppakassi pitää siis pakata litteeks ja ujuttaa vaakatasossa :D tai sit laittaa/asetella tavarat suoraan valmiiks korissa olevaan kassiin. Muuten vaunut on ollu tosi hyvät, mut jos usein pitää pitempi matka kuljettaa paljon kauppatavaraa, niin toikin melkeinpä ainoo miinuspuoli voi käydä raskaaks. (Pitempi matka sillä, että kun ite oon kilsan-pari kävellyt asfalttitietä, niin noi vaunut kulkee niin hyvin yhellä kädelläkin, et toisessa kädessä on lyhyen matkaa mennyt se kauppakassi kun en oo jaksanut säätää sitä koriin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brio Happyjen vm. 2010 maasta- ratasosan pohjaan on n. 56cm eli kantokopanpatjaan kuvittelisin, että olisi sama kuin Hartaneissa eli n. 60cm. Meillä ei siis ole nyt kantokoppa käytlössä niin ihan tarkkaa mittaa en saanut. Joko mittasin ihan väärin tai sitten kyseessä on joku optinen harha sillä kuvittelin, että Briot olisi korkeammalla kuin Hartanit! Täytyykin mennä ihan jonnekin vaunukauppaan katsomaan onko ne tosiaan samalla korkeudella. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Keijis!

 

Onpa jännä tosiaan! Briot on ainakin aikaisemmin olleet korkeat, mutta joista on saanut ratasosaa pudotettua alemmas ratasvaiheen aikana. Uudet Kombit taitaa olla samaa korkeutta (sama runko?), kuin Happyt, mutta muutama vuosi sitten vissiin compact-runko ja se toinen markkinoilla samaan aikaan oleva taasen oli vielä niitä korkeampia. Kuvittelenko?  :girl_crazy: Onkohan nuo 2010-mallit kumpia? Tietysti renkaatkin vaikuttaa vähäsen, jos niissä on ollut eroa.

 

No hei, kysymys vaunuja vertailleille: Mikä on eteen tulleista hoitokorkeudeltaan korkein neli(-iso-)pyöräinen vaunu-ratashässäkkä (joko ratas-kova kantokoppa kombinaatio tai 2 in 1)? Ei tarvitse faktaa, mutu riittää.

Edited by Eleia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin mun mielestä emmaljungien joku kokoonpano on korkeampi ku meidän hartanit. Kaverilla nimittäin on ja meidän näyttää ihan kirpuilta rinnalla :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin muistelen, että Emmaljungalla on joku todella korkea malli, samoin kuin Gessleinilla. Valitettavasti en tiedä kummastakaan varmuudella mikä runko on kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin suositella Iinekselle kanssa tutustumista Brion Go:n. Me vertailtiin vaunuja hankkiessa moniakin malleja missä pienet kääntyvät etupyörät mm. Teutonia, Hartan, Brio, Mutsy. Go:ssa oli ehdottomasti paras ja tilavin tavarakori, Mutsyyn tietty sais tuon lisäkorin, Hartaneissa ja Teutoniassa ihan ok korit, mutta vaikeampi laittaa tavaroita sinne. Briot, Hartanit ja Teutoniat oli keveitä pyöritellä kääntyvien pyörien kanssa, Mutsyssa tuntuma ei ollut yhtä kevyt. Mutsyssa saattaa tulla tuo työntöaisa ongelmaksi lyhyellä ihmisellä, ala-asennossa tulee lähelle vaunua. Hyviä vaunuja nuo ovat kaikki, tutustumalla selviää mitkä ovat omaan käyttöön ne parhaimmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa! En jaksanut kahlata ihan koko ketjua läpikotaisin, joten pahoittelut jos kysyn nyt jotain sellaista, josta täällä on jo keskustelua. Kaipaisin siis kokemuksia ja vertailua seuraavista malleista:

Emmaljunga Cerox / Hartan Topline S / Teutonia Be You / Gesslein F10.

Tarve siis liikkua vaunujen kanssa runsaasti lenkillä asfaltti- ja soratiellä, mutta toivotaan myös että ne olisi kaupoissa ketterähköt käännellä. Heittoaisasta ei mielellään tingittäisi, ja pehmeä kantokassi ratasistuimessa olisi mieluisin vauva-ajan ratkaisu. Vaunujen suht siro koko olisi myös aika ehdoton toive, ei olla mitään järin isokokoisia kumpikaan joten kovin järeät ja korkeat vaunut tuntuu aina vähän hassuilta työnnellä.

SIis muitakin kuin nuo edellämainitut mallit saa suositella! :) Kiitos ihan hirmusti jo etukäteen jos joku jaksaa auttaa, olen kahlannut nettisivuja jo tuntikausia ja käynyt parissa liikkeessä katselemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now