pipa

Vaunukeskustelua II

929 posts in this topic

Onko kellään kokemusta Britaxin B-smart 4 -vaunujen "maasto-ominaisuuksista" lenkkipoluilla ja puistossa? (Kyseessä ovat siis 4 pyöräiset B-smartit.) Saimme rattaat ja kovan vaunukopan edullisesti käytettyinä, mutta nyt mietityttää pääseekö niillä yhtään edes puiston hiekkateille tai lenkkipolulla kävelylle vai ovatko ko. vaunut pelkästään kaupunkivaunut pienten puhkeamattomien renkaiden takia? Meillä vasta odotetaan ensimmäistä, joten tämä vaunuasia on vielä aika uutta ja mietityttää matkustaa ko vauva näissä mukavasti vai täristävätkö pienet renkaat liikaa... ?

 

Mielelläni kuulisin sekä hyvistä että huonoista kokemuksista näiden vaunujen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on nyt camit, brion got ja napsuttelin vibet myyntiin äsken. kaduttaa nyt jo :D mutta tarvitseeko yksi vielä syntymätön vauva kolmia vaunuja, ja yksiä matkiksia. en haluaisi luopu noista mistään! 

vibet on olleet pari vuotta jo, samoin camit, brion got ostin tänään (koska nyt halvalla irtosi ja tästä ihan läheltä)..

saako muuten uusia työntöaisan pehmusteita gohon, noissa on vähän kärsinyt toiselta puolelta. vai tarviiko vain hankkia suoja.

ja sitten, mihin mä ostan adapterit kaukalolle? matkiksille, golle vai cameihin? kaikki noista mahtuu hyvin autoon, ei tarvitse edes rattaita kasata kun on tila-auto. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon nyt pyöritellyt vähän tätä vaunuasiaa. Etsin siis matkiksien tilalle kevyitä, näppäriä kuomurattaita (tai niitä matkarattaita), jotka saa kasvot työntäjään päin ja jotka ovat suht edulliset. Toinen vaihtoehto olisi myydä sekä yhdistelmät että matkarattaat pois ja ostaa tilalle muokattavat rattaat. Eli oon katsellut esim. Emmaljungan Super Vikingejä ja Vikingejä ja jotain Bugaboon vaunuja. Kriteereinä olisi edelleen se kasvot työntäjään päin kulkeminen, vaunukopan/seisomalaudan mahdollisuus, mielellään turvakaukalon kiinni saamisen mahdollisuus, näppäryys kaupungilla ja kapeus, pieneen pakettiin meneminen, mutta eri maastoissa ja lumisäälläkin pitäisi päästä eteenpäin. Eli kaikki mahdollinen samassa paketissa :D Mahdotonta? Eli jos jollakin on kokemuksia esim. noista Super Vikingeistä, niin mielelläni kuulisin, että meneekö ne myös "matkarattaista" eli mahtuuko kuinka pieneen tilaan ja onko niillä riittävän näppärää pyöriä kaupungilla. Ja että kulkeeko sitten lumessakin. Veikkaan, että Vikingit on sitten liian heppoiset ja pienet talvikäyttöön, vai onko? Siitäkin kokemuksia, kiitos :D

 

Ja niitä kuomu-/matkaratasideoitakin saa heittää. Eli jos pidetään nykyiset yhdistelmät ja myydään vaan matkarattaat pois. Vaatimuksena se edullisuus (sanotaan että max. 300 euroa), kasvot työntäjään päin, ihan heppoiset ei saisi olla, selkänojan saaminen makuuasentoon ja hyvä kuomu. Esimerkiksi Emmaljungan Scooterit olis muuten tosi hyvät, mutta kun se istumasuunta on väärä. 

 

En nyt tiedä mitä tässä tekis. Täydellisiä vaunuja ei ookaan, ainakaan mun budjetilla :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä hommasin just Emmaljungan hyökkäysvaunujen rinnalle Cybexin Balios M-rattaat ja myyn matkarattaat niiden tieltä pois. Vaikuttavat toistaiseksi ainakin tosi kivoilta: istuinosan saa käännettyä, rullaavat kevyesti ja ovat kivannäköiset. Noihin saa kaukalon ja kopan kiinni, meillä tosin vauva jo 10kk, joten käytössä ratasosa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kissantassu vinkistä, noihin en ookaan törmännyt. Kerro sitten lisää kokemuksia kun on käyttöä enemmän takana :) 

 

Nyt törmäsin Gracon Evoihin, onko kellään kokemusta? Lähinnä matkarataskäyttöön mietin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Super Viking toimii mainiosti kaupungissa ja hiekkateillä, mutta matkarattaiksi en niitä välttämättä ottaisi. Tai ainakaan jos niitä täytyisi jatkuvasti laittaa kasaan ja nostaa esim. auton perästä. Runko vie yllättävän paljon tilaa. Meillä on matkarattaina  Quinny Zapp Xtra2, mutta ovat olleet käytössä vain ulkomailla, koska niillä ei kyllä Suomen talvessa selviä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Graco Evot, ja ollaan tykätty. Eivät ole kaikkein pienimmät matkarattaat, mutta ominaisuudet soveltuvat meidän tarpeisiin. Eli sopii vastasyntyneelle, kun laittaa pehmeän kantokopan (meillä Oran koppa ja mahtuu just sopivasti), käännettävä istuin, iso tavarakori, suht isokokoiset renkaat. Ainoa miinus on ehkä se, ettei sitä pysty kasaamaan, jos istuin on työntäjään päin. Jos istuin on menosuuntaan, niin se ei aiheuta ongelmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quinnyille ääni, ostettiin ne aikanaan esikoiselle ja nyt tulee neloselle käyttöön. Meillä on siis xtrat, vaivan pinkin istui osan vaan harmaaseen tai siniseen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! :) Kyllä tuo nyt helpoimmalta ratkaisulta vaikuttaisi, että pistäisi vaan matkarattaat vaihtoon. Mutta rajallisesti on vaihtoehtoja. Oikeastaan nyt mietin just noita Evoja ja Quinny Zapp Xtra 2:sia. Kokemuksia saa edelleen esittää ja ehdottaa muita vaihtoehtoja, jos tulee mieleen :)

 

Ja jos jollain on tarvetta, niin mulla ois Cybex Callistot myynnissä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös aiemmin Quinny Zapp Xtrat. Ne ovat minusta aivan erilaiset verrattuna Evoon. Xtrat ovat todella näppärät ja kevyet ja menevät hyvin pieneen tilaan. Ovat siis aivan mainiot kaupoissa, mutta pelkällä asfaltilla ne tärisivät hyvin paljon. Enkä pahemmin välittänyt työntöaisasta. Ja Xtran tavarakori on olematon. Paljon autoilevalle Xtrat sopivat paremmin, kun menevät kasattuna niin pieneen tilaan. Evot sopivat taas julkisiin paremmin, kun eivät keikahda ensimmäisestä punaisesta valosta.

 

Kolmas matkaratas, mihin saisi kasvot työntäjään päin, on Baby Jogger Vue. :)

Edited by Della

Share this post


Link to post
Share on other sites

onhan noita matkiksia, jotka saa kasvot työntäjään päin, useammat. ja xtra 2 saa kasattua ilmeisesti sen istuinosan kanssa sitä erikseen enää irroittamatta niinkuin ennen. saakohan niitä uusi istuinosia ostettua irrallaan? mä testailin tänään noita brion go rattaita 4v:n kanssa, mittaa noin 101cm. aika kippurassa se nukkuu nyt eteisessä tuolla, mutta yli tunnin uni jo maistunut. niitä voi ohjata yhdellä kädellä vaikka oli lapsi+täysi kassi ruokaa siellä alla! oon niin rakastunut :D mun mielestä noissa on parempi työntötuntuma ison lapsen kanssa, kuin cameissa tai emmaljungan ozonessa-pikkuvauvaa noissa kaikissa em on kyllä kivaa työntää. nyt vaan odotellaan vauvaa, 3kk vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutin mieleni :D Nyt on menossa molemmat rattaat pois ja hommaan yhdet tilalle. Kokemuksia siis sellaisista rattaista, jotka toimii ainoina rattaina?

 

Minä siis oon pyöritellyt mielessäni niitä Super Vikingejä ja Baby Joggerin City Selectejä. Samaan kastiin taitaisi mennä ainakin Graco Evo XT:t ja Brio Smilet. Mitäs muita? Ne Cybexin Balios M:tkin vaikuttaa kiinnostavilta, mutta en sitten tiedä pärjääkö ne lumikelissä. Aaa, oon ihan vaunuhullu nyt :D Nuo ensiksi mainitut olisivat siinä mielessä hyvät, että niistä saa sisarusrattaatkin, jos toinen lapsi saadaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pituus (ja leveys) mullakin tökkii City Selecteissä. Super Vikingejä en haluais sen takia että ne on Emmaljungat :D Vihaan sitä merkin ympärillä pyörivää hypetystä. Mutta minkäs teet jos sieltä löytyy ominaisuuksiltaan parhaat. Niissä kyllä kans mietityttää se kasaus, ei vissiin oo kuitenkaan mikään näppärin kasata tai kovin pieni paketti. Mutta jossain on tehtävä kompromisseja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisaalta siihen emmaljungan istuinosaan mahtuu 104cm lapsi, painoraja on suuri ja ne ei ole yhtään leveät. Toisaalta tuplina nekin on pitkät, tuossa lähipuistossa näkee niitä. Jotenkin ne pyörät on vaan aika ison näköiset verrattuna siihen runkoon, se tekee rumaksi minusta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kissantassu ehtinyt pyöritellä jo Cybexejä eri maastoissa? Rämiseekö kovasti? Tai onko tullut jotain muita huonoja puolia esiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kuuluisi varmastikin sarjaan "tyhmät kysymykset vaunuista" jos sellainen aihe täällä olisi. 

Mitä eroa yleensä on kovalla ja pehmeällä kantokassilla? Ymmärrän että vaunukoppa tulee ratasosan tilalle runkoon kiinni ja kantokassit (vai -kopat..?) nostetaan ratasosan päälle. Ilmeisesti pehmeä on pehmeämpi ja kova kovempi (yllättäen.. :D) mutta onko pehmeissä kantokasseissa kuitenkin jotain jämäkkää materiaalia pohjalla vai onko se ihan lörppö? Jos siinä on joku pohjalevy niin millä lailla sitten eroaa kovasta kassista/kopasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä pehmeissä kantokopissa on pohjalla jonkinlainen pohjalevy, muutenhan se on ihan sama kuin makuupussi. Tai ainakin mun käyttämissä on ollut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsotaan, josko tämä viesti löydetään täältä:

 

Tarkoituksena olisi ostaa näppärät vaunut, jotka mahdollisuuksien mukaan toimivat pienessä maastossa (esim latupolut) ja kapunkikäytössä. Ei niinkään bussilla tai ratikalla liikkuessa, mutta autoon kassaamisen tulisi olla myös näppärää. Tavoitteena olisi löytää kerralla hyvät ja pitkäikäiset, eikä ostaa erikseen rattaita sinne ja tänne. Siksi ajatuksiin on nyt jäänyt Bugaboo Buffalot, Cypex Priamit sekä aivan eri hintaluokasta Brion Smilet.

 

Buffalot ovat kaiketi loistavat useassa suhteessa ja toimivat sekä maastossa että kapunkikäytössä, mutta autoon kasaaminen tuntuu raskaalta painavan rungon vuoksi. Lisäksi hieman epäilyttää vaunukopan irrotus, kun kopassa on useampi kilo painoa. 'Nouseeko vaivatta ylös ponnahtaen? Priamit taas ovat keveytensä vuoksi ihan mielettömät, mutta epäilyttää toimivuus talvella lumisessa ja loskaisessa maassa. Onko kokemuksia?

 

Brion Smilet taas olisivat edullisin ratkaisu ja toimivat varmasti hintaansa nähden riittävän hyvin. Tosin etupyörät on suht pienet, ei kylläkään Priameista paljoa pienemmät. Pienet pyörät toki mietityttävät talven varalle.

 

Osaisiko joku auttaa valinnassa ja kertoa kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin ainakin lämpimästi suositella Smileja. Itse pähkäilin samojen asioiden kanssa, ja totesin että muissa vaihtoehdoissa ei ole niin paljon paremmat ominaisuudet, että sen takia kannattaisi maksaa enemmän. On todella näppärät, helposti kasattavat ja kulkee eri maastoissa. Talvesta ei ole kokemuksia, mutta kuulemani mukaan toimii hyvin silloinkin.

 

Nyt meillä on Emmaljunga Vikingit, ja niitäkin voin suositella. Toki renkaat on paljon pienemmät, mutta ei tunnu maastossa siltikään paljon häviävän Smileille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä olin tulossa kysymään ihan samaa!

Eli kokemuksia Abc designista? Mua alkoi kiinnostaa eritoten noi Mambat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin noita Mamboja tänään vähän pyörittelemässä. Ihan ok vaunuilta vaikutti, eturenkaatkin kohtalaiset - nykytalvissa niillä melko varmasti pärjäisi lukitsemalla..

Ois kyllä silti kiva kuulla jos jollain ihan oikeesti on käyttökokemusta, eritoten siitä talvesta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotein kertonee se, että näitä oli Verkkokaupan outletissa ainakin viidet vähän käytettyinä myynnissä halvalla, eli ovat korjattuja asiakaspalautuksia, joita asiakas ei ole enää halunnut takaisin. Eli taidamme passata nämä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now