pipa

Vaunukeskustelua II

929 posts in this topic

Kuinkas, onko kellään kokemusta Jedo (fyn) vaunuista? Ihan uus tuttavuus mulle, tänään vaunuliikkeessä se mulle esiteltiin. Todella hyvälle, tukevalle ja ketterälle vaikutti, mut eihän se kaikkea kerro. Myyjä piti noita parempana kuin Oran jetejä...

 

Aiiivan kamala tää vaunusuo, miten mä edelliskerralla oon selvinnyt tästä ilman samanlaista ressiä  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en kyllä pitäisi parempana, sillä Orat on ns. merkkivaunut ja nuo toiset halpatuotantovaunut, joista olen kuullut (fb-ryhmässä) huonoja kokemuksia, että osat hajoilee ihan normaalikäytössä ja varaosia on vaikea saada tai tulee liian kalliiksi korjata. Ja eivät ole niin kevyet ja ketterät kuin muut vaunut, varsinkin ratasvaiheessa on moni noista ja vastaavista luopunut. Noita on siis monia vastaavia Jedon lisäksi, esim. Kunert, Baby-merc, Tako. Orat taas on todella kestävät ja niihin saa aina varmasti varaosia. Plus kotimaisuus tietysti on myös hyvä puoli :)

 

Veikkaan, että myyjä suosittelee noita Jedoja siksi, että niissä on paremmat myyntikatteet...

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Saisiko täysi noviisi täältä apuja? Meille on esikoinen vasta tulossa, mutta tämän hetkinen asuintilanne aiheuttaa aika paljon rajoituksia vaunuihin. Enkä pääse itse kauppaankaan ihan hetkeen katselemaan, kun on auto mennyt lunastukseen...

 

Joka tapauksessa, asumme pienessä kaksiossa, huoneistoomme on 5-6 porrasta sisään tullessa. Kellaritiloihin kamalan jyrkät portaat. Tällä hetkellä ajattelen, että kantaisin vauvan kopassa sisälle/ulos ensin ja sitten laittaisin ratasosan kokoon ja kantaisin sen erikseen sisälle, mahdollisesti sellaisena säilytettäväksi.

 

Onko osviittaa antaa, onko kopaltaan kevyitä ja helposti kasaan meneviä vaunuja, joiden päivittäinen rumppaus ja kantelu ei veisi hullujenhuoneelle?

 

Asutaan kaupungissa ja matkustellaan bussilla, joten off road ominaisuuksia ei niinkään tartte.

 

Kiitos jo mahdollisista kommenteista! Keplottele itseni kauppaan kyllä jossain välissä, mutta voisi edes varmistaa onko kaupalla jotain mallistoa jota kannattaa lähteä tutkailemaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaatteko kommentoida ilmakumirenkaiden ja ilmakennorenkaiden eroja? Etsinnässä on siis vaunut etenkin lenkkeilyyn ja myös sorateille sekä metsään. Ilmakumirenkaat tuntuis järkevimmältä, mutta tekeekö noilla kennorenkailla mitään? Vaihtoehtoina tällä hetkellä käytännössä Emmaljungan Duo Edge, Teutonian Mistral Prestige ja Gesslein F6. Gessleinissä on ilmeisesti kennorenkaat. Onkk näistä merkeistä kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä käytössä kennotyyppiset systeemit mut kyllä ikävöin Gessleinin Visioneiden pehmeää ilmakumikyytiä. Käytiin juokseekin niillä mut nykyisillä ei ehkä viitsi, BJ City Select. Hyvä jousitus toki auttaa ja tasottaa tilannetta. Me mentiin koiran takia säällä kuin säällä ja paikassa kuin paikassa. Muovisemmat saattaa täristä/kolista ikävästi epätasaisella. No menihän ainakin kaksi kertaa kumi vaihtoon ja sitä ongelmaa nyt ei ole ja välillä tarvitsi pumpata mut olisin nytkin halunnut ilmatäytteiset mut muiden ominaisuuksien takia päädyttiin näihin. Pumpattiin ehkä kerran puolessa vuodessa ettei sitä kovin usein harrastettu. Vaihtoehtona olleet EJ Super Vikingit oli paljon painavammat ja vei niin paljon enemmän tilaa autossa, testirattaat myös ei vakuuttanut ja ois vaatinut oikeat testiolosuhteet kun kauppakeskuksen käytävän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotenkin itselläkin järki sanoisi että ilmakumirenkaat olis epätasaisessa maastossa pehmeämmät joten niitä varmaan nyt ensisijaisesti etsitään. Tietääkö kukaan onko Teutoniaan nykyisin saatavilla ilmakumirenkaita? Ainakin ne vakiorenkaat on vissiin kennorenkaat tai täyskumia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jollain olisi suositella hyviä vaunuja ensikertalaiselle niin vinkit olisivat kullan arvoisia!  :grin:

 

Meillä on siis hakusessa syyskuussa syntyvälle vauvalle yhdistelmävaunut. Asumme maalla, joten vaunujen tärkein ominaisuus olisi metsässä, lumessa, kuoppaisessa maastossa helposti meneminen. Emme käytä juurikaan julkisia kulkuneuvoja, mutta autoon helppo saaminen olisi hyvä asia. Muuta ihmeempää ei oikeastaan tule mieleen, koska olen aika pihalla näistä vaunuasioista vielä  :rolleyes: Tietenkin mahdollisimman mukava hinta olisi plussaa, voi myös olla että ostamme vaunut käytettynä.

 

// Niin ja tähän asti olen pyöritellyt mielessäni Brion Happyja ja Kombeja, mutta kombeja ei taida enää ainakaan uutena saada..? 

Edited by Nyytikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lainaan itseäni tuolta Britax-ketjusta. Onko jollain jo kokemusta Britax Smile II-yhdistelmistä? Ovatko huomattavasti Brion aikaisia paremmat? Hinta ainakin on noussut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyytikki Aika samanlaisilla kriteereillä etsitään mekin vaunuja, mutta käyttökokemusta ei ole, eikä olla tehty vielä päätöstäkään. Meillä oli vaihtoehtoina Emmaljunga Duo Edge, Gesslein F6 ja Teutonia Prestige. Noista Emmaljungat putosi jo pois ja nyt ollaan menossa vertaamaan Gessleinin ja Teutonian vaunuja lähiaikoina.

 

Noita Brion Happy - vaunuja ei vissiin ainakaan ole enää juuri missään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on hyvin toimineet Gessleinit(f10:t, jos oikein muistan) vaihtelevissa maasto-olosuhteissa. Ainoa miinushan niissä on,etteivät kovin pieneen tilaan taitu(tosin en tiedä, onko sellaisia yhdistelmiä olemassakaan.) Mahtuu kyllä meidän pienehköön  farkkuun, mutta koira ei takakoppaan sitten enää mahdukaan. 

 

Itse olen miettinyt uusia rattaita/vaunuja. Haaveissa meillä pikkusisar, ikäeroksi kyllä toivotaan vähintään kahta vuotta, joten yritystä ei olla vielä aloitettu. Jos mahdollinen tuleva vauva on yhtään esikoisen kaltainen, niin ekat kuukaudet hän matkusta kantovälineessä. Juoksurattaa ois mun haaveissa ja sellaisiin voisin nuo nykyiset vaihtaakin. Pitkiä koiralenkkejä esikoinen tuskin jaksaa kävellä, vaikka ikää ois kolme tai neljä. Superleveät tuplat on ehdoton nounou. Jos tää tuntu ekalla kierroksella vaikealta, niin vielä vaikeampaa nyt, kun tietää ominaisuuksia, joista ei ole valmis joustamaan. 

Edited by Symbioosi

Share this post


Link to post
Share on other sites

symbioosi, katselin juoksuvaunuja miehelle ja yhteen malliin sai sisaristuimen. Oiskohan ollut Phil and Teds Sport-malli tms.? Itse katselin mallia siksi, että siinä sai vauvan kasvot työntäjäänpäin myös.

 

 

Meillä on yhdistelminä Brion Happyt, jotka on tähän mennessä olleet hyvät meille. Täällä on vähän soratietä, mut pääasiassa asfalttia. Isothan ne on ja esimerkiksi oman autoni kyytiin en ole niitä ikinä ottanut (mun auto on pieni). Matkarattaiksi ostettiin nyt aika kalliit Mamas and Papas Armadillo Flip-rattaat, just tuon "kasvot työntäjäänpäin"-ominaisuuden takia. Ja hyvät ovat olleet. Lentokonematkalla ja Helsingissä ollaan niitä käytetty. Kääntyvät näppärästi ja ovat sopivan kokoiset. Vauva on pystynyt nukkumaan niissä kun selkänojan saa aivan vaakatasoon ja kuomun suojaksi todella alas. Hyvä ostos kaikenkaikkiaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just noi Phil&Teds:in kärryt tuli tänään googletellessa vastaan. Pitää vielä tutustua paremmin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin kuikuilemaan et oisko kellään kokemuksia noista Cybex Balios M -vaunuista/rattaista..? Emmaljungien rinnalle tarkotus ois ottaa helposti kasaantuvat tukevat rattaat, mut koska tarkotus käyttää ihan vastasyntyneestä lähtien, niin kantokopan kanssa. Toi koppa mietityttää et minkähän levyinen se mahtaa olla, aiemmin katselin Bumbleride Indien 3-pyöräistä mallia, mut kantokoppa ois ollut ihan hirveän ahtaan oloinen, niin se tyssäs siihen... :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä kokoinen kova vaunukoppa kannattaa olla talvivauvalle, että mahtuu sitten kunnolla lämmintä päälle ja ympärille eikä kuitenkaan muutu liian ahtaaksi? Osaatteko antaa mittoja? Kuulostaako (sisämitat) 75 cm x 30 cm vähän pieneltä? Tällaiset mitat jossain Teutonian kopassa, jonka bongasin torista. Tai ainakin toi leveys arveluttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun kokemukseni ja näkemykseni mukaan talvivauvat mahtuvat ihan mihin koppaan vaan. Talvella vauva on vastasyntynyt ja pieni vaikka mitä päälle pukisi. Ja samaan tahtiin kun vauva kasvaa, vaatteet vähenee: koppaikä on lopuillaan kesällä, jolloin päällä on niin vähän vaatetta, että edelleen mahtuu ihan mihin vaan. Kesä-/syksyvauvojen kanssa saa miettiä vähän enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain tammikuussa pojan ja mietin ihan samaa kunnes mua valaistiin asiassa kuten Onna on sanonu :)

Edited by happpy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska mä ja mies ollaan molemmat joissain asioissa pedanttisuuden perikuvia, tajuttiin että meidän on jo nyt, raskauden puolivälin häämöttäessä, alettava miettiä tätä vaunuasiaa :lol:  Toisella mun siskolla on Emmaljungan Super Vikingit ja toisella Bugaboon Buffalot, mutta kummatkaan ei oikein meitä nappaa. Ja mitä syvemmälle vaunuvaihtoehtoihin uppoan, sitä enemmän aletaan kallistua mahdollisimman monipuolisessa maastossa kulkeviin, isopyöräisiin yhdistelmävaunuihin missä olisi hyvät jousitukset. Tärkeää olisi myös hyvä työntöaisan korkeussäätö, koska mulla ja miehellä on pituuseroa liki 30cm... Ja koska asutaan taajamassa omakotitalossa ja kuljetaan paljon autolla, ei vaunujen tarvitse, eikä pidä, olla kauhean pienet. Riittää että menevät kätevästi kokoon. Merkillä ei ole väliä, kunhan ovat mukavat työntää ja lapsella on vauvasta asti niissä hyvä olla. 

 

Tässä alkuvaiheessa olemme nyt iskeneet silmämme Hartan Topline X:ään (jota tosin alan harkita uudemman kerran, sen verran veemäisen vastauksen sain valmistajalta kun kyselin tarkemmin parin Hartan-mallin keskinäisiä eroja) sekä Crescent Classicia. Löytyykö kokemuksia kummastakaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kullannuppu 32: Hartan Topline X:t oli meillä käytössä ensimmäisen lapsen kanssa ja nytkin ajattelimme hankkia joko Hartanit tai

Gessleinit (ehdimme valitettavasti myymään edelliset vaunut tässä välissä). Tässä vähän meidän kokemuksia niistä...

 

Plussaa: korkeussäätöinen heittoaisa, helppo kasaus, isot ja kestävät renkaat, hyvä työnnettävyys, iso pehmeä koppa ja pitkä

käyttöikä(tilaa jaloilla)

 

Miinusta: pieni tavarakori, hoitolaukun vetoketjun hajoaminen puolen vuoden sisään, melko tilaa vievät autossa, ei varsinaista

käsijarrua

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mahtavaa - kiitos hurjasti noin hyvin eritellystä kokemuksesta! Meillä on farkku-Volvo joten kunhan takakonttiin mahtuvat niin mainiota. Mä luin jostain että Hartaneihin on nykyään saatavilla myös tuo käsijarru, mutta saksaa kun en ymmärrä eikä suoraan Hartanilta saa vastauksia, on ollut vähän vaikea todentaa tätä tietoa...

 

Mistä ostitte teidän Hartanit? Tuntuu ettei niitä meinaa saada mistään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhtikuussa syntyvälle esikoiselle on yhdistelmävaunut etsinnässä. Täälläpäin näkyy olevan myynnissä käytettyinä mm. Brion vaunuja ja Emmaljungan City Cross -mallia. Millaisia hyviä ja huonoja puolia niissä mahtaa olla? Kuinka paljon käyttöä yhdet vaunut ylipäätään kestävät?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En valitettavasti osaa vastata suoraan sun kysymykseen, mutta nyt välipäivinä varsinkin kannattaa seurailla tarjouksia. Meillä kävi niin, että hintaeroa 2013-vuoden käytettyjen ja 2016-mallin uusien välille jäi 300 euroa, mikä tuntui meille tosi pieneltä summalta siihen nähden miten iso ostos on kyseessä. Tarkoitus ei ollut vielä raskausviikolla 20 vaunuja hankkia, mutta kun osuivat täydellisen värisinä ja upouusina tuohon hintaan eteen, ei jääty pitkäksi aikaa miettimään. En tiedä teidän budjettia, mutta kannattaa ehdottomasti vilkuilla myös uusien tarjouksia koska vuosimallistot ovat juuri vaihtumassa ja vuoden 2016 malleja saattaa juuri nyt saada tosi edullisestikin :)

 

Toinen tärkeä juttu on käydä koeajamassa ja kokeilemassa - meillä kävi niin että kun mä olen 164cm ja mies 30cm pidempi ja pitkäjalkainen, kävi esim. Emmaljungien ja Bugabooiden kanssa niin, että mies potki taka-akselia koko ajan ihan normiaskeleita ottaessaan. Tämä johtui ihan selvästi siitä ettei työntöaisa ollut tarpeeksi pitkä ja kun se jouduttiin nostamaan korkealle että oli sopiva miehelle, ei askeleille jäänytkään enää tilaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! Pitää tosiaan raahata myös mies kaupoille testailemaan, mitä vaunuja tuntuisi mukavalta pukata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kullannuppu32:  mihin vaunuihin päädyitte lopulta?  Meillä olis vähä samanlaiset toiveet vaunuille mitä sinä tuolla aiemmin kirjoitit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now