Sign in to follow this  
Followers 0
Alya

Mitä aiot säästää lapsellesi muistoksi vauva-ajasta?

94 posts in this topic

Muutaman lempikirjan ja -lelun ainakin. Sitten muutamia vaatteita, varmaan sellaisia, jotka itsellä herättä eniten muistoja, mm. yksi v-pun body, jonka ostin jo raskausaikana kun oli vasta epäilys että tyttö tulee :D

 

Myös varmaan ne dublot ja legot.. Saa nähdä, vielä ei ole edes vauvaleluja tarvinnut pakata pois. Ehkä sitten kun on sen aika niin sitä miettii tarkemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidan muistolaatikossa on lahinna onnittelukortteja, ja olen yrittanyt olla suht hillitty muun tavaran kanssa. Uusiokayttoa varten en mitaan sailo, ihan vain muisteluja varten vain. Yhden alkuaikojen bodyn sailytin, etta muistuu miten pieni tama ukkeli aikanaan oli. Ja sitten ehka kulmapyyhe, joka oli alunperin minun. :-) Kaiken varsinaisen kayttotavaran laittaisin ennemmin kiertoon - mista sen tietaa vaikka seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana meikalaisten ammeet ja karryt olisi todettu vaikka kuinka vaarallisiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duploista sen verran, että meillä on kans noita 20-30 vuotta vanhoja dubloja ja hyvin ovat kestäneet. Eivät kiillä kyllä uutuuttaan, mutta toimivat hyvin. Ei ne niin paljon haurastu ettei niillä mitään tekis.

Ihmettelen kyllä että miten ne saa haurastumaan niin paljon.............................. :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakkohan ne hymynaamat on säästää, kun kerta niiden teko loppuu :)

 

Mullakin on tallessa kaikki ultrakuvat sun muut raskauteen liittyvät jutut. Tosin osan niistä olen liimannut Kunnaksen vauvakirjaa, koska siellä ainakin synnärin nimikyltille oli oma paikkansa. Lisäksi ajattelin säästää kaikki onnittelu- ja kastekortit, suosikki vauvalelun, muutaman pienen vaatteen, äitini kutoman vauvapeiton ja ja ja. Voi olla, että vauveli saa ihan järkyttävän kokoisen muistoboksin sitten isona, kun äiti säästää kaiken ;)

 

Toiveissa olisi toinenkin lapsi, joten vaunut ja kaukalot yms. säästetään, mutta yritän laittaa ne kiertoon sitten kun jäävät tarpeettomiksi. Ainakin minusta on kiva, että meillä äiti on säästänyt sekä minun että pikkuveljeni vauvatavaroita. Oli kiva ottaa osa esim. leluista käyttöön omalle lapselle. Uskon, että veljenikin sitä arvostaa. Ainakin saadessaan sitten, jos joskus itsekin saa vauvan. Mieheni puolelta ei ole säästössä muuta kuin Duplot, mutta heitä onkin ollut neljä leikkimässä ja kuluttamassa vaatteita :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neulokortit, sairaalanrannekkeet yms säästän tottakai.

Vauvakirjaan tulee säilöttyä ekan viiden vuoden muistot kirjallisesti ja kuvallisesti -ne ovat mielestäni melkeinpä tavaroita tärkeämpiä!

 

Ekat tutit oon laittanut säästöön. Samoin vaatteet, jotka vauvalla oli päällä sairaalasta kotiutuessaan. Mulle itelle on säästetty ko. vaatteet ja oon pitänyt niitä seinälläkin. On ne sen verran söpöt! Muuten säästän varmaan jotain muita tärkeitä vaatteita tai leluja, mutta en todellakaan paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä varmaan vielä kaikki tallessa :blush:

Mä en vaan raaski luopua mistään... mutta kolmannen jälkeen ON PAKKO! Tila loppuu kesken..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvakirjaan on liitetty meillä sairaalaranneke, neuvolakortti säästetään tietenkin. Muutama söötti ensimekko on tallessa ja tietenkin pehmolelut saa itse sitten perata isona tyttönä. Mutta kaiken kaikkiaan meidän tarvikkeet ja tavarat on lähtenyt kiertoon tilanpuutteen takia -> seuraavan kanssa sitten saa ostella uusia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Säilöön oon laittanut raskausajan neuvolakortin, ultrakuvat, valokuvia meidän elosta raskausaikana, kotiutumisvaatteet, sairaalaranneke, Hymynaama-helistin (vuodelta -96, jolloin mun nuorin veli syntyi - me ei otettu äitiyspakkausta mut ko. helistin on ollut paljon käytössä), 1-koon vaippa. Vielä pitäis täydentää kokoelmaa vauvakirjalla (jossa ensimmäiset käden- ja jalanjäljet, hiustupsu sekä muut tärkeät jutut ja tiedot tytöstä) ja neuvolakortilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tunnustan: olen hamstraaja. Ainakin mitä mahdollisten tulevien lastemme vauvatavaroihin tulee... :D Tiedän jo nyt, etten todellakaan raski heittää pois yhtä ainoaa ehjää tavaraa, toki kuitenkin mahdolliset tulevat pikkusisarukset saavat synnyttyään käyttöönsä esim. pesupunkan yms. mille vain käyttöä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joitakin käytetyimpiä/suloisimpia vaatteita, pari lelua, kirja tai kaksi... semmoista mikä ei ala varastossa haista :D (kätilön mukaan jotkut säilöö napanipsusta ja ekoista vaipoista lähtien kaiken) ja kaiken pitää mahtua äp-laatikkoon, mielellään vielä pienempään tilaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoitan päiväkirjaa nyt raskausaikana. Itselle, vauvalle, miehelle. Talletan sinne kaikkea kamaa: leffalippuja, reseptejä, mitä kaikkea on tehty, mitä lauluja on kuunneltu, kaikkea pikkutietoa siitä mikä tunnelma oli kun odoteltiin häntä tulevaksi. Ja tällä hetkellä tuntuu että säästän kaiken. Kynsisaksista pinnasänkyyn. Miten niitä voi antaa koskaan pois? Omalta vauva-ajalta on tallessa muutama mekko (ihana kun oma vauvakin on tyttö!) ja äp:n naamahelistin. Ne on ihan käsittämättömän korvaamattomat. Harmittaa kun miehen äiti ei oo nähnyt tärkeäksi tallettaa mitään. "Eihän niitä miehiä niin kiinnosta." EIPÄ VISSIIN. Kyllä suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa oma historia ja varsinkin siinä kohtaa kun on oma vauva tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aion säilyttää ainakin sairaalarannekkeen, neuvolakortin sekä ensimmäiset kengät ja joitain ihanimpia vaatteita. :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valokuvia tietenkin, vauvakirjoja, neuvolakortit jne ja muutaman lempparilelun :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omasta lapsuudestani ei ole talletettu kuin (valikuvien tm sellaisen lisäksi) oma lempileluni. Omalle  lapselleni aion säästää onkun hänen vauvavaatteensa ja ensilelun. En ymmärrä miksi hamstrata kamaa älyttömästi... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ajatellut säästää mm.

- Neuvolakortti (oma on äidilläni tallella, mutta harmittaa tosi paljon, kun miehen omaa ei)

- Vauvakirjat, ne täytettävät (minusta on täytetty 2 kirjaa ja on varmasti kiva sitten katsoa, miten oma lapsi aikanaan kehittyy. Tähän taas se, kun miehestä ei oo pidetty mitään kirjaa, ei siis mitään tietoa, miten on kasvanut, koska oppi kävelemään tms.)

- Rakkaimmat vaatteet, joilla on tunnearvoa

- Isyyspakkauksessa olleita juttuja

- Tutti, tuttipullo

- Ekat kengät

- Rakkain lelu

 

 

Taulu:

Teen sellaisen taulun, jonne tulee ristiäisissä käytössä ollut juhlapuku (ei siis kastemekko vaan sen jälkeen päälle laitettu asu), valokuva ristiäisistä ja jollekin hienolle pohjalle tehtynä syntymäpituus, -paino, päivämäärä, kellonaika, nimi, ristiäispäivä ja kummien nimet (Eräs tuttu teki tällaiset lapsistaan ja on tosi hienot!)

 

Muistokirjat:

- Kirjoitan parhaillani raskauspäiväkirjaa joka viikolta, joten tämän talletan sitten lasta varten ja myös itselle muistiin

- Lisäksi olen kirjoittanut ja jatkan kirjoittamista edelleen, sellaista tavallaan päiväkirjan tapaista, johon olen laittanut ylös mm. minun ja mieheni tapaamisen, taustaa kummastakin, ensimmäiset treffit, reissut, pusut ym. (hyvällä maulla siis), yhteenmuutto, mitä ollaan yhdessä koettu, kihlautuminen, esikoisen odotus (ei niin laajasti kuin raskauspäiväkirja) ja sitten myöhemmin kirjoitan siihen esikon syntymästä, meidän tulevista häistä, elämästä sen jälkeen jne.

 

Mun oma äiti on säästänyt paljon mun ja siskoni juttuja, mm. yllä mainittuja ja myös vaunut, kehto, paljon leluja, vaatteita, lakanoita ym. on säästössä. Nyt, kun meidän esikoinen on tulossa 24 vuotta itseni jälkeen, on noista vielä suuri hyöty, esim. kehto tulee meille käyttöön, vaunut on mummolavaunuina, leluista osa tulee käyttöön ja osa jää mummolaleluiksi jne. Vaatteista sitten katsotaan, mitä voi käyttää (kun suurin osa on mekkoja, joita äiti on säästänyt kahden tytön jäljiltä) Miehen äiti ei oo tosiaan säästänyt yhtään mitään, valokuviakin on ihan minimaalisesti, ei joka vuodelta jne. Leluja ehkä muutamia, kirjoja onneksi jonkun verran. Meillä on äitini säästänyt mm. kaikki Disneyn piirretyt, valokuvia on monta kansiollista ja kotivideoitakin monia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varsinaisia käyttötavaroita ei kyllä ole aietta säilyttää vaan menevät kiertoon viimeistään nyt kun minusta tulee ensimmäistä kertaa täti. Aika ronskilla kädellä ollaan laitettu vaikkapa vaatteita kiertoon kun pieniksi jäävät. Ihanimmat jäivät odottamaan mahdollista omaa kakkosta (jota meille ei tällä tiedolla tule) tai muuta läheistä vauvaa. Ihan muutama muistovaate tallennetaan kuten äiti ja anoppikin on meille tehnyt aikanaan ja ensiaskelkengät. Niin ja kirjahulluina emme pahemmin niitä kierrätä tai hukkaa. Tytöllä onkin jo paljon jopa isoisän lapsuuden kirjoja,samoin minun. Niiden säilyttämisen koen jotenkin tärkeksi ja ne voi pitää hyllyssä omassa osastossaan ei varastoon tungettuna. Muuten asenteeni tavaraan on se että ihanaa jos jollekin on hyötyä meille tarpeettomaksi jääneestä, mitäpä sitä laatikkotolkulla roinaa säilömään kun sitä muutenkin kertyy.

 

Erikseen ovat sitten ne perinteiset muistot, valokuvat, päiväkirjat, neuvolakortit, piirrustukset, syntymäpäivän lehdet jne. Niillä on merkitystä ilman muuta ja niitä säilötään tosin varsinkin lapsen kasvaessa valikoidummin tyyliin eniten tohkeillut kuvat säilöön. Itse tykkäsin aikuisena saada jotain muistoesineitä vauva ja lapsuusajalta ja isän päiväkirjan tyyppinen minusta on ihanaa luettavaa mutta ihan vähän alkoi tökkiä kun mummi jossain vaiheessa kaivoi laatikko kaupalla muistoja ja askarteluja vintiltä "omaan kotiin säilöön". Ajatus oli kaunis mutta hapertuneet ja haalistuneet lippulaput eivät ehkä olleet sellaisia joita olisi kannattanut säilöä toiset 30 vuotta. Omat päiväkirjani olen kyllä säästänyt mutta en lapsukaiselle vaan itselleni hihiteltäväksi vanhuusvuosille ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun äiti on aikanaan koonnut mulle sellaisen muistojen laatikon ja samantapaisen ajattelin tehdä omillekin lapsillelipsrsealed.gif Hirveästi ylimääräistä roinaa ei varmaan tule säästettyä. Vaunut, sitterit, syöttötuolit, ylimääräiset vaatteet tms. heti myyntiin kun vain mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tunnustan: olen hamstraaja. Ainakin mitä mahdollisten tulevien lastemme vauvatavaroihin tulee... :D Tiedän jo nyt, etten todellakaan raski heittää pois yhtä ainoaa ehjää tavaraa, toki kuitenkin mahdolliset tulevat pikkusisarukset saavat synnyttyään käyttöönsä esim. pesupunkan yms. mille vain käyttöä on.

 

 

Sama vika täällä, mä tuun säästämään oikeastaan kaiken, ainakin vauvavuodesta :). Nyt alkuun ihan sitäkin varten, jos tulee joskus toinen lapsi, mutta vauvavuoden vaatteet varmasti säästyy muutenkin kaikki. Ainoastaan sellaiset voin laittaa kiertoon, joita ei ole käytetty ollenkaan, mutta ehdottomasti suurimman osan säästän. Meillä on iso lämmin varasto, joten tilanpuute ei ole ongelmana. Mun omia vauvatavaroita on myös tallessa ihan hirmuisesti, vaatetta ja lelua, kirjoja... Ja voi että niitä on ollut ihana nyt käydä läpi! Tytöllä onkin tosi paljon äidin vanhoja vaatteita, jotka on aivan ihania ja edelleen hyvässä kunnossa. Vanhoja Tutan froteepotkareita yms, jotka esim Huutiksessa maksavat ihan mukavasti tällä hetkellä.

 

Ilman muuta säästöön tulee juuri nuo neuvolakortit, vauvakirjoja on parikin kappaletta ja toisen välissä on sairaalaranneke teipattuna, jalanjäljet, hiustupsut yms. Syntymäpäivän lehdet on tallessa ja syntymäviikon Seiska :D, voi sitten aikanaan lukea mitä on juoruttu silloin ;). Kortit säästän tottakai.

 

Tytön tuleva syöttötuoli on ollut alunperin äidilläni, sitten mulla ja siskolla ja nyt sitten tulee (entisöinnin jälkeen vasta tosin) meidän tytön käyttöön. Tuoli on siis jo yli 60vuotta ollut käytössä :). Musta on aivan ihanaa, että on tuollaista vanhaa tavaraa jäljellä. Itse asiassa äidillänikin on joitain vauvavaatteitaan jäljellä. Ja oon tosi iloinen, että mun omani on tallessa myös. Miehen tavaroita taas ei ole säästetty, vaatteita on ihan muutama hassu jäljellä. Tämä harmittaa miestä kovasti. Yhteenvetona siis -ainakin vauva-ajan tavaroista säästetään suurin osa, sen jälkeen sitten karsitaan :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama vika täällä, mä tuun säästämään oikeastaan kaiken, ainakin vauvavuodesta :). Nyt alkuun ihan sitäkin varten, jos tulee joskus toinen lapsi, mutta vauvavuoden vaatteet varmasti säästyy muutenkin kaikki. Ainoastaan sellaiset voin laittaa kiertoon, joita ei ole käytetty ollenkaan, mutta ehdottomasti suurimman osan säästän. Meillä on iso lämmin varasto, joten tilanpuute ei ole ongelmana. Mun omia vauvatavaroita on myös tallessa ihan hirmuisesti, vaatetta ja lelua, kirjoja... Ja voi että niitä on ollut ihana nyt käydä läpi! Tytöllä onkin tosi paljon äidin vanhoja vaatteita, jotka on aivan ihania ja edelleen hyvässä kunnossa. Vanhoja Tutan froteepotkareita yms, jotka esim Huutiksessa maksavat ihan mukavasti tällä hetkellä.

 

Ilman muuta säästöön tulee juuri nuo neuvolakortit, vauvakirjoja on parikin kappaletta ja toisen välissä on sairaalaranneke teipattuna, jalanjäljet, hiustupsut yms. Syntymäpäivän lehdet on tallessa ja syntymäviikon Seiska :D, voi sitten aikanaan lukea mitä on juoruttu silloin ;). Kortit säästän tottakai.

 

Tytön tuleva syöttötuoli on ollut alunperin äidilläni, sitten mulla ja siskolla ja nyt sitten tulee (entisöinnin jälkeen vasta tosin) meidän tytön käyttöön. Tuoli on siis jo yli 60vuotta ollut käytössä :). Musta on aivan ihanaa, että on tuollaista vanhaa tavaraa jäljellä. Itse asiassa äidillänikin on joitain vauvavaatteitaan jäljellä. Ja oon tosi iloinen, että mun omani on tallessa myös. Miehen tavaroita taas ei ole säästetty, vaatteita on ihan muutama hassu jäljellä. Tämä harmittaa miestä kovasti. Yhteenvetona siis -ainakin vauva-ajan tavaroista säästetään suurin osa, sen jälkeen sitten karsitaan :).

 

Äskeisen siis minä kirjoitin, mutten ollut rekisteröityneenä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut säästäväni ainakin neuvolakortin ja vauvakirjan. Nämä olen itse saanut äidiltäni ja kokenut ne itselleni mieluisiksi ja tärkeiksi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Säästöön menevät neuvolakortti, muistorikkaimmat vaatteet, lempilelut ja varmasti muutakin pientä. Lisäksi ainakin toistaiseksi on säilössä äitiyspakkaus vaatteineen ja makuupusseineen ja jos tilanpuutetta ei tule, saa se säästyä jatkossakin. Lisäksi syntymävuodelta on muutama vauvalehti. Vauva- ja lapsiajan muistoja (laitosranneke, lappusia, valokuvia, päiväkirjanomaista tekstiä) kerään kansioon ja saadut kortit säilötään laatikkoon. Säästöön menee siis asioita, joihin liittyy ihania ja merkityksellisiä muistoja tai "lapsen omaa historiaa". Mitään isompaa tavaraa/huonekalua ei ole tarkoitus säästää eikä mitään, mihin ei liity suurempia tunteita. Piirustuksia ja askartelutöitä on säästetty hyvin hyvin vähän sellaisenaa, mutta useista on otettu valokuva.

 

Kyllähän se aina hieman kirpaisee, kun laittaa pieneksi käyneitä vaatteita eteenpäin kiertoon. Kaikkiin kuitenkin liittyy jotain muistoja. Mutta on myös kiva, että käyttökelpoiset tavarat ja vaatteet pääsevät hyötykäyttöön ja osaksi toisten elämää.

 

On ollut todella ihanaa, kun omalla lapsella on ollut käytössä joitain mun vauva-ajan vaatteita ja leluja. Näitä on kuitenkin ollut säästettynä vain hyvin vähän ja valokuvia on vielä vähemmän. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun veljeni oli pieni, äitini myi suurimman osan tavaroista (vaunut jne) mutta jätti muistoksi joitakin vaatteita ja varsinkin leluja! Nyt kaikki ovat pestynä ja viikattuna puhtaassa pahvilaatikossa odottamassa uutta käyttäjää. Luultavasti teen samalla tavalla kuin äitini, vaikka tilaa tavaroiden säilyttämiseen on haasteellinen varmana löytää. Pesen käytön jälkeen ja säästän tulevaisuutta varten, perintönä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti haluan pysyä perinteisissä asioissa ja säästää mm:

 

Vauvakirjat: Kaikista kätevintä muistaa asioita mitä vauvana tapahtui, ja jos lisää lapsia tulossa, todella mukava verrata sitten seuraavaan kertaan miten silloin meni :) Meillä myös ollut perheellä tapana laittaa tukkaa ja sormen, jalan- jälkiä ja kaikenmoisia pikkumuistoja kirjaan mukaan, mm. kastetodistukset, ekat lähteneet hampaat, kastekorut etc.

 

Kastemekko: Sitten kasteen jälkeen laittaa mekko tauluksi ja muistoksi, ja jatkaa mekolla muillekkin lapsille, sivuun tulee vaan uusi lisätty nimi muistoksi, että kenellä kaikilla mekko on ollut.. ( onkohan oma kastemekkoni tallella? Olisi ihana jatkaa oman mekon tarinaa! )

 

Ensi lempi-lelu: Minulle itselleni oli ainakin ihan hirmuisen tärkeää että ensimmäinen lempi-lelu säästettäisiin.. edelleenkin näin päivinä "kunnioitan" tuota ränsyistä jalkapuolista nukkea ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0