Saimi

Stokke

156 posts in this topic

Kysymys Stokke Tripp Trapp tuolista, liittyen sen muuttamisesta syöttötuoliksi, jos joku täällä osaisi auttaa:

 

Turvakaaret; minkä vuoden mallit menevät vuonna 2002 valmistettuun tuoliin? Olen ymmärtänyt, että puisissa kaarissakin olisi eroa, eivätkä vanhemmat puiset mene "uudempiin" tuoleihin (enkä nyt tarkoita sitä muutosta joka on tapahtunut tuoleisaa noin 5v. sisällä, vaan aikaisemmin), vai olenko ymmärtänyt väärin? Sen nyt tiedän, että muovinen babyset ei ainakaan kaaren osalta tähän mene.

 

Selkänojat; Meneekö mikään selkänoja mainittuun v.2002 valmistettuun tuoliin? Vai sopivatko nekin vasta 5/2003 jälkeen valmistettuihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttakaa hölmöä... Stokke Sleepi ja Sleepi Mini -ongelma. Jos ostaa aluksi sen Sleepi Minin niin siitä saa ilmeisesti Sleepin kokoisen mutta venyykö Sleepi Mini lopulta myös Juniorikokoon saakka ? Entä jos hankkii suoraan Sleepin niin saako siitä Mini -kokoista vastasyntyneelle ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo Mini venyy juniorikokoon saakka niilla lisapatkilla.

 

Me ostettiin suoraan sleepi kun musta se mini oli vahan turhan lyhytikainen vaikka sopo onkin, eli sleepista ei saa minia mutta minista saa sleepin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös Sleepi pelkästään ja pari ekaa kuukautta poika nukkui äitiyspakkauksen laatikossa, joka oli sängyssä. Musta toi Mini tuntu jotenkin turhalta ja kalliilta niin ei sitä sit ostettu lainkaan. Itse sänky ostettiin Kodin Ykkösestä -40%. Ollaan oltu tyytyväisiä siihen. Tripp Trapp meillä on myös ja sekin saatiin tosi edullisesti Kodin Ykkösestä. Tais olla just toi kaikki huonekalut -30% ja sit meillä oli vielä jotain alennuskuponkeja, joten syöttötuoli, vauvaosa ja pehmust tais maksaa vajaat 150 euroo. Kannattaa siis hyödyntää noita tarjouksia, jos vaan kohdalle sattuu. Tripp Trappiin jouduttiin hankkimaan valjaat, sillä meillä poika kiipesi tuolista pois jo joskus 7 kk ikäisenä. Suosittelen hankkimaan ne tuoliin. Tohon käy siis muutkin valjaat kuin Stokken omat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En jaksanut lukea koko ketjua, joten kysyn suoraan:

 

Käykö sellaiseen oikein vanhan malliseen Tripp Trapp -tuoliin mikään muovinen vauvasetti? Onko ainoa vaihtoehto puukaari ilman selkänojaa? Tuoli on siis sellaista mallia, jossa se selkänojan rako on kapeampi kuin nykyisissä malleissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaan omaan kysymykseeni, kun pääsin asiaa testaamaan:

 

Kapearakoiseen malliin saa kyllä jotenkuten kiinni sellaisen muovisen selkänojan, mutta ei se ole siihen tarkoitettu eikä oikein hyvältä näytä. Muovinen turvakaari ei sovi ollenkaan kapearakoiseen malliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Meillä uudenmallinen tuoli (ostettu 2012) ja siihen kyllä kävi, en sitten tiedä onko noissa puisissa kaarissakin eroja. Tuo kaari on vuosimallia 2010, tai siis ostettu silloin tuolin kanssa. 

 

Saako nykysin uutena ostettuun Tripp Trappiin vanhanmallinen babysetin? Eli se puinen ja sen pehmusteet. Kun uutena saa vain muovista ja se ei miellytä.

Haluttais ostaa siis itse tuoli uutena, mutta puinen babysetti käytettynä. Liekö tässä mitään järkeäkään...

 

Tähän ehkä löytyis vastaus nopsaa ketjusta tai muualta, mut kipeenä ei jaksa.

 

 

:lipsrsealed: Anerina

 

Lainaus syöttötuoliketjusta:

 

Tripp trappista:

 

Ostettiin tänään kuopukselle uusi Tripp Trapp. Esikoisen käytössä ollut vanhemman mallinen vauvasetti (puinen kaari, muovinen selkätuki) ei sopinut siihen! Yllätys se oli siksi, että myyjä väitti Vepsäläisellä muuta. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, koska laitettiin vauvakamat esikoisen tuoliin ja esikoinen sai sitten uuden käyttöönsä. Mutta "ristiin" siis nuo eivät sovi, ajattelin kirjoittaa tämän tiedoksi käytettyjen ostajille.

Eli siinä uuden mallisessa tuolissa ei ole niitä lovia, joihin se puinen etukaari tulee. Siksi vanha baby set ei käy uuteen tuoliin. Tai kertokaa ihmeessä, jos joku on saanut onnistumaan, mutta meidän kokemuksen perusteella vaikuttaa mahdottomalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stokke miniä ei voi ostaa jälkikäteen, kuin käytettynä ministä taas voi kasvataan juniorsängyn. Itse en miniä voi suositella, kun oma lapseni sai itsensä pienenä niin linkkuun itsensä, että niskatmeinasi mennä nurin. Muuten itse pinnasänky normi sleepi koko on ihan kätevä renkaiden vuoksi. Meillä muuten on ollut käytössä unipussi ja reunapehmusteet aina.

Vanhaa ja uutta tripptrapp mallia ei oikein pysty sekoittamaan, kuin pehmusteitten osalta. Aivan loistava syöttötuoli

Vanhempi malli on kätevämpi säätää näissä tripptarpeissa suhteessa uudempaan pulttiversioon.

Hoitopöytä on aivan ihana ja erityisen kätevä pyörien säätöjen hyllyjen ja sivukoppiensa ansiosta. Meilllä oli/ollut kovassa käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenellekään muulle käynyt niin, että table topin imukupit ei irtoa pöydästä? Meillä lasi pöydän päällä jossa imukupit oli kiinni ja muutossa yritin irroittaa table topin ja imukupit oli niin tiukasti kiinni lasissa, ettei lähteneet kuin väkivalloin palasina pois! Saakohan noita jostain varaosina?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on uudenmallinen (?) tuoli, ostettu uutena v. 2011 ja kyllä siihen sen vanhan mallisen babysetin, puisen turvakaaren sai kiinnitettyä. :huh: Siinä on ne lovet siis.

 

Nyt kun meille syntyi uusi vauva, hankittiin myös se newborn-set, mistä ingenjoor kyseli edellisellä sivulla. On kiva, kun vauvankin (nyt 3kk) saa mukaan pöydän ääreen kun muu perhe ruokailee. Vauva viihtyy siinä, ja myös esikoinen pysyy paremmin paikoillaan ruokapöydässä... Jos vauva on hereillä ja lattialla köllimässä/ sitterissä kun me muut syödään, esikoinen helposti lähtee pois ruokapöydästä haahuilemaan vauvaa viihdyttämään, varsinkin jos vauva jotain ääntelee.

 

Niin, oikeammin me saatiin se newborn-kaukalo lahjaksi (toiveesta), muuten ei varmaan oltaisi raaskittu ostaa. Suht lyhyt kun käyttöikä sillä kuitenkin on. Toivottiin se kimpparistiäislahjaksi sukulaisilta, kun kaikkea muuta meillä jo esikoiselta jo olikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^En tiedä missä vaiheessa tuuo uudistus tuoleihin on tehty, mutta meillä nyt siis kaksi tuolia, vanhempi ostettu keväällä 2012 ja nyt uusi tänä syksynä. Tuohon keväällä 2012 ostettuun käy tuo puinen kaari, siinä on siis ne lovet sille. Siihen sopii siis sekö vanhan- että uudenmallinen babysetti (eli joko vanha puukaari, nahkaremmi+selkänoja, tai uudenmallinen muovinen setti) ja tähän uuteen ei todellakaan sovi tuo vanha, siinä ei siis ole mitään paikkaa sille puukaarelle, vaan vain uudenmallisen babysetin saa siihen kiinni.  Noissa pitäisi ehdottomasti lukea kumpaa mallia nuo on, kun noita ilmeisesti myydään edelleen rinnakkain, ja osa saattaa haluta mallin johon kävisi tuo puukaari uudenmallisen sijasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä: http://www.stokke.com/support/faq/tripp-trapp.aspx tuossa alimmassa kohdassa kerrotaan miten uudet ja vanhat tuolit voi erottaa toisistaan:

 

The current ® Baby Set™ as well as the Newborn Set™ are compatible with all Tripp Trapp® chairs produced from May 2003. This corresponds to serial numbers starting with 3 or higher. The serial number and production date are printed on the bottom strut. If you are unable to make out this information on your Tripp Trapp® chair, you can also measure the gap between the two back rest pieces: prior to May 2003, this measured approx. 2.5 cm, while on chairs since May 2003 it is approx. 4.5 cm. Chairs produced before May 2003 are not compatible with the current ® Baby Set™ and the Newborn Set™. Earlier models of the Baby Set™, with wooden rail, are no longer available.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosin tuossakin puhutaan vain siitä, millaisiin tuoliin sopii uudenmallinen babyset, ja sanotaan vaan että vanhoja ei enää saatavilla. Meillä on siis ilmeisestikin joku "välimallinen" tuoli, johon sopii kaikki: vanha babyset, uusi babyset ja newborn set.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan hankkinut Bounce'n'Sleepiä, sekä kehtoa että sitteriä? Suunnittelen tuon setin hankkimista ja kuulisin mielellään kokemuksia. Kehto toimisi päiväsänkynä, alkuun ehkä yölläkin jos on kevyt siirrellä. Entä se sitteri, kiikkuuko kevyesti?

 

Sitten kysymys vielä Tripp Trappin newborn setistä, onko siinä peruspaketissa jo mukana joku päällinen vai pitääkö aina ostaa myös irtopäällys?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut Bounce'n'Sleep sitteriä, mutta se kehto kylläkin. Löytyisi itseasiassa vähän käytettynä tuolta, jos joku haluaa ostaa.
Se oli tosi näppärä meillä kesällä, kun sen sai siirrettyä terassillekin helposti. Tarkoituksena oli käyttää sitä ensisänkynä, mutta tyttö päätyikin nukkumaan perhepetiin, joten kehto jäikin sitten loppujen lopuksi tosi vähälle käytölle. Ihan alkuun nukkui siinä osan päikkäreistä, mutta kyllä se ekan kahden kuukauden jälkeen lähinnä vain pyöri jaloissa :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosin tuossakin puhutaan vain siitä, millaisiin tuoliin sopii uudenmallinen babyset, ja sanotaan vaan että vanhoja ei enää saatavilla. Meillä on siis ilmeisestikin joku "välimallinen" tuoli, johon sopii kaikki: vanha babyset, uusi babyset ja newborn set.

Uusimmista on tosiaan otettu ne lovet pois, joihin vanhanmallinen babyset sopii. Meillä on kaksi vuotta vanha tuoli, johon sopii nuo kaikki kolme ja alkuvuodesta ostettu, josta lovet puuttuu. Muuta eroa en noissa huomaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut Newborn Setissä sen pehmustepäällisen (beige) päällä erillinen suojakangas ja on kyllä ollut hyvä, niin ei tarvitse olla pesemässä koko settiä. Sen ohuen päällisen kun pystyy heittämään pesukoneeseen ja sillä aikaa voi käyttää istuinta vaan pehmusteen kanssa. Ostettiin tarjouksesta se päällinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko normaalia, että Tripptrappin pehmusteesta lähtee värit ekassa pesussa vai sattuiko meille joku maanantaikappale? Kyseessä siis pehmuste, jonka päällypuoli on vettähylkivää kangasta. Mustat pallot muuttui harmaiksi ja kaikki värit on ihan kulahtaneita :( Pehmusteen alapuoli, joka on "tavallista kangasta", piti kyllä värinsä, mutta päällypuoli ei. Pestiin ohjeen mukaan 40 asteessa. Jotenkin kurja fiilis, jos laatu on tämä, kun tuosta pehmusteesta kuitenkin kiskotaan kovaa hintaa.

 

Edit. Olinkin liian hätäinen... tuo kangas on ilmeisesti jotain taikuutta, kun värit näköjään palautuvat, kun kangas kuivuu. :grin: no hyvä niin, parempi tuntea itsensä tyhmäksi kuin petetyksi! :P

Edited by Inna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä ikäisellä lapsella olette uskaltaneet ottaa Sleepistä sen yhden reunan alas? Ajattelin että ostaisimme suoraan Sleepin eikä Miniä ja ilmeisesti siitä on vähän kahta mielipidettä että miten hyvin Sleepi toimiin sivuvaununa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä Sleepistä otettiin laita pois vasta kun patja oli alimmalla tasolla ja lapsi itse pääsi kiipeämään sänkyyn ja sieltä pois, ehkä siis reilun vuoden iässä. Mutta tämä ei varmaankaan ollut se mitä tarkoitit. ;)

 

Riippuu varmastikin omasta sängystä ja makuuhuoneesta, kuinka tuo sleepi toimisi pienen kanssa sivuvaununa, mutta mielestäni siitä tekee ehkä hankalaa se, että laidan poistamisen jälkeen aukko on ovaalin muotoisen sängyn keskellä. Eli ainakin meillä aukko tulisi sen verran "alas" omaan sänkyyn (ja kroppaan) verrattuna, että vauvan joutuisi joka tapauksessa erikseen sänkyyn nostamaan eikä sitä siis saisi suoraan rinnalta siirrettyä sänkyyn. Eli Sleepin aukko olisi jossain mahani tasolla maatessani sängylläni.

 

Meillä oli Minikin, mutta ei sitäkään kyllä sivuvaununa ilman laitaa tullut käytettyä. Eikä siitä taida saadakaan (tai saisi ottaa) yhtä laitaa irti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan ihan Stokke-ihmisiä, ne tuotteet vaan miellyttää silmää. Tässä arvioita muutamista tuotteista:

 

Pakkoa sanoa kun täällä ei ole meidän vaunuista ollut puhetta, että meillä on ainoina vaunuina Stokken Crusit ja ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä :give_heart: Ne on todella hyvän näköiset, pyörät pyörii hyvin niin kaupungilla kuin täällä maallakin, ovat kevyet ja vauva on mukavan korkealla ja mikä parasta verrattuna Xploryihin jotka oli myös harkinnassa on toi tavaratila johon mahtuu kaikki ostokset ja siihen saa myös asennettua sisaristuimen. Reissussa meillä on siis travel system eli toi Crusin ratasosa ja Stokken&Besafen IziGo -turvakaukalo, tietty samalla black melange-verhoilulla ku vaunutkin :) Se kaukalo on ihanan kevyt mutta nyt alkaa käydä hartioista ahtaaksi meidän kohta puolivuotiaalle vauvalle. En oikein ymmärrä kun siinä on kuitenkin painoraja toi 13kg ja meillä on 7,5 kiloinen beibi. Onkohan toi sitten jotenkin kapeampi kuin muut turvakaukalot?

 

Meillä on myös newborn set, joka on ollut ehkä paras hankinta vauvalle vaunujen lisäksi. Meidän refluksivauvalle piti alkaa syöttää kiinteitä nelikuisena ja mikäs sen kätevämpää kun samalla tasolla oleva kaukalo, eli voit itse istua pöydän ääressä ja syöttää vauvaa, ei tarvitse kykkiä lattialla ja syöttää sitterissä/sylissä, kun ei toi pieni osaa vielä syöttötuolissa istua. Ja muutenkin on aina meidän tasolla menossa mukana. Tosin toi newborn set on aika kova eli meidän muru ei ainakaan siinä pariin ekaan kuukauteen viihtynyt vaan vasta jostain kolmekuisesta. Tosin meidän vauva oli vähän haastavampi tapaus eli ei viihtynyt missään muualla ku sylissä :girl_crazy:

 

Meillä on myös toi bounce'n'sleep. Eivät kyllä toimineet mitenkään yhdessä Stokken kuvailemalla tavalla että siirretään nukkuvana sitterin kanssa daybediin, koska meidän pieni ei oo koskaan nukahtanut sitteriin, mutta erikseen ovat loistavia. Aluksi nukkui tossa daybedissä yönsä ja käytettiin sitä myös matkasänkynä, nukkui kesällä myös päikkäreitä siinä. Nyt se on jo käyttämättömänä koska nukkuu kaikki päikkärit ulkona vaunuissa. Ja kuuteen kuukauteen asti sitä vaan suositellaankin vaikka meidän lapsi on aika tappi, vieläkin vaan 62cm! Sitteri taas ei aluksi kelvannut ollenkaan, oli jotenkin aivan liian iso meidän pienelle, ja vyöt painoi mahaa ja sitteri ei keinunut ollenkaan kun vauvalla ei ollut paljon painoa. Nyt taas on jokapäiväisessä käytössä ja ihan loistava. On usein sitterissä ruoan jälkeen jolloin annamme ruoan vähän lasehtia ja sitteriä on helppo siirtää paikasta toiseen esim. keittiössä viihtyy siinä tovin ja katsoo kun touhuan. Enimmikseen on kuitenkin nykyään lattialla tai edelleen sylissä kannellaan mutta kyllä toi on hyvä kapistus.

 

Meillä on myös Stokken MyCarrier mutta se on jäänyt tosi pienelle käytölle, aluksi yritettiin mutta se ei oikein sopinut vastasyntyneelle vaikka siinä lukeekin että voi käyttää 52cm/3,5kg alkaen. Muutaman kerran ollaan nyt käytetty niin että vauva on edessä kasvot menosuuntaan mutta siinäkin toi tappi jää usein uppeluksiin, eli tuntuu että toi ois tehty tosi pitkälle vauvalle. Se on siis ehkä ollut turhin ostos. Tosin meidän rimpuilija ei oo ikinä viihtynty edes kantoliinassa tai Manducassa, kokeiltiin niitäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kuuluisi ehkä tyhmät kysymykset lastentarvikkeista -ketjuun, mutta kysyn nyt täällä... Onko Tripptrappin Newborn-setin valjaat erilaiset kuin syöttötuolin erikseen myytävät normi valjaat? Ja jos ovat samanlaiset, niin saako niitä mitenkään irti Newborn-setistä, kun sille ei enää ole käyttöä? Ajattelin siis, että voisiko noita valjaita vaan irrottaa kaukalosta ja siirtää käyttöön Babysetissä? :D Voisihan sitä valjaiden ostamista lykätäkin, mutta tykkäisin vaan hankkia kaiken kerralla.

Edited by Paltamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

TT:n vauvasetti - minkäikäiseksi asti eli kuinka vanhalle se käy.... nyt meillä 1v 10 kk käyttää sitä. Olin jo ostamassa toista meidän 8 kk vauvalle, kun aloin miettimään että kuinka kauan mahtaa isoveli siinä omassaan enää istua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tuoreita kokemuksia Stokken Xploryistä? :) Erityisesti noista "ilmiselvistä miinuksista" (?) kaipaisin kommentteja, eli pärjääminen talvella/hiekkatiellä sekä tavaratilan puute. Xploryt on nyt meillä ykkösvaihtoehtoina, koska ovat suunnilleen ainoat, joita kaksimetrinen mies yltää työntämään eikä jalat kolise akselia vasten... Tulee lähinnä kaupunkikäyttöön siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now