Rinsessa

Ryanairilla matkustaminen lapsen kanssa

40 posts in this topic

Olemme matkustamassa ekaa kertaa Ryanair lentoyhtiöllä heinäkuussa lapsen kanssa. Heillähän tunnetusta kaikesta joutuu maksamaan extraa, niin pitääkö matkarattaiden kuljetuksesta maksaa jotain. Kun ostimme liput ostimme lentokilot matkalaukuille, mutta en silloin huomannut että oisiko matkarattaillekkin pitänyt jostain extrakohdasta ostaa?

Meillä mukaan on lähdössä superpienet Maclarenit.

 

Oisko jollain kokemusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta ei ole, mutta tälläinen tieto löytyi Ryanairin sivuilta..

 

Can I bring infant equipment - car/booster seats/travel cots?

 

There is no checked or cabin baggage allowance for infants. However, one fully collapsible pushchair per child is carried free of charge and does not need to be prebooked. If using online check-in, the pushchair should be taken to the Bag Drop desk to be tagged before going through security.

http://www.ryanair.com/fi/questions/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli ymmärsinkö oikein, että yhdet matkarattaat sais viedä ilmatteeks?

 

Kuinkas muuten lasten syömisen kanssa lentokoneessa.... lennon aikana ei ilmeisesti ole mitään ruokailua?

Edited by ennu

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuon mukaan ainakin koskien infantia eli alle 2-vuotiasta. Se ei sitten käy ilmi, että jos lapsi on yli 2v. onko rattaiden kuljetus silloin myös maksuton vai peritäänkö siitä joku maksu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niinpäs olikin, pirskules. Ääääh, meidän neiti ku on just yli sen 2 vee, mutta rattaat olis aika hyvät olla reissussa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me matkustettiin Ryanairilla kun poika oli reilu puolivuotias. Rattaat olivat tosiaan ainoat mitä sai olla "infantilla" mukana eli ei edes käsimatkatavaroita. (Tai siis saahan kait lisämaksua vastaan mitä vaan ;)) Meillä oli tosi lyhyt lento, mutta sen aikana ei ollut ruokailua. Pientä evästä myivät siitä tarjoilukärrystä. Käsimatkatavaroissa sai viedä ruokaa sen verran, kun lennon aikana tarvitsi. Toki meillä oli reilusti enemmän, muttei siitä mitään sanomista tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin lennetään elokuussa ekaa kertaa Ryanilla Bergamoon. Tuskin niillä lapsiperheille mitään erityishuomiota on tarjolla, mutta kun ostettiin se "priority boarding" koko porukalle, niin onko todennäköistä, että päästään edes vierekkäin kaikki kolme (meillä siis kolme paikkaa, kun tyttö jo 2v8kk tuolloin)?! 90 paikkaahan kai myydään priority boardingilla, mutta kun en tiedä minkä kokoisia koneet ovat niin mietityttää silti. Vai ottaisko ne jopa lapsiperheet jonon alkuun? Ei kai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin viimeviikolla Ryanairilla Saksaan ja eilen tultiin takaisin. Rattaat saa tosiaan ilmaiseksi viedä ja ne se saa olla käytössä koneeseen menoon saakka, ne jätetään sitten koneen ulkopuolelle josta ne nosti ne kyytiin. Pienemmän autokaukalokin oltaisiin saatu koneen sisälle mutta ne laitettiin kuitenkin suoraan ruumaan ( eivätkä kokeneet mitään kolhuja tms.) Meillä ei ollut Priority Boarditia mutta järjestivät meille oman penkkirivin vapaaksi molemmilla lennoilla. Oltiin tosi tyytyväisiä lentoihin, ruokaa ja vaippoja oli erillisessä kassissa mukana eikä mitään sanomista tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsiperheet ei päässy jonon alkuun. :/ Menomatkalla mies joutui istumaan eri paikkaan, kun penkkirivillä yksin matkustanut mieshenkilö ei halunnut vaihtaa paikkaa... Paluumatkalla päästiin kaikki vierekkäin, vaikka kone oli täynnä ja tultiin viimeisinä koneeseen.

 

Rattaat vietiin mennen tullen ilmaiseksi, eikä kukaan kyselly niistä mitään. Jätettiin rattaat vasta just ennen ku noustiin portaat koneeseen ja siitä ne napattiin heti mukaan, ku kone laskeutui. Käteävää mun mielestä! :)

Edited by ennu

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jännä. Oon muutaman kerran lentänyt ryanairilla treeltä enkkuihin/riikaan ja silloin on aina kuulutettu ensimmäisenä lapsiperheet portille ja ovat päässeet ensimmäisenä sisään. Muistaakseni ennen priorityn maksaneitakin. Viimeisimmästä matkasta on tosin lähes pari vuotta että ehkä käytäntö on sitten muuttunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin viime kesänä ryanairilla edestakaisin Englantiin pojan ollessa 7kk. Mukana oli sekä matkarattaat että turvakaukalo. Turvakaukalosta maksettiin muistaakseni 10eur per suunta, matkarattaat sai ottaa maksutta mukaan. Suomen päässä molemmat saatiin kuskata koneen ovelle, johon ne jätettiin. Matkarattaiden olisi pitänyt odottaa meitä koneen ovella Englannin päässä, mutta eipä siellä rattaita ollut kun päästiin koneesta ulos. Jouduttiin sitten kantamaan poikaa sylissä vaikka kuinka pitkään (onneksi meitä oli 4 aikuista, joten kantajia riitti), ja matkarattaat saatiin vasta matkatavarahihnan luota erilliseltä "särkyvien tavaroiden hihnalta" jossa myös turvakaukalo oli. Muuten kaikki sujui tosi hyvin, nuo matkarattaat vain olisivat kovasti helpottaneet elämää kentällä heti koneesta päästyä, stanstedin kenttä ei kuitenkaan ole mikään ihan pieni kenttä..

 

Koneeseen päästiin ensimmäisten joukossa, mutta oltiinkin maksettu priority boarding. Muistaakseni lapsiperheitä ei ilman priority boardingia päästetty muita ennen koneeseen. Ruoat meillä oli koneessa mukana, Suomessa ne sai viedä koneeseen tuosta noin vain, Englannin päässä jouduin virkailijan edessä avaamaan sosepurkit ja maistamaan niitä mutta sen jälkeen sain viedä koneeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me reissattiin heinäkuussa Malagaan Ryanilla. Oltiin maksettu priority ja ilman sitä ei tosiaan lapsiperheitäkään päästetty ensimmäisten joukossa. Mukana siis 4-vuotias ja 1-vuotias.

 

Rattaat sai viedä, pantiin ruumaan molempiin suuntiin ja kannettiin pienempää Ergossa. Pirkkalahan nyt on niin älyttömän pieni, että siellä kantaa toista vaikka sylissäkin. Evästä meillä oli mukana molemmilla lennoilla ja pienemmälle purkkiruuat. Jotenkin musta oli jopa kätevämpää, että sai syödä omia eväitä kun tykkäs, ettei tarvinnu sitä vuorottelua toisen kanssa ja tarjotinten kanssa sähläystä.

 

Malagasta lähtiessä olis varmaan saanu olla käsimatkatavaroita enemmänkin kuin sallittu määrä, koska ei niihin kukaan kiinittänyt missään vaiheessa huomiota. Kenttä on kuitenkin niin iso ja kansainvälinen, ettei siinä paljon turvatarkastuksissa katottu, millä lentoyhtiöllä lennät ja paljonko on tavaraa.

 

Kaiken kaikkiaan hyvä kokemus, eikä yhtään huonompi kuin mikään muukaan lentoyhtiö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on hyvä ketju, mä just olen varaamassa lentoa itelleni ja 2- ja 4-vuotiaille lapsille Malagaan, ja mietin ottaako lennot Ryanairilta vai Finnairilta. Ensimmäinen 400e edullisempi.

Jostain kuulin huhua, että Ryanair olis tekemässä vessassa käynneistäkin maksullisia, onko jollain tästä tietoa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin ihan hyvä kokemus Ryanista!

 

Vähän ärsytti kun edessä olevan penkin selkänojassa ei ollut sitä verkkotaskua mihin ois saanu lapsen kirjaa, pientä lelua ym, ja välillä mainokset kuului kamalan kovalla kun yritti saada tyttöä nukahtamaan. Muuten vaan positiivista, ystävälliset lentoemännät, hyvin jalkatilaa ym. Tampereen päässä ei kontrolloitu käsimatkatavaroita mitenkään, mutta Bergamossa jouduttiin tunkemaan mm mun käsilaukku reppuun ja myös vähän siirtelemään tavaroita laukuissa että tuli tasaisemmat kilomäärät (vähän ylipainoa jäi silti mutta meni läpi).

 

Lentäisin uudestaankin lyhyen matkan lapsen kanssa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ryanairilla on lennelty paljonkin lapsen kanssa. Joka kerta on mennyt tosi hyvin!

 

Matkarattaat ovat olleet odottamassa portaiden alla kun koneesta laskeuduttiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muistaakseni lapsiperheitä ei ilman priority boardingia päästetty muita ennen koneeseen.

 

Se muuttui jossain vaiheessa. Ennen lapsiperheet pääsi ekana, mutta nykyään pitää tosiaan olla tuo priority boarding ja sen lisäksi koittaisin olla portilla mahdollisimman ajoissa (=ekana jonossa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselläänpäs nyt ajankohtaisia tietoja Ryanairista. Koitetaan lähteä pelkillä käsimatkatavaroilla muutaman päivän reissulle. Saakos lisäksi matkustamoon viedä vaikka repun/käsilaukun ja lapsen hoitolaukun?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Se on nykyään tiukka yksi käsimatkatavara per naama. Siis ei edes tyyliin käsilaukkua/kameralaukkua tms toisena, vaan ainoastaan yksi käsimatkatavara. Jos lapsi on alle 2-v (eli infant-lipulla), niin ei saa olla omaa käsimatkatavaraa, isommalle kai kuitenkin (tästä en ole varma).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos avena tiedosta! Täytyy varmaan soitella vielä tuonne Ryanairin palvelunumeroon ja varmistaa tuo lapsen (hiukan yli 2 v. eli jo lasten lipulla matkustava)matkatavaroiden määrä ja matkarattaiden tilanne. Matkarattaat kun aika ehdottomat tuolle reissulle ovat...

 

Päivitetäänpä tilannetta muillekin tiedoksi, jos tulee ajankohtaiseksi. Lastenlipulla matkustava eli yli 2v. saa myös tuon yhden 10 kg käsimatkatavaran mukaan koneeseen. Lisäksi pienelle lapselle (joka vielä tarvii) saa viedä maksutta pieneen tilaan taittuvat rattaat, millaiset rattaat maksimissaan, sitä en saanut selville, mutta normaalit travel strolleyt eli matkarattaat on hyväksyttyjä.

Edited by Häjytär

Share this post


Link to post
Share on other sites

Help! Ryanairin sivuilla sanotaan, että mukaan otettavien rattaiden pitää olla "fully collapsible". Tietääkö kukaan, tarkoittaako se nimenomaan sateenvarjorattaita, vai voiko ottaa gracon miraget mukaan, jotka kasautuu siis littanaksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi olla ihan tavalliset matkikset eikä tarvi olla ns. sateenvarjorattaat :girl_smile: Kunhan vain menee kasaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mun veljen perhe on lentänyt Ryanairilla kaks kertaa normaalien yhdistelmien kanssa ja ainakaan heiltä ei ole peritty mitään maksua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin matkan jälkeen osaan vastata, että rattaiden pitää mennä yhteen osaan kasaan, eli jos useampi osa, tulee ylimääräisistä osista ekstramaksu. Ja sateenvarjorattaat ei siis olleet pakolliset, vaan meidänkin gracot kävi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now