Guest saara2

Millaiset rattaat kaksosille?

117 posts in this topic

No nyt on meillä matkiksetkin. Pitkään jahkailtiin ja pyöritteltiin mielessä, että joko Baby Jogger City Select:it tai Icandy pear:it. Päädyttiin kuitenkin Baby joggereihin koska, icandyissä aina se taempi istuin oli alempana, joten taempi lapsi ei näkisi ollenkaan niin hyvin maisemia. Baby joggereissa taas taempi lapsi oli korkeammalla ja se vaikutti hyvältä ratkaisulta. Värit vain oli ihan sanonko mistä, olisin halunnut jotkut kivat siniset verhoilut rattaisiinkin, mutta täytyi sitten ottaa mustat koska vaaleat on liian arat ja sitten taas punaiset miehen mielestä liian tyttömäiset (ei minusta kyllä yhtään!!). No tuo väri juttu unohtui kyllä nopeasti kun päästiin niillä leikkimään! Ovat kyllä aivan ihanat! Meillä siis oli kotona valmiina kaukalot, joten niitä ei tarvinnut enää ostaa (käyvät nuo kaukalot nyt meidän molempiin rattaisiin, on se kätevää!), sisaristuin jouduttiin ostamaan ihan tulevaisuutta ajatellen. Vaunukoppia ei ostettu, koska nämä rattaat pääasiassa shoppailu käyttöön joten vaunukopille tuskin olisi käyttöä kun saa nuo kaukalot kiinni rattaisiin suoraa autosta niin eivät vie tavallaan tilaakaan. Päädyttiin näihin kärreihin näinkin nopeasti sen vuoksi kun tajusin, että jos nämä nyt eivät vastaakkaan tarpeitamme voimme aina myydä nämä sitten pois ja hankkia toisenlaiset. Nyt kyllä miellyttävät nämä kovasti eikä kyllä olla ihan heti luopumassa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla olis ongelma. pitäis löytää tuplikset, joihin saisi lisäksi esikoiselle istuinpaikan, onko tälläinen mahdollista ja onko sellaisia tupliksia, tietääkö kukaan?

me liikutaan paljon vaunuin/rattain ja esikoinen on keväällä vasta n. 1v 10kk , eikä varmasti jaksa pitkiä lenkkejä kävellä/seisoa laudalla. triplat on kuitenkin sitten taas ehkä liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä tuollaisia etsiskelin viime vuonna, meillä esikoinen oli viikon vajaa 2 vuotta kun poitsut syntyivät. Oikein miellyttävää ratkaisua ei löytynyt, seisomalauta oli yksi vaihtoehto, muttei sitäkään sitten olla hommattu. Meillä ratkaisu on ollut kantoreppu (eli Manduca) jossa sitten on yksi lapsista kyydissä, kuka sitten vuorollaan sinne aina pääseekin, aluksi kannoin vauvoja liinassa vuorotellen takin sisällä (poitsut syntyi lokakuussa 2009). Loppujen lopuksi ollaan todella paljon kannettu poikia, reissattu ympäri Aasiaa pojat kantorepuissa ja vain sateenvarjorattaat esikoisella matkassa pidemmillä matkoilla, joskus on sitten toinen poitsuista päässyt välillä rattaisiin maailmanmenoa ihmettelemään halutessaan. Tämä on meidän perheellä osoittautunut kätevimmäksi ratkaisuksi, jotain vinkkejä kyllä sain amerikkalaisiin systeemeihin, joissa on yksi ylimääräinen paikka, mutta ne oli aika massiivisia ja hurjan näköisiä laitoksia, eli jäivät kokonaan välistä. Tuplarattaissa on ihan riittämiin työnnettävää ja kanssaihmisillä pällisteltävää muutenkin...

 

Piti lisäämän, tämmöinen "seisoma"lauta löytyy:

 

kleine_dreumes_kid_sit.gif

 

¨http://www.babycare.nl/images/kleine_dreumes_kid_sit.gif

 

ja tämmöisenkin linkin sain rattaita hakiessani:

 

http://www.abcbuggy.co.nz/

Edited by Tiikeri-äittä

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitos paljon vinkeistä Tiikeri-äittä!girl_smile.gif

tota liinailua mäkin oon suunnitellut juurikin ja reppukin meillä esikoisen jäljiltä on. mulla vaan on sellainen ongelma etten saisi liikaa kuormittaa painoa rintapuolelle, joten selässä kai se sitten olisi helpompaa, saas katsoo kuin käy ja missä pikkuiset todellisuudessa viihtyy.

olisi vaan tosi hyvä jos keksittäisiin joku ratkaisu myös tuohon vaunuihin. pitää katsella ja etsiskellä..girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin eilen ostamassa uudet kiesit eli Teutonian Team Cosmot. Meni hermo X-Adventuren Twincoihin, jotka ostettiin käytettyinä. Niissä on ihan onneton kuomu eli vaunuihin tuulee ja sataa sisään, jolloin muksut herää välittömästi :skilletgirl: Alkoi ärsyttää myös se, että niissä on muksuilla naama menosuuntaan ja tämä on johtanut siihen, että herätessään vaunuissa tytöt hätääntyvät helposti eikä heitä saa enää nukahtamaan uudestaan. Meillä oli esikolla Teutoniat ja tykättiin niistä kovasti. Kyllä kannatti vaihtaa vaunuja, vaikka hinta hiukan kirpaisikin.

 

Sode: Mekin on luotettu Manducaan, toinen tytöistä on Manducassa ja esikko rattaiden kyydissä jos olen yksin koko revohkan kanssa liikenteessä. Seisomalautakin löytyy mutta se ei pelittänyt vanhoissa vaunuissa, koska pojalla osui naama vaunujen kiinteään työntökahvaan. Täytyy vielä testata miten Teutonioissa toimii tuo lauta. Kyselin raskausaikana noista sisaristuimista ja muistaakseni Emmaljungalla oli sisaristuin, jonka saa viritettyä tupliin. Siinä oli vaan aika alhainen painoraja, en nyt vaan muista mikä se oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kattelin netistä noita Frikon f7 yhdistelmiä. On niin nätit ja isot ilmarenkaat on hyvät kun mekin asutaan täällä mettässä lumen keskellä. Aika edullisetkin näyttäs olevan. Onko hyviä/huonoja kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin nuo. Kokemuksia ei ole, mutta renkaat vaikuttaisivat hyviltä metsäiseen ja lumiseen maastoon. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille sitten lopulta ostettiin EasyWalker Duot. Esikoista varten seisomalauta sitten vielä niihin (en vaan tiedä suostuuko se siinä olla). Matkarattaiksi tuli Gracon tuplikset, koska kaukalot meillä on myös Gracot.

Lisäksi löytyy esikoisen yksikkö Gracon matkikset ja manduca sekä liina.

Toivottavasti näillä meillä poppoo liikkuu jollakin tavoin.girl_smile.gif

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia Carena Double Swingeistä?

 

 

On, näin siis ammatinharjoittajan näkökulmasta (omia lapsia ei)

On hyvät, kääntyy ja kulkee hyvin. Tosin miinuksena mainitaan, että renkaat on aika kovat (ilmatäytteisistä ei kokemusta), joten joissakin olosuhteissa (jäätynyt lumisohjo) täristää. Ja kovin lyhyelle työntäjälle ei ole paras, koska työntöaisan korkeutta ei voi säätää. Mutta sen verran tykkäsin, että mikäli tuplille on joskus tarve, tällaiset hankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen nyt ihan pulassa meidän crescentin matkarattaiden kanssa. Meidän taaperot nukkuvat vielä päiväunet aina ulkona, mutta matkarattaissa on niin lyhyet jalkatuet, että pojalla roikkuu makuuasennossa jalat melkein polvista asti ulkopuolella girl_to_take_umbrage2.gif. Noissa on siis alempana kiinteä muovinen tuki, jossa isompi lapsi voi pitää jalkoja ja ylösnostettava "tuki", joka istuma-asennossa jää jalkojen taakse. En ole muutenkaan enää isompien lasten kanssa kovin tyytyväinen kyseisiin rattaisiin, kun ne ovat melko raskaat työntää jopa ostoskeskusten lattioilla.

 

Me reissataan tosi paljon niin, että lapsilla täytyy olla nukkumarattaat mukana. Meidän Teutonian yhdistelmät on niin raskaat, etten saa niitä nostettua autoon itse, joten pelkästään niillä ei pärjätä. Lisäksi meillä on kahdet yksittäiset rattaat (yhdet sattarit lainassa ja omat emmaljungan scooterit), mutta kun mun täytyy välillä kulkea lasten kanssa yksinkin. Voi kun scootereista olisi tuplaversio, jossa olisi erilliset alaslaskettavat selkänojat...

 

Kellään ideoita? Mitään kovin hintavia rattaita ei viitsisi tähän väliin enää ostaa, kun en tiedä kuinka pitkään ulkona nukkuminen jatkuu. Toiveissa on myös, että syksyllä voitaisiin hommata scootereihin seisomalauta, ja pärjättäisiin niillä ostosreissut niin, että lapset vuorotellen istuisivat / seisoisivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä järkytyin ku kävin paikallisessa lastentarvikeliikkeessä, siä oli vaunuihin 2 vaihtoehtoo ja hitsi mitkä hinnat! Onko ne todella niin kalliita että esim Emmaljungat makso reilusti yli tonnin? Netissä oon kattonu "pikkasen" edullisempia vaunuja. Enkä todellakaan aio yli tonnia vaunuihin laittaa=)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hyvälaatuiset yhdistelmät on valitettavasti aika kalliita girl_sad.gif. Silloin kun itse olin vaunukaupoilla, niin oli huvittavaa kun itse rattaiden hinta oli aika edullinen, mutta sitten lisätarvikkeista (kantokassit, jalkapeitteet, hyttyssuojat, paremmat sadesuojat, aurinkolipat...) tuli hintaa lisää melkein rattaiden hinnan verran. Teutonian koko setti edellisen kauden värillä maksoi just ja just päälle tonnin.

 

Jos olisin nyt ostamassa vaunuja uudelleen, niin päätyisin luultavasti seuraavanlaiseen yhdistelmään:

- vaunuikään (0-9kk) Oran tuplavaunut (kapeat ja suht edulliset)

- ratasikään (6kk->) EasyWalkerit (kapeat, hyvät työntää missä vaan)

- molemmille omat yhden lapsen rattaat, joihin saa kaukalon

 

Meidän nykyiset kahdet tuplarattaat ja kahdet yhden lapsen rattaat vie myös aika paljon säilytystilaa, jota meillä on muutenkin tosi vähän girl_to_take_umbrage2.gif.

 

Harmittaa, kun Emmaljungan Twin Scootereita ei enää valmisteta, ja vanhoissa on yhteinen selkänoja. Yhden lapsen kanssa mä pärjäisin helposti pelkästään Scootereilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Miksi vasta ratasikään EW:t? Saahan siihen ne kopat ja on tosi ihanat! Meillä noi kopat toimi matkasänkyinäkin.

 

Mutta siis joo, meillä on nuo EW:t enkä muista edes haaveile, täyttää täysin meidän tarpeet :lipsrsealed: Katselin että vuodelle 2011 on tullut uusia värejäkin. Ja vanhoja 2010 malleja myydään edullisesti esim. täällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ew ovat saaneet tosi hyvää palautetta täällä ja muilla foorumeilla. Itse mietin kovasti Ew:n ja Brion Double Wave:n välillä. Onko kokemusta Briosta? Ovatko kovin painavat/kömpelöt?. Tykkään niistä kun siinä on se heittoaisa, mutta noi Ew:t vaikuttaa kyllä kovin ketteriltä ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse liputan kääntyvien etupyörien puolesta. Joskus kun on lukinnut näissä EW:ssa etupyörät niin on todella vaikea käsitellä ja liikkua. Kannattaa käydä testaamassa molempia kärryjä paikan päällä! Meillä oli vaihtoehtoina Emmaljungan Twin City Crossit ja EW:t ja liikuteltavuuden vuoksi pääsyttiin EW:hin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Miksi vasta ratasikään EW:t? Saahan siihen ne kopat ja on tosi ihanat! Meillä noi kopat toimi matkasänkyinäkin.

 

Ei muuten, mutta haluan että on mahdollista kuljettaa pieniä (alle 1v) rattaissakin kasvot työntäjään päin. Muuten saisi koko ajan käydä kurkkimassa mitä rattaissa tapahtuu. Lisäksi jos lapset vierastaisivat kovasti, ehkä he eivät haluaisi kulkea kasvot menosuuntaan päin.

 

Noi EW:n kopat vaikutti kyllä ihan hyviltä ja suht kevyiltäkin kantaa. Teutonian pehmeät kantokassit oli muistaakseni vaan vähän kevyemmät.

 

Meille noi EW:t olisivat tällä hetkellä paljon paremmat kuin Teutoniat, sillä EW:ssä lapset pysyvät paremmin erillään. Nyt talvella lapset nukkuvat kantokasseista tehdyissä pusseissa rukkaset kädessä, mutta kesää kohti meillä alkanee taas riitely ennen päiväunille nukahtamista. Ilman hanskoja kun saa tosi kivasti napattua kaverilta tutin suusta...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin että vuodelle 2011 on tullut uusia värejäkin. Ja vanhoja 2010 malleja myydään edullisesti esim. täällä.

 

Ei vitsit... Pitäisköhän myydä Teutoniat ja hommata nää...girl_crazy.gif

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos tuntuu siltä ettei teillä ole nuo toimivat niin ilman muuta :girl_crazy: Kuitenkin vielä pari vuotta on käyttöikää :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

libran mainitsemat Oran tuplavaunut vaikuttaa kyllä myös hyviltä! Mutta haluasin kyllä pärjätä yhdellä setillä koko ajan ja noi oranssit Ew:t olisi kyllä just mun juttu! :) Ja vaikuttaa että todellakin käyttöaika noilla Ew:lla on pitempi kuin sitten muilla, "raskaammilla" vaunuilla kuten Brio tai Ora.

Edited by Trinity79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia Carena Double Swingeistä?

 

Kirjoittelin näistä kokemuksia tuonne tuplarattaat-ketjuun mutta lyhyesti: ostin viime vuoden mallin (alehinta 349e) ja olen tykännyt tosi paljon. Kääntyvät etupyörät ovat ehdottomat näin kaupunki-ja kauppareissuilla, ovat ketterät ja kevyet työntää. Korit ovat isot, sinne mahtuu paljon tavaraa. Lapset istuvat aika korkealla, se on plussaa, myöskin heillä on hyvin tilaa istua. Saa makuuasentoon selkänojan, muuten on vähän hankalaa se selkänojan säätö, kun on klipseillä. Se on ehkä ainoita miinuksia.

 

Voin kyllä suositella noita. Mulla oli aluksi käytetyt Emmaljungan -06 twin ceroxit, mutta totesin, että tartten mieluummin rattaat, joissa on kääntyvät etupyörät. Carenat on myös helpommat laittaa autoon ja muutenkin kasaan laittaminen on nopeaa. Ilmakumipyörät ovat myös Carenoissa kivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ymmärsin valmistajan sivuilta, että ratasistuimetkin saa makuuasentoon (tosin yhdessäkään kuvassa ei sitä näytetty). Noihinhan saa erikseen kantokopat ja adapterit kaukaloille.

 

Kannattaa käydä liikkeessä kokeilemassa. Kaikki peräkkäin istuttavat on mun mielestä tuntunut siltä kuin laivaa olisi yrittänyt ohjata, mutta noita en ole kokeillut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Mäkin katsastin nuo ja vaikuttaa ihan näppäriltä. Mutten ole kyllä koeajanut yksiäkään peräkkäin istuttavia :) Semmosen tiedon löysin että menee kolmeen eri asentoon nuo istuimet mutten tiedä mitkä asennot ne ovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now