Sign in to follow this  
Followers 0
Tiitiäinen

Pelastusliivit

22 posts in this topic

Meillä olis hakusessa lapsille (paino 15kg:n kilon molemmin puolin) pelastusliivit. Mistä olette hankkineet omanne? Onko lapsi ollut yhteistyökykyinen liivien kanssa? Muutakin asiaa pelastusliiveistä olis kiva lukea! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enskalla on Balticin liivit, Clas Ohlsonilta ostettu "vauvamalli". Ovat nyt kolmatta kesää käytössä, ensimmäisen kerran tarvitsi 5-kuisena. Painoraja on 15 kg asti, mutta Balticin ohjeen mukaan tärkeintä on istuvuus. Joten kun nuo nyt vielä mahtuvat ihan hyvin (sekä ympärysmitasta että haararemmistä) niin ei olla ostettu uusia, vaikka Enska ehkä karvan verran yli 15 kg painaakin. Hyvät säädöt noissa on ollut, kun sai tarpeeksi tiukalle jo alle 9-kiloisella ja olisi mennyt pienemmällekin. Aika tönkkö paketti tosin tuli vauvasta noissa liiveissä, mutta olipahan helppo käsitellä. Nyt ei liivit enää juuri menoon vaikuta, ja pituus riittää vaikka lapsi on suht pitkäselkäinen ja melkein metrin mittainen.

 

Pienempänä Enska vastusteli pelastusliivien pukemista, mutta nukahti toisaalta melkein samantien kun veneeseen päästiin, joten ei ollut mitään ongelmia :lol: Nykyään jo tietää, että pelastusliivit päällä pääsee veneeseen, joten pukee ihan mielellään :) Venematkat ovat kyllä aika lyhyitä, joten pitkiä aikoja ei ole tarvinnut liiveissä hengailla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tilattiin netistä (If-turvakaupasta kun saa vielä If:in asiakkaana alennusta) molemmille Balticin liivit, ovat testeissä pärjänneet ja hinta-laatu-suhde mun mielestä kohillaan.:)

 

V:llä on on Baltic Toddler Split Front 15kg painorajalla, koon testaustilanteessa tyttö oli 5kk ja liivit istuivat hyvin, haarahousut mahtava oivallus. Ovat muutoin samat kuin mitä Clas Ohlsonilla on myytävänä liikkeissään, mutta vielä yhdellä "nivelellä" enemmän (siis etu kellukkeet jaettu useampiin osiin, istuvuus ja liikkuvuus päällä parempi).

 

Testattiin edellä mainittuja myös isoveikalle, joka painaa piirun verran päälle 15kg, ja olisivat varmaan menneet hänellekin koon puolesta vielä tämän kesän, mutta päädyttiin sitten tilaamaan A:lle perus Baltic Split Front XS (15-30kg). Aluksi näyttivät himpun reiluilta, mutta kun poika oli isänsä kanssa pulikoinut järvessä tunnin, todistivat toimivuuden ja käyttöikää tuleekin kivasti, kun painoraja on noin korkea. :)

 

Meillä molemmat muksut eivät ole liiveistä valittaneet. A vauva-aikoinaan, ja V nyt, nukahtavat veneeseen melkein heti kun liikkeelle lähdetään ja veneessä nukuttaa tavallista enemmän, joten hyvin on mennyt tähän asti. A ei liiveistä ole valittanut koskaan, ainoastaan vanhojen liivien suuri kaulus selvästi välillä ärsytti. Nyt näissä uusissa ei kaulus ole niin iso ja A selkeästi näkee paremmin ympärilleen, ei ainakaan vielä siis ole ilmaissut ärtymystä... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos veneiltäisiin enemmän, olisin ostanut meillekin tuon jaetulla etuosalla olevan mallin, on se parempi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! :girl_smile: Mekin ostettiin sitten Clas Ohlsonilta Balticin liivit ja hyviltä vaikuttivat. Ideaparkissa kun pyörähdettiin, niin ihan vaan vinkkinä, että Budget Sportissa (ainakin mun silmiin samat) samat liivit maksoivat kympin enemmän. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ensin käytössä Helly Hansenin pelastusliivit (-15kg saakka), jotka saatiin lahjaksi kun poika syntyi. Näitä en kuitenkaan voi suositella, koska olivat niin tönköt päällä, että näyttivät todella epämukavilta. Ja huuto oli mitä kamalin kun ne väkisin tungettiin päälle. Joten viime kesänä (pojan ollessa puolivuotias) ei voitu käyttää niitä lainkaan, koska ne kelluketyynyt olivat niin paksut että tuntui kuin pojan pää oli kokoajan väkisin eteenpäin painautuneena ja niska ihan vääntynyt. Nyt toisena kesänä ne istuivat ehkä vähän paremmin, mutta olivat niin pienikokoiset että ei oikein mahtunut takki tms alle. Ja tietysti taas hirveä huuto, eli poika ei tykännyt niistä lainkaan eikä pystynyt ollenkaan liikkumaan niissä.

 

Nyt ostettiin sitten Balticin liivit ja niihin ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ei lainkaan niin tönköt kuin Helly Hansenit, ja poika pystyy liikkumaan ne päällä tosi hyvin. Tarpeeksi väljät että ovat helppo vain sujauttaa päälle, eikä huutoa ehdi tulla, mutta silti tosi hyvin istuvat. Ostetaan varmasti jatkossakin Balticin liivit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 10,5kg 1v8kk tytöllä on HellyHansenin liivit (5-15kg), oli jo viime kesänä. Ja meilläkin ne istuu nyt paremmin kuin viime kesänä. Mitään valitusta niiden päälläpidosta ei ole tullut, päinvastoin. Tyttö pukisi liivejä ylle tuon tuosta, jos vaan pääsisi vesille :girl_haha:

 

Kokeiltiin niitä keväällä myös vauvauinnissa, eikä tyttö päässyt millään mahalleen vaikka yritti kuinka.

Edited by anina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun kaveri osti myös Balticin liivit ja kertoi, etteivät käännä uimataidotonta selälleen. :unsure: Mä sitten tänään yritin koittaa sitä meidän muksujen kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut, kun eivät suostu mahalleen tai kyljelleen menemään tarpeeksi rentoina. Onko kukaan muu testannut niitä käytännössä?? Nyt siis kyse 15-30kg:n liiveistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jossain lehdessä oli vähän aikaa sitten pelastusliivitesti, aikuiselle tosin ja siinä todettiin samaa että ei moni liivi kääntänyt hyvin selälleen. Testissä oli tosi monta liiviä jolla oli sama valmistaja; Marinepool mutta liivien laatu vaihteli silti paljon... :(

 

Siinä testissä parhaiten pärjäsi se merkki mikä on muistaakseni Prisman valikoimissa. Hmmm... en muista nimeä juuri nyt mutta sekin oli Marinepoolin valmistamia...

 

Meillä on muistaakseni Balticit tällä hetkellä käytössä alle 2-vuotiaalla, edellisenä vuonna oli liivit 10 kg asti mutta niissä oli tosiaan se malli sellainen että selän puolella tökötti se kaulus pystyssä koko ajan, tässä nykyisessä on kaulus ja alun vaikeuksien jälkeen neiti todella mielellään pukee liivit päälle. Itseasiassa oltuamme on-off kuukauden mökillä, neiti ryntäsi kotonakin heti hakemaan liivit kun tuli puhetta esim. kauppaan lähtemisestä. :lol: vähän jäi vissiin päälle se että kun tehdään lähtöä niin aina ekana liivitä päälle :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin pari kesää sitten Balticit tytölle, mutta ei viihtynyt vielä konttaavana niissä lainkaan. Viime kesänä ostimme molemmille Crewsaverin Seababy-malliset liivit. Malli on siitä muuttunut joten kuvaa en saanut. Etu niissä liiveissä on että pomminvarmasti kääntää selälleen, niskatuki kannattaa varmasti ja kellukkeet on vain edessä (ei sivuilla tai takana) jolloin käsille jää hyvin liikkumatilaa. Liiveissä on myös sisäänrakennettu turvavaljas joka on hyvä vilkkaalle lapselle kuten meillä... :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut tänä kesänä 10 kk -ikäisellä ja 10 kg painavalla pojalla Balticin Slip Front -liivit (-15 kg), hyvin on poika viihtynyt liiveissään purjehdusreissuilla. Kummipojalla on Hokkan liivit, ne vaikuttaa myös oikein hyviltä, niissä täyte on sellaista "raetta", joka muotoutuu hyvin lapsen liikkuessa. Mitään ihan halpis-liivejä en uskaltaisi ostaa/käyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Hokka -merkkiset pelastusliivit pojalla. Painoraja on 10-20kg. Ovat kyllä mukavimmat pelastusliivit päällä, mitä markkinoilla on. Turvallisuus on kaikista tärkeintä tietysti, ja nämä kääntävät lapsen selälleen mikäli tippuu veteen. Ovat kylläkin kalliit. 80 € mutta ei sillä merkitystä. Loistavat ovat, täysin suomalainen tuote.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Prismasta saatavat McSailorit 10-20 kg. Ne kääntää lapsen selälleen. Eivätkä ole ihan hirmu kalliit. Ihan mielellään tuo on ne päällä, vaikka iso pakettihan se on lapsi noiden liivien kanssa. Mutta niinhän se on kaikkien liivien kanssa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös Hokan liivit käytössä, sekä moottoriveneessä, että purkkarissa. Ehdottoman mukavat käytössä(poika ei ole koskaan vastustellut, ja nukkunut päikkäritkin kannella liivit päällä) ja turvalliset. Suosittelen !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moni teistä näyttää pitävän liivien valinnassa yhtenä tärkeimpänä asiana mukavuutta päällä. Tärkein asia kuitenkin on, että liivi kääntää juuri oman lapsen vatsa-asennosta selälleen. Tämä ei ole itsestäänselvää, vaikka valmistaja lupaisi mitä. Siksi kääntyvyyttä tulisikin jokaisen testata, jotta voi omaan liiviinsä luottaa. Yleisesti myynnissä olevien 100N liivien tulee kääntää 10 testihenkilöstä 8 10 sekunnin aikana, jotta saavat CE hyväksynnän. Nämä liivit on tarkoitettu suojaisille sisävesille. Jos veneilet ulkovesistöillä, kannattaa lapselle hankkia 150N liivit veneilyliikkeestä. Tällöin liivin tulee kääntää 5 sekunnissa.

 

Itse olen vauvauinnin ohjaaja, joka on lähes 10v ohjeistanut keväisin vanhempia liivien kokeilussa, ja nähnyt lukemattomia malleja käytännön kokeilussa. Valitettavan paljon on markkinoilla liivejä jotka eivät joko käännä, tai pieni lapsi (alle 2v) pääsee selinkellunta-asentoon laitettaessa kääntymään vatsalleen.

 

Paljon on eroja myös saman liivimerkin eri mallien toimivuudessa. Esim. Baltikin yksiosainen (rintaosa yhdestä palasta) liivi ei ole kääntänyt lasta yhtä hyvin kuin saman merkin kaksiosainen (rintaosa kahdesta palasta) malli. Kaksiosainen olikin Ruotsissa vuosia sitten testivoittaja.

 

Suomessa liivejä ei ole testattu "oikeilla" lapsilla, koska Kansanterveyslaitos on aikanaan antanut oman kantansa, etteivät he hyväksy lasten käyttöä testissä -vaikka testaajat olisivatkin vauvauimareita. Aikuisilla tehtyä testiä ei voi kuitenkaan suoraan soveltaa vauvoihin, sillä heidän ruumiinrakenteensa on erilainen kuin aikuisilla. Heillä on lisäksi vaippa käytössä, joka myöskin osaltaan vaikuttaa liivin toimivuuteen.

 

Varoitteluista huolimatta, toivotan kaikille oikein aurikoista ja turvallista veneilykesää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä testattiin aikoinaan vauvauinnissa omia pelastusliivejä. Ohjaaja heitti (kirjaimellisesti) meidän tytön altaaseen - hyvin kääntyi ja kellui Hokka-merkkisissä pelastusliiveissään! Tyttö ei ole koskaan vastustellut niiden päälle laittoa, joten ovat varmaan ihan mukavatkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös aikanaan esikoisen Hokan liivit testattiin vauvauinnissa- ja hyvin toimi. Nyt pitäisikin tehdä sama testi tuolla vajaa 1veellä :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tuoreita liivisuosituksia?

Poitsu tulee varmaan veneilemään aika paljon ja lisäksi vietetään aikaa mökillä, joka on saaressa ja ihan rannassa. Joten hakusessa olisi liivit, jotka ovat niin mukavat, että voisi pitää melkein koko ajan päällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauvauintiohjaaja kertoi tänään, ettei voi suositella mitään merkkiä, koska saman merkin liiveistä osa voi kääntää lapsen ja osa ei. Heillä oli ollut viidet Balticin liivit uimahallilla ja niistä kolmet käänsi ja kahdet ei. Kuulemma muuttuvat nuo liivit valmistajilla usein ja ainoa keino varmistaa liivien toimivuus on testata käytännössä KONTROLLOIDUSTI ennen varsinaista käyttöönottoa. Meillä saa vauvauintiin viedä liivit testattavaksi, nyt on enää yksi kerta jäljellä joten täytynee mennä viikolla ostamaan liivit ja testata vikalla uintikerralla...Kuulemma kaikki valmistajat väittävät toki liivien kääntävän,mutta tosiasiassa näin ei aina ole :-( olisi kyllä kiva tietää, että saako rahat takaisin jos liivejä testaa ja ne eivät käännäkään? Onkohan kellään kokemusta?

Edited by Mari_4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuun päivittämään omia kommenttejani.

 

Ostettiin pojalle nyt Crewsaverin liivit turvavaljailla. Hokka oli kakkosvaihtoehto mukavuutensa ja keveytensä takia, mutta koska me purjehditaan, ja poika pitää saada tarvittaessa turvaköyteen kiinni, päädyttiin noihin Crewsaverin Supersafe liiveihin, joissa on turvavaljaat kunnon metallikoukulla. (ovh 96 eur)

 

Uskaltauduttiin myös myyjän kehotuksesta ottamaan 20-30 kg liivit nyt 16 kg pojalle. Tämä jäi hieman mietityttämään, ei kai tuo heikennä turvallisuutta? (Painaahan ne märät vaatteetkin, jos sinne veteen joutuu). Liivit kuitenkin istui pojalle ihan hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaas tätä. Ostettiin lapsille Balticin 100N pelastusliivit. Pelastusliivien sisällä olevassa lapussa lukee kuitenkin toisissa N42 ja toisissa N45. Pitäisikö siinä lapussa lukea myös tuo N100?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0