Sumu

Korkea prolaktiini

54 posts in this topic

Mulle annettiin ohjeeksi mennä labraan tasan kp 23 keltarauhashormonin mittaukseen. 

 

Odottelun jälkeen saatiin prolaktiinituloksetkin, ja normaalit oli edelleen. Hyvä niin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla todettiin korkea prolaktiini kolmen vuoden lapsettomuuden jälkeen. Sain parlodel lääkityksen ja tulin IVF hoidosta raskaaksi. Lääkitys lopetettiin eikä arvo enää raskauden jälkeen ole ollut koholla, myös kiertohäiriöt eli minulla kuukausien pituiset kierrot korjaantuivat. Tutkimuksia ei tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpa tämän ketjun naftaliinista, jos vaikka löytyisi joku tuore kohtalotoveri.

 

Kävin gynellä, kun yritystä oli takana sellaiset puolisen vuotta ja itseäni ihmetytti lyhyet kierrot (21-24 päivää). Lääkäri käski testata ovulaation ja lähetti loppukierron verikokeisiin. Ovistestiin ei tullut plussaa mutta menin labraan kuitenkin kp19. Näissä testeissä prolaktiiniarvo oli 975 (viiterajat 70-500), progesteroni 8,1 (12-69) ja TSH 3,7 (0,3-4,5). Kierto sitten loppui kp22 eli superlyhyeksi jäi.

 

En ole nyt vielä kuullut lääkäristä, että miten homman kanssa edetään, mutta kiinnostaisi kuulla uusia kokemuksia korkean prolaktiinin hoidosta ja vaikutuksista raskautumiseen. Ultralla on nähty siistit (ei pco-) munasarjat ja kasvava folli, mutta selkeästi ovista ei tapahdu. Muutenkin mun oireet tuntuu erilaisilta kuin aiemmin kirjoittaneilla, rinnoista ei esim tule maitoa, ne tuntuvat vain vähän kivistäviltä. Leukaperissä, kaulalla ja rintakehässä on jonkin verran pieniä finnejä, sen verran että ärsyttää ja perusmeikkivoide ei peitä ihan riittävästi. Painoa saisi olla n 10 kiloa vähemmän, oisko siinä osasyy ongelmiin?

 

Pikkasen kai näyttäisi siltä että lääkettä tarvittaisiin vähän kaikkeen, eipä tuo kilppariarvokaan kovin ihanteellinen ole :( mikähän näistä on syy ja mikä seuraus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now