Jasmu

Cybex-turvaistuimet

232 posts in this topic

Tässä jo hyvissä ajoin katselen vaihtoehtoja tulevaksi turvaistuimeksi, luulen nimittäis että meidän poitsu ei ainakaan enää lähempänä joulua tule kaukaloon talvivaatteissa mahtumaan, sen verran on tuota kokoa smile.gif

 

Cybex Pallas on saanut hyvät arvostelut autoliiton testeissä ja se kiinnitti huomion. Toisaalta sodin sitä vastaan että istuin on kasvot menosuuntaan mutta tänä vuonna ei ole testattu ainoatakaan selkä menosuuntaan istuinta ja toisaalta tämä on saanut testissä paremmat arviot kuin monet selkä menosuuntaan-istuimet. Eli onko kokemuksia kyseisestä istuimesta? Entä onko kokemuksia cybex vs kiddy? Nämähän toimivat samalla idealla. Itselläni on hyvä kuva kiddystä, kummipoikani istui sellaisessa kun auto tuli 80km/h kylkeen eikä käynyt mitenkään. Tämä uusi cybex vain on saanut vielä paremmat arvostelut ja on pari kymppiä halvempikin smile.gif

 

muoks. hups tämän oli tarkoitus tulla vauva-puolelle mutta eiköhän se tännekkin sovi :)

Edited by Jasmu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkulapselle tosiaan suositellaan selkä menosuuntaan -istuimia. Autoliiton sivuilla julkaistu testi on eurooppalaisen kuluttajajärjestön testi, ei mikään Suomessa tehty testi. Lisäksi edes googlettamalla ei löytynyt tietoa, mitä kyseisessä testissä oli mitattu. Pohjoismaissa tehdyt testit antavat toisenlaisia tuloksia, syy selviää Liikenneturvan sivuilta.

 

Tässä Liikenneturvan suosituksen perusteluja, miksi kannattaa valita selkä menosuuntaan -istuin.

 

"Kaikkien käytettävien turvalaitteiden on oltava Euroopan laajuisesti hyväksyttyjä (E-hyväksyntä). Tämän lisäksi Liikenneturva suosittelee Ruotsin liikenneturvallisuusviraston hyväksyntää (T-hyväksyntä).

 

T-hyväksyntä tarkoittaa Ruotsin liikenneturvallisuusviraston tyyppihyväksymisvaatimusten mukaisuutta. Tällaisen hyväksymisen saamiseksi vaaditaan, että päähän kohdistunut kaularankaa venyttävä kiihtyvyysarvo ei ylitä 20 g-voimaa. Toistaiseksi yksikään kasvot ajosuuntaan kiinnitettävä turvaistuin ei ole läpäissyt vaatimusta. T-hyväksynnän on saanut siis vain selkä ajosuuntaan -malliset turvaistuimella. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tossa Ruotsin testissä edes testattu yhtään palkillista istuinta? Mulla on jääny sellanen mielikuva, että ne ois jotenkin suoraan hylätty sen perusteella, kun ovat naama menosuuntaan.

 

Me ollaan kanssa harkitty tota cybexin istuinta, pitäis vaan päästä liikkeeseen kokeilemaan että miten menee autoon ja tyttö istuimeen. Niin ja se 9 kg:n painorajakin pitäis täyttyä ensin.

 

Meillä perusteluna on se että sen saa kiinnitettyä autoon kuin autoon turvallisesti ja helposti oikein (vrt. isofix-kiinnitteinen, kun kaikissa autoissa ei ole, enkä usko että joka ikistä matkaa neljävuotiaaksi kulkisi vain meiän autossa). Ja eipä se kolari välttämättä oo noitten turvallisuustestien mukainen, saattaa sitä tulla tosiaan joku kylkeenkin tai auto vaikka pyörähtää (vaikka tietysti toiveissa on ettei käy mitään kolaria).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selkä menosuuntaan -istuimet vain sattuvat olemaan parempia kolaritilanteissa, kuten Liikenneturvan sivuilta käy ilmi, useimmissa vakavissa onnettomuuksissa se on paras. Tästä on vahvaa tieteellistä näyttöä myös maissa joissa ei ole niin tavallista, että lapsi istuu vauvaiän jälkeen sellaisessa. British Medical Journalissa julkaistiin aiheesta laaja tutkimus. Kaikissa kolarityypeissä selkä menosuuntaan -istuin osoittautui parhaaksi.

 

Siksi kannattaisi vakavasti harkita, minkälaiseen istuimeen laittaa aivan pienen lapsen. Ainakin kannattaisi selvittää, mitä turvaistuintestissä on mitattu ja miten testi on tehty.

 

Esim. linkkiä aiheeseen:

http://injuryprevent.../6/398.abstract

http://www.bmj.com/cgi/content/full/338/jun11_2/b1994

http://abcnews.go.co...=7818004&page=1

Edited by Alexia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka artikkeli on hyväksytty 2007, silloin ei tainnu vielä olla kauheesti tutkimustulosta palkillisista istuimista.

Keskimmäisessä artikkelissa Watson & Monteiro on taidettu kuitenkin verrata sellaisia istuimia, jossa on 5-piste vyöt ja naama menosuuntaan.

Kuten näyttäisi myös olevan kolmannessa jutussa.

Suoraan ei voi yhdistää kaikki naama menosuuntaan istuimia "yhtä vaarallisiksi" törmäystilanteessa kun niissä on eri kiinnitysmenetelmät.

 

Selkä menosuuntaan istuimessa tulee kyllä vähemmän rasitusta, kun koko selkä nojaa penkkiin etutörmäyksessä.

Tossa palkillisessa kuitenkin se törmäysvoima jakautuu lapsen kehoon ja siihen penkkiin, eikä pelkästään kaularankaan, kuten 5-pistevöissä naama menosuuntaan. Palkki-istuimessa se lapsen pää ei retkahda suoraan eteenpäin, niinkuin 5-piste vöissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kyllä tietoinen näistä tilastoista ja suostituksista enkä halunnut tänne moralisointia siitä onko se nyt turvallista vai ei kuljettaa lasta kasvot menosuuntaan vaan kokemuksia tästä istuimesta. Jos nyt kukaan uskaltaa tunnustaa sellaisen omistavansa tämän moraalisaarnan jälkeen. Varmasti selkä menosuuntaan istuin on paras ainakin tietynlaisissa kolareissa mutta kaikkiin autoihin sellainen ei vain yksinkertaisesti mahdu. Ja eiköhän se ole ihan luvallista tutkia erilaisia vaihtoehtoja. Tuskin kukaan ehdointahdoin haluaa omaa lastaan vaaralle alttiiksi asettaa.

Edited by Jasmu

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kans ymmärrä tätä iänikuista moralisointia. Ymmärrän ton selkä menosuuntaan-ajatuksen, jos on kyse normaalista, 5-pistevöisestä istuimesta. Mutta jos vähääkään tutustuu näiden palkki-istuinten ideaan, niin kyllä ihan maalaisjärkikin jo sanoo, että asia ei oo sama. Kannattaa katsoa esim. noita törmäystestivideoita alkuun.

 

Vituttaa, että joku asiaan perehtymätön tulee kertoon mulle, että en oo ajatellut lasteni turvallisuutta loppuun asti kun olen heille palkki-istuimet valinnut.. :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mimosa olikin kirjoittanut ajatukseni

 

Me tilattiin juuri Pallas meille isommalle ja seuraavaksi sama tilataan pienemmällekkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mimosa olikin kirjoittanut ajatukseni

 

Me tilattiin juuri Pallas meille isommalle ja seuraavaksi sama tilataan pienemmällekkin smile.gif

 

Kerrohan sitten kokemuksia :) Mistä tilasitte? Katselin tuossa että saksasta tilaamalla säästäisi melkoisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tilattiin kidsroomista. Värejä oli tosi kivasti ja paremmalla kankaalla oleva oli vain 10€ kalliimpi. Penkki ei ole vielä tullut, juuri katselin et matkalla se on joten jospa jo tänään tai maanantaina se olisi kotiovella.Me maksettiin 231 postikuluineen ja tuodaan tosiaan kotiovelle :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen meidän penkki kotiutui, ja pakkohan sitä oli käydä testaamassa. Esikoinen oli aivan haltioissaan uudesta penkistä. Häntä ei siis haitannut ollenkaan eteen tuleva palkki. Ja nukku penkissä niin rennossa asennossa etten olisi voinut kuvitella edes että voi olla niin rennosti. Vaikka me käytiin ennen ostoa testaamassa penkki liikkeessä, niin en ollenkaan muistanut miten paljon tuossa on säätömahdollisuuksia.Aivan loistopenkki :) (uusi tilaus lähtee meiltä tod.näk.jo tälläviikolla :) )

 

muoks. käyttöohjeita ei ollut suomeksi mutta ne sai ladattua Cybexin omilta sivuilta :)

 

muoks2. takuupaperit, sekä pieni alennuslappunen ko.kauppaan, oli mukana.

Edited by jenni81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on poitsulla Cybecin Pallas-turvaistuin. Mies etsi pitkään tietoa turvaistuimista ja päätyi lopulta tuohon Pallakseen. Meille kriteereitä olivat tietty turvallisuus ja pitkä käyttöikä.

Alkuun poitsu ei heti tykännyt palkista, mutta tottui siihen nopeasti. Poitsu tykkää kovasti myös, kun istuu kasvot menosuuntaan vrt. aiempaan turvakaukaloon. Nykyisin poitsu osaa jo hienosti nostaa kädet ilmaan, kun palkki asetetaan paikoilleen :)

Me ostettiin Pallas Tampereelta Muksutallista. Netistä ulkomailta olisi ehkä saanut halvemmalla, en tiedä tosin varmaksi, ei tutstuttu asiaan sen paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen antanut itseni ymmärtää että palkillinen on parempi kuin 5-pistevöinen kasvot menosuuntaan istuessa. Juuri tuon niskaan kohdistuvan paineen takia. Noita palkillisia ei tainnut juuri olla, kun päädyttiin esikoisen kanssa ennemmin 3-piste- kuin 5-pistevyö -istuimeen.

 

BMW:llä on oma palkki-istuimensa - sitä ollaan harkittu kuopukselle ennen 3-pistevöihin siirtymistä (nyt siis vielä selkä menosuuntaan), mutta palkki-istuimissa rajat taitavat olla siihen noin nelivuotiaaksi asti - eli meillä palkki-istuin jäisi aika lyhytikäiseksi (tyttö kohta 3 v).

 

Onko noita palkillisia isofix-kiinnitteisinä? Tuo BMW:n oma taitaa olla, mutta niitä ei taida Suomesta saada ja postin kautta tilaaminen (mikäli sekään onnistuu) ei kauheasti houkuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palkillisia on kiddy ja tuo pallas.Kumpikaan ei ole isofix. Noi molemmat penkithän menee sitten ihan loppuun saakka. Palkki jätetään 18kg:n jälkeen pois ja sit taas jossain vaiheessa otetaan jotain pois. ( en ole niin pitkälle vielä lukenut niin tarkasti käyttöopusta.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, nyt meni mullekin perille ;) Eli se palkki toimii siihen 4-vuotiaaksi (tms) asti ja sitten on perus 3-pistevyöistuin.

 

Nyt sitten keskustelemaan miehen kanssa - hänen mielestään lapsilla pitäisi olla samanlaiset istuimet, että auto näyttäisi siistiltä.. Miehet ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

just näin :)

Sun pitää sanoa miehelle et hommaatte isommalle sen solution x:n, eli sehän on riisuttu versio (ei oo palkkia) tuosta pallaksesta.

 

Pallaksen palkissa on vielä säätömahdollisuus, eli jos on isompikin lapsi niin mahtuu palkin ja penkin väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, kiitos tiedosta!

 

Punnitsin lapset, poika oli nyt 18 kg ja tyttö 13 kg. Eli ei ihan uskalla vielä pelkkään 3-pistevyöistuimeen laittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tilaisin tossa vaiheessa molemmille samat penkit. Voihan niille sitten myöhemmin olla muita käyttäjiä ;) Kannattaa käydä liikeessä testaamassa noita molempia, niissä on pieniä eroja vaikka ovatkin hyvin samanlaisia.Näin me tehtiin ja sit pistettiin Saksaan tilaus menemään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin on näillä näkymin tulossa palkki-istuin, ihan siksi, että pieneen autoon ei mahdu selkämenosuuntaanistuinta. Tai mahtuuhan se istuin, mutta sitten ei etupenkillä pysty enää kukaan istumaan. Uuden auton ostaminenkaan pelkästään tän ongelman takia ei houkuta, joten onneksi on palkki-istuimet. Kyllä mä uskon noiden turvallisuuteen, kun ovat hyvät tulokset saaneet testeissä. :)

 

Pallas tai Kiddy siis tulossa meille, en tiedä vielä kumpi. Pitäis käydä molempia liikkeessä katsomassa ja sovittelemassa autoon. Onko jollain noiden istuinten mittoja, että onko niissä kovasti eroja vai onko suunnilleen saman kokoisia molemmat? Mitkä liikkeet myy Kiddyä pääkaupunkiseudulla, että pääsisin näkemään istuimen livenä? Meidän lähin lastentarvikeliike myy vain Pallasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä tuo Cybex Pallas ja ei ole kuin hyvää sanottavaa.

 

Siistin näköinen, helppo asentaa (kun ei tarvia asentaa mitenkään, senkun vain laittaa turvavyön kiinni), päälliset on helppo irroittaa ja laittaa takaisin, lapsi istuu siinä tukevasti, myös nukkuessa.

 

Lapsi on viihtynyt istuimessa alusta asti todella hyvin. Nostaa kädet valmiiksi ylös kun rupean laittamaan palkkia paikoilleen ja sit taputtelee palkkia sen jälkeen :girl_haha: Ollaan ajettu myös pidempiä reissuja, ei ongelmia.

 

Ainoa miinus on se, että kuvittelimme mun autossa olevan myös yhtä pitkät turvavyöt kuin meidän ykkösautossa, johon penkkiä ostettaessa testattiin, mutta eipä ollutkaan... eli turvavöiden vaihto-operaatioon joudutaan (tällä hetkellä mun autossa kaukalo, johon neiti mahtuu vielä). Mutta vaikka oltaisiin tämä tiedetty etukäteen niin tämä istuin olisi silti hankittu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin on näillä näkymin tulossa palkki-istuin, ihan siksi, että pieneen autoon ei mahdu selkämenosuuntaanistuinta. Tai mahtuuhan se istuin, mutta sitten ei etupenkillä pysty enää kukaan istumaan. Uuden auton ostaminenkaan pelkästään tän ongelman takia ei houkuta, joten onneksi on palkki-istuimet. Kyllä mä uskon noiden turvallisuuteen, kun ovat hyvät tulokset saaneet testeissä. :)

 

Pallas tai Kiddy siis tulossa meille, en tiedä vielä kumpi. Pitäis käydä molempia liikkeessä katsomassa ja sovittelemassa autoon. Onko jollain noiden istuinten mittoja, että onko niissä kovasti eroja vai onko suunnilleen saman kokoisia molemmat? Mitkä liikkeet myy Kiddyä pääkaupunkiseudulla, että pääsisin näkemään istuimen livenä? Meidän lähin lastentarvikeliike myy vain Pallasta.

 

Vauva p.o.p Vantaan Varistossa myy Kiddyä. Siellä on testipenkki, jota me käytiin testaamassa ennen kuin tehtiin ostopäätös. Mehän ostettiin meidän Kiddy suoraan valmistajalta Saksan reissulla. Loistava palvelu! :girl_smile: Meillekin saa tulla touta Kiddyä katsomaan pampam. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Onko noita palkillisia isofix-kiinnitteisinä? Tuo BMW:n oma taitaa olla, mutta niitä ei taida Suomesta saada ja postin kautta tilaaminen (mikäli sekään onnistuu) ei kauheasti houkuta.

 

Tänään surffaillessa löysin cybex pallas-fix:in ( http://cybex-online.com/site/uk/carseats/pallas-fix.html ) mutta sitä ei taida saada Suomesta. Enkä oikein löytäny muitakaan kauppoja, mistä sen voisi tilata. Aika jännä oli myös että sen löytää googlella, mutta ei sieltä cybexin valikosta. On varmaan uusi istuin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan vasta tulossa myyntiin tuo. Harmillista, voisin ehkä ostaa, jos olisi nyt heti saatavilla. Muuten odottelen kyllä että Enskalla tulee 18 kg tai 3 vuotta täyteen, ennen kuin laitetaan turvavyöistuimeen. Haluan ehdottomasti sen olevan Isofixillinen, joten "tavallinen" Pallas ei käy.

 

Muoks. Näyttää tuo olevan joissain eksoottisemmissa paikoissa ennakkotilattavana jo, hintaa n. 260 euroa plus postikulut (ja ei varmaankaan toimiteta Suomeen noista). En osaa saksaa, joten en tiedä milloin meinaavat toimittaa.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin haluan ton isofixillisen! Saksan markkinoilla näyttäis tosiaan olevan. Harmi ettei mulla oo sukulaisia siellä :(

 

 

muoks: http://www.babyparad...Pallas-fix.html

 

Liike oli tuolla "lastentarvikkeiden tilaaminen ulkomailta"-ketjussa. Jatkan lisäselvityksiä myöhemmin.

Peruspallaksen toimitus aika on 3-6 päivää, mut ton fixillisen 3 viikkoa. Postikulut taulukon mukaan 18 €. Onneks meillä ei oo kiire istuimen kanssa, niin voi kolmen viikon päästä kattoa mikä on tilanne.

Edited by toukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka tuossa isofixillisessä pysyy tuo palkki paikoillaa mahdollisen kolarin sattuessa? :unsure:

Eikös se lapsi voi painovoimalla saada sen palkin pois.. Tuli vaan tuo mieleen, kun en ole palkillista vielä päässyt kokeilemaan ja en siis tiedä kuinka kovasti voimaa pitää käyttää sen pois ottamiseen tai onko siinä joku lukitus mekanismi. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now