Jasmu

Cybex-turvaistuimet

232 posts in this topic

Ei ole kangas mistään repsallaan. Tosin penkki on ostettu vasta tuossa keväällä, olisiko ollut huhti-toukokuussa eli ei ole kovin kauaa vielä käytössä ollut. Mutta eipä ole meidän kiddyssäkään kankaat menneet miksikään vaikka se on ollut käytössä jo yli vuoden. Mitään kantohihnaa cybexissä ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurkiitos vertailusta Nera! Meillä pohditaan lähinnä juuri näiden Cybexin ja Kiddyn välillä ja kovasti olen miettinyt noita mahdollisia eroja.

 

Meillä tilanne on juuri se, että istuinta tullaan siirtelemään autosta toiseen, koska omaa autoa ei ole. Suosittelisitko oman kokemuksesi perusteella meille Kiddyä? Onko Cybex sen verran hankalampi siirreltävä, että mahdolliset muut hyvät puolet eivät ehkä ylitä tuota?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on esikoisella Kiddy Comfort Pro ja ollaan nyt päätymässä siihen, että hankitaan kuopuksellekin sama istuin. Suurin syy on se, että Cybex vaatii pidemmän turvavyön. Meillä ei ole omaa autoa, vaan lainataan sukulaisten autoja tai sit vuokrataan auto. Ei siis tiedetä etukäteen, kuinka pitkät turvavyöt autoissa on, niin varmuuden vuoksi päädyttiin Kiddyyn. On suurempi todennäköisyys, että turvavyö riittää siihen. Ei olla vielä törmätty autoon, johon Kiddyä ei saisi laitettua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entä tiedättekö mitä eroa on komfortoptikilla ja wildlederoptikilla? Ovatkohan ne vain eri kangastyyppejä? Wildlederoptik näyttäis olevan 15 e kalliimpi.

 

Meitä kans kiinnostaa noi, et mikä ero on, kun Suomen nettikaupoissa ei tuosta mitään puhuttu..

 

Onko cybex pallas 2-fixin ja fixin erot ainoastaan istuimen koossa ja noissa sivutörmäyssuojissa?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on totta. Mutta vakiokäyttöiseen autoon voi ostaa turvavyöhön jatkopalan. Omien autojen vyöt toki kannattaa testata ennen ostoa.

uvat ilman niitäkin.

 

Tämä muuten kannattaa selvittää etukäteen ennen istuimen ostamista. kaikkiin autoihin ei saa teetettyä jatkopalaa. Meillä mm. on sellainen auto mistä sanottiin että ei ole mahdollista heidän tehdä jatkopalaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entä tiedättekö mitä eroa on komfortoptikilla ja wildlederoptikilla?[/b] Ovatkohan ne vain eri kangastyyppejä? Wildlederoptik näyttäis olevan 15 e kalliimpi.

 

Komfortoptik on se "tavallinen" kangas ja wildlederoptik käsittääkseni sellaista säämiskän tapaista eli kivemman tuntuista ja ehkä mukavampaakin, mutta käytännössä en tiedä onko väliä kumpaa on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä ikäisinä ja kokoisina olette siirtäneet lapsenne istumaan Cybexin istuimiin? Meillä tyttö nyt 71cm ja 9,5kg (8kk) ja olemme miettineet Cybex Pallas 2-fix istuimen hankintaa. Mahtaakohan tyttö olla vielä liian pieni tähän istuimeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mä luulen, että on vielä vähän turhan lyhyt... palkki on kuitenkin aika massiivinen ja tyttö pieni ja lyhyt... meillä otettiin pallas käyttöön, kun poika oli n. 90cm pitkä ja silloinkin vielä oli se tyyny alla, joka poistetaan, kun lapsi kasvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä lapsi siirtyi cybes pallas 2-fix -istuimeen loppukesällä, n. 9kk:n iässä. tuolloin oli pituutta ehkä 72-74cm ja ihan sopivan kokoiselta näytti. ostettiin istuin ehkä kuukautta aiemmin ja silloin kun liikkeessä kokeiltiin lasta istuimeen, niin myyjän mukaan lapsi oli jo niin pitkä, että voisi istua istuimessa. tärkeintä (painorajan ylittymisen lisäksi) on kuulemma se, että pää tulee tarpeeksi korkealle eikä jää pääsuojiin nähden liian alas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^Riippuu niin kovin lapsesta. Toisilla on lyhyt selkä ja silloin ei ehkä reilu 70cm lapsi ole vielä sopiva istuimeen. Meillä tyttö tais olla jotain 9kk, 71cm ja 8,2kg siirtyessä istumaan Cybex Pallas 2-fixiin. Ennen istuimen tilausta käytiin liikkeessä testaamassa ja myyjän mielestä lapsi oli ihan sopivan kokoinen siirtymään kyseiseen istuimeen. Tärkeintä tosiaan on se, että pää on oikeassa kohdassa suhteessa pääsuojiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin kokeilemassa Pallasta ekan kerran pojan ollessa 8 kk ikäinen (oli silloin varmaan joku 72 cm ja reilu kahdeksan kiloa, ehkä vähän lyhytselkäinen) ja poika oli vielä ihan liian pieni kun kädet sojotti yläviistoon ja lapsi hukkui istuimeen; myyjä oli sitä mieltä, että useamman kuukauden saa vielä kasvaa. Seuraavan kerran kokeiltiin sitä pari kuukautta myöhemmin ja yhä edelleen myyjä (eri kauppa ja eri myyjä kuin ekalla kerralla) suositti ettei vielä laitettaisi palkki-istuimeen kun oli siinä ja siinä että onko liian pieni. Lopulta siirrettiin poika Pallakseen joskus päälle yksivuotiaana. Tosi paljon näköjään vaihtelevat nämä suositukset!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin eilen sovittamassa autoon ja muutenkin koeistumassa cybexin pallas-fixiä. Varmaan päädytään ottamaan se pallas 2-fix, kun siinä on ne paremmat sivusuojat, ellei nyt ihan älytöntä hintaeroa ole noilla.

 

Ja meiän neiti näytti siihen jo sopivan, vaikka mittaa kuukausi sitten oli 68 cm ja 7 kiloa. Odotellaan kuitenkin, jos saatais edes se 8 kg rikki ennen kun otetaan toi käyttöön. Ja ties vaikka ens vuoden mallistossa olis jotain kivempia värejä saatavilla ;) Ainakin Lagoon taisi olla poistuvissa väreissä ja joko Bubblegum tai Lemon. Tällä hetkellä henk. koht. lemppari olis toi Bubblegum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko ostaa isofix-kiinnitteisen istuimen vaikka tällä hetkellä olevassa autossa ei oo isofix-kiinnitystä? Siis totta kai voi, mut kannattaako se siis... :girl_sigh:

Mietin vaan, et koska istuin on todennäköisesti pidempää käytössä kuin tuo mein tän hetkinen auto, niin pitäiskö ostaa ns. varuille isofixilla varustettu istuin...???

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Me ainakin ostettiin varuiksi isofix-kiinnitteinen istuin! Meillä ei ole vielä omaa autoa, mutta muutaman vuoden sisään tulee olemaan ja siitä toivottavasti löytyy isofix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos vastauksista, näin me sit tehdään. Sitten toinen kymysys... mites sen kankaan kanssa? Oonko ihan dille jos ajattelen, et se mokkanahkainen ois parempi, koska ei luista niin hyvin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sillä normikankaalla enkä ole huomannut, että mitenkään luistaisi. On ainakin helppo pitää puhtaana, mutta tosiaan kokemusta (eikä tuntumaa) ole siitä mokkaisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä tuo Cybex Pallas ja ei ole kuin hyvää sanottavaa.

 

Siistin näköinen, helppo asentaa (kun ei tarvia asentaa mitenkään, senkun vain laittaa turvavyön kiinni), päälliset on helppo irroittaa ja laittaa takaisin, lapsi istuu siinä tukevasti, myös nukkuessa.

 

Lapsi on viihtynyt istuimessa alusta asti todella hyvin. Nostaa kädet valmiiksi ylös kun rupean laittamaan palkkia paikoilleen ja sit taputtelee palkkia sen jälkeen :girl_haha: Ollaan ajettu myös pidempiä reissuja, ei ongelmia.

 

Ainoa miinus on se, että kuvittelimme mun autossa olevan myös yhtä pitkät turvavyöt kuin meidän ykkösautossa, johon penkkiä ostettaessa testattiin, mutta eipä ollutkaan... eli turvavöiden vaihto-operaatioon joudutaan (tällä hetkellä mun autossa kaukalo, johon neiti mahtuu vielä). Mutta vaikka oltaisiin tämä tiedetty etukäteen niin tämä istuin olisi silti hankittu.

 

Ei tarvitse vaihtaa turvavöitä. Useimpiin autoihin löytyy Turvaistuin Oy.Stä, Vantaalta sopiva vöiden jatkopala, joka on paljon edullisempi ratkaisu, eikä edes kallis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pitäisi ostaa pojalle turvaistuin. Palkki-istuinta oon paljon miettinyt. Ymmärrän ja uskon sen, että jos vertaa kahta naama menosuuntaan olevaa istuinta, joista toinen on palkki-istuin ja toinen 5-pistevaljailla varustettu, niin palkki-istuin on paljon turvallisempi niskan kuormituksen osalta. Mutta siihen en ole löytänyt selvää vastausta, kumpi on turvallisempi tällaiselle reilu 1-vuotiaalle, selkä menosuuntaan oleva istuin vai palkki-istuin? Löytyyköhän mistään sellaisia tutkimustuloksia vertailtavaksi, kummassa näissä tapauksista on pienempi kuormitus niskalle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Etutörmäyksessä turvallisin istuin on selkä menosuuntaan istuin. Niskanrasitus on ilmeisesti noin 3-5 kertaa suurempaa palki-istuimissa verrattuna selkä menosuuntaan istuimeen. ja 5-pistevöillä olevilla kasvot menosuuntaan olevilla istuimilla vielä suurempi. Niskan rasituksia ei ilmeisestikään testata kasvot menosuuntaan istuimista lainkaan, koska ne olisivat aina liian suuret.

 

Sivutörmäyksessä taas parempia tuloksia ovat saaneet palkki-istuimet kuin selkä menosuuntaan istuimet.

 

Viime aikoina on tullut kahlattua läpi kaikki testit, keskustelut ja arvostelut istuimista...

 

Meillä päädyttiin vielä 1-vuotiaalle ostamaan selkä menosuuntaan istuin ja sitten kun vähän vielä kasvaa (ja tuleva vauva kasvaa kaukalosta pois ja siirtyy hän sitten tähän selkä menosuuntaan istuimeen) niin vaihdetaan palkki-istuimeen, joka sitten myöhemmin muuntuu vielä turvavyöistuimeksi. Jos meillä ei olisi vielä yhtä käyttäjää tälle "välivaihe-istuimelle" (selkä menosuuntaan) niin olisi ostettu suoraan palkki-istuin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mekin tehdään nyt niin, että esikoinen 3,5v. saa palkki-istuimen ja pienempi 9kk siirtyy selkämenosuunnassa Britaxin multitechiin... Kunhan kasvaa siitä ohi ja käännetään naama menosuuntaan, hommataan pienemmällekin palkki-istuin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt jaksanut koko ketjua lukea läpi ja voi olla että vastaus täältä jo löytyy mutta miksi pallaksen pitää olla isofix-kiinnitteinen? Ollaan tässä tilaamassa pikapuoliin toista saksasta ja meillä on pojalla tuo ihan perusmalli 2010 enkä ole kyllä isofixiä siihen kaivannut. Turvavyöhän sen pitää paikoillaan kuitenkin :) Nyt sitten pähkäilen että minkä mallin tilaisin. Kertokaa tyhmälle jos siitä oikeasti on jotain etua muutakuin että istuin pysyy tyhjänä paikallaan, se kun pysyy muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^En usko, että kovin suurta eroa on. Kai tuo isofix vähän vielä auttaa pitämään paikallaan, mutta jos turvavyö ei riittäisi, ei kai niitä saisi edes myydä. Mutta auttaa suuresti kyllä siinä, että ei tarvitse vöitä laittaa kiinni (käsittääkseni), kun istuin on tyhjänä. Tyhjä istuin kun aiheuttaa aikamoisen vaaratilanteen kolarissa, jos ei ole kiinni vöissä. Jos siis ei jaksa kiinnittää vöitä varmasti joka kerta, kun lähtee ilman lasta ajelemaan, kannattaa se isofix hankkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now