Elena

Keskenmenon aiheuttamat tunteet

726 posts in this topic

Sain huomata että myös Annika Eklundin Niin pieni kappale saa minut itkemään lohduttomasti..

Tuo joka kerta mieleen kaikki kolme menetettyä "lasta", etenkin tämän viimeisimmän yhdistelmäraskauden joka on ollut kaikista rankin tähän mennessä itselläni. Itken edelleen erittäin usein ikävöiden.

Ja viime viikonloppuna mies sai minut purskahtamaan totaaliseen itkuun kun puhuimme tulevaisuudesta ja mies sanoi siinä että haluaa kaksi lasta ja siitähän se itku sitten tuli kun ei ole vielä varmaa tietoa pystynkö niitä lapsia ikinä saamaan. Onneksi mies yritti lohduttaa sanomalla että aina voidaan adoptoida ja pelastaa siinä jonkun lapsen henki ja elämä.. (mutta mieheni ymmärsi samalla kyllä senkin että ei se tällä hetkellä minun oloani niin kovasti helpota, oma on aina oma ja menetys kova.) Tämä viikko on ollut muutenkin yhtä tuskaa ja katkeruutta, kaksi kaveriani synnytti tällä viikolla samana päivänä ja yksi kavereistani ilmoitti olevansa raskaana, mutta aikovansa tehdä abortin. Sitä yrittää olla onnellinen muiden puolesta ja tavallaan onkin, mutta silti sisällä kytee syvä katkeruus, etenkin tätä kaveria kohtaan joka aikoo tehdä abortin samalla kun itse kärsin siitä kuinka tähän mennessä olleet raskaudet ovat päättyneet ikävästi ja uudesta raskaudesta ei ole tietoakaan..girl_cry2.gif

 

Sitä vain miettii että koska tämä kaikki ikävä, katkeruus ja tuska helpottaa, vai helpottaako ollenkaan etenkään jos saa tietää että uuteen raskauteen ei enään ole mahdollisuutta..girl_sad.gif Mutta yritän samalla silti elää toivossa premmasta huomisesta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi mianro :(.

 

Mulla pyörii päässä vaan biisi:

I wake up in the morning and I wonder

Why everything's the same as it was

I can't understand, no, I can't understand

How life goes on the way it does

 

Why does my heart go on beating

Why do these eyes of mine cry

Don't they know it's the end of the world

It ended when you said goodbye

 

Ei tunnu helpottavan nämä tunteet. Lähestyvä joulu saa taas katkeraksi. MUN PITI OLLA PUOLESSA VÄLISSÄ JO ja ylikin... Nyt mä en ole missään :(.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tänään ollut vähän vaisu päivä. Tänään olisin jäänyt jo töistä kotiin ja kyhäisin pesää iiison mahan kanssa. Mut ei. Tekis mieli itkeä tää paha olo pois mut ei vaan irtoo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eledee ja koran_, halaukset teille molemmille :girl_to_take_umbrage2::lipsrsealed: Minunkin pitäisi olla jo raskauden viimeisellä kolmanneksella... :girl_sad: Kyllähän se olon tosi katkeraksi tekee. En pysty käymään "omassa" kuukausiketjussa odottajien puolella, vaikka mukava olisikin tietää tuttujen raskauskuulumisia.

 

Ja olisin niin mielelläni mukana tuossa plussahyökyaallossa mikä nyt on meneillään.. mutta kun ei niin ei :( Melkein 5 kk omasta keskenmenosta ja sitä surraan edelleen, ilman uutta raskautta.

Edited by Elena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos sympatioista murut lipsrsealed.gif ja paljon voimahaleja kaikille niitä tarvitseville a020.gif

 

Tänään se sitten on. Laskettu aika. Ja mä selvisin päivästä hengissä. Vaikka maailma on kyllä koetellu mua tänään: yks äitiyslomalainen työkaveri laitto s-postin kuvan pienestä tontusta, toinen kävi 4-kuisen kanssa töissä piipahtamassa ja kotimatkalla mun viereen istu tänään isyysloman aloittanut yltiöonnellinen mies kolmikuisen kanssa (tietysti ympärillä olevat vanhemmat naiset alko kyselemään siltä asioita kun oli itekseen niin pienen kanssa liikenteessä, siksi yksityskohdat). Tuntu että olisin voinu pyörtyä tuskasta kun katoin kuinka se tuore isä oli onnellinen. Mun mies olis niin hyvä isä. Se olis niin ansainnu jo sen pienen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi mianro. :girl_sad: Tavoitan tuon tunnelman. Työsähköpostissa kuvia puolituttujen kollegoiden pikku joulutontuista, kun oma unelma valuu samaan aikaan viemäriin. Kyse ei ole (omalla kohdallani) katkeruudesta, vaan jotenkin siitä elämän ihmeellisyydestä ja ristiriitaisuudesta, joka joskus aiheuttaa tuskaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilu kuukausi kuukausi keskenmenosta ja siihen liittyvistä komplikaatioista. Arkinen elämä sujuu niin kuin ennenkin, mutta pienetkin vastoinkäymiset tai ongelmat saavat minut itkun partaalle. Oma sietokyky on tällä hetkellä hyvin rajallinen. Pelkästää ensimmäisten kuukautisten alkaminen tänään sai minut jo itkemään. En jotenkaan jaksa edes puhua aiheesta, kaikki muut ovat jatkaneet elämäänsä niin kuin ennenkin. Itse jotenkin olen tässä loukossa, ajatukset pyörivät raskauden, keskenmenon ja toivotun raskauden välissä. Samaan aikaan haluan yrittää uudestaan ja toisaalta ajatuskin uudesta raskaudesta täyttää minut kauhulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaveri viestitteli tänään että heille tulee vauva. Mun ensimmäinen ja ainoa ajatus oli: "Pyh, älä oo siitä kuule vielä niin varma."

Mä en haluu olla tämmönen... :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

2,5 kk takana km:stä ja vieläkin kyyneleet tulee silmiin jos ei nyt ihan päivittäin niin ainakin viikoittain. Tilannetta ei suinkaan helpota joka puolelta kantautuvat vauvauutiset... :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun LA olis ollut eilen. Unohdin koko asian ja nyt kun se tuli mieleen niin ei ees itketä. Mä jännitin sitä äippäloman alkua niin saatanasti ja tais sen päivän mukana mennä viimeisetkin surut. Toki se harmittaa mutta ei mua enää itketä ollenkaan. Tsemppiä teille muillekin, kyllä se suru vielä helpottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mianro täytyy myöntää että itse itselläkin on käynyt samat sanat mielessä muutaman kerran. Valitettavasti itse kuuluun siihen 10 prosettiin jotka kokevat keskenmenon ja kaikki muut onnistuvat (niin minusta aikakin tuntuu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kun mun kaaso pamahti tosta vaan paksuks niin en nyt suoranaisesti toivonu et vauval käy pahasti, mut olin katkera loppuun asti. Sitten kun vauva kuolikin synnytykseen, olin ihan varma et se johtuu mun ajatuksista ku en hemmetti osaa olla iloinen muiden vauva-uutisista.

 

Nyt kun itse koin keskenmenon, olin varma että se oli "ylemmän tahon" kosto minun ajatuksista :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
hysteric.gif Töissä tuntemattomampi kolleega kyseli olenko jäämässä äitiyslomalle keväällä, kun on kuulemma sellaista huhua liikkeellä. Tilanne oli sellainen, etten voinut tai halunnut keskenmenosta puhua, joten päädyin vain toteamaan, että töissä jatkan ihan normaalisti. Olin joutunut raskaudestani kertomaan jo parille työkaverilleni erinäisistä syistä, mutta en ollut lainkaan ajatellut, että tieto leviää aivan vieraiden ihmisten tietoon. Vituttaa raskaasti. Ei tämä asia kuulu kenellekään ja ärsyttää, että joudun kuuntelemaan ihmettelyjä aiheeseen liittyen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen ilta ja yö oli ihan HELVETILLINEN girl_cry2.gif

 

Naama turvoksissa itkemisestä ja pää tuntuu räjähtävän...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ :girl_to_take_umbrage2: Voimahali.

 

Mirdja Kurja tilanne :girl_mad: Toivottavasti nyt leviää yhtä tehokkaasti tieto että et oo jäämässä keväällä pois, ettet joudu enää muille selittelemään. Mäkin jouduin aikasessa vaiheessa kertomaan töissä raskaudesta ja toisaalta kun hölösuu olen, kertoilin siitä muutenkin läheisimmille työkavereille. Oli toisaalta helpottavaa kun tieto km:stakin oli sitten aika avoimesti tiedossa eikä ihmiset oo ihmetelly kun oon syksyn aikana kerran jos toisenkin itkeskelly töissä.

 

Mulla on ollu vaikee vkl. Mulle pitäs varmaan laittaa joku FB-lukko, etten pääse sinne kun mies ei oo kotona. Tänä vklna sinne on tullu hirmusti päivityksiä "Meidän pieni on 3 kk" ja "Mun vauva on jo 9 kk" jne. Meilläkin vois olla jo kk:n ikänen pieni. Mutta ei oo :girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tunteet vaihdelleet laidasta laitaan. On ahdistanut, masentanut ja olen ollut ajoittain aika apaattinen, mikään ei ole kiinnostunut. Välillä taas asia painuu hieman taka-alalle ja "unohtuu".

 

Eniten hirvittää ja ehkä ärsyttääkin mennä huomenna kouluun, kun kaikki kyseleevät, että missä olen ollut. Töitä on onneksi vasta ensi viikonloppuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi kiva muuten, jos työnantajaa sattuu kiinnostamaan, miksi olin sairaslomalla (teen vaan koulun ohessa töitä), niin eipä tarvii muuta kun googleen laittaa tuosta sairaslomalapusta tuo koodi ja siinähän se.

 

:girl_mad:

 

Kohta kouluun. En jaksa niitä kyselyjä. Toivottavasti selviän tästä päivästä. *huokaus*

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Multa kysyi lääkäri, että tietääkö ne mun raskaudesta jo töissä ja haluanko, että kirjoittaa ihan yleisellä vatsakipu koodilla rolleyes.gif

 

..sillä siis täällä mennään, yhdelle läheisimmällä työkaverille tosin soitin ja kerroin totuuden..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin joo, ei tullut kyllä mieleen pyytää laittamaan jotain muuta siihen :girl_sad: Lääkäri kävi kysymässä sairasloman pituudesta multa just kun olin herännyt nukutuksesta.

 

No, toivotaan ettei ole niin utelias ja jos onkin, niin ei kertois asiasta eteenpäin. Vaikka eihän työnantaja niitä sais levitellä MUTTA..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odotan ja rakastan sinua,

sinua jota ei vielä ole.

Silti olet toiveena unissani,

rakkautena sydämessäni

ja kyyneleenä silmäkulmassani.

 

Tollanen vaan tulla tupsahti tänään töissä mieleen ja päätin kirjoittaa sen ylös. Vähän muuntelemalla tuostahan voisi saada oikein kivan runonpätkän :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana runo koran_!

 

 

Ihan hyvin meni koulupäivä. Välttelin niitä ihmisiä, jotka ovat hyvinkin uteliaita :girl_mad: Kaks luokkakaveria oli ilmeisesti aidosti ilahtuneita, kun olin "tullu taas takasin" :) Olin siis ennen tätä prosessia häämatkalla viikon, joten olin yhteensä kaksi viikkoa koulusta pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now