Nat

Vauvat ja lapset uutisissa II

808 posts in this topic

Itse päivittelen juurikin tätä uutista lähikaupan myyjän kanssa :girl_sad: Poikien äiti on siis siepannut heidät ja vienyt piiloon saadakseen poikein huostaanoton purettua... Nyt pojat ovat ilmeisesti äidin miesystävän hoivissa jossain toistaiseksi tuntemattomassa paikassa :(Juuri tässä hetkessä olen niiiiiiiin tyytyväinen, että oma biologinen äitini antoi minulle rauhassa mahdollisuuden toisenlaiseen elämään kun minut huostaanotettiin viisivuotiaana :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://yle.fi/uutiset/pomarkun_murhenaytelma_paljastui_perhesurmaksi/6187991?origin=rss

 

Mikä *vetti näille tällaisille miehille oikein tulee? :girl_impossible: Lahdatkoot itsensä jos kerran elämä on niin mahdotonta elää, mutta miksi riistää henki viattomilta lapsilta! :angry: Mikä ihme tällä kansalla on kun näitä tällaisia uutisia tulee kiihtyvään tahtiin?!?!

 

Miten tämä äiti pystyy ikinä enää elämään elämisen arvoista elämää? Miten hän pystyy tällaisen iskun jälkeen takaamaan turvallisen alun tämän pienen, tarvitsevan vauvan elämälle? :girl_cry: Toivottavasti turvaverkko ympärillä on hyvin vahva. Toivottavasti myös kunnalla ja valtiolla on osoittaa resursseja apuun, jota tarvitaan tällaisesta kammottavasta tilanteesta selviämiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua ahdistaa toi Forellin linkittama uutinen aivan holtittomasti. Oon aikaisemminkin ahdistunut noista perhesurmista, mutta nyt se vaan nousee potenssiin kymmenen. Mika suomalaisia oikein vaivaa?????????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Satakunnan Kansa:

Sairaalassa epäillään epidemiaa - Yksi synnyttänyt äiti kuollut

 

Tiistai 19.6.2012 klo 15.13

Useita Satakunnan keskussairaalassa synnyttäneitä äitejä ja vastasyntyneitä vauvoja on sairastunut A-ryhmän streptokokin aiheuttamaan infektioon, kertoo Satakunnan kansa.

Satakunnan Kansan mukaan yksi äiti on kuollut infektioon. Keskussairaalassa tutkitaan mahdollista epidemiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä ihme ihmisillä oikein on? Mistä voi tulla niin paha olo, että tekee tuollaista? Tuntuu, että näitä juttuja putkahtelee vähän väliä jostain. Oksettaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja miks nimenomaan isät...?! Mä en voi ymmärtää, kaikki edistys ja lähentyminen lapsiin verrattuna aiempiin sukupolviin ja mikä on lopputulos...?

 

st.nn kuspiät vievät ahdistuksessaan mennessään rakkaimmat?!?

 

.........isi......?

 

:girl_cry: :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoinvointi on lisääntynyt, eikä omaa heikkoutta tai avuntarvetta uskalleta häpeän pelossa myöntää. Ja vielä kun ampuma-ase on helposti saatavilla ja teon nopeus tuntuu "helpoimmalta" tavalta paeta käsistä riistäytynyttä tilannetta, niin sitten käy näin, viattomat menettävät oikeuden omaan elämäänsä.

 

Hiljaiseksi vetää nämä tapahtumat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomiota herättävän paljon näitä on nyt tapahtunut - kahdeksan perhesurmaa vuoden sisällä! Minusta se on Suomen kokoisessa maassa melko paljon.

 

Mietin itse tuota isien osuutta tekijöissä, että johtuuko se siitä, että mies on tavallisesti naista väkivaltaisempi tai voisiko miesten pahoinvointi olla seurausta muuttuvasta yhteiskunnasta, kun miehellä ei enää olekaan ns. perinteinen miehen rooli, vaan pitäisi olla vähän sitä sun tätä: miehekäs mies ja tuoda leipä pöytään, mutta samalla kuitenkin hellä ja rakastava perheenisä ja puoliso sekä hoitaa kotitöitä, mutta saada omaa aikaa ja tilaa. En tiedä. Itsestä vain tuntuu, että nykymies on melkoisessa ristipaineessa omien ja ulkopuolisten odotusten suhteen. Miehelle voi helposti tulla tunne, ettei hän riitä mitenkään päin.

 

Tai sitten tässäkin tapauksessa on voinut olla mielenterveysongelmia. Tai hyvin piiloteltu salaisuus, jota ei ole enää jaksanut piilotella. Elämä on jollain osa-alueella mennyt ihan pipariksi eikä ole enää voinut puolisolle tai kellekään muullekaan puhua.

 

Ainahan voi spekuloida. Tuntuu kuitenkin tosi järkyttävältä nämä perhesurmat, kun niitä pompsahtelee uutisiin kuin sieniä sateella. Toivoisin todella, että asioille tehdään päättäjien taholta jotain. Tämä ei ole edes minkään yhden julkisen sektorin ongelma, vaan laajempi kokonaisuus, jossa ihmisten ja perheiden kokonaisvaltainen hyvinvointi tulisi huomioida. Suomi on kaukana hyvinvointivaltiosta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juteltiin töissä edellisen perhesurman aikaan ja yksi isä siellä vähän avasi ajatuksia. Se kertoi siitä miten kun lapsi syntyi kaikki olivat kiinnostuneita vain äidin jaksamisesta. Kertaakaan neuvolassa ei kysytty miten isä pärjää. Töissä pärähti ties kuinka monennet yt:t päälle, vaimo ei halunnut palata töihin, isompaan asuntoon olisi pitänyt päästä ja tämä mies kertoi, että silloin tuli ajateltua aika synkkiä ajatuksia keskellä yötä. Kun oletus oli, että hänen miehenä pitää perheensä elättää. Kaipa se jo tuosta vähän syvemmälle joutuu ei välttämättä näe enää mitään muuta keinoa selvitä tuosta suosta. Nykyään eletään tavallaan kamalan kovien arvojen maailmassa, pitäisi olla aina vain isompaa ja enemmän. Ja toisaalta apua ei saa vaikka sitä tarvitsisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yks mitä me naiset ei aina ehkä muisteta niille omille puolisoille sanoa että hei, ihan sama vaikka ois raha-asiat huonosti, kyllä me aina jotenkin pärjätään, tärkeintä on että ite oot siinä, ei sun tartte yksin tätä jaksaa.

 

Kyl meilkin huomaa että mies noita yksin hautoo... ja ahistuu. Jotenkin näki että silläkin osa taakasta nousi harteilta kun ruvettiin raha-asioista ihan vakavalla naamalla juttelemaan enkä päästänyt sitä karkuun. Enkä päästänyt tekemään niin että no hän soittaa sit joskus vaan sanoin että soita jo nyt sinne ja sinne, eihän tää tiukka tilanne minneen poistu mut jos nyt tehdään jotain asialle niin parin vuoden päästä ne jutut kantaa hedelmää. Ja sanoin että oon ite ollut opiskelija ja työtön ja mulla on lapsikin ollut silloin eikä se maailma siihen lopu, sitä vaan sopeudutaan. Kaikkee ei saa enkä vaadikaan mut yhessä ollaan samassa veneessä...

 

Nää on hirveen hankalia asioita ja kertoohan toi noitten perhesurmien lisääntyminen yleisestä pahoinvoinnista... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja miks nimenomaan isät...?! Mä en voi ymmärtää, kaikki edistys ja lähentyminen lapsiin verrattuna aiempiin sukupolviin ja mikä on lopputulos...?

 

st.nn kuspiät vievät ahdistuksessaan mennessään rakkaimmat?!?

 

.........isi......?

 

:girl_cry: :girl_cry:

 

Jos katsoo noita perhesurmia vähän pidemmällä aikavälillä kuin nyt viimeisen vuoden ajalta, niin kyllä äidit ovat niitä tainneet tehdä ihan yhtä paljon. Ellei enemmänkin. Äidit tosin yleensä kai tappavat pelkät lapset.

 

Ihan käsittämätöntä kyllä. Kai noissa jonkinlaisia vakavia mt-ongelmia on pakko olla taustalla, mutta voiko sitten olla mahdollista etteivät läheiset sellaisia huomaa? En tiedä, kun itsellä ei ole niistä mitään kokemusta, ehkä sitten. Tässä varmaan on ollut joku tarkoitus sille että äiti on jätetty eloon (ja vauva ehkä pakon edessä kun on ollut äidin kanssa), kyllähän sen äidinkin olisi saanut hengiltä jos olisi halunnut, ellei sitten ole jotain ihan yhtäkkistä napsahdusta tullut.

 

Itse en ole vielä oikein selvittänyt ajatuksia siitä huhtikuisesta Helsingin tapauksestakaan, se liippasi vähän lähempää kun tunsin sekä uhrin että tekijän perheen, en nyt läheisesti mutta kuitenkin. Siinä kai syynä oli sitten kuitenkin raha, vaikka eihän mitään tule koskaan varmaksi selviämään kun kaikki ovat kuolleet. Jotenkin täysin käsittämätöntä (näin köyhänä ihmisenä :grin: ) että jollekulle se raha ja maine voisi ihan oikeasti olla omaa perhettä ja lapsia tärkeämpää. Että voisi ajatella että pienten lasten on parempi kuolla kuin elää jossain muualla kuin miljoonakodissa :girl_mad:

Edited by Scaglietta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joko niistä äideistä uutisoidaan vähemmän tai jotain muuta mutta itselle parin viime vuoden tapahtumista on jäänyt mielikuva että miehiä on näissä tekijöissä ollut enemmän...? Ihan pitemmälläkin aikavälillä..?

 

Mut mäkään en voi ymmärtää ajatusta että kun on rahahuolia tms. niin lapselle olisi parempi kuolla kuin joutua esim sijaisperheeseen tai elää köyhänä... :( Kumpikaan ei oo maailmanloppu mut ei vissiin sitä omaan napaansa keskittynyt, synkkiin ajatuksiin kääriytynyt, masentunut ihminen näe eikä tajua :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietyllä tavalla otsikon "vauvat ja lapset uutisissa" alle:

 

Lestadiolaisisän ahdinko: ehkäisykielto vei Karin itsetuhon partaalle

 

 

 

Tuosta Tupunasta, vaikka se kovin OT olikin, ehkä suurin ihmetys oli siitä, että itselleni selvisi vasta sen mainitun kuolinilmoituksen avulla, että Pupu Tupuna taisi olla tyttö, vaikka itse pidin poikana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit. sama linkki ylempänä

 

Anteeksi nyt, mutta melkein toivon tälle tyypille pitkää ja erittäin tuskallista loppelämää. :skilletgirl: En vain pysty käsittämään miksi niitä lapsia pitää rangaista, vaikka sitten kuinka olisi masennusta sun muuta ongelmaa mitä pitää ymmärtää.

Edited by Scaglietta

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mua hämää tuossa uutisessa todella paljon se, että sanotaan "aikuinen" ja "vanhempi henkilö" ja mulle tulee ihan mieleen, että onko siinä ollut joku muu kuin äiti/isä asialla :unsure: Erityisen kamalaa jos näin on...

 

edit. No nythän se jo varmistuikin, että isoisä vei lapsenlapsensa raiteille. Käsittämätöntä :(

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari päivää vanha uutinen, joka tuli mieleen noista perhesurmista:

 

Turvakodit täyttyivät juhannuksena

 

Turvakodit ovat täyttyneet juhannuksena. Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtajan Ritva Karinsalon mukaan tilanne on ainakin juhannuksen osalta muuttunut viime vuosiin verrattuna.

- Aiemmin juuri juhlapyhinä on ollut hiljaisempaa ja pyhien jälkeen on ollut enemmän asiakkaita. Nyt on vähän toisennäköinen tilanne, sanoo Ritva Karinsalo.

 

[...]

 

Karinsalo uskoo, että viime aikaiset perheissä tapahtuneet vakavat väkivallanteot ovat osaltaan havahduttaneet sekä sosiaaliviranomaisia että asiakkaita itse. Väkivaltaan ja sen uhkaan suhtaudutaan vakavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mua hämää tuossa uutisessa todella paljon se, että sanotaan "aikuinen" ja "vanhempi henkilö" ja mulle tulee ihan mieleen, että onko siinä ollut joku muu kuin äiti/isä asialla :unsure: Erityisen kamalaa jos näin on...

^ Mua hämää tuossa uutisessa todella paljon se, että sanotaan "aikuinen" ja "vanhempi henkilö" ja mulle tulee ihan mieleen, että onko siinä ollut joku muu kuin äiti/isä asialla :unsure: Erityisen kamalaa jos näin on...

 

 

Oikeassa olit :(. Isoisä sen teki...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nyt vaan mietin koko ajan miltä tuosta pojasta on tuntunut tuo tilanne... :girl_cry: Kun kuitenkin nelivuotias tajuaa jo niin paljon. Ja samaan syssyyn piti sitten vielä lukea että Venäjällä joku äiti oli heittänyt 7- ja 4-vuotiaat lapsensa alas parvekkeelta 15. kerroksesta. Mä en jaksa tätä vitun sairasta maailmaa nyt yhtään. Pitää varmaan ryhtyä johonkin totaaliseen medialakkoon kun ei vaan halua enää kuulla mitään tällaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

minä ainakin olen jo vuoden jättänyt lukematta moiset uutiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan uskomaton tunne oli kun eilen luin nuita uutisia, tuo junahomma erityisesti.. mihin tää maailma on menossa, MIKSI pitää lapsiin alkaa kohdistaa sitä omaa pahaa oloa. Helvetti toivon että se "pappa" joutuu elää koko loppuelämänsä jossain vankilassa, eikä sen omaiset käy sitä IKINÄ kattomassa. ELÄÄ koko loppuelämänsä sen asian kanssa, että yritti tappaa oman kaks vai neljä vuotiaan lapsenlapsensa. :hysteric:

 

Ja kun oma mieli ei kestä olla miettimättä nuita syvällisemmin, väkisin alkaa miettiä sitä pikkuista, kun oma pappa pakottaa junan alle.. :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now