Nat

Vauvat ja lapset uutisissa II

808 posts in this topic

Nämä viime aikojen uutiset ovat olleet ihan hirveitä. Erityisen hirveäksi ne tekee käytetyt tekotavat. Jos päättää surmata lapsen/lapset, niin eikö tekotapa voisi olla joku muu kuin junan alle konttaaminen. Ja mä en ymmärrä, kuka pystyy kasaamaan lapset jonnekin piharakennukseen ja ampumaan ne siellä. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nää on ne samat miks mä voin pahoin noista uutisista kun se tekotapa... et elämän viimeseet hetket on kauhuu ja pelkoo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsia koskettava juttu tämäkin:

 

Vaatimukset uuden Lastensairaalan rakentamisesta Helsinkiin kovenevat.

Lääkäriliitto perää kunnollista ratkaisua Lastenklinikan ja Lastenlinnan tilaongelmiin. Liiton varatoiminnanjohtajan Risto Ihalaisen mukaan pienet korjaukset ja lisäsiipien rakennukset eivät paranna tilannetta.

"Nykyiset tilat tärvelevät sen, mitä osaamisella saadaan aikaan", Ihalainen toteaa.

Hänen mukaansa ongelmaa kärjistää se, että vaikeasti sairaat lapset tuodaan eri puolilta Suomea hoidettaviksi Helsinkiin - maan heikoimpiin sairaalatiloihin. Maan muissa sairaaloissa ei ole vastaavia ongelmia.

"Jos sairaita lapsia ei pidetä hoidon arvoisina, se pitää pystyä selvästi poliittisesti sanomaan. Ei vastuuta voida vyöryttää hoitoa yrittävien niskoille", Ihalainen sanoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus on päättänyt rakentaa kokonaan uuden Lastensairaalan, mutta 150 miljoonaa euroa maksavan hankkeen rahoittajista on epäselvyyttä. Maksajiksi on kaavailtu alueen kuntia, valtiota ja lahjoittajia. Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää valtion osuutta yhdessä Husin kanssa vuoden loppuun asti.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4riliitto+Lastenklinikan+tilanne+pahin+koko+Suomessa/a1305589438963

Share this post


Link to post
Share on other sites

^tuossa on ongelmana oikeastaan se, että Helsingin alueella yhdistyvät surkeimmat tilat ja kovin osaaminen. Huono yhdistelmä :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hyi helvetti :( Todellakin toivon että jää kiinni, vaikka minkä rangaistuksen tuostakin sitten muka saa, jonkun yhden päiväsakon ja lapselle jää vuosien traumat. Pahimmassa tapauksessa tuo on joku poliisin vanha tuttu, joka saa jatkaa puuhiaan kun ei mitään kunnon lakipykälää löydy estämiseenkään :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Toivottavasti tuo sieppaaja saadaan nopeasti kiinni... Radio Novassakin kertoivat uutisen ja pyysivät seudun ihmisiä pitämään silmänsä auki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ja ^^ Tyttö on onneksi löytynyt ihan kunnossa, vielä ei ollut sieppaajasta tai sieppauksen syystä tietoa.

 

Mutta pistää kyllä miettimään, ettei tämä Suomikaan kauan ehkä ole sellainen maa, missä lapset voivat esim. kulkea koulumatkansa yksin. Monessa muussa maassahan on ihan itsestään selvää, että lapset kuskataan kouluun ja takaisin lyhyetkin matkat, kaupassa, leikkipuistossa yms. lapset pidetään koko ajan lähettyvillä eikä vauvaa voisi kuvitellakaan jättävänsä yksin pihalle vaunuihin nukkumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toisaalla spekuloitiin, että voi olla taas sellainen, joka kaipaa hoitoon, mutta ei ole sinne "omin avuin" päässyt. On surkea tilanne, että mielenterveysongelmaisten pitää turvautua pahoihin tekoihin saadakseen itselleen sopivaa hoitoa. Tässähän siihen ei ole varmuutta vielä, mutta kuulostaa järkeenkäyvältä. Ei olisi ensimmäinen sellainen tapaus täällä Suomessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Saagim ja Tuksu tulisivat hyvin toimeen keskenään, kun molempien mielestä itse ovat upeita ja näyttäviä naisia ja kaikki muut suomalaiset naiset meikittömiä zombieita tai miehennäköisiä näätiä :grin:

 

 

edit. Tosin suomalaisten ja virolaisten/venäläisten naisten meikkaustyyli- ja maku ovat niin erilaiset, että vaikka huomenna koko Suomen äidit heräisivät mielettömään meikkausvimmaan ja lähtisivät ovesta ulos täysissä sotamaaleissa niin siltikin kadulla pystyisi ihan taatusti erottamaan suomalaisen itänaapurista.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä uutinen meille imuroimista vihaaville ;)

 

Kotona lattioille ja nurkkiin kertyvä huonepöly voi olla hyödyksi vauvan kehittyvälle vastustuskyvylle. Sen havaitsi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkija Anne Karvonen, jonka väitöstutkimus tarkastetaan perjantaina Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa.

Tutkimuksessa seurattiin lähes neljääsataa lasta, jotka syntyivät 2002–2005. Heidän kodeissaan tehtiin kuntoarvio kosteusvaurioista lasten ollessa viiden kuukauden ikäisiä. Lisäksi kotien huoneista otettiin pölynäytteet, kun lapset olivat kaksikuisia.

Lapsia seurattiin kuusivuotiaiksi. Yhden ja kuuden vuoden iässä heiltä mitattiin herkistyminen eri allergeeneille.

Myöhemmin lasten terveydestä kerättiin tietoa kyselylomakkeilla.

Kodin kosteusvaurio osoittautui haitaksi lapsen terveydelle. Astmaa aiheuttavaksi osoittautui kosteusvaurio, joka oli vakava ja sijaitsi huoneessa, jossa oleskellaan paljon.

Tällaisia vaurioita oli alle 10 prosentissa tutkituista taloista.

Muut mikrobit sen sijaan näyttävät antavan lapselle suojaa. Jos erilaisia mikrobeja on paljon, lapsella on pienempi vaara saada allergisia sairauksia kuten astmaa.

Pölypallot olohuoneen lattialla eivät osoittautuneet haitallisiksi, päinvastoin: mitä enemmän eri mikrobeja löytyi, sitä paremmin ne suojasivat lapsia hengityksen vinkumiselta ja allergiselta herkistymiseltä.

"Elimistö todennäköisesti tarvitsee mikrobien kohtaamista kehittyäkseen", tulkitsee Karvonen.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Huonep%C3%B6ly+voi+est%C3%A4%C3%A4+lapsen+allergiaa/a1305614812184

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ olin tulossa tuomaan samaa. Musta olis niin ihana nähdä mun silmissä normaalia lasten leikkiä noissa kuvastoissa. Siis sitä, että ei ole väliä millä kukakin leikki. Miten sen voi vääntää negatiiviseksi yltiöfeministiseksi (tarkoituksessa kirosana) kukkahattutäteilyksi. Miksi menin taas lukemaan kommentteja, miksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Nyt en kyllä meinannut tajuta, mitä ihmeellistä tuossa on, että piti ihan kohu nostaa. Ja tuosta jutun kuvastakin piti miettiä, että mikä tässä nyt on niin erikoista. Miksei lapset saisi leikkiä sillä lelulla millä haluavat? Kyllä meilläkin leikittiin jo kotia pienenä ja kyllä se velikin siinä mukana leikki. Luulisi, että on vain hyvä asia, että lapsia kannustetaan leikkimään niillä leluilla mitkä kiinnostavat, eikä poikia automaattisesti ohjata autojen ja pyssyjen pariin tai tyttöjä niihin nukkeleikkeihin. En usko, että lelukuvaston vuoksi sellaiset pojat, joita ei nukkeleikit kiinnosta, nukkea itselleen tahtoisivat. Veljen poika ainakin selasi äkkiä läpi vain kaikki ne sivut, missä ei ollut hänen suosikkilelujaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Täytyy vain todeta että vaikka oli vahinko niin isä potee varmasti lopun ikäänsä tapahtuneesta syyllisyyttä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla nous kyyneleet silmiin kun luin ton uutisen. Ihan kauheeta, miten isä koskaan selviää tommosesta. :girl_cry:

Sinänsä vielä semmonen "vois sattua meillekin" -juttu kun maatilalla lumityöt tehdään traktorilla. Tosi kamalaa, ei sanat riitä. :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now