Nat

Vauvat ja lapset uutisissa II

808 posts in this topic

Voi kettu sentään. Miksi pihalla on allas jos siellä leikkii alle 2-vuotias? Kyllä mä laittaisin sen lammen umpeen taikka aitaisin sen. Ihan turhaa tuo pienokainen kuoli :girl_sad: Kun me olimme pieniä niin meidän pihasta on koristelampi laitettu umpeen, ihan siitä syystä että aina sattuu ja tapahtuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niimpä. Meillä juuri pihan laittaminen mietinnässä ja sen olin jo kauan sitten päättänyt, ettei ikipäivänä mitään allasviritelmää :girl_sigh:.

 

Vaaranpaikkoja on toki aina (esim. meillä pienen metikön takana menee joen haara), autotiet ym. mutta ei niitä tarvitse omalle pihalle tieten tahtoen laittaa.

 

Sen kaivo uutisen jälkeen karmii nuo omassa pihassa talon vieressä olevat kaivonkannet. Ja niitä on kai 4 pienen talon ympärillä :girl_impossible:. Yhdessä tarkistin olevan pultit, loput unohdin katsoa. Pitää nyt muistaa tarkistaa ne perusteellisesti kaikki.

Edited by bohemian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pistin naamikseen jakoon, että leviäisi vähän laajemmallekin.

 

Tosi paljon tätejä kiinnostaa että 5 min ennen kuvausta olivat muksut olleet jo tuolla katolla ja sama meno jatkui videon kuvaamisen jälkeen... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hesarin sivuilta tänään:

 

STT

 

Oulu. Kohua herättänyt video rovaniemeläisen päiväkodin pihavalvonnasta on palvelupäällikkö Pirjo Honkavuoren mielestä tarkoitushakuinen. YouTubeen tiistaina ladatussa videossa neljä päiväkodin työntekijää seisoskelee ryhmässä jutustelemassa. Samaan aikaan kaksi lasta kiipeilee mökin katolla.

 

"Videoon on kuvattu vain pieni osa piha-alueesta. Se jatkuu, ja siellä on muitakin lapsia ja aikuisia", ihmettelee päivähoidon palvelupäällikkö Honkavuori kuvaajan motiivia.

 

Hänen mukaansa esikouluikäisillä on oikeus kiipeillä päiväkodin matalan pihamökin katolla. Hän näkee videossa myös hyviä puolia.

 

"Henkilökunnan on hyvä välillä arvioida työtään ja pohtia, miltä se näyttää ulospäin. Käymme tämän läpi, ja jos jotain parannettavaa löytyy, se parannetaan."

 

Kuvatussa Ounasrinteen päiväkodissa on satakunta lasta ja henkilökuntaa parikymmentä. Honkavuori arvioi, että video on kuvattu jostakin päiväkotia lähellä olevista kerrostaloista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuorta laihialaisäitiä syytetään vauvansa tapon yrityksestä

Julkaistu: 04.05.2011 08:51 Pohjalainen

 

Pohjanmaan käräjäoikeudessa syytettiin tiistaina laihialaista 20-vuotiasta naista kaksi kuukautta vanhan tyttärensä törkeästä pahoinpitelystä sekä tapon yrityksestä. Myös tytön 29-vuotias isä on syytteessä heitteillepanosta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

 

Syytteet perustuvat viime vuoden marraskuussa neuvolakäynnistä liikkeelle lähteneeseen tapahtumaketjuun. Lapsi oli saanut neuvolassa rokotuksen ja oli sen jälkeisinä päivinä tavallista itkuisempi. Äiti oli neuvolakäyntiä seuraavana päivänä ottanut lapsesta kiinni molemmin käsin ja ravistellut kovasti hiljentääkseen lapsen. Lapsen pää oli heittelehtinyt ylös ja alas. Kahden päivän kuluttua lapsi oli ollut yhä itkuinen, jolloin äiti oli yksin kotona ollessaan kuristanut lasta molemmin käsin kunnes lapsi oli hiljentynyt ja veltostunut.

 

Äiti myöntää teot, mutta kiistää, että tarkoituksena olisi ollut vahingoittaa tai tappaa lasta. Puolustus kertoi äidin olleen masentunut synnytyksestä lähtien ja kuulleen ääniä ja puhetta, jotka käskivät toimimaan. Äidille pyydettiin mielentilatutkimusta.

 

Kun tyttö vietiin viimein hoitoon, oli hän todistajana toimineen lastenlääkärin mukaan käytännössä tajuton ja vaikeasti kuivunut.

 

Lapsen aivotoiminnoista ovat säilyneet vain välttämättömät elämää ylläpitävät toiminnot. Lapsi sokeutui ja on nyt vaikeasti vammainen.

Edited by Minette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama tapaus HS:ssa.

 

Pohjalainen: Äiti syytteessä vauvansa tapon yrityksestä

4.5.2011 12:13 Helsingin Sanomat

 

Vaasa. Laihialainen 20-vuotias nainen on saanut syytteen kahden kuukauden ikäisen tyttövauvansa tapon yrityksestä, kertoo sanomalehti Pohjalainen.

 

Vauvan 29-vuotiasta isää syytetään törkeästä heitteillepanosta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

 

Syytteet koskevat tapahtumia viime marraskuussa. Vauvaa oli käytetty rokotuksessa neuvolassa, minkä jälkeen hän oli ollut tavallista itkuisempi. Syytteen mukaan äiti oli seuraavana päivänä ottanut lapsesta kiinni molemmin käsin ja ravistellut häntä. Myös isä oli ollut paikalla.

 

Kahden päivän kuluttua äiti oli yksin ollessaan kuristanut edelleen itkuista lasta niin kauan, että tämä oli hiljentynyt ja veltostunut.

 

Ravistelu aiheutti lapselle verenvuotoa aivoissa ja silmänpohjissa. Kuristamisesta hän sai laajoja aivovaurioita.

 

Tekojen seurauksena lapsi sokeutui ja sai aivovamman.

 

Syyttäjä vaatii molemmille vanhemmilla ehdotonta vankeusrangaistusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Näistä uutisista tulee niin sanoinkuvaamattoman paha olo :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Sanos muuta. girl_to_take_umbrage2.gif Lisäksi ärsyttää ihan vietävästi, kun tietää, ettei noi tuosta kuitenkaan mitään kunnon tuomiota edes saa, kun Suomen rangaistusjärjestelmä on mikä on. skilletgirl.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan kamalaa :( Ja päivää aiemmin ollut neuvolassa, eikä siellä huomattu mitään. Miksi ei voi pyytää apua, kun sitä selvästi tarvitsee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäksi ärsyttää ihan vietävästi, kun tietää, ettei noi tuosta kuitenkaan mitään kunnon tuomiota edes saa, kun Suomen rangaistusjärjestelmä on mikä on. skilletgirl.gif

 

En mä nyt kyllä tiedä, mitä se auttais, että tuosta saisi "kunnon rangaistuksen", ja mitä sellaisella sitten tarkoitetaan. Uutisessa sanotaan, että äiti oli ollut masentunut ja kuullut ääniäkin. Taitaa siis mielenterveys heittää pahasti. Mun on vaikea uskoa, että äiti voisi lastaan vahingoittaakaan muuten. Mun mielestä se, mitä tarvittaisiin olisi ensinnäkin parempi tuki vanhemmille, ja toisaalta myös paremmat resurssit, että nämä tapaukset saataisiin ajoissa seulotuksi ja lapsi tarvittaessa muualle hoitoon.

 

Ihan kamala juttuhan tuo on. :girl_sad:

Edited by Miaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Miakan kanssa, ei rangaistusten koventaminen tällaisia tekoja vähennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alunperin luin vain tuon lyhyen jutun, missä ei tuota mielenterveystaustaa tuotu ollenkaan esiin. Tällaisissa tilanteissa tietysti ensisijaisen tärkeää olisi ennaltaehkäisy. Suomessa on ihan liikaa mielenterveysongelmaisia, jotka ei saa apua, mutta olen silti sitä mieltä, että rangaistukset ylipäätään on liian lieviä. Eihän taposta tai murhastakaan saa oikein kunnon tuomiota, ja mun mielestä etenkin lapsiin kohdistuvista rikoksista saa ihan liian pienet tuomiot. Ja kun muistaa, että ensikertalainen ei istu siitä edes koko aikaa. Eikä kaikki tuomiot ylipäätään edes vie vankilaan istumaan... Tässä kyseisessä tilanteessa, jos on neuvolassa tiedetty äidin mielenterveysongelmat jo aikaisemmin, olisi pitänyt toimia asian eteen heti jollain tavalla - viime kädessä tietty ottamalla vauva huostaan.

Edited by Cloe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en vaan ymmärrä :(. Ja jutussa oli vielä, että vauva ollut itkuisempi kuin yleensä...Onkohan yleensä ollut edes itkuinen? Miten se mies on voinut vaan seistä vieressä :(?

 

Mä olen vähän eri mieltä tuosta rangaistus asiasta. Siitä en ole varma, millainen sen pitäisi olla, mutta ainakin kovemmat rangaistukset kuin mitä nykyään annetaan.

 

Ravistelu vielä jotenkin mahtuu tajuntaan mieleltään häiriintyneen kannalta...Mutta miten kukaan voi kuristaa pientä puolustuskyvytöntä lasta? Se hätäitkukin on jotain niin pysäyttävää ja pakkohan sen lapsen silmistä on ollut loistaa kauhea avuttomuus ja hätä :(.

Edited by bohemian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anteeksi, seuraa pieni avautuminen mutta mä olen hirveän surullinen ja vihainen tuosta uutisesta. Mä olen kanssa samaa mieltä tuosta että rangaistuksen tulisi olla kova. Tuo on kuitenkin karmea rikos ja siitä pitäisi tulla kunnon rangaistus. Jos tekijä olisi joku täysin random keski-ikäinen mies joka olisi tullut sattumalta paikalle, tuskin täällä yritettäisiin ymmärtää sitä mielenterveyttä ja sen ongelmia. Siis 2 kk vanha vauva ja sokeutuminen ja vakava vammautuminen... Tuossa otetaan lieventävät ja keventävät ja muut lässynlässyn jutut huomioon ja äiti saa 6 kk ehdonalaista ja pääsee avohuollon potilaaksi ja hupsista, onkin taas raskaana vuoden kuluttua.:girl_cry2:

 

Kauhean surullinen juttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mä en jaksa uskoa että lapsensa vammauttanut laitettaisiin avohoitoon, mutta jos joku oikeasti tietää mielenterveydenhuollon käytännöistä enemmän, niin mielelläni kuulisin. Ei täällä kukaan varmasti äitiä halua rangaistuksetta jättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen rikosoikeudellinen järjestelmä on monimutkainen muuttaa. Meillä elinkautista ei helpolla jaeta, ja näin ollen erityistä raakuutta vaativaa murhaa lievemmät teot on tuomittava kevyemmin. Totta on myös se, että emotionaalisesta näkökulmasta kun tuomioita tarkastellaan, näyttää siltä että talouteen kohdistuva rikos tuomitaan henkilörikoksia kovemmalla kädellä. Suomi ei kuitenkaan muuta rangaistusjärjestelmää todennäköisesti sellaiseksi että yli 14 vuoden tuomioita mistään saa. (elinkautisvanki saa muistaakseni anoa vapautusta pressalta 14 vuoden kohtaa)

 

Tyttö ei pitkään istu vankilassa vankeusvankina (vtr. Tutkintavanki, joka on siviili, ja näin hänellä on isommat oikeudet kuin tuomitilla), koska tapaus ei pääse käräjille nopeasti. Synnytyksen jälkeinen masennus todennäköisesti lasketaan lieventävänä tekijänä, kuten myös mielenterveydellinen tausta. En jaska uskoa, että ensikertalaiselle lykätään viiden vuoden tuomiota näillä tiedoilla, mutta jos kuvitellaan että näin käy, hän istuu 2,5v kokonaisuudessaan. Tämä aika tulee sisältämään tutkintavankeusajan, mikä voi hyvinkin olla 1v ennen käräjiä + 1v ennen hovia (nuoret kuvittelee hovin laskevan tuomioita, ja useimmiten sinne pyytävät valituslupaa) todellista vankeusvanki aikaa näin jää vain 6kk.

 

Tutkari on kyllä vankilassa istumassa, mutta hän on kuin sinä ja minä. Jos hän huomenna herätessää haluaa värjätä hiuksensa, vankila toimittaa paketin hänen toivomaa sävyä asap. (vanki maksaa sen itse ja hänellä on rajaamaton rahankäyttöoikeus) Vankeusvanki on sitten pakoitettu vankilan vaatteisiin, oikeuksiakin esim. Juuri rahaan rajataan, mutta suomen vankilat eivät ole rangaistuslaitoksia vaan vankienhoitolaitoksia. Sielä työntekijä saa olla tosi tarkka ettei vaan vääryyttä tee vankia kohtaan, koska Rise kyllä syöksyy vangin avuksi heti, kun vanki ilmoittaa: noi on mulle ilkeitä. Maksamme vielä palkkaakin kaikille vangeille, heillekkin jotka eivät mitään halua tehdä. Jos haluaa mennä kurssille "askartelemaan" saa korutuksia päivärahaan. Vanki saa myös valita mikä kiinnostaa, eli jos seksuaalirikollinen ei halua kuntuoutuskurssilleen (on muuten kai rajuin kurssi henkisesti) hän voi mennä vaikka kudontakurssille samaa korvausta vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anteeksi, seuraa pieni avautuminen mutta mä olen hirveän surullinen ja vihainen tuosta uutisesta. Mä olen kanssa samaa mieltä tuosta että rangaistuksen tulisi olla kova. Tuo on kuitenkin karmea rikos ja siitä pitäisi tulla kunnon rangaistus. Jos tekijä olisi joku täysin random keski-ikäinen mies joka olisi tullut sattumalta paikalle, tuskin täällä yritettäisiin ymmärtää sitä mielenterveyttä ja sen ongelmia. Siis 2 kk vanha vauva ja sokeutuminen ja vakava vammautuminen... Tuossa otetaan lieventävät ja keventävät ja muut lässynlässyn jutut huomioon ja äiti saa 6 kk ehdonalaista ja pääsee avohuollon potilaaksi ja hupsista, onkin taas raskaana vuoden kuluttua.:girl_cry2:

 

Kauhean surullinen juttu.

 

 

Komps. Mielestäni tuollaiset hirviöt voisi steriloida. Oksettavaa. Kuvottaa miten kukaan voi tehdä noin pienelle puolustuskyvyttömälle vauvalle. Itkettää kun ajattelenkin asiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ & ^^^ Samoin komps. Olen henkilokohtaisesti todella vihainen, jarkyttynyt ja surullinen etta joku on voinut tehda jotain tallaista lapselleen. Mulle on aivan sama kuinka masentunut jne aiti on ollut ja kuinka paljon tai vahan vauva on itkenyt, tama on aivan karmiva rikos, ja erityisesti kun uhri on ollut taysin puolustuskyvyton vauva, ja on ilmeisesti ollut lahella ettei vauva kuollut. Elinikaiset traumat ja vammat jaavat vauvalle, aiti ja mies kuuluvat ehdottomasti vankilaan todella pitkaksi aikaa.

 

Taalla oli muutama vuosi sitten hieman samanlainen tapaus (lapsi valitettavasti kuoli), baby p, jossa myos "vieresta katsonut aiti" sai 5 vuoden tuomion. Lisaksi sosiaalityontekijoita yms erotettiin. Mietin tassa myos neuvolan vastuuta, oliko aidin masennusta hoidettu asianmukaisesti? Jos aanet olivat kehottaneet aitia kuristamaan oman vauvansa, ei han selvastikaan ole ollut oikea henkilo pitamaan vauvasta huolta. En yrita mitenkaan jalkiviistastella, mutta tallaista ei saa tapahtua, oli tilanne mika tahansa.

 

Muoks. vaksyt

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baby P:n tapaus on hyvinkin erilainen, siinähän lasta pahoinpideltiin useita kuukausia.

 

Tottakai minäkin olen sitä mieltä, että äitiä ja isää pitää rangaista, ja puolustuskyvyttömän vauvan pahoinpitely pitäisi aina katsoa törkeäksi. Mutta mun mielestä on kurjaa, että tällaisissa tapauksissa aletaan aina huutamaan kovempia rangaistuksia, kun mun mielestä pitäisi vaatia enemmän resursseja ennaltaehkäisyyn. Ei se kovakaan rangaistus enää sitä lasta auta, mutta resursseja lisäämällä voitaisiin ehkä estää vastaavia tapauksia tulevaisuudessa.

Edited by Scarlet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karmeiden uutisten jälkeen vähän mukavampaakin:

 

 

Vauvat nukkuvat kun kasvavat

 

HS 5.5.2011 7:30

 

Yhdysvaltalaistutkijat ovat mahdollisesti selvittäneet, miksi vauvojen nukkumatottumukset vaihtelevat päivästä toiseen. Taustalla saattavat olla kasvupyrähdykset, joiden aikana vauva nukkuu enemmän.

 

Yhdysvaltalaisten havainnot perustuvat tutkimukseen, jossa 23 äitiä kirjasi vauvojensa nukkumiset, sairastelut ja ruokavalion 4–17 kuukauden ajan.

 

Kun tietoja verrattiin vauvojen pituuden ja painon kehitykseen, kasvupyrähdysten havaittiin ajoittuvan lähelle päiviä, joina vauva nukkui 4–5 tuntia enemmän kuin tavallisesti tai otti kolmet lisäpäiväunet.

 

Poikien unia kasvupyrähdykset yleensä pidensivät, kun tytöt taas nukkuivat useammin.

 

Kasvun lisäksi uniin vaikutti se saiko vauva rintamaitoa vai pulloruokintaa. Rintaruokitut nukkuivat pulloruokittuja useammin ja lyhyempiä unia, tutkijat kirjoittavat.

 

Tulokset julkaistiin Sleep-lehdessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^Lapsi taitaa olla jo melko lähellä kuollutta, tai ainakin jossain luki että lapsella on tallella enää vain tärkeimmät elämää ylläpitävät toiminnot. Kaikki sympatiat tuolle pienelle ihmisenalulle joka joutui kokemaan jotain aivan kamalaa ja epäinhimillistä. Itseä eniten karmaisee näissä se, että lapsi sokeasti luottaa vanhempiinsa, kitisemällä ja itkemällä pyytää luotetuimmalta ihmiseltään apua ja mitä hän saa.. Saman tyyppinen tapaushan oli vasta kun isä oli pahoinpidellyt lastaan ja äiti oli ollut paikalla. Yhtä surullisia kaikki.

 

Mää en ihan heti lähtisi neuvolaa tästä syyttelemään, aina kaikissa seuloissa vaan ei saa kiinni näitä masentuneita (ja ketkä todella ovat masentuneita ja ketkä siihen vetoavat pienemmän tuomion toivossa..aika monihan on kuitenkin sitten loppuviimeksi todettu mielentilatutkimuksissa "terveiksi"). Jos äiti ei millään tavalla hae apua, eikä puolisokaan masennukseen puutu, pystyy äiti useimmiten sen neuvolan 15-30min esittämään olevansa ihan ok.. Mutta suuresti pannua neuvolalle jos viitteitä on ollut ja niihin ei ole puututtu! Peräänkuulutan myös resursseja niin ennaltaehkäisyyn, kuin myös sosiaalihuollolle (sekä lisää valtuuksia sosiaalihuollolle puuttua tilanteisiin aiemmin ja kovemmin, niin että edes lapsen turvallisuus ja henki saisi olla etusijalla!).

 

Ja jos äiti todella todetaan pahasti masentuneeksi ja syyntakeettomaksi, en voi muuta kuin sääliä häntä..paluu todellisuuteen tulee varmasti olemaan aivan kamala ja karmaiseva ja äiti ei varmasti tule ikinä antamaan itselleen anteeksi. Siinä taitaa olla rangaistusta ihan tarpeeksi.

(Siis jos ajattelen että oma mielenterveys katoaisi savuna ilmaan ja tekisin jotain pahaa lapselleni, niin kun tekoni tajuaisin, ei varmasti edes 14v vankeutta tuntuisi miltään verrattuna niihin itsesyytöksiin..)

En edes lähde ruotimaan sitä vaihtoehtoa että äiti on tehnyt tietoisesti tekonsa..se tuntuu niin karmealta, että en usko saavani kirjoitettua mitään painokelpoista siihen liittyen.

 

muoks. lisäväkäset

Edited by Alison

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkentaisin viela, etta en sanonut taman tapauksen olevan samanlainen kuin baby p, vaan etta tapauksissa on samoja piirteita - lapsen perhe vahingoittaa lasta ja perheessa toinen aikuinen tietaa asiasta.

Vastuu lapsesta on lapsen vanhemmilla, en siis "syyta" neuvolaa, kuristaminenhan oli tapahtunut rokotuksien jalkeen (ja esim baby p:n kohdalla sosiaali/terveysviranomaiset nakivat lasta monta kertaa), mutta mietin heidan osuutta aidin masennuksen hoidossa (myos lastensuojelun kannalta), sikali kun han on ollut masentunut synnytyksesta lahtien. Masennuksen havaitseminen ja siihen puutuminen ajoissa saattaisi ehkaista vastaavia tapauksia tulevaisuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihmettelin tuossa tapauksessa sitä, että kun tuossa on kuitenkin pari päivää väliä noilla pahoinpitelyillä niin kuinka ei äiti tai isä ole havahtunut jo ravistelun jälkeen tajuamaan, että nyt tarvitaan apua ja kiireesti. Miten he ovat voineet vain jatkaa elämäänsä ihan kuin mitään ei olisi sattunut ja sitten on käynyt vielä pahemmin, en voi ymmärtää... Eiköhän neuvolan ole aika vaikea havaita lyhyen käynnin aikana tuollaista, jos vanhemmat itse ovat näin saamattomia avun pyytämisessä. Itselle tuli tuosta niin hirveä olo, että en kyllä pysty kokemaan mitään empatiaa noita vanhempia kohtaan. Oli sitten millainen masennus tahansa. Toivon koko sydämestäni, ettei noille vanhemmille enää lisää lapsia siunaannu. Jätän kirjoittamatta, millaisen rangaistuksen he minun mielestäni ansaitsisivat. :skilletgirl::girl_cry2::girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now