Rautalanka

Vauvamahan näkyminen

185 posts in this topic

Mä luen niin kateellisena näitä juttuja, että raskaus on pysynyt salassa jonnekin puoleen väliin asti... Oon niin ongelmissa tän mahani kanssa.

 

Eli lähtötilanne on se, että pituutta on 169 cm ja mulla on (tai ainakin esikoisen aikaan oli) taaksepäin kallistunut kohtu. Ennen ensimmäistä raskautta bmi oli 17,5. Itse huomasin pömpön raskausviikolla 9, siis sellaisen joka oli jo jotain muuta kuin sitä alun hillitöntä turvotusta. Viikolla 15 maha oli niin selkeä, että kaveritkin keksivät että oon raskaana ja raskaudesta tietävät sanoi, että ihan selkeä maha on. Aikaisemmin ei oikein ketään nähtykään, että en tiedä kuinka paljon aikaisemmin raskaus olisi ollut huomattavissa. Ihan loppuraskaudessakin maha oli ihan kuin muusta kropasta irrallaan oleva pallo tuossa edessä, joten maha työntyi kyllä aika täysin suoraan ulos ja eteen.

 

Nyt sitten tämä toinen kerta. Kiloja on lähtötilanteessa pari enemmän, alussa oli tosi kovaa turvotusta ja silloinkin näytin raskaanaolevalta etenkin iltaisin. Nyt 7+0 tuntuu että turvotus on lähtenyt, mutta se pömppö alkaa näkyä muuten vaan. Toki se enimmäkseen on turvotusta edelleen, mutta enää ei sillä tavalla turvota ja mahan erottaa (ainakin itse) jo aamulla. Vartalonmyötäisiä paitoja en enää oikein pysty pitämään, mutta kiva kun just alkaa nää lämpimät kelit ja sitten pitäis lähteä ostamaan telttoja... Ihan hyvin olisin voinut vielä muutaman viikon odottaa tämän pömpön kanssa. Toivotaan että ihan vielä ei kuitenkaan ala tippua kyselyitä ja onnitteluita. Ja toivon, että tää onkin vaan turvotusta ja se laskee ja maha pysyy vielä muutaman viikon poissa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karsee alavatsan turvotus tänään. Pituutta 168 cm ja aika tasapaksu ruuminrakenne, pitkä selkä ja ilmeisesti hieman taakse suuntautunut kohtu. Huomasin että maha pömpöllään, toki muutenkin sitä pömppöä on siinä kun bmi 30-33, mutta jotenkin pyöreemmin ja alempaa muodostunut kun se tavallinen läskimahani... ehkä tää on toivottavasti sitä turvotusta kun eihän raskaus pysy salassa jos turpoon tätä vauhtia. Tavallinen läski jotenkin leviää siinä alavatsalla tämä tän päivänen muistuttaa enemmän pömppöä ja on keskemmällä.

Edited by miumiumi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alussa turvotusta. Nt-ultrassa äitiyshousut ja noihin aikoihin, muistaakseni, aloin saada keskivartaloon kohdistuvia katseita :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rv 18 maha oli vielä hyvin piilossa, kun käytti vähänkään löysiä vaatteita. Selkeä käänne tapahtui jossain rv 22-23 aikoihin, jolloin vain "sokeimmat" eivät enää mahaa pysty edes väljän vaatteen alta huomaamaan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse odotan kolmatta, pituus 170cm ja ylipainoa on rutkasti.

Tässä raskaudessa vatsa alkoi pömpöttää n. kolme viikkoa sitten (rv7 paikkeilla) ja nyt on selvä raskausmaha jota ei enää vaatteilla voi piilotella, ellen sitten pukeudu telttaan.

Eilen esikoisen sylikummikin huomasi että raskaana olen, vaikka yritin vatsaa vielä peitellä löysällä paidalla, kun ei olla kerrottu vielä kellekään muulle kun kuopuksen sylikummille :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen aika lyhyt n. 155cm ja ennen raskautta painoin 50kg. Mahaa alkoi turvottaa melkein heti plussan jälkeen ja rv 7 jouduin ostaan ekat mammahousut koska omat korkeavyötäröiset housut puristi mahaa. Turvotusta kesti joitakin viikkoja, mutta sanotaanko näin että vauvamahalle se rupesi näyttämään n. viikolla 10. Viikolla 11 jouduin töissä kertomaan raskaudesta koska mahaa ei enää saanut piiloon. Nyt menossa viikko 20 ja maha on jo kunnon pallo. Huomaa kun liikkuu ihmisten ilmoilla, niin vanhemmat naiset katsovat hymyillen mahaani :) Tämä raskaus on ensimmäinen ja siksi jopa neuvolassa ihmeteltiin mahan nopsaa näkyvyyttä, mutta se luultavasti johtuu vain tästä koostani. Ei ole mahalla tilaa kasvaa muualle kuin ulospäin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä odottelen nyt kolmatta ja kyllä piti lähemmäs puoliväliä mennä(ehkä siinä rv 17-18), että oikeesti voi sanoo että vauvamaha alkoi näkyä.

Huomena viikkoja kasassa 23 ja kyllä on nyt parissa viikossa kasvanu vatta ihan kauheesti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoista odotellessa pystyin pitämään normivaatteitani viidennelle kuulle saakka.. Sillon vasta kerroin monelle olevani raskaana. Lähtö bmi oli tuolloin 20. Vatsa oli erittäin pieni loppuun saakka, joka johtuu varmasti myös siitä että kohtu on taaksepäin kallellaan. Toisesta lähtöbmi olikin tasan 25 ja vatsaa alkoivat epäillä raskausmasuksi jo monet siinä 8+ viikolla, varmasti turvotuksen takia osittain. 12 viikolla oli kuitenkin (näin jälkeenpäin valokuvia katsellessa) jo ihan kunnon vauvamaha. Nyt viikko 9+4 ja itse huomaan kyllä vauvamahan jo, eikä sitä saa vedettyä sisään joten tuskin nyt turvotusta on pelkästään. Bmi 23 raskautuessa. Raskaushousut käytössä. Odottelen innokkaasti kunnon vauvamasua.. Se on minusta niin kaunis :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo, mullekin gynet on sanoneet että selvästi taaksepäin kallistunut kohtu mutta esikoista odottaessa oli jo rv 12:lla selvä vatsakumpu. En välttämättä haluais että tän tokan ihmiset alkaa jo lähiviikkoina huomaamaan, kun yleistä tuntuu olevan että toka näkyy aiemmin kuin eka...

Kyllä mä muistelen et tokallakin kierroksella maha tuli alussa nopeasti esille mutta kasvu sitten tasaantui ja lopussahan maha oli pienempi mitä esikoisesta loppuraskaudessa.

 

Nyt kolmas raskaus alussa (tänään rv 10+1) ja ainakin itsestä tuntuu että maha on nyt pienempi kuin aiemmilla kerroilla tässä vaiheessa. Pystyn vielä pitämään normaaleja omia vaatteita, mikä on ajoittain saanut mut jopa epäilemään et voiko kaikki olla kunnossa. Tällä kertaa ehkä jopa voin pitää asian suurelta yleisöltä salassa ainakin sinne rv 12 asti, ja jos kaikki menee hyvin niin kertoa uutisia vasta sitten kun ei enää pysty piilottamaan. Aiemmilla kierroksilla ei olisi tullut kuuloonkaan et olisi onnistunut.

 

Muoks. Ai niin ja olen 172 cm pitkä ja painoindeksi ekan raskauden alussa 21, tokassa ja kolmannessa 22.

Edited by Maria Corona

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ylipainoa hieman ja kyllä jo näkyy.. nyt menossa 11+3. Kolmas raskaus eikä aiemmin ole näkynyt kuin joskus +16 rv. Tähän ehkä kyllä vaikuttaa että niitä on nyt kaksi mahassa ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now