Buttercat

Lasten pukeutuminen lomalla

17 posts in this topic

Kerättäiskö tähän yhteen ketjuun kaikki lasten lomapukeutumista koskevat jutut?

 

Mitä lapselle päälle uima-altaalle; uimapuku vai aurinkosuojavaatteet? Miten puetaan lapsi kuumaan ilmastoon, ihan helle vaatteilla vai pidemmillä auringolta suojaavilla vaatteilla? Mitkä materiaalit parhaita? Pitääkö lasten pukeutuminen humioida jollain retkellä, moskeijoissa, temppelalueilla, hienoissa ravintoloissa jne. jne. Entäpä kylmemmissä kohteissa? Kaupunkilomilla?

 

Jokainen voisi omien matkojensa perusteella infoilla muille kaikenlaista tarpeellista mieleen tulevaa :)

 

Itse ei olla vielä pojan kanssa reissattu, mutta varattuna on Egyptin reissu ja kovasti jo mielessä pyörii pakkailut sun muut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Egyptissä isommalla oli uv-uikkari ja kesähattu kun oltiin altaalla/rannalla.Kaupoille sun muualle lähtiessä pidettiin sortseja tai ohuita pitkiä housuja, samoin paitojen kanssa.Pienempi oli sillon niin pieni, että pötkötteli rattaissa body päällä harson alla, tai kantorepussa pitkät sukat jalassa.Illalla pukeuduttiin aina vähän parempiin vaatteisiin syömään lähdettäessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neiti oli Bulgariassa ollessamme n.1v3kk. Helmillä oli altaalla päällä tavisuikkarit ja hattu, sekä sitten uitettiin neiti aurinkorasvassa. Tuntui ihan riittävältä siinä helteessä, emme olleet ihan pahimmalla kuumuudella liikenteessä.

 

Itse koen tärkeäksi ruokailuun pukeutumisen. Suomessa hotellissa ollessamme, lapsia tuotiin ruokailuun paljain jaloin pikkuhousuissa tai uikkarissa ja minusta se ei ole sopivaa.

Vaikka lomalla ollaankin, niin haluan opettaa lapsille joitain tapoja. Muutenkin kevyen kesämekon laittaminen ei ole sen kummempi juttu eikä niin kuumakaan ettei sitä voisi ruokailun ajaksi laittaa. Myös kengät ravintolassa koen erittäin tärkeäksi, koska siellä voi olla lasinsiruja tms. lattialla.

 

Jos käytettiin pitkähihaisia tai pitkiä housuja, ne olivat sitten todella ohutta materiaalia. Tytöllä on tietysti etua noista pitkistä mekoista, kun eivät ole niin kuumia, mutta suojaavat silti hyvin :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme Kanarialla typyn ollessa 1v 8kk. Tuolloin uima-altaalle puettiin aina pitkähihainen ja 3/4 -lahkeinen UV-asu ja muuten typy oli väljissä pitkähihaisissa ja -lahkeisissa vaatteissa, päässä oli aina niskaläpällinen UV-lippis. Typyä muuten luultiin pukeutumisesta johtuen lähes aina pojaksi. Nyt vajaa kolmevuotiaalle pukisin ehkä myös shortseja, kun aurinkorasvaa voi käyttää vapaammin. Ja kyllä lomallakin tosiaan pitää pukeutua kohteen arvokkuuden mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on pojalle hankittuna Egyptin lomaa varten Hyphenin pitkähihainen uv-paita ja 3/4 lahkeelliset uv-housut sekä uv-lippis, sellainen legioonalaismalli. Nämä siis lähinnä uimista varten. Lippis toki pysyy päässä varmaan koko loman, aurinkoisena aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ostin 1-vuotiaalle lapselle keväistä Kanarian matkaa varten ohuita pitkiä housuja ja ohuita paitoja, joita aika paljon käytettiinkin ihoa suojaamassa. Uima-altaalla aina uv-puku ja hattu, aamulla ja illalla käytti t-paitoja ja sortseja. Kuumin aika oltiin aina sisällä, osui päikkäriaikaan ja sen lisäksi leikittiin sitten sisätiloissa tai ainakin varjossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etelä-Euroopassa illalla oli mukava laittaa taaperollekin nätti mekko ja kengät, kun lähdettiin ulos. Myös ruokailuun, myös esim. aamiaiselle puettiin aina siistit vaatteet (ei mitään hienoja mutta mekko tai t-paita ja pellavahousut tai caprit ja kengät jalkaan).

 

Uima-altaalla ja rannalla tytöllä oli 10 kk iässä ja viime kesänä 1 v 10 kk iässä kokovartalo-uvpuku ja päässä niskasuojalla varustettu lippalakki. Tuo oli kätevä yhdistelmä niin ei tarvinnut olla jatkuvasti rasvaamassa vedessä ja hiekassa touhuavaa muksua. Muutoin vältettiin auringossa oloa ja rasvailtiin jalkoja ja käsiä. Lippis oli päässä jatkuvasti. Kärryissä on hyvä olla aurinkovarjo, jota voi taivuttaa sopivaan asentoon.

 

Pellavahousut (meillä oli H&M.n) olivat todella kiva asu tuolla lämpimässä, ovat ohuet, hengittävät ja siistit ja suojaavat auringolta. Näitä käytettiin siis silloin kun käytiin päivällä esim. hotellin ravintolassa. Caprit sun muut olivat päiväsaikaan aivan liian kuumia kun ovat vartalonmyötäisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Kanarialla lapsen ollessa tasan 2 v ja uima-altaalla tyttö pukeutui ihan uimapukuun ja aurinkorasvaan (sk 50). Ja kaikkialla muualla mekkoihin, shortseihin, hameisiin ja t-paitoihin ja toki aurinkorasvaa käytettiin eli oltiin niin kuin normaalisti täällä kotonakin kesäaikaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olis syksylle Kreikan reissu tiedossa ja nyt puettavana olis tuon 3v4kk lisäksi n. 3kk vauvaneiti. Vauvahan tulee olemaan lähinnä varjossa, mutta uv-uikkarit pitäisi kyllä löytää uimista varten, tuon ikäistä kun uskallan alkaa jo uittamaan. Ei vaan tunnu löytyvän sellaista kunnolla pitkälahkeista/-hihaista mallia. Ja hirvittää oikeasti ostaa jotain tosi hyper kallista, kun sen käyttö jää siihen yhteen viikon matkaan. Ja tuolle pojalle pitäis kyllä ostaa myös uv-paitaa ja housua leikkejä varten, Reimalla näyttäis olevan ihan kivoja malleja.

 

Mistä ootte läytäneet sellaisia "uimatossuja"? Pojalla olis jo kiva sellaiset olla, suojaisi jalkoja kuumilla laatoilla, hiekalla jne. ja merenpohjassa kävellessä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin Stockmannilla olen nähnyt noita uimatossuja lapsille. Ja tosiaan kannattaa ottaa sellaiset, joissa pohja on kovempaa matskua niin kestävät paremmin eritoten jos on tiedossa, että niillä kävellään enemmänkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkaanpa tänne: tilasin lapsille uv-uikkarit ja uimakengät Lion in the sun -verkkokaupasta (johon löysin erään suomalaisen blogin suosituksen kautta) http://www.lioninthesun.com/. Ilmainen toimitus, toimitusaika oli viikko. Tilasin molemmille uv-uimahaalarit, jotka olivat alennuksessa ja hinnaksi jäi n. 18e/uikkari sekä uimakengät 9e/pari. Tosi tyytyväinen olen tuotteisiin! Suosittelen lämpimästi.

 

Muoks. muokkasin hinnat oikein :)

Edited by RouvaR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko nuo UV-vaatteet normimitoitusta? Eli ostitko samaa kokoa kun mitä lapset normaalisti vaatteissa käyttää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hupsis, en ole huomannut kysymystä...

 

Nuorempi käyttää kokoa 86, hänelle tilasin 86/92 ja isompi 104/110 ja hänelle tilasin 110/116, ovat sopivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buttercat: meidän vauvalla oli Thaimaan lomalla (5 kk iässä) uidessa esikoisen vanha uv-paita tavallisen uimavaipan lisäksi. Paita oli kokoa 74/80 ja siis aivan liian iso, mutta toimi hyvin. Jalathan olivat vedessä niin ei tarvinnut niin suojata. Ja tuonikäinen ei vielä kuitenkaan kauaa siellä uimassa ole, niin ei ole mielestäni niin tarkkaa. Lisäksi uitimme vauvaa yleensä hotellin altaassa iltapäivällä, jolloin tuo allas oli varjossa.

 

Muuten vauva oli yleensä pelkässä vaipassa ja hellemekossa. Bodeja ja housuja ei voinut käyttää, ne olivat aivan liian kuumia (lämpötila lähes 40 astetta melkein koko ajan). Vauva oli kuitenkin helppo pitää varjossa niin oli helpompi pukea kun 2,5 vuotias sisko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsilla aina olleet normiuikkarit ja aurinkorasva suojakerroin 50 (jota käytin kyllä itsekin) Hatut päässä ja t-paidan sillon kun ei ui. Hyvin on selvitty, eikä kukaan ole palanut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälaista aurinkosuojausta (vaatteita/rasvaa) suosittelisitte noin 1v11kk vanhalle välimerelle rannalle/uima-altaalle näin syyskuun lopulla? UV-vaatteet piti ostaa, mutta jäi ostamatta, ehkä jos siellä tulee vastaan sopivat niin ostetaan, mutta muuten on ajatuksena ollut olla uima-altaalla uikkareissa ja niskaläpällisessä uv-hatussa ja normi t-paidassa (uidessakin jos tyttö suostuu käyttämään) ja laittaa lasten aurinkorasvaa kaikkiin suojaamattomiin kohtiin. Meidän tytön käsivarret ja sääret on kesällä saaneet jonkin verran aurinkoa ja väriä eli eivät varmaan kovin helpolla kuitenkaan kärähdä ja aina kun voidaan niin ollaan kuitenkin varjossa, lämpöä on luvattu iltapäivisin noin 23-27 astetta.

 

Shortseja, t-paitoja ja mekkoja löytyy normikäyttöön ja muutamat ohuehkot pitkät housut/paidat on ja lisää voi ostaa jos tulee kivoja vastaan kun hoitajalla on talvisinkin ihan lämmintä sisällä kuitenkin.

 

Ja kenkinä käytetään varmaan lähinnä samoja kuin kotonakin nyt kesän ajan eli nahkasandaalit hienompaan käyttöön ja tyttöcrocsit rannalle/altaalle/muuhun rennompaan käyttöön.

Edited by leenuliinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now