Adelita

Kaikki välikausi- ja talvivaatteista!

913 posts in this topic

Neven: meidän poitsu täytää siis kohta 6 vuotta. Pituutta ainakin se 122cm ja painoa oli viime viikolla 21,5kg. Pituutta en tarkkaan tiedä, kun edellisestä mittauksesta on aikaa. Kaikki sisähousut on jo kokoa 128cm. Ostin just Ticketin Plain Rainin kokoa 128cm, ja housut on reilut, mutta ihan hyvin voi jo pitää. Takki on ihan liian suuri, mutta sehän voi odotella kaapissa kevättä. Tuon puvun ostin kun olin yksin liikkeellä joten vähän riski oli, mutta kun se oli puoleen hintaan niin en voinut vastustaa kiusausta.

 

Mittaanpa poitsun pituuden illalla, mukava tietää itsekin tarkka mitta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oi, minkä merkin tuo haalari on? girl_impossible.giftender.gif

 

Nimim. Vannoutunut leopardikuosin-fani. grin.gif

 

Mini Rodini on haalarin merkki. Esikoinen on myös ihan ihastunut. :girl_haha: Harmillisen heikosti on vaan mistään saatavilla, ainakaan enää oikeassa koossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän minun pitikin sanoa jo aiemmin, että etköhän olisi jo huomannut, jos teillä olisi tarvetta sadeasulle biggrin.gif

 

Meillä kyllä oikeastaan olisi tarvetta, kun meillä on äp-toppahaalari ja toinen vastaava, jotka ei siis pidä vettä, mutta olisivat muuten sopivia tälle säälle girl_sigh.gif Mutta kai sen saman ajaa kun laittaa siihen vk-haalarin päälle.

 

 

No en oo vielä huomannut, koska ei olla oltu puistoilemassa vasta kun pari kertaa ja silloin on ollut kuiva, aurinkoinen sää. Mä luulen että noita kuivia säitä ei ole niin paljoa tarjolla jatkossa, kun taas puistoilun tarve on lisääntymään päin. Itse asiassa ei olla käytetty edes mitään tec-pukua vielä, ihan vain perusreimalla on menty. Mutjoo, meillekin vielä mahtuis äp-toppahaalari, mutta en viitsi kyllä siihen enää laittaa vk-haalaria päälle kun tulee aika turpea paketti. No voihan sitä sitten katsoa tilanteen mukaan.

 

Muuten, voiko Ticketin Snowbaggietä käyttää märemmillä säillä vai pitääkö sen kanssa olla toinen haalari lauhemmille ja märemmille säille (joita viime talvena tosin ei täällä Helsingissäkään kovin paljoa ollut)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä meillä on kyllä ollut märkää koko ajan jo pitkään girl_sigh.gif Sillä ajattelin että kumma jos et tähän mennessä ole huomannut tarvetta girl_wink.gif

 

Minusta kyllä kuravaatteet on tönkömmät kuin vk-haalari, joten sikäli ehkä kurikset on vielä hankalammat... Mutta tietty tec-haalari olisi varmaan paras, tai ainakin pukemisen kannalta helpoin. Mutta tuo meidän vauva nyt ei oikein osaa ulkona liikkuakaan, joten paksu paketti on vain plussaa, ettei tule maassa makaillessa kylmä rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oi, minkä merkin tuo haalari on? girl_impossible.giftender.gif

 

Nimim. Vannoutunut leopardikuosin-fani. grin.gif

 

Ihan OT mut minkä kokonen jalka sulla on, mulla ois yks pari leopardi korkokenkiä odottamassa uutta kotia ja rakastavaa omistajaa ;) Muhun ei iskenyt kuosi sitten kuitenkaan ja olen käyttänyt niitä kerran tai kaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ollut tytöllä käytössä viime talvena didriksonin talvihaalari. Oli aivan loistava. Pysyi lämpimänä kovissa pakkasissa ja märälläkin piti veden. Kestää kulutusta myös hyvin ja näyttää ahkeran käytönkin jälkeen ihan uudelta. Loistavat heijastimet oli joka puolella. Nyt ostin tytölle Minymon talvihaalarin koko 110 (98cm pituutta),104 oli jämpti eikä olisi varmaan mennyt koko talvea varsinkaan paksun villahaalarin kanssa, jos sitä tulevana talvena tarvitaan. Aiemmin ollut vuoden ikäisenä tytöllä Minymon tähtihaalari ja on myöskin käyttämättömän näköinen.Muutenkin tykkäsin haalarista silloin. Ainoastaan jämpti pääntie olisi saanut olla tilavampi, joskin taisi häiritä äitiä enemmän kuin lasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on dilemma talvihaalarin koon suhteen. Suunnitteilla on T2H Snow Baggie tai Reimatecin talvihaalari. Nyt käytössä on 74 cm tavisreiman välikausihaalari ja se on just sopiva. Myös äp 2010 toppahaalari (jossa norsu rinnassa) on vielä just ja just sopiva. Pituutta neidillä oli 72,5 cm kuukausi sitten. Mitä luulette, pitäiskö talvihaalari hankkia koossa 74 vai 80? Pitäisi kuitenkin sopia koko talven, en ala kahta kokoa tälle talvelle hankkimaan.

 

Ja sitten, onkohan tämän ikäisellä vielä tarvetta sadeasulle? Tyttö ei ole päiväkodissa eikä vielä kävele (ikää siis nyt 10 kk).

 

Jos päädyt Ticketin talvihaalariin, suosittelen kokoa 80cm ehdottomasti. Reiman koot on mulle vieraampia, mutta ymmärtääkseni nekin on reiluja. Meidän neiti, joka on nyt 1v käyttää siskonsa vanhaa T2H välikausihaalaria koossa 80cm ja vaikka onkin reilu niin ei haittaa yhtään liikkumista. Ja kuravaatteista vielä, suosittelen ehdottomasti kurahaalaria pienelle lapselle, joka ei kunnolla kävele! Mä ostin tälle meidän pienelle välikausihaalarin ja kurahaalarin. Kurahaalari on siis kokonaan vedenkestävä (samaa matskua kuin kuravaatteet) haalari, jossa on ohut vuori. Se on helppo huuhdella ulkoilun jälkeen. Pelkkien kurahousujen kanssa olisi hihat haalarista olleet myös aina kurassa ja hiekassa. Kurahaalari on ollut meillä ainakin todella hyvä investointi! Maksoi syksyllä alessa huikeat 20€ Jesper&Juniorissa. grin.gif

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko väliä ostaako 2-vuotiaalle haalarin joka on vauvamallistoa eli kahdella vierekkäisellä vetoketjulla vai pitäiskö olla lastenmallistoa, jossa on edessä vain yksi vetoketju (keskellä)?? Muistelen että joku tuttu valitti viime talvena että kaksi-vetoketjuinen ei toiminut hänen 2-vuotiaalla (pukeminen oli hankalaa tms?) ja joutuivat ostaa yhdellä vetoketjulla olevan sit...

 

Löytyiskö myös kommenttia että minkä kokoinen Ticket to Heaven ois hyvä, kun pituutta lapsella on 90 cm. Viime talven 86 senttinen menee vielä päälle, mutta ehkä vähän kiristää pituudesta kun tyttö kumartuu se päällään.. Oiskohan ihan liian iso, jos ottaisi kahta numeroa isomman eli 98 senttisen jo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meillä ainakin oli babymalli eli 2-vetoketjuinen haalari viime talvena 2-vuotiaalla ihan mainio. En löydä mitään valittamista siitä.

 

Mä luulisin, että se 98cm on ihan valtava tuon kokoiselle. Elleivät sitten ole pienentäneet mitoituksia. Meillä oli viime talvena 86cm haalari pojalla, kun oli 2v-2,5v ja pituutta oli talven lopussa se 96cm. Eikä jäänyt edes pieneksi haalari. Tosi reilua mitoitusta.

 

Täksi talveksi on Ticketiltä tilattu 92cm haalari, sekin mahtuu hyvin eikä ole edes pieni yhtään, vaikka pojalla on nyt pituutta jo 101cm. Se menee ainakin osan talvea ja huutiksesta ostin varalle käytetyn Ticketin 104cm, se ehkä menee tätä seuraavanakin talvena. Tuo 92cm haalari oli tarkoitus ottaa jo viime talvena käyttöön pojalle mutta oli ihan liian iso, joten tilasin sitten viime talveksi tuon 86cm haalarin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hyvä tietää, kiitos! :) Ehkä päädyn sit siihen 92 senttiseen. Vauvamalli tekis mieli ostaa kun se on edullisempi kuin lastenmalli..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tuolla 2,5v:llä se 2-vetoketjuinen ja en näe siinä mitään hankalaa. Suosittelen 92cm kokoa. Meidän tyttö on nyt jotain 93cm ja tuo 92cm on tooosi reilu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo käytiinkin äsken kaupassa kokeilee niin olihan se 92 paljon parempi kuin 98 :) Mut siellä oli vain 1-vetoketjuisena 92 senttisiä... Mietin että onkohan sen 2-vetoketjuisen vauvamallin ja tuon 1-vetoketjuisen mallin välillä eroa..? Onkohan niissä yhtä pitkät lahkeet ja olkapää-haaramitat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ok... Uskaltaiskohan sellasta tilata sit, kun sovitettiin vaan sitä 1-vetoketjuista mallia. :girl_sigh: Löysin netistä mittoja vauvamallisesta 92 sentisestä. Siinä kainalo-hiha on 26 cm, niska-haara 57 cm ja haara-lahje 31 cm. Mutta siitä isompien mallista en löytänyt 92 senttisen mittoja, oli vain 98 senttisestä ylöspäin suomalaisissa nettikaupoissa mitat.

 

Lisäys: löysin sattumalta yhdeltä nettisivulta 92 senttisen Othellon mitat (eli yhdellä vetoketjulla) ja laitanpa tähän jos joku muukin sattuu joskus miettimään näiden eri mallien välillä. Eli kainalo-hiha 28,5, niska-haara 55 ja haara-lahje 40.

Edited by sasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sasa, jos yhtään auttaa, meidän neidillä on vauvamalli 92cm ja neidillä pituutta n.88cm. Haalari on tosi iso... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ekaluokkalainen esikoinen haluaisi mieluummin haalarin kuin housut ja takin. Millään lastenvaatevalmistajalla ei taida olla oikein tässä koossa, 134cm, haalareita?

Luin just yhtä blogia, jossa mainittiin Molon tekevä haalareita 140 cm saakka ja siellä oli linkki tähän nettikauppaan joka myy/on myynyt noita isojakin kokoja. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuka osaisi kertoa millaiset hanskat näillä keleillä lapselle, joka vielä konttaa ulkona? Pelkät lapaset on heti märät, kun konttaa rapakkoon. Kurarukkaset (Rukka) kädessä ei osaa tehdä mitään, ovat sen verran "tönköt". Jesperjuniorin myyjä sanoi, ettei heillä ole mitään järkeviä hanskoja- keväällä oli ollut, mut syysmallistoissa ei. Jonathan kurarukkaset oli ihanan pehmeät, mutta aivan liian suuret. Reiman minitecit ja Jonathanin vastaavat ovat liian paksut. Toki ilmojen kylmetessä on pakko siirtyä paksumpiin hanskoihin mut osaisko joku suositella hyviä välikausirukkasia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löysin tällaisen googlaillessani, tämä testaus on tehty topparukkasista, mutta silti mielenkiintoista luettavaa tässä hanskaviidakossa :girl_smile:

 

rukkastesti

 

Perhostytölle tulin ehdottamaan Lassietecin (tai ihan Lassien, en nyt muista tarkkaan) välikausirukkasia, joissa kärki on "kumia" mutta muuten tavallinen hanska. En vaan millään muista, että miten pieniä kokoja niissä on.

Meidän tytöllä oli sellaisia noin vuosikkaana ja on vieläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1v käyttää Reiman minitec rukkasia (ohuet) ja kylmällä siellä alla on ohuet tumput. Märällä meillä on sellaset Reiman pienet vuorelliset kurarukkaset, jotka ostin alesta. Ne on ihan pikkuisille ja neiti pystyy ne kädessä leikkimään ihan hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neven, kiitti! Onko siinä lahkeiden ja hihojen pituus millainen, onko niissä siis kasvunvaraa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sattuisko kenelläkään olemaan Elloksen kurahaalaria (sitä, missä on siis fleece-vuori), oisko sen merkki land & lake koossa 98 tai 104? Meillä vastaava vanhempi Tuffer-merkkinen kokoa 92 jäämässä pieneksi ja mietin voisko seuraavan ostaa jo koossa 104.. Että menis sit kevätloskissakin vielä. Eli mittoja noista kaipailisin! Etenkin niska-haara-mitta ja hihojen ja lahkeiden pituudet kiinnostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now