Adelita

Kaikki välikausi- ja talvivaatteista!

913 posts in this topic

Vk- ja talviasusteista: yritän ostaa aleista hyviä tuotteita

 

Meidän poika ei pipon alle suostu kypärämyssyä ohutta kypärämyssyä laittamaan oikein millään. Ruskovilla ja Many Months ovat molemmat hyviä ne eivät kutita. Eivät varmasti vaikka poika väittääkin...olen itsekin tosi herkkäihoinen.

 

Kivat talvikypärähattuja suosin kun ovat villla ulkopuoleta ja sisältä puuvillaa, niitä löytyyy myös vk-versiona puuvillaisena. Reiman pipoista ei enää 56 kokokaan mahdu. Kivat kypärämallisiatalvipipoja saa tosi isoihin kokoihin saakka onneksi :) Ja löysin Lenneltä muistaakseni Lilliksen alesta toppahattujakin muutamalla eurolla ja niiden 56 koot olivat reiluja :) Nyt laitan pojalle pipon, jossa puoliksi villaa ja puoliksi akryyliä muistaakseni minymon (josta myös löytyi isoja kokoja ja muistaakseni 3 euroa maksoin alesta tuosta piposta).

 

Kaulureista: Ruskovillan kauluri on ollut ok (harvoin alea enintään max 20%) lisäksi aleista olen ostanut Lennen villakaulureita ja ticketin fleecekaulurieita. Vk aikana on ihan puuvillainen jesperjuniorin kauluri yleensä.

Edited by Heli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä vaiheessa pitää siirtyä toippahaalareihin esim päiväkodissa (siellä kun ovat ukona pidempään)..? Tai toisinsanoen, mihin asti teidän mielestä pärjää vk-haalari(esim reimatec) ja välikerros-yhdistelmällä (esim fleece)? Jotenkin vaan itestä tuntuu paremmalta tuo vk+fleece, kun pitää vettä ja tuulta paremmin näin syksyllä, kun useimpina päivinä sataa tai on muuten märkää, ja tuuleekin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mie aattelin että neiti pärjäis -5een saakka suprafill haalarillaan ja fleecehaalarilla välissä. villahaalarikin löytyy jos on tarpeen. sen -5 ylittyess saatan jo laittaa toppapuvun pitkillä vaatteilla alla, saattais fleece olla liikaa vielä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän päiväkodissa on sanuttu jo pari viikkoa sitten, että on ns kevyttoppiin tai "kakkoshaalareihin" osa siirtynyt. Meillä on vain uudet topat odottamassa. Eilen illalla kokeilin että oli toppahousut ja ylävartalossa pitkähihapaita ja collegepaita ja vk-takki ja oli pojalla kuuma.

 

Itse olen tottunut pukemaan pojalle villahaalarin ja vk-haalarin tälläisillä keleillä kun syksy ja vielä plussaa. (alle sukkikset ja pitkähihapaita).

Saa nähdä mitä ovat laittaneet tänään pojalle ulos päälle kun hänet haen. Yleensä pukevat enemmän kuin itse pukisin (poika lämminverinen) eli mitä sattu pojalla olevan päällä ni siihen päälle loput (vaik sukkikset olen sinne vienyt toki kans). Mutta tärkeämpi tietenkin että pojalla lämmin ku kylmä :)

Edited by Heli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pph kehotti siirtymään toppahaalariin. Huomenna ajattelin pojalle sen sitten laittaakin, kun alkaa vk-haalari kiristämään, jos on liikaa kerroksia alla. Helpompihan se toppis on ja voi laittaa vähemmän vaatetta alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei ajateltu siirtyä toppahaalariin kuin vasta kun pakkasta on sekä aamulla että illalla. Siihen saakka käytetään välikausiasua ja sen alla merinovillahaalaria ja hupparia. Hyvin tuntuu riittävän lämmön puolesta. Mä kuitenkin mieluummin pesen tuota välikausiasua kuin että talvihaalari kuraantuisi pestävään kuntoon monta kertaa ennen kunnon pakkasia. Talvigoretexkengät sen sijaan on jo kylminä aamuina ollut käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on erikseen plussakelien toppahaalarit (käytettynä ostetut Reimatecit tms.) ja sitten lämpimät toppahaalarit pakkasia varten. Näin ei tarvitse pukea mitään välikerroksia (paitsi ehkä ihan nollasäällä ja sitten kovilla pakkasilla) ja kurasäällä haalaria voi huoletta pestä, kun sen ei tarvitsekaan lämmittää kovilla pakkasilla. Aloitetaan toppahaalarin käyttö siinä kun on alle 10 astetta (ja lämpimän toppahaalarin käyttö sitten kun on kunnolla pakkasen puolella, eli siis juuri noin että aamulla ja illalla pakkasta eikä heilu siinä molemmin puolin nollaa).

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perjantaina tulikin jo lunta, mutta jo paria päivää aikaisemmin laitoin pojalle toppapuvun päiväkotiin. Siinä vaiheessa kun aamupäivällä lämpötila on lähellä nollaa niin koen helpommaksi pukea jo toppaa päälle. En tykkää niin laittaa niitä välikerroksia vaan mielummin kevyet sisävaatteet ja paksummin päälle. Sisällä tulee muuten helposti kuuma, jos lapsella on sukkikset jalassa housujen alla. Sainkin päiväkodista kiitosta, että kiva kun pojalla on jo lämmin puku. Ja yhtään hikinen ei hakiessa ollut, toisin kuin niinä päivinä kun oli vk-puku ja välikerrosta ja sukkahousua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruskovillan mitoituksesta en osaa sanoa, meillä on ollut noita vaan ihan vauva-aikana käytössä.

Kypärämyssyistä voin suositella ManyMonthsin merinovillaista myssyä, istuu ainakin meidän lasten päähän hyvin, kun esim. Tutan ja Kivatin puuvillaiset myssyt on aina silmillä.

Niin ja meillä 11kk ja 3v ikäisillä lapsilla on sama koko käytössä, eli tuo 1-5 vuotiaille tarkoitettu Adventurer/conqueror.

 

Kiitän vinkistä, tuli tuolloin tilattua kyseinen myssy (jopa kaksi) ja se on paljon parempi kuin aiemmat käyttämämme, silmille ei ainakaan mene. Ehkä jopa jättää otsan vähän turhankin paljaaksi, mutta pipo kypärämyssyn päällä korjaa sen asian. Hankin varmastikin myös keväällä sitten puuvillaiset versiot, sellaisiakin jossain verkkokaupassa huomasin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä siirryttiin toppahaalariin siinä vaiheessa kun päivälläkin alkoi olla kunnolla pakkasta. Toppis ei kuitenkaan pidä vettä yhtä hyvin kuin kuoripuku ja muksu menee heti rypemään lätäköihin kun saa tilaisuuden. Meillä P.o.P:n kerrospukeutumissetti on toiminut hyvin: villainen aluskerrasto, villafroteinen väliasu ja kuoripuku. Tuolla setillä pysyy nollakeleilläkin ihan lämpöisenä, yli +5 keleillä on vaihdettu kuoripuvun tilalle kurikset jos on märkää (kurikset ovat vähän pienet niin että niitä ei saa kuoripuvun päälle vedettyä, toisaalta kuoripuku pitää vettä ihan hyvin jos ei nyt suorastaan istu siellä lätäkössä). -10 pakkasille asti riittää tuo villafroteepuku toppiksen alle, jos lähenee -20 astetta niin laitan vielä sen villaisen aluskerrastonkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemuksia acrossin toppahaalareista? Me ostettiin pienemmälle semmoset ja ei kyl ole valitellut kylmää. Isompi valitaa aina että on kylmä kovilla pakkasilla ja mietin että jos sillekkin ostais samaa sarjaa toppahousut ja takin. Mut pitäis se varmaksi tietää onko normaalia lämpimämpi tuo acrossin toppavaatteet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemusta Villervallan toppahaalareista? Tilasin sellaisen alennuksesta, mutta olisi kiva tietää millaisia ne on käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Ver de Terren talvihaalareista? Onko ne laadukkaita? Miten koot menee, onko reilut (kuten Reima) vai jotain muuta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä lapsella on reimatecin toppahaalari ja on kyllä viimeinen reiman haalari, joka meille ostetaan...  <_<  okei, tuossa joulun jälkeen suuri osa lumesta suli pois ja tietty kivet ja muut pääsevät raapimaan ulkovaatteita ihan eri tavalla kuin runsaan lumen kanssa, mutta olisin silti odottanut haalarilta parempaa kestävyyttä...haalari oli ollut vajaan kuukauden käytössä kun takamuksesta löytyi kolme viiltoreikää. reimalta lähetettiin paikka-ainetta ja sillä sainkin tosi helposti ja hyvin reiät paikattua, mutta nyt eilen kun taas katsoin haalaria, niin tässä vajaan viikon aikana sinne on tullut tosi paljon kulumaa ja ihme jos ei kohta ole uusia reikiä. kevättä on odottamassa reimatecin vk-haalari (ostin alesta viime vuonna) eikä auta kuin toivoa, että se kestää edes jonkin verran...

 

ensi talveksi ostin jo alesta kaksi haalaria; mikk-linen ja villervallan. villervallaa en ole vielä saanut, joten en tiedä millaiselta vaikuttaa, mutta mikk-linen haalarissa oli etupuolella reisistä alaspäin ja takapuolella lantiosta alaspäin kestävämpää kangasta, joka ainakin vaikutti ihan pätevältä ja kestävältä. ticketin haalarin olisin halunnut muuten, mutta niissä on niin himputin tiukat hihansuut, että lapsen käsissä ei takuulla kierrä kunnolla veri kun hanskat laittaa hihansuiden alle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilasin pojalle Molo kidsin vk-haalarin kirkkaansinisenä(?), mutta mielessä kävi muutamien blogien kommentit materiaalin huonontumisesta (vesipilari tässä haalarissa 3000 mm . Lisäksi uutuusväreissä ei ollut tuota sinistä lainkaan? Sinänsä en usko käytössä olevan mitään ongelmia ja malliltaan pojalle sopiva. Äh, tuntuu jotenkin loputtomalta suolta muutenkin tuo lapsen kilpavarustelu, että järki meinaa lähteä... Harkinnassa olisi jo toinen vk-haalari Ticketiltä.  :P

 

Kun aikanaan haalari meille kotiutui, niin lähti todella liukkaasti palautukseen... Hittolainen, kun ei kuvista pystynyt päättelemään kankaan olevan juurikin sellaista tuulipukumaista hyvin ohutta materiaalia, jota en todellakaan kevätkeleihin halua ottaa käyttöön. Myöhemmin tilasin sitten varsinaisen vk-haalarin mustana ja siinä hinnassakin oli sitten selkeä ero edelliseen.

Edited by JRP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olisin toivonut enemmän/kivempia värejä Molon vk-haalareihin. Tuo vesipilarin alentuminen ei mua haittaa, pääasia että puku kestää kulutusta. Sadesäällä puetaan kuitenkin kurahousut päälle.

Harkitsen vielä, että ostaisin sen mustan, se menisi sitten kuopuksellekin. Musta haalari keväällä vaan tuntuu niin synkältä, vaikka käytännöllinen värihän se tietysti on.

P.O.P:in vk-haalarit ei ilmisesti ole vielä tulleet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popin vk-haalarit ovat tulleet ainakin osaan liikkeistä. Mistä löysit uudet Molon vk-haalarit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ostin juuri prisman alesta kolme pukua: 98 koon talvi suprafill haalarin (tummanruskea alaosa ja punaraidallinen yläosa), joka on kyl sen verta ohut (ei paljoo kevätversioo paksumpi) että mennee keväällä ja syksylläkin vielä ihan hyvin :) ostin myös 104:n ( :o) lassien gtech puvun ens vuoden päiväkoti ja pihakäyttöön, tais olla playproof :) "edustuskäyttöön" ostin cirafin kaksiosaisen mustakukallisen asun. kaikki oli puoleen hintaan :) toivottavasti riittävät tästä keväästä ens talven yli!

Edited by Tuulssi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molo Kidsin välikausihaalareita ei käsittääkseni vielä ole myynnissä missään. Ohuempaa materiaalia olevia tuulipukumaisia haalareita on, näissä vesipilari 3000. Välikausihaalareiden vesipilari tulee olemaan 5000.

 

muoks. Minityyli-blogissa oli Molo Kidsin kevättä esittelyssä. 

Edited by perhostyttö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli viime syksynä Molo ja en voi kuin suositella. Poika rymysi kallioilla, kaatuili hiekassa ja hankasi itseään ties mihin ja ihan oikeasti sanoisin pukua uudenveroiseksi, vaikka sitä käytettiin joka päivä syksyllä. Ei myöskään kertaakaan käytetty kostealla/tihkusateella sen kanssa kurahousuja, ja koskaan ei ollut poika märkänä (puvussa taisi olla vesipilari jopa 10 000mm?). Huono malli vain meidän pojalle, jolla on pitkä selkä ja lyhyet jalat. Melkein olin jo klikkaamassa samaa pukua sinisenä, kun sitä oli alessa mutta tulin järkiini, vaikka ihana puku olikin, niin vääränmallinen meidän pojalle.

 

Me luotetaan niin talvi- kuin välikausivaatteissakin kahteen merkkiin, Reimateciin ja Villervallaan. Molemmilla pojilla on ensi talvea odottamassa Reimatecin haalarit ja Villervallan toppatakki+housut, samoin välikauteen on Reimatecin haalarit ja isoveljellä takki ja housut Vv. Tosi kiva uutuus Villervallalta on välikausihaalarit, sellainen varmaan tulee meidän pikkuveljelle "siistimmäksi" haalariksi, jos vaan on kiva :)

Edited by siristiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolta Minityyli-blogista bongasin ne Molon tän kevään värit. Molon suomalaisessa Facebook-ryhmässä firman edustaja kertoi lisäksi, että noiden värien lisäksi haalaria saa myös mustana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo nuo Minityylin kuvat näinkin, ajattelin vain, että ovatko vk-haalarit jo myynnissä jossain. Toivottavasti tulisi muitakin värejä, nuo ei sytytä yhtään. Olin ajatellut Moloa, koska tuo Molon talvihaalari on ollut hyvä. Kaksiosaiset vk-vaatteet meillä on kevääksi, mutta ajattelin ostaa vielä haalarinkin.

Edited by Elisha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä haluisin molemmille lapsille tuon Molon mustan välikausihaalarin (piristää asusteilla sitä sitten) MUTTA kun se vesipilari on huonontunut (nyt 5000), niin miten sen vaikuttaa käytännössä?
Onko kuitenkin vedenpitävä kun kurahousuja en aio hommata näille erikseen? Samalla hinnalla kun saisi vaikka Ticketin tai Reimatecin jotka ovat vedenpitäviä, niin kannattaako tuota edes harkita?
En vain tiedä tuleeko muilta merkeiltä yksiväristä mustaa, ja sehän tässä on se ongelma ;)

muoks. ja lisään vielä että toisaalta vaikuttaa se jälleenmyyntiarvokin, samalla rahalla kun saisi esim. Popin haalarin (sinne on tulossa tummansinistä).
Että kärsiikö jälleenmyyntiarvo "huonontuneista luvuista". :)


 

Edited by sintti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi vaikea sanoa etukäteen, jälleenmyyntiarvosta varsinkin. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei se vesipilari ihan kaikkea siitä vedenpitävyydestä kerro. Esim T2H:n rubber rain -kura-asuissa on vesipilari (vain) 3000. Eli eri materiaalien vesipilarit ei ole täysin vertailukelpoisia. Pitäisi päästä livenä hiplaamaan tuota kangasta.

En kuitenkaan usko, että Molo muuttaisi vk-haalareitakaan ei-vedenpitäviksi, suosio varmasti romahtaisi.

 

Mulle ei tosiaan ole niin väliä, koska pahimmilla kurakeleillä laitan kurikset päälle, samoin tekevät päiväkodissa. Kurahousuista on niin helppo vaan huuhtista kurat pois, haalarikankaisiin lika tarttuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos Scarlet! :)

Siinä Pollyn tiedoissa lukee näin: Hengittävyys 5000 g/m2/24h ja vedenpitävyys 5000mm.
Eli osaako joku sanoa käytännössä et onko tuo nyt sitte hyvin hengittävä vai miten?
Mä en tajuu noista luvuista ite juuri mitään :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now