Adelita

Kaikki välikausi- ja talvivaatteista!

913 posts in this topic

OT: Enska on kyllä iso mies :o meidän neiti on puolisen vuotta vanhempi, ja samanpituinen.

Ja kaiken lisäksi on ainakin tällä kylällä pisimmästä päästä tuonikäisiä tyttöjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös meni Reima boikottiin.. Ostin taannoin sen raidallisen vk-haalarin, jossa kävi juuri tuo sama että meni nypylle ja sitten imi kaiken moskan itseensä.. Ja aina oli varmasti pesty ihan oikein! EIpä ole kiva kun pari viikkoa vanha haalari näyttää ihan hirveältä.. Ostin sitten täksi syksyksi Ticketin kaksi osaisen fleecevuorisen, väriltään housut vielä mustat ja on edelleen kuin uusi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, että joku muukin on todennut, että Reiman haalarit ei ehkä ole hintansa arvoisia. Minähän kävin täällä aikaisemmin "vaahtoamassa", kuinka niin kallis haalari voi olla niin huono. Meillä oli siis myös viime talvena Reimatec (oli ollut yhden talven sitä ennen käytössä toisella tytöllä). Ja polvt ja peppu on imeny kaiken kuran sisäänsä ja veden samoin. Eikä lika lähde millään keinoilla pois (ilman että pukua tarvitsisi pilata kokonaan).

 

Nyt ostimmekin tytölle Jonathanin haalarin (jonka merkkinen oli myös edellisenä talvena) ja ainakin näin parin käyttökerran jälkeen vaikuttaa todella paljon lämpimämmältä kuin Reima. Ja olen varma, että kestää kulutusta sata kertaa paremmin.

 

Meillä ostettiin neidille 98 cm puku. Neiti on hoikka tapaus, ja pituutta tällä hetkellä noin 93-94cm, paino 13 kg. Ostettiin toi TähtiJonathan (EI vauva-malli) ja siinä ainakin on kiristysmahdollisuus vyötäröllä. Olis varmaan toi 92 cm mennyt myös, mutta eipähän ole heti keväällä sitten pieni puku (toivottavasti).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaapissa odottaa kevättä kaksi upouutta Reimatecin vk-haalaria, maksoin niistä 85,- kpl alemyynnissä. Uskaltaakohan noita sitten edes käyttöön ottaakaan?... :unsure: Keväällä menee vielä Elloksen jokasäänhaalaritkin, joten jospa jättäisin nuo Reiman haalarit sitten ihan loppukevääksi, kun on jo kuivemmat kelit...hm...

Edited by Adelita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei vk-vaatteina ole Reimaa ollut, mutta kaksi edellistä talvea pojat meni samoilla Reimatec-haalareilla, eikä ne kauhean pahassa kunnossa ole vieläkään. Siis kulumaa tottakai, mutta varsin siistit ja toimivat kuitenkin, ei vaan enää pojille mahdu.

Reimatecin haalarit on täksikin talveksi varattu, rinnalla sitten muutama muu käytettynä hommattu haalari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan autoissa ja telkkareissakin ns. maanantaikappaleita, joten miksei haalareissakin.. :grin:

 

On mulla taannoin ollut erittäin hyväkin Reimatecin talvihaalari, nyt vaan on tullut muutama huono vastaan. Pakkailin tuossa juuri pojan kaksi kautta käytössä ollutta Ticketin haalaria myytäväksi eteenpäin ja täytyy todeta että oli edelleen todella hyvässä kunnossa! Eli tytölle lähti tilaukseen isompi koko vastaavaa haalaria ja poika sitten perii tytön vanhan. Mielestäni yksi iso plussa on nuo perusneutraalit värit joiden ansiosta kierrätys oikeasti onnistuu! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikähän ois mahdollisimman lämmin 80cm talvihaalari meidän vilukissa-tyttelille? Ei ole varaa mihinkään Ticketin haalareihin, joten joku suht edullinen se sais olla.

 

Nyt neidillä on ollut käytössä käytetty Reimatec ja sehän ei pidä lämpinä edes tämmösillä 10 asteen pakkasilla, vaikka alla on fleecepukukin (tosin ohut). Joku paremmin topattu pitäs löytää kunnon pakkasille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen tuota Lenne baby haalaria. Huutiksesta saa käytettynä ihan uudenveroisena noita parilla kolmella kympillä. Just ostin sellaisen meidän neidille ja olen tyytyväinen. Tosi lämmin puku, en vieläkään laittanut sinne alle fleeceä tai muuta kun se puku on niin muhkea, että sitten se päällä kyllä sulaa :girl_smile:

 

Isommalle olin ostanut sitten IdaT:n toppahaalarin koossa 104cm. Keväällä se tuntui niin suurelta ja vielä nyt syksylläkin, mutta kyllä se jää pieneksi varmaan ennen kevätauringon paistetta :girl_sad:

Taytyy nyt sitten alkaa etsiä toista haalaria sinne keväälle.Tiesin kyllä että tuo on pientä kokoa, mutta ilmeisesti neiti on vaan ottanut sitten jonkun kasvuspurtin.

Varmaan menee uusiksi myös toppatakki-ja housut, kakkoshaalari taitaa mennä koko talven.

 

On se vaan arpomista noiden kokojen kanssa :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista Reiman haalareista vielä... Ettei olisi vain laatu lähtenyt huonontumaan viime vuosina? Eikös haalareiden valmistuskin tapahdu jossain päin Aasiaa?

 

Vauvana oli Reimatecin vk-haalarit käytössä ja kivat oli sekä kestävät. Katsotaan tulevana keväänä, että mikä on uudempien haalareiden kunto. Tänä syksynä oli käytössä Tähti Jonathan ja siitä kyllä tykkään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

vaikka alla on fleecepukukin (tosin ohut).

 

En osaa haalaria suositella, mutta välikerrokseksi suosittelisin mieluummin villaa kuin fleeceä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ainakin oon sitä mieltä että Reiman laatu on huonontunut. Meillä Reimateciä on ollut kaikki lasten talvipuvut tähän asti ja kolme vuotta sitten ostettu Reimatecin puku oli hyvä, oli meillä kolme talvea (eka pojalla 2 talvea ja neidillä kakkoshaalarina viime talven) käytössä ja säilyi suht siistissä kunnossa. Viime vuotisista puvuista taas ei ollut hyvää sanottavaa, varsinkin pojan puku näyttää pahemmalle kuin tuo kolme talvea käytössä ollut. Polvet ja pyllyn kohta on tosi kuluneen näköiset. Kankaan laatu on tullut roimasti alaspäin ja pukujen hinnat pikkaisen nousseet.

 

Meille ei tänä talvena enää Reimateciä tullut, nyt kokeilussa molemilla Molon haalarit ja ne vaikuttavat ainakin laadukkaamman oloisilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän tytöllä on 2009 keväällä ja viime keväänä ostetut Reimatecin välikausihaalarit - materiaali on aivan eri! Tuo viime keväinen on tosiaan sellanen, joka imee kaiken lian ja taas se vanhempi oli sellasta liukkaampaan materiaalia mistä lika lähti helposti pois - ja oli mahottoman hyvä! Viime talvena oli Reimatecin toppahaalari, jota en voi kuin kehua. Hyvin tarkeni ja ihan kuin uusi on yhden talven käytön jäljiltä. Harmi, jos laatu on lähteny laskuun!

 

Täksi talveksi ostin tytölle keväällä alesta, kun -70% sain Lindexin Fix Sport takin ja housut. Olin kovasti kuullu kehuja, että oisivat tosi laadukkaita ja eihän se jääny maksaa juuri mitään, kuitenkin vedenpitävä yms. Mutta, onko kellään muulla tätä Fix Sport takkia, meillä on neitillä sen kanssa ikävä ongelma. Jos takki on vetoketju kiinni saakka, neitille tulee kamala ihottuma leukaan. Se on jotenki niin kovan tuntunen ja hiertää siihen - en osaa oikein selittää. Soitin Lindexiin, eikä oo kuulemma tullu yhtään vastaavaa reklamaatiota. Meiän neitillä on mun mielestä enemmänkin pitkä kuin lyhyt kaula, joten en usko hänen "mittasuhteistakaan" johtuvan. Kiva kunnon pakkasilla, jos joutuu pitämään takkia vähän auki ja kaulahuivi väliin :girl_impossible:. Kaikenmoisia ongelmia sitä voikin tulla vastaan. Muuten, kivan mallinen ja housutkin loistavat hoikalle tytölle - ja hyvin piti veden loskakelillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt syksyllä ostin pojalle ensimmäisen kerran Reimatecin vk-haalarin ja hiukan oon kans pettynyt siihen laatuun. Polvet ja peppu näytti tosi nopeasti kulahtaneilta ja sellaisilta "pörröisiltä" siitä kankaan pinnasta. Osansa ehkä meidän sora/murskepitoisella pihallakin, mutta eikös noiden pitäisi kestää hankaustakin ihan älyttömästi?

Ensi kevättä varten on jemmassa Jonathanin haalari, samoin nyt toppis on Jonathania ja siihen oon kyllä tosi tyytyväinen. Samalla soralla toi jätkä on painellut menemään milloin mahallaan milloin pepullaan ja haalari on ihan uuden näköinen. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on neitillä sen kanssa ikävä ongelma. Jos takki on vetoketju kiinni saakka, neitille tulee kamala ihottuma leukaan. Se on jotenki niin kovan tuntunen ja hiertää siihen

 

Meillä pojilla useammatkin vaatteet tekevät tämän, eikä helpota yhtään, että imeskelevät takin reunan märäksi, ärsyttää siis leukaa entistä enemmän. Toinen meidän pojista onkin sanonut, ettei takkeja ja haalareita saa laittaa ylös asti kiinni, koska se tuntuu pahalta. Olen siis tullut siihen tulokseen, että jos ei tule lunta vaakatasossa, niin pitäköön takkiaan vähän auki ja hommaan sitten vähän paksumman fleecekaulurin tai vastaavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on aina takki hiukan auki ja aina kaulassa huivi taikka kauluri. Tyttö ei kestä yhtään jos yrittää laittaa ylös asti vetoketjua, en kyllä itsekään voi laittaa kun tuntuu että kuristun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista Reiman haalareista vielä... Ettei olisi vain laatu lähtenyt huonontumaan viime vuosina? Eikös haalareiden valmistuskin tapahdu jossain päin Aasiaa?

 

Mä olisin myös tämän kannalla oman kokemuksen perusteella. Ostin kirppikseltä muutaman vuoden vanhan (?!) reimatecin haalarin ja se on todella hyväkuntoinen ja pitää veden täysin. Kun taas neidin viime kevään malliston haalari sai yhdestä kaatumisesta jäljen aikaan. :skilletgirl:

 

Toki tälläkin hetkellä on sitä ohuempaa kangasta oleva reimatecin haalari ja sitten hiukan vahvempaa (ei kuitenkaan Reimatec+).

 

Mutta siis joo, mun mielestä laatu on vuosien saatossa huonontunut, joten ei enää uusia reimatecejä meille. Eikä ainakaan sitä ohuempaa kangasta olevaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ostin alesta reimatecin talvihaalarin ja on ollut meillä jo käytössä näillä -1 ja -2 keleillä mitä täällä etelässä on ollut. Väriltään haalri on valkea-harmaaraidallinen ja mudassa sillä on jo möyritty ja vesilätäkössäkin istuttu ja todella tyytyväinen olen ollut. Pitää vettä täysin ja hyvin on lähtenyt puhtaaksi kun olen ulkoulun jälkeen suihkuttanut ja vaikka on meidän sorapihalla typy sillä konatannut, niin vielä näyttää kuin uudelta. Toivotaan, ettei osottaudu tämän talven aikana sitten pettymykseksi. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt alkaa kyllä olla niin kylmä, että se paksumpi toppahaalari täytyy ostaa mahdollisimman pian (toivottavasti jossain on vielä jäljellä :rolleyes:).

 

Ainakin Lenneä ja Ticketiä aion tämän ketjun suositusten mukaan käydä etsimässä ja vertaamassa. Onko se Stockalla myytävä karvahupullinen yksivärinen Ticketin haalari tuo tässä ketjussa suositeltu Baby Baggie? (Ei siinä lue mitään nimeä siellä, Ticket to Heaven vain.) Tuo myös tässä ketjussa suositeltu Columbian untuvahaalari kiinnostaisi myös, mutta mistä sellaisia saa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tilasin oman haalarini Englannista. Aion laittaa piakkoin kiertoon yhden columbian haalarin(untuvaa), jos kiinnostaa niin irtoaa todella hyväkuntoinen halvemmalla kuin uutena ;)

 

Ticketin baby baggie on se missä on kaksi vetskaria edessä.

Edited by Maro

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ei se taida kuitenkaan meidän tytölle olla sopiva? :girl_sad: Mikäköhän koko noista ylipäätään olisi sopiva...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maro: Mistä tilasit Columbian haalarin? Olen niin ihastunut tuohon mun alennuslöytöön, että haluamme varmaan uudenkin samaa merkkiä.

 

Chimelli: Meillä on noin 84 cm pitkällä pojalla haalari käytössä kokoa 3T ja se on tosi passeli. Muuta kokemusta noista Columbian haalreiden kokoluokituksista meillä ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimevuotinen POPin 86 on vähän nafti Pikkuveljelle ja ajattelin ostaa Minymon tähtihaalarin uudeksi haalariksi. Arvon vaan koon kanssa. Poika on nyt 90cm ja 12,5kg. Otanko koon 92 vai 98? Ilmeisesti nuo ovat aika reilua kokoa? Lähinnä mietityttää lahkeiden riittävyys. Ne jää tuossa POPin puvussa pieneksi. En tykkää käyttää lapsilla kamalan reiluja vaatteita, mutta pitäisi sentään koko talven mahtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sisukkaan sivuilla ainakin on joissain minymon haalareissa mitoitukset. Niiden perusteella tilasin neidille haalarin ja sopiva tuli. Neidille muiden merkkien 86cm ovat vielä todella reiluja mutta minymon 92cm on samaa luokkaa kuin esim.legon 86cm. Meillä myös tähtihaalari.

 

Piitukka, ebaystahan tuo puku tuli. Katselin juuri että amazonilla on todella hyvät valikoimat pukuja ja vielä halvemmallakin :) Tuolla kaupassa mistä sen tilasin niin niitä ei enää ollutkaan :( Meidän puku on kokoa 18kk ja jää nyt pieneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Hans Companyn rukkasista? Ostin tänään Prismasta tollaset rukkaset jossa on sisällä jonkin mallista fleeceä, lapussa luvataan että käsien kosteus poistuu hanskasta eli ei hiostais mutta lumi/tuuli/vesi pysyisi ulkopuolella. Mutta ei ole hajuakaan kuinka koville pakkasille noi uskaltaa pistää ilman alla olevaa tumppua. Ja kummatkohan ois lämpösemmät, Jonathanin topparukkaset (ne perinteiset teddykarvaset sisältä) vai noi?

Edited by OltsunÄippä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now