Extravaganca

Ruokailuvälineet

6 posts in this topic

Minkälaiset ruokailuvälineet olette havainneet hyviksi tällaiselle 2+ -vuotiaalle, joka syö jo itse? Kädet on pienet, ja lasten aterimet mitä yleensä on ovat liian pitkiä tytölle. Mitään vauvalusikoita ja haarukoita ei haluta käyttää, pitäisi olla hyvät syödä. Nyt syö teelusikalla ja yhdellä muumihaarukalla, joka on siis samaa kokoa kuin nuo teelusikat. Nuo muumihaarukat on hyviä, mutta en oo nähny niitä missään myynnissä yksinään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Hackmanin eläinystävät -sarjan lusikoita (valmistus on lopetettu, saattaa löytyä vielä jostain tehthaanmyymälöistä tms.):

T149001_Elinystvt_Sammakko_lusikka.jpg

 

Yksi tällainen Tummen-aterinsetti:

314836-rescaledpic-280x280.jpg

 

Ja eilen ostin Cittarista Martinexin Muumi-lusikan ja -haarukan (setti)

 

 

Lisäksi syöminen sujuu hyvin Savonian jälkiruokalusikoilla. Ja on tavallisetkin haarukat välillä käytössä, jos kaikki "omat" on pesussa. Tee/kahvilusikka on pojalle turhan pieni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pari Hackmannin Muumi haarukkaa ja lusikkaa, sitten on pari Semperin etikettikeräyksestä saatua lusikkaa ja haarukkaa. Savonian pikkulusikoillakin Sälli syö, vaikka ne vähän pienenlaisia tarkoitukseen ovatkin. Noilla on hyvin pärjätty.

 

Hakusessa on ollut lastenkokoa olevat veitset, niitä kun ei ole yhtään ja Sälli kuitenkin kovasti haluaisi veitsen haarukalla ruokaillessaan. Ainoat mitä on löydetty, on aterinseteissä, mutta kun muita aterimia ei tarvittaisi. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ehdottomasti parhaan kokoinen lusikka on kummilusikka. Teelusikat ovat vähän turhan pieniä ja jälkiruokalusikat taas aavistuksen liian isoja, kummilusikka sopii suuhun juuri passelisti. Niinpä kaappien kätköistä on kaivettu esiin kaikki äidin ja isinkin lusikat.

 

Haarukkaa meillä ei käytetä kuin satunnaisesti, silloin käytössä on mun vanha pieni retkihaarukka. Veistä ei käytetä vielä ollenkaan. Kohta pitäisi kuitenkin varmaan hankkia joku lasten ruokailuvälinesetti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo muumihaarukat on hyviä, mutta en oo nähny niitä missään myynnissä yksinään?

 

Yksittäin niitä ei taida olla myynnissä, mutta kahden kpl:n pakkauksissa on esim. Iittalashopissa. Voi siis ostaa pelkät haarukat eikä koko aterinsettiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä jotkut merkittömät (Prismasta ostetut) jälkiruokahaarukat, jotka ovat pieneen käteen oikein sopivan kokoisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now