Ayla

Kysymyksiä päivähoidosta

555 posts in this topic

Thingumy: Yleensä ryhmiksiin tulee ruoka valmistuskeittiöstä ja hoitajat jakavat ruoan. Erityisruokavaliot huomioidaan toki aina eli lista vältettävistä/sallituista hoitoon ja kannattaa toki keskustella asiasta hoitopaikassa hyvissä ajoin niin tietävät informoida keittiötä minkälaista ruokavalion tarvetta on tiedossa (ruokatilausten ja ruoanlaiton kannalta oleellinen tieto).

Ruoka-aineiden lisäksi ruokajuoma (kauramaito/soijamaito/riisimaito tms.) kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin myös.

Valmistuskeittiöt pakkaavat allergikon ruoan omiin astioihin, jotka ovat nimellä varustettuja eli ei sekoitu muiden ruoan kanssa tai ole kosketuksissa niihin.

 

sorellina: Kiva, että asia järjestyi! :girl_smile:

 

leppäkerttu: Onnittelut paikka-päätöksestä! Kyllä se siitä lähtee sujumaan ajan kanssa - sinuna ottaisin yhteyttä hoitajaan ennen kesälomia ja sanot vaikka, että soitat nyt varoiksi hyvissä ajoin. Hoitaja kyllä informoi sinua jos palaatte asiaan tuonnempana. Sen takia kannattaa ajoissa ottaa yhteyttä, että ehditte käydä tutustumassa hoitopaikkaan (tai mennä vaikka leikkimään hoitopaikan pihalle ja tutustumaan vähitellen) ennen hoidon aloitusta. Kesälomakausi kun on tässä välissä niin on hyvä varmistua milloin hoitopaikkaan sopii parhaiten mennä.

Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan eli kaikki itseä askarruttava kannattaa ilman muuta kysyä!

Luultavasti pukeutumisen, varavaatteiden, vaippojen, vaatteiden nimikoinnin, ruoka-aikojen ja ulkoilun suhteen ainakin tulee neuvoja hoitopaikasta - mutta kaikkea mieltä askarruttavaa kannattaa siis kysyä :girl_wink:

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaakohan kukaan kertoa, miten huono päivähoitotilanne Tampereella on? Olen vanhempainvapaani päättyessä hakeutumassa työvoimapoliittiseen koulutukseen. Valinnat selviävät vasta lokakuussa, koulutus alkaisi siis marraskuussa ja viimeistään joulukuun alussa (mies voi pitää isäkuukautensa marraskuussa) meillä olisi tarvetta hoitopaikalle. Saako Tampereelta siis tuollaisessa tilanteessa kahdessa kuukaudessa (ryhmä)perhepäivähoitopaikan noin vuoden ikäiselle ja vieläpä omalta alueelta (länsi) tai keskustasta? Meillä kun ei autoa ole emmekä siis pysty viemään lasta hoitoon kaupungin toiselle laidalle...

 

Eräs mahdollisuus on myös yksityinen hoito, sillä joutuisimme jo miehen tulojen vuoksi maksamaan kunnallisessakin päivähoidossa ylintä maksua, mutta vähennetäänkö yksityisen hoidon tuen hoitoraha ansiopäivärahastani kuten kotihoidon tuen hoitorahakin? Yksityisen hoidon tuesta ja työttömyyspäivärahasta ei mainita mitään Kelan eikä TYJ:n sivuilla, joten olen päätellyt, ettei sitä vähennetä, koska sehän maksetaan suoraan palvelun tuottajalle? Entä miten pitkät jonot yksityisiin ryhmiksiin on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä olen myös viime aikoina yrittänyt selvitellä Treen keskustan päivähoitopaikkojen tilannetta. Ainakin yhteen keskustan päiväkodeista (samoin varmaan muihinkin) on melkoisen vaikeaa päästä. Tuttu kertoi, että syksyksi oli pienten ryhmään 40 hakijaa ja 8 paikkaa. Tästä voisi päätellä, että ryhmiksetkin ois aika täynnä.

 

Yksityisiin päiväkoteihin on myös jonoja ja joihinkin on 2v ikäraja. Esim. ryhmiksiähän on kunnallisten lisäksi yksityisiä, niistäkin kannattaa kysellä. Ja yksityisiä hoitajia löytyy varmaan aika paljon.

 

Kyllähän kunta on velvollinen järjestämään hoitopaikan, mutta ainakin keskustan alueella on tosiaan tunkua. Jos teille käy länsi-Tamperekin, niin ehkä siellä päin voisi olla paikkoja paremmin? girl_sad.gif Kannattaa varmaan jo laittaa hakemus menemään ja kysellä mieluisimmista hoitopaikoista tilannetta.

 

 

Musta tuntuisi oudolta, että yksityisen hoidon tuki vaikuttaisi muihin tukiin, koska sehän tosiaan maksetaan suoraan hoitopaikkaan. Varmaan tietoa mulla ei tästä ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo'o, kai sitä on vain haettava paikkaa, vaikkei mitään varmuutta edes hoitopaikan tarpeesta vielä ole. Tuo koulutus kun on sellainen, että vain murto-osa hakijoista pääsee mukaan... En edes tiedä, miten kaupunki suhtautuu siihen, että haemme hoitopaikkaa minun ollessani työtön. Saati sitten nuo yksityiset - voikohan hoitopaikan esimerkiksi lokakuussa perua, jos sille ei sitten joulukuun alussa olekaan tarvetta?

 

Meillä ensisijaisena vaihtoehtona ovat kuitenkin nuo kaupungin ja yksityiset ryhmäperhepäiväkodit, koska päiväkotiin en halua noin pientä viedä enkä mielelläni yksittäiselle perhepäivähoitajallekaan, jottei sitten tarvitse flunssakaudella kierrättää lasta varahoitajalta varahoitajalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka tiukkoja teillä on oltu sopimuspäivistä? Että miten ajoissa ne pitää ilmottaa jne? Päivän pituudellahan ei varmaan ole merkitystä, tuntiperustaisessa lapsi pystyi olemaan vaikka vain muutaman tunnin jonain päivänä ja toisena pidempään, tuli siis enemmän päiviä kun tuo 10/kk..

 

Meillä on ollut kunnassa tähän asti 50h/2vk ja nyt muuttuu 10pv/kk elokuun alusta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika aloittaa näillä näkymin päiväkodissa ( paikka varmistetaan heinäkuussa) elokuussa 1 vuotispäivänään. Minulla ei ole mitään kokemusta päivähoidon kiemuroista ja mieleen tuli miten "valmis" pojan pitäisi olla mennessään hoitoon. Pitääkö osata syödä normaalia ruokaa? Juoda kaikki juomat nokkamukista? Nyt kesän aikana yritetään totuttaa poika nukkumaan päikkärit omassa sängyssään eikä rattaissa. Entäpä pitääkö olla mukana omat vaipat? Nuo nyt äkkiseltään tuli mieleen :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me emme Tampereella saaneet sopivaa hoitopaikkaa keskustasta (poika aloitti hoidossa helmikuussa, haimme paikkaa siis viime syksynä). Jätkän hoitopaikka on lännessä mikä tietää minulle ajelua ympäriinsä, mutta ei kyllä olla edes harkittu hoitopaikan hakemista muualta.

 

Meidän poika on yksityisellä perhepäivähoitajalla. Kun olimme käyneet tutustumassa ja päättäneet ottaa paikan vastaan maksoimme varausmaksun (200e), joka sitten vähennettiin ensimmäisen hoitokuukauden hoitomaksusta (josta jäi maksettavaa 20e). Eli paikan olisi voinut perua, mutta sitten olisi menettänyt tuon varausmaksun. En tiedä onko tämä yleinen käytäntö.

 

Pirkanmaan yksityiset perhepäivähoitajat ry:n sivuilla on hoitopaikkavälitys, mistä näkee vapaita paikkoja. Siellä on myös perhepäiväkoteja. http://www.variom.net/pypph/hoitopaikat.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ompukka, lapsen ei tarvitse päivähoidon alkaessa olla yhtään sen "valmiimpi" kuin on. Tietenkin helpottaa jos lapsi nukkuu vain yhdet päiväunet tai pystyy nukkumaan sängyssä eikä rattaissa. Mutta varsinkin ihan pienet ovat vielä niin erilaisia, jotkut juoksevat ja jotkut konttaavat. Jotkut juovat mukista, jotkut tuttipullosta. Ja tarhassa pyritään ne asiat ottamaan huomioon ja kasvatuskeskustelussa (mikä on hoidon alkaessa) käydään nämä asiat läpi. Lapsen yksilölliset tarpeet otetaan mahdollisimman hyvin huomioon. Monissa tarhoissa on pienillä omat tuttipullot käytössä, vaipat pitää tuoda kotoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka tiukkoja teillä on oltu sopimuspäivistä? Että miten ajoissa ne pitää ilmottaa jne? Päivän pituudellahan ei varmaan ole merkitystä, tuntiperustaisessa lapsi pystyi olemaan vaikka vain muutaman tunnin jonain päivänä ja toisena pidempään, tuli siis enemmän päiviä kun tuo 10/kk..

 

Meillä on ollut kunnassa tähän asti 50h/2vk ja nyt muuttuu 10pv/kk elokuun alusta

 

Tuo on kai täysin päiväkotikohtaista. Meillä oli sopimus 8pv/kk ja alustavasti sovittiin, että ti ja ke ovat hoitopäiviä. Poikkeuksista pyydettiin ilmoittamaan mieluiten edellisen viikon torstaihin mennessä, jolloin tekivät ruokatilaukset seuraavalle viikolle, mutta hoitaja sanoi, että jopa samana aamuna voi ilmoittaa poissaolosta (esim. maanantaiaamuna, jos viikonloppuna onkin lähdetty pidemmälle reissulle, tai kun bussilakko toteutui, niin aamulla ajoissa soitin ja ilmoitin, että tänään ei päästä tulemaan). Ilmoittelin tietysti heti, jos tiesin jotain muutoksia olvan tulossa. Puoli vuotta on aikaa tasata päivät, eli jos jossain kuussa tulikin 10pv, niin tasattiin sitten vaikka kahtena kuukautena olemalla vain 7pv/kk. Ja sairauspäivät lasketaan tietysti hoitopäiviksi. Päivän pituudella ei tosiaan ole merkitystä.

Mutta tosiaan jossain päiväkodissa voidaan sitten olla tiukempiakin noiden päivien suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Kiitos tiedosta dreamer :) Mä jo kehitän paniikkia siitä että poitsun pitäisi osata jo vaikka mitä kun menee hoitoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen miettinyt erilaisia päiväkotivaihtoehtoja ja olemme päätyneet mieheni kanssa siihen että lapsi menisi 3-vuotiaana englanninkieliseen leikkikouluun, jos siis paikka vain saataisiin. Ajattelin että jo nyt alustavasti tiedustelisin paikasta ja ehkä jos ottaisivat jo näin aikaisin hakemusta. Kuulemma noihin paikkoihin niin paljon hakijoita että kannattaa ajoissa olla jo paikkaa hakemassa. Meidän neiti on vasta 6kk että ajoissa ainakin ollaangirl_wink.gifNiin kotisivuilla oli s.posti osoite josta voi tiedustella paikasta niin kysyisin teiltä jo joilla on lapsi päiväkodissa mistä kaikesta kannattaa kysellä/tiedustella? Onko jotain ehdotonta jota kannattaa kysyä? Esikoinen kun on niin ei ole näistä jutuista aiempaa kokemusta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaakohan kukaan kertoa, miten huono päivähoitotilanne Tampereella on? Olen vanhempainvapaani päättyessä hakeutumassa työvoimapoliittiseen koulutukseen. Valinnat selviävät vasta lokakuussa, koulutus alkaisi siis marraskuussa ja viimeistään joulukuun alussa (mies voi pitää isäkuukautensa marraskuussa) meillä olisi tarvetta hoitopaikalle. Saako Tampereelta siis tuollaisessa tilanteessa kahdessa kuukaudessa (ryhmä)perhepäivähoitopaikan noin vuoden ikäiselle ja vieläpä omalta alueelta (länsi) tai keskustasta? Meillä kun ei autoa ole emmekä siis pysty viemään lasta hoitoon kaupungin toiselle laidalle...

 

Me haettiin lapsille hoitopaikkaa Tampereella syyskuusta alkaen ja tosi tiukassa ne paikat tuntuu olevan. Me asutaan kans Länsi-Tampereella ja haettiin perhepäivähoitoon + kahteen lähimpään päiväkotiin. Päivähoidon suunnittelija (tjsp.) soitti ja sanoi, että päiväkodit on iha täynnä, ja varautukaa viemään lapset ihan mihin päin Tamperetta vain ja jopa sisarukset eri hoitopaikkoihin. :girl_impossible: Sanoin, että siinä tilanteessa me vetäydytään kyllä ja mä jään suosiolla vielä kotiin.

Onneksi meille löytyi kuitenkin ihan kodin läheltä pph, joka aloittaa just samaan aikaan, kun meidän hoidontarve on. Ainakin ensivaikutelma on hyvä, ja toivon, että lähtee hyvin sujumaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muilla kokemuksia päiväkodin remontin ajaksi järjestettävästä varapaikasta? Miten on sujunut järjestelyt, siirtyikö koko päiväkodin väki uuteen osoitteeseen? Miten ryhmäjaot, entä henkilökunta?

 

Meillä tuli tänään todellinen pommi kun ilmoitettiin että päiväkoti on 8 kuukautta remontissa kosteusvaurioiden takia ja koko tuon ajan suljettuna. Varapaikka järjestetään, mutta ei mitään tietoa vielä miten ja mihin. Osa hoitajista (mm. meidän lasten omahoitaja) ilmoitti ettei aio jatkaa mikäli paikka on kovinkin kaukana nykyisestä, tietysti keittäjät ja muu ihana henkilökunta menetetään ainekin varapaikan ajaksi, kenties kokonaan. Eräässä päiväkodissa varapaikkaan oli bussikuljetus varsinaisen päiväkodin pihasta... Niin ja mehän ollaan siis juuri aloitettu hoito tuossa paikassa ja takana 4 tutustumispäivää.. Että näin.. Lievästi veetuttaa kun miettii miten monta sopeutumisjaksoa lapsille on edessä, hoitajat vaihtuu ja paikka vaihtuu mahdollisesti montakin kertaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on sama juttu ja tosiaan ottaa päähän kun poika vielä näin pienenä aloitti hoidon ja sitten parin kuukauden päästä vaihtuu taas paikka kun putkiremppa valmistuu. No mä en tiedä minkälaiset olot ja porukka on/oli siinä alkuperäisessä paikassa, mutta ilmeisesti tilat on paljon paremmat. Nyt ollaan kerrostalon alakerrassa aika ahtaasti ja isot ja pienet lapset aika sekasin. Mun tietääkseni henkilökunta on kyllä samaa.

 

Oma kysymys: Kuinkahan helposti on mahdollista vaihtaa sopimusta niin että lapsi olisikin vain osa-aikaisesti hoidossa. Meillä olisi nyt mahdolisuus tehdä niin että mun äiti hoitaisi poikaa muutamana päivänä viikosta. Hoito on alkanut kyllä ihan hyvin, mitä nyt poika on heti kipeänä, mutta kieltämättä mua vähän ahdistaa jättää toinen noin pienenä hoitoon ja jos olisi mahdollista niin olisi aika hyvä jos poika olisi vain parina päivänä päiväkodissa. Vai onkohan se sitten liian sekavaa pojalle kun hoitajat vaihtuu :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma kysymys: Kuinkahan helposti on mahdollista vaihtaa sopimusta niin että lapsi olisikin vain osa-aikaisesti hoidossa. Meillä olisi nyt mahdolisuus tehdä niin että mun äiti hoitaisi poikaa muutamana päivänä viikosta.

 

Meillä ainakin se oli lähinnä ilmoitusluontoinen asia. Otin yhteyttä päiväkodin johtajaan ja muistaakseni täytin jonkin paperin ja asia oli sillä selvä. Maksu tietysti aleni samassa suhteessa, mutta mikään muu ei muuttunut hoidossa.

 

Meillä siis poika oli ollut kokoaikaisena päiväkodissa, mutta tuli tilaisuus pitää poika kotona yhden päivän viikossa, niin muutettiin sopimusta niin, että hoitopäiviä oli muistaakseni 16kpl kuukaudessa. Vapaapäivät pitää ilmoittaa hoitopaikkaan etukäteen, mutta meillä se oli helppoa, kun poika oli aina saman viikonpäivän kotona, niin riitti yksi ilmoitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu kunnasta. Esim. meillä on vaihtoehtona joko kokoaikainen hoito tai 15pvää kuussa, välimuotoja ei ole, ja entinen 10 pvän sopimus poistui kokonaan. (Tai vähemmän tietty saa olla mutta maksu 15 päivän mukaan.) Muistaakseni muutokset pitää ilmoittaa aina toimintakausittain, kesken kauden ei kai saa muuttaa. Mutta tämäkin lienee yksilöllistä ja alkusyksyähän nyt mennään, että kannattaa ainakin kysyä oisko mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jään nyt äitiyslomalle, voinko hakea pojalle osa-aikasta hoitopaikkaa ilman että äitiysrahat pienenee? Ja sitten kun äitiysloma loppuu niin pieneneekö kodinhoidontuki tai loppuuko kuntalisä jos esikoinen jatkaa osa-aikasessa hoidossa ja vauva on kotona?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äitiysrahaan esikoisen hoitopaikalla ei ole vaikutusta.

Kotihoidontuki menee käsittääkseni niin, että saat sen perusosan ja mahd. hoitolisän (perheen tuloista riippuen), mutta et sisarkorotusta. Kuntalisästä en osaa yhtään sanoa miten se Vantaalla menee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos, taidampa pistää sitten hakemuksen sisään jos saatais poika jonnekkin osa-aikasesti hoitoon. Kelasta varmaan saa selvitettyä tuon kuntalisän kohtalon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Vastaus löytyy kaupungin sivuilta: Vantaa-sopimus 2010-2013 allekirjoitettiin

Lasten kotihoidon tuen kuntalisä eli Vantaa-lisä, muutetaan ehdolliseksi ja nostetaan alle 2-vuotiaalle perheen nuorimmalle lapselle 50 %:lla nykyisestä 143 eurosta 215 euroon. Lasten kotihoidon tuen kuntalisän saamisen edellytys on, että kaikki perheen alle kouluikäiset lapset hoidetaan kotona eikä perhe käytä samaan aikaan subjektiivista oikeutta kunnalliseen päivähoitoon tai yksityisen hoidon tukeen.

 

Lasten kotihoidon tuen kuntalisää maksetaan vain yhdestä perheen nuorimmasta lapsesta heti vanhempainrahakauden päättymistä seuraavan kuukauden alusta siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kaksi vuotta. Toimenpide on väliaikainen ja se kestää koko tämän sopimuskauden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neiti lähtee hoitoon ens vuoden alusta ja on silloin n.1,5v. Hoitomuotona on vuorohoito, sillä meillä molemmilla vanhemmilla on vuorotyö. Yritin vuorohoidosta googlettaa, mutta en oikein löytänyt mitään näin äkkiseltään, että kuinka tää homma oikein toimii...

 

Mitenkäs jos kunnan sivuilla sanotaan, että max. hoitopäivän pituus on 10h, niin koskeeko tää myös vuorohoitoa? Kun itsellä ainakin yövuorot on 10h pituisia + 40min työmatka suuntaansa :girl_sad: Nukkuakin pitäis jossain välissä ja eihän se onnistu jos mies on reissuhommissa tai aamuduunissa... ja lapsikin nukkuu ainakin toistaiseksi semmoisia 12h yöunia.

 

Nukuttamistakin pitäis varmaan pikkuhiljaa rueta miettimään kun tällä hetkellä typy nukahtaa tissille niin sitä pitäisi varmaan rueta lopettelemaan. Imetystä en kuitenkaan haluaisi lopettaa kokonaan (nyt 2x pvässä), enkä ehkä edes vielä tuolloin hoitoon lähdön hetkelläkään...

 

Pitääkö vuorohoidon takia miettiä jotain muita extra-juttuja vs. tavan päivähoito?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Vuorohoidosta voin vastailla työntekijän näkökulmasta :)

 

Vuorohoidosta ei ole säädetty juurikaan mitään valtakunnallista ohjeistusta (esim. päivähoitolaissa ei vuorohoitoa ole erikseen määritelty), joten säännöt ja ohjeistukset on hyvin kuntakohtaisia. En kuitenkaan usko, että tuo max.10h hoitopäivän pituus voi koskea vuorohoitoa juuri noista syistä, jotka luettelit. Meillä yöhoitovuorot lasketaan karkeasti niin, että vanhemmalle varataan nukkuma-aikaa 8h yövuoron päälle+työmatka, jonka jälkeen lapsi haetaan hoidosta seuraavana päivänä. Eli jos pääsee yövuorosta vaikka klo7 aamulla, niin lapsi haetaan iltapäivällä kolmen-neljän maissa. Aika paljon vanhemmat saavat sumplittua työvuorojaan niin, että lapsilla voi olla välillä hyvin lyhyitäkin hoitopäiviä (jos toinen menee esim. aamuun ja toinen iltaan. Myöhemmin menevä tuo hoitoon ja aiemmin pääsevä hakee.). Tätä mahdollisuutta ei tietysti ole, jos toinen on reissutöissä tai on yksinhuoltaja.

 

Imetystä voi tottakai jatkaa, vaikka päivähoito alkaakin, mutta nukahtamista on hyvä harjoitella ilman tissiä. Sitä kun ei kunnallinen päivähoito pysty tarjoamaan :lol: . Muita nukahtamisrutiineja (maitopullo, silittely tms.) toteutetaan hoidossa mahdollisuuksien mukaan, jotta lapsen olo olisi mahdollisimman mukava ja turvallinen.

 

Mitähän muuta vielä voisi vuorohoidosta mainita...

 

Yövuoroihin viedään tietysti oma yöpuku, meillä lisäksi ainakin pyyhe iltapesuja varten. Ja mukaan kannattaa pakata oma rakas unilelu, jos sellainen on käytössä. Varavaatteita kannattaa viedä riittävästi, meillä yleensä vaihdetaan lapselle yövuoron jälkeen puhdas vaatekerta. Henkilökunnalle kannattaa kertoa, mitä keinoja voi kokeilla, jos lapsi vaikka herää yöllä. Kaikille ei toimi samat kikat!

 

Vuorohoidossa on tav. päiväkotia enemmän henkilökuntaa, koska vuorojakin on enemmän. Lapsella (ja vanhemmilla) saattaa mennä hiukan tavallista päiväkotia kauemmin, ennen kuin oppii kaikki tuntemaan. Myös päivärytmin ja rutiinien oppimisessa voi lapsella mennä kauemmin, kun vuoroja on paljon ja ne vaihtuvat epäsäännöllisesti. Toisaalta lapset ja henkilökunta tulevat usein hyvin tutuiksi ja läheisiksi, kun yhdessä ollaan "herkkinäkin hetkinä" nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä.

 

Hoitovuorot pitää yleensä varata etukäteen, yleensä noin viikkoa ennen. Tällä voidaan varmistaa, että henkilökuntaa on paikalla riittävästi lapsimäärää varten. Lasten hoitopäiväthän vaihtelevat jatkuvasti vanhempien työvuoroista riippuen, joten on varsin tärkeää, että henkilökuntamitoitusta voidaan ennakoida ja tarvittessa muuttaa. Näin ainakin meillä. Joka talossa on omat käytäntönsä, joista kyllä tutustuessa kerrotaan. Tutustumiskeskusteluun kannattaa varata runsaasti aikaa ja laittaa vaikka omia kysymyksiä lapulle ylös. Tietoa tulee kerralla paljon ja osa pian unohtuukin, joten kysellä kannattaa vielä hoidon alettuakin. Henkilökunta opastaa kyllä talon tavoille :) .

 

Laita vaan vielä kysymyksiä, jos niitä pyörii mielessä. Vastaan mieluusti, jos vain osaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Laita vaan vielä kysymyksiä, jos niitä pyörii mielessä. Vastaan mieluusti, jos vain osaan!

 

Osaisitko vastata minua askaruttaneeseen asiaan?? Eli kun kunnalla on velvollisuus järjestää 4 kk:n kuluessa hoitopaikka lapselle, niin miten he kuvittelevat perheeen järjestävän sen 4 kk:n ajan lapsen hoidon?? Meillä on tilanne se, että olemme muuttamassa yllättäin toiselle paikkakunnalle, siellä asumme 1.10 ja nyt kunnalta ilmoitettiin että heillä 4 kk aikaa järkätä hoitopaikka =(. Mihin he kuvittelevat meidän laittavan lapsemme sen 4 kkn jaksi? Ottavan töihin mukaanko =((... Osaisitko yhtään neuvoa mistä asiaa kysyn kun päiväkodin johtaja ilmoitti vain tuon asian. Kiitos jo etukäteen :girl_wink: t. Mam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö on vielä kotihoidossa, tai siis anoppi hoitaa tyttöä 2-3 pvää viikossa, että mä saan tehdä töitä. Nyt anoppi on lähdössä kahden viikon lomalle, eikä typykälle ole mitään hoitopaikkaa. Tietääkö kukaan, saako lapsen jonnekin hoitoon väliaikaisesti? Vai pidänkö suosiolla (olen yrittäjä, joten tietysti palkatonta :girl_sigh:) lomaa pari viikkoa? Mietin myös sitä, että vaikka väliaikainen hoitopaikka löytyisikin, onko järkevää rasittaa lasta viemällä hänet johonkin random-hoitopaikkaan. Onko kenelläkään tietoa/kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now