weeRa.

Nopea synnytys

105 posts in this topic

Esikoisen syntnytys kesti noin 6h, sairaalaantullessa olin 4cm auki. Tästä meni noin 1,5h kun tyttö oli pihalla.

Minulla vasta yksi synnytts takana, mutta vähän samantapainen. Ensimmäisistä supistuksista pojan syntymään kului 5,5 tuntia. Sairaalaan tullessa olin 4 cm auki ja poika syntyi 1,5 h päästä. En ollut ollenkaan varautunut näin nopeaan synnytykseen, enkä ehtinyt saamaan muuta kivunlievitystä kuin ilokaasua. Kaiken kaikkiaan kuitenkin positiivinen ja ihmeellinen kokemus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä K synyi suunnitellulla sektiolla asennon takia. V syntyi käynnistettynä, säännöllisten supistusten alusta 5h syntymään. Kuopus syntyi kalvojen puhkasusta 2,5h:ssa. Jos meille vielä tulee lapsia lisää, niin luultavsti roikun synnärin kahvassa ekojen supistusten jälkeen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla (36+5), josta alkoivat tehottomat supparit myös. Tätä seurailtiin 10h. Sitten päätettiin vauhdittaa alkua hieman oksitosiinilla ja tästä synnytys on laskettu käynnistyneeksi. Synnytys katsottiin alkaneeksi tuosta ja kesti 4h, josta ponnistus tunnin. Eli aukeaminen alkuun vauhditettuna ja kesti 3h. Epiduraalin ehtisin saada heti tuon oksitosiinitipuksen jälkeen.

 

Tällöin jo todettiin aukeamisen olevan nopeaa ja mahdollisella toisella kerralla suositellaan sairaalaan lähtöä kipeiden suppareiden alkaessa.

 

Kakkosen synnytys alkoi spontaanisti supistuksilla (39+5), mutta nyt luonnostaan alkaessa en kokenut niitä kovinkaan kipeiksi ekaan 2 tuntiin ja olin rauhassa kotona. Kun muuttuivat kipeiksi lähdettiin sairaalaan, jossa ehdittiin olla tunti ennen syntymää. Sairaalaan tultaessa olin 4cm auki, joten tuo loppu 6cm meni todella huikean nopeasti. Ponnistus tällä kertaa 5 minuuttia. Kivunlievityksenä viimeisen tunnin ilokaasu ja kohdunkaulanpuudutus. Jälkeenpäin on käynyt mielessä, miten olisi käyny jos olisi kotona vieläkin hetken sinnitellyt. 

 

Kolmonen tulossa ja toivoisin tuon kakkosen kaltaista synnytystä, nopeaa ja suhteellisen kivutonta. Jotenkin luotan tuon neljän tunnin olevan mun "trademark", joten kauheasti ei pelota sairaalaan ehtiminen, kun sairaala on 10 km päässä. Ainakaan, jos mies ei satu olemaan kovin kaukana töissä -  jos yksin olisi kotona lasten kanssa, voisi ollakin hieman hoppua että saa lapset hoitoon ja itsensä sairaalaan. Eniten pelottaa ehkä se, että synnytys käynnistyy hieman aikaisemmilla viikoilla ja mies on vielä reissuhommissa. Silloin on tietysti riskinsä joutua synnyttämään "yksin".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla esikoisen synnytys ei ollut erityisen nopea, säännöllisisten supistusten alkamisesta kesti noin 10 h syntymään, mutta vedet oli menneet jo aiemmin (vesien menosta syntymään n. 15 h). Ponnistusvaihe esikoisen kohdallakin kuitenkin nopea, n. 6 min. Toinen oli sitten vähän turhankin nopea, papereissa on kokonaiskesto 4,5 h (säännöllisistä supistuksista jälkeisten tuloon). Sairaalassa oltiin kuitenkin vain n. 15 min ennen kuin vauva oli maailmassa. Tulotarkastuksessa olin n. 6 cm auki ja vauvan pää vielä ylhäällä, mutta hetkeä myöhemmin salissa jo täysin auki ja "pää ihan tässä". Vauva syntyi kolmella ponnistuksella todella vauhdikkaasti. Ponnistusvaiheen kestoksi on siis merkitty minuutti, mutta se(kin) on paperissa "vain siksi, että jotain pitää merkitä". (papereihin arvottiin myös syntymäaika ja tarjonta :D )

 

Kokemus oli melkoisen shokki. Fyysisesti toisaalta aivan huippu, eikä mitään vahinkoja tullut. Palautuminen on ollut ihan uskomaton. Toisaalta, edelleen kolme päivää myöhemmin, tuntuu etten ole ihan sisäistänyt, mitä tapahtui.. Luultavasti en koskaan tule ihan tajuamaankaan sitä. 

 

Kolmas synnytys ei ole suunnitelmissa, mutta jos niin tulee käymään, niin täytyy vaan uskoa, että ne avaavat supistukset ei yksinkertaisesti mulla sitten vissiin ole välttämättä niiiiin kipeitä eikä pitkäkestoisia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö syntyi 6 h ensimmäisestä supistuksesta. Ponnistusvaihe oli 17min. Sain kohdunsuuta kypsyttämään 25mg Cytotecia, lääkkeen saadessani tilanne kohdunsuulla oli lääkärin mukaan täysin epäkypsä. Melkoisella vauhdilla tuli siis neiti maailmaan :) Niin, ja ensimmäinen lapsi kyseessä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnytyksen kestoksi kirjattiin 5 h 55 min, josta ponnistusvaihe 15 min. Epäsäännöllisiä ja kipeytyviä supistuksia oli kyllä tullut jo 12 h ennen synnytyksen aktiivista käynnistymistä, mutta niitä ei laskettu vielä synnytykseen mukaan supistusten lyhyen keston ja pidemmän aikavälin vuoksi. Sairaalassa ehdin olla reilut neljä tuntia ja ekassa sisätutkimuksessa olin onneksi jo 5 cm auki. Kaikkiaan synnytys eteni tasaisesti ja minusta melko nopeasti (etenkin kun oli eka synnytys kyseessä). Jos joskus synnytän uudelleen, aion kyllä lähteä hyvissä ajoin sairaalaan, jos yhtään pitää paikkansa että toinen lapsi syntyy yleensä puolet nopeammin kuin ensimmäinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toka muksu syntyi 1,5 h vesien menosta. Onneksi olin sairaalassa silloin, muuten olis syntynyt mitä luultavammin kotiin.

Hieman mietityttää, että mitenhän käy jos mahdollinen kolmas meille tulee.

 

3->10 cm avautumiseen meni kutakuinkin 20 min.

Edited by Helmikuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnytyksen kesto 4h 20min, ponnistusvaihe 3min. Sanoivat jo silloin, että seuraavalla kerralla kannattaa tulla nopeasti sairaalaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on takana kaksi synnytystä, joista eka kesti n.20 tuntia ja toinen n.2,5 tuntia... Ensimmäinen oli siis varsin "oppikirjamainen" ensisynnytys, eli pitkä kuin nälkävuosi ja kerkesin saada varsinaisen valikoiman kivunlievityksiä.

Pakko oli lainata kun niin samankokoinen kuin oma tilanne. Meillä esikoisen synnytys siis kans todella pitkä ja eteni hitaasti, mut olipahan kivunlievitys kohdillaan kun aikaa oli. :rolleyes: Kaikki meni kuitenkin hyvin mutta kyllä se kesti!

 

Koska esikoisen synnytys oli sellainen kuin oli, kuvittelin kuopuksenkin synnytyksen olevan suhteessa samanlainen, korkeintaan ehkä vähän lyhyempi johtuen siitä ettei ollut enää ekasta lapsesta kyse. Esikoisen synnytys oli käynnistynyt supistuksilla juuri nukkumaan mentyäni illalla, kuopuksen synnytys puolestaan käynnistyi lapsivedenmenolla - juuri nukkumaan mentyäni illalla. 45 minuuttia vedenmenosta alkoi muistaakseni supistaa. Yritin merkkailla supistuksia puhelimen supistuslaskuri-appsiin mutta se oli supistusten tihentyessä jo vähän hankalaa kun ei niillä ollut niin selkeää alkua ja loppua kuin ekalla kerralla. Supistukset vyöryivät jo ihan kauhealla voimalla kun mies kyseli että eikö jo pitäis lähteä sairaalaan. Mulla oli niin tiukasti mielessä ajatus ekasta hitaasta synnytyksestä et ajattelin ettei tämä kuitenkaan vielä mihinkään ole edennyt. Onneksi mies kuitenkin ilmoitti että nyt lähdetään. Mä mietin vain et no mennään sitten käymään, takaisin ne laittaa kotiin kuitenkin. Vasta kun matkalla sairaalaan alkoi autossa ponnistuttaa, tajusin että homma saattaakin olla aika paljon nopeampi kuin ekalla kerralla.

 

Sairaalaan saavuttua en pystynyt enää puhumaan, mies hoiti kommunikoinnin henkilökunnan kanssa. Päästiin suoraan synnytyssaliin (haha :D), jossa menin sängylle. Kätilö tutki ja ilmoitti että 10 cm auki, voit alkaa ponnistaa seuraavalla supistuksella! Seuraavan supistuksen tullessa tyttö sitten syntyi kolmella ponnistuksella ja ponnistusvaiheen kestoksi merkittiin papereihin 1 min., koska minuutti on pienin yksikkö siinä tilastoinnissa. Mitään repeämiä tai vaurioita ei mulle tullut ja jälkeisetkin syntyivät sujuvasti.

 

Oon jälkikäteen paljon miettinyt, oliko mun asennoituminen synnytykseen toisella kertaa sellainen asia, joka vaikutti synnytyksen nopeampaan etenemiseen myös. Ekalla kerralla aina supistuksen alkaessa eka ajatus oli sellainen "apua, voi ei, ei taas, kohta sattuu" -sekava mielentila. Tokalla kertaa yritin ottaa joka kipuaallon vastaan joka solullani enkä yrittää paeta ja piiloutua siltä. Keskityin vain siihen että olisin mahdollisimman rentona, jotta se kaikki kipu saisi jotain aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä aihe, kiva kun olette jakaneet kokemuksianne :)! Nostan tätä, jos vaikka olisi jakaa näitä lisää.

 

Täällä jännitetään toista synnytystä, kun ensimmäisessä meni alle kaksi tuntia kaikkinensa ja tuli ihan yllättäen kuukauden etuajassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmas syntuyi keväällä ja nyt jälkikäteen voin kirjoittaa, että kolmas synnytys käynnistettiin sairaalassa kahdesta syystä, joista toinen oli edellisen synnytyksen nopeus.

Synnytyksen kestoksi kirjattu tällä kertaa 2h 17min. Eli hieman hitaammin tuli tämä kolmas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen syntyi yli 40 tunnin puurtamisen jälkeen ja toinen lapsi neljässä tunnissa. Olen miettinyt, voiko tästä päätellä mitään mahdollisen kolmannen synnytyksen suhteen...

Tassukka, ymmärrän hyvin, että jännittää! Aika hurja tuo kahden tunnin synnytys paljon ennen kuin osaa odottaa. Varmaan hiukan pöllämystynyt olo. :) Toivottavasti toinen tulisi vähän hitaammin!

Edited by Smultron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnytyksessä kärsin kipeistä supistuksista vähän reilun vuorokauden, mutta synnytys laskettiin alkaneeksi vasta niiden säännöllistyttyä kunnolla. Mulla siis supisteli 3-6min välein tosi pitkään, mutta sitten saattoi tulla joku yksittäinen 20min tauko. Synnytyksen viralliseksi kestoksi on siis merkattu 8h, n. 12h ehdittiin olla sairaalassa ennen tyttären syntymää. Avautuminen edistyi to-del-la hitaasti ja lähti kunnolla käyntiin vasta kun sain epiduraalin.

 

 

Toinen synnytys alkoi samantyylisesti. Kipeitä supistuksia tuli melkolailla säännöllisesti, mutta 18h kärvistelyn jälkeen tilanne kohdunsuulla oli edelleen todella epäkypsä. Sitten kuin salamaniskusta alkoi tapahtua. Kahdessa tunnissa avauduin melkein 9cm, niistä viimeiset 4cm 20minuutissa vesien mentyä. Synnytyksen kokonaiskestoksi oli merkattu 3h, ponnistusvaihe 2min.

 

Jos vielä kolmas lapsi joskus tulee, veikkaan, että saattaa tulla jännät paikat jos vedet menee kotona/matkalla sairaalaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä aihe, kiva kun olette jakaneet kokemuksianne :)! Nostan tätä, jos vaikka olisi jakaa näitä lisää.

 

Täällä jännitetään toista synnytystä, kun ensimmäisessä meni alle kaksi tuntia kaikkinensa ja tuli ihan yllättäen kuukauden etuajassa.

Kuittaan tänne nyt kun tiedän miten kävi, jos vaikka jollain muullakin on ajankohtaista. Synnytys käynnistyi vesien menolla ja lähdin sairaalalle vihreän lapsiveden vuoksi. Eka jomotus tuli vasta 15 tuntia vesien menosta ja varsinainen synnytys oli taas nopea, reilu tunti tai 25 min arvioijasta riippuen. Herätessäni tilanne oli 2 cm auki ja kaulaa vielä 2 cm jäljellä ja siitä tunnin päästä vauva oli jo syntynyt. Kun kunnon supistustykitys alkoi, aukesin 3 -> 10 cm 12 minuutissa + ponnistus 5 min + jälkeiset 7 min.

 

edit. muokkasin pahimmat ajatuspuurot pois

Edited by Tassukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen lapsi syntyi 2 h 25 min ja sairaalaan tullessa oli 4 cm vasta auki. Liika kova rytinä oli, mutta hengissä selvittiin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen synnytys 5 tuntia, toinen 4 tuntia ja kolmas 1 tunti. Kolmannesta synnytyksestä tuli sitten yllättäen kotisynnytys, kun en olis uskonut synnytyksen ihan noin paljon nopeutuvan kolmannella kerralla. Neljännen lapsen synnytys käynnistettiin mun toiveesta sairaalassa rv 39+. Sen virallista kestoa en tiedä, mutta nopeasti sekin eteni. Synnytys käynnistettiin puhkaisemalla kalvot ja sitten jäätiin odottamaan supistuksia. Ensimmäisen tunnin aikana tuli ehkä kaksi supistusta ja kätilö alkoi jo puhua oksitosiinista. Synnärillä oli kuitenkin ruuhkaa ja sitä lykättiin hieman. Pian sen jälkeen alkoi noiden harvojen supistusten välilläkin tuntua jatkuvaa kipua, joka vain voimistui koko ajan. Kun kipu kävi sietämättömäksi, hälytin kätilön paikalle ja kohdunsuu olikin yllättäen jo täysin auki. Vasta tässä vaiheessa sain sitten sen oksitosiinin, kun ponnistamisesta ei olis tullut mitään noin harvoilla ja epäsäännöllisillä supistuksilla. Ponnistusvaihe kesti silti puoli tuntia ja lopulta sen pitkittymisen syyksi paljastui vauvan virhetarjonta. Viides synnytys olis parin kuukauden päästä edessä ja kieltämättä jo vähän jännittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oman esikoisen saaminen ei nyt ihan mikään superhyper mega nopee ollut, mutta nopee silti. Vesien menosta 14h ja säännöllisistä supistuksista 6h 10min.

 

Kun säännölliset supistukset alko niin kätilö tais vähä säikähtää. Oltiin just passitettu isäntä hakemaan mun siskolta kaukalo et saadaan muksu kotiinkin. Kätilö teki tarkastuksen kun huusin sille että tee see vaikka oli just tunti sitte tehnyt. Noh, kiirrehän siinä tuli, juoksujalkaa saliin ja isännälle soitto että ja sitte saa*ana takasi niinku olisit jo.. :D Johonkin se aika sitte salissa katos, mm. anestesialääkärin odotteluun ja ponnistukseen, kesti kivuliaat 1h 10min.

 

Tosikko sitten halusikin maailmaan vähän nopeammin vielä, ensimmäisestä supistuksesta meni n. 5h 15min, paperilla (säännöllisistä supistuksista) kesto on ainoastaan 3h. Salissa kerittiin olla n. 50min, mutta kaikki kivunlievitys jäi saamatta. Tahaton luomusynnytys.  :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen synnytys 5 tuntia, toinen 4 tuntia ja kolmas 1 tunti. Kolmannesta synnytyksestä tuli sitten yllättäen kotisynnytys, kun en olis uskonut synnytyksen ihan noin paljon nopeutuvan kolmannella kerralla. Neljännen lapsen synnytys käynnistettiin mun toiveesta sairaalassa rv 39+. Sen virallista kestoa en tiedä, mutta nopeasti sekin eteni. Synnytys käynnistettiin puhkaisemalla kalvot ja sitten jäätiin odottamaan supistuksia. Ensimmäisen tunnin aikana tuli ehkä kaksi supistusta ja kätilö alkoi jo puhua oksitosiinista. Synnärillä oli kuitenkin ruuhkaa ja sitä lykättiin hieman. Pian sen jälkeen alkoi noiden harvojen supistusten välilläkin tuntua jatkuvaa kipua, joka vain voimistui koko ajan. Kun kipu kävi sietämättömäksi, hälytin kätilön paikalle ja kohdunsuu olikin yllättäen jo täysin auki. Vasta tässä vaiheessa sain sitten sen oksitosiinin, kun ponnistamisesta ei olis tullut mitään noin harvoilla ja epäsäännöllisillä supistuksilla. Ponnistusvaihe kesti silti puoli tuntia ja lopulta sen pitkittymisen syyksi paljastui vauvan virhetarjonta. Viides synnytys olis parin kuukauden päästä edessä ja kieltämättä jo vähän jännittää.

Viides synnytys on nyt takana ja sekin oli lopulta nopea. Synnytys käynnistettiin sairaalassa ja ennen ensimmäistäkään supistusta kohdunsuu oli 3 cm auki, mutta kaulaa vielä jäljellä. Tunti säännöllisten supistusten alkamisen jälkeen kätilö tutki kohdunsuun ja totesi sen olevan auki 5-6 cm. Tuossa vaiheessa ehdin jo ajatella, että tästä synnytyksestä ei sitten tullutkaan kovin nopeaa. Sitten synnytys lähtikin etenemään oikein vauhdilla ja rytinällä ja 15 minuutin päästä vauva oli jo ulkona. Kesto säännöllisten supistusten alkamisen jälkeen oli siis 1h 15 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen syntyi yli 40 tunnin puurtamisen jälkeen ja toinen lapsi neljässä tunnissa. Olen miettinyt, voiko tästä päätellä mitään mahdollisen kolmannen synnytyksen suhteen...

 

Tassukka, ymmärrän hyvin, että jännittää! Aika hurja tuo kahden tunnin synnytys paljon ennen kuin osaa odottaa. Varmaan hiukan pöllämystynyt olo. :) Toivottavasti toinen tulisi vähän hitaammin!

Meidän kolmas tuli 12 tunnin synnytyksellä, joten ei voinut edellisen synnytyksen nopeudesta päätellä mitään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enmsimmäinen synnytys kesti 20h ja käynnistettiin sairaalalla. Toinen synnytys kesti 3h muistaakseni syntyi yhdellä ponnistuksella ja vauva syntyi kotiin, kun ei keretty lähteä sairaallaan. En aavistanut että synnytys etenee niin nopeasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmas synnytys kesti vauvan ulostuloon asti 3h 40 min, ja synnytyksen käynnistymistä ennen tuli vain kaksi kipeää supistusta pidemmällä välillä, sen jälkeen siis säännöllisesti n. 8 min välein. Sairaalassa ehdin olla 1h 20min ennen syntymää, ja ponnistusvaihe kesti 4 min. Kivunlievityksenä oli tälläkin kertaa ilokaasu, tuskinpa mitään muuta olisin ehtinyt saada. Istukka ei irronnut ja se piti sitten irrottaa käsin leikkaussalissa, mutta sitä en synnytykseen sinänsä enää laske.

Edited by RGB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vesien menosta lapsen syntymään 3,5h. Toinen lapsi. Supistuksia oli ollut sitä ennen 2h mutta eivät kipeitä. Vesien menosta 1h olin sairaalassa 2cm auki, supistuksia 2-4min välein, kipeät supistukset laantuivat välillä ja alkoivat uudelleen. Siirryin saliin kun supistuksista tuli hyvin nopeast tosi kipeitä, tämä 3h vesien menosta,ja lapsi syntyi siitä 40min kuluttua josta siis avauduin 4cm 10cm noin 20-30min ja ponnistus 10min

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now