askel

Tyhmät kysymykset taaperon hoidosta

101 posts in this topic

Odotus-, synnytys- ja vauva-aiheiset ketjut tyhmille kysymyksille löytyy jo, mutta taaperopuolelta en ainakaan pikaisella vilkaisulla löytänyt. Tervetuloa kysymään ja vastaamaansmile.gif

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitan itse: Miten pidätte lapsen lämpimänä uniaikaan? Meillä sukkien riisuminen ja peiton pois ottaminen kuuluvat selvästi nukahtamisrituaaleihin niin ulkona kuin sisällä nukkuessa. Saako sukat pysymään jalassa ilman jesaria? (Sitä en aio testata...) Pitääkö lopettaa ulkoilu päikkäriaikaan, vai onko tähän jotain ratkaisua? Kuinka vanhana lapsi osaa itse laittaa peiton takaisin päälleen, jos tulee kylmä? Ei kävelevää lasta voi unipusiinkaan laittaa, eihän siitä tule kuin raivari.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on poitsulla nukkuessa päällä ihan perus ohuet collarihousut ja niitten alla sukkahousut. Ainakin nyt syksyllä, kun meidän asunto on jäätävän kylmä, niin pysyy varpaatkin lämpimänä. Yöllä sitten lahkeellinen ja pitkähihainen unipuku, ja edelleen alla sukkahousut ;) Mun mies väittää, et niistä jää traumoja pojalle, mut.. :D Sukkahousut on tosi jees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö nukkuu öisin unipussissa, ei mitään raivareita asiasta, vaikka kävelevä lapsi onkin. Yöllä on siis pitkähihainen ja -lahkeinen yöpuku ja unipussi. Päivisin nukkuu vaunuissa, niissä mulla on nyt 4-vuodenajan lämpöpussi, tytöllä on siellä päällä tavalliset päivävaatteet (pitkähihainen body, sukkuhousut, college- tms housut, huppari (huppu päässä)) ja lapaset, jos on oikein kylmä.

Edited by Tricky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yöllä sitten lahkeellinen ja pitkähihainen unipuku, ja edelleen alla sukkahousut ;) Mun mies väittää, et niistä jää traumoja pojalle, mut.. :D Sukkahousut on tosi jees.

:girl_haha: Reps :girl_haha:

 

Meillä varmaan siirrytään myös tuohon sukkahousut taktiikkaan kun taas kämppä viilenee talveksi :hysteric: Nyt on jo aamuisin neidin sormet tosi kylmät :girl_mad:

 

Päiväunet nukutaan toistaiseksi vielä ulkona rattaissa. Nyt käytössä Äp-makuupussi (mahtuu siihen vielä hetken) + fleecehaalari (alla body, sukkikset, tumput käsissä) + kypärämyssy ja haalarin huppu päässä. Kohtapuoleen jos rupeaa pakastamaan jo niin siirrytään sit jääkarhupussiin, se on vaan vielä liian kuuma.

 

Tarkoituksena olis opettaa ennen vuoden vaihdetta nukahtamaan päikkäreille ILMAN tissiä ja SISÄLLE. Aloitetaan varmaan tuosta ensimmäisestä eli eikun vaan rattaita työntelemään pitkin maita ja mantuja joka päivä pariksi tunniksi :girl_mad:

Sit kun sisällä rupeaa nukkumaan niin nukutan varmaan ihan normi päivävaatteissa. Ei kai ne päiväkodissakaan mitään erityisvermeitä laita vai laittaako???

Edited by iive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on muutama jalkaterällinen yöhaalari vielä käytössä. Sukat pysyvät vaihtelevasti jalassa ja unipussiin en sängystä itsekseen mun kainaloon öisin könyävää lasta voisi kuvitella laittavani. Peittelen lapsen nukahdettuaan ja uudestaan kun menen itse nukkumaan. Ja yöllä, jos joku herättelee, peittelen molemmat uudestaan. Vieressä nukkuessakin peitto potkitaan monesti pois. :girl_sigh: Päiväunille mennään vähän kevyemmällä vaatetuksella kuin mitä normaalisti on näin syksyllä päällä.

 

Mä itse muistelen omilta tarha-ajoiltani lapsuudesta että päiväunille riisuttiin vaatteet sängyn viereen. Mutta en kyllä muista, mitä jätettiin/laitettiin päälle. :girl_haha: Muakin siis kiinnostaa tämä aihe! :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, siis meilläkin päikkärit nukutaan ihan niissä vaatteissa, missä hengaillaan päivälläkin. Tosin, jos sattuu olemaan t-paita ja collaritakki niin ne kyllä vaihdetaan ihan pitkähihaiseen bodyyn, ei jää mitään ikävästi ruttuun kehon alle. Eli siis, päikkäreillä meillä on päällä pitkähihainen body, sukkikset, collegehousut ja toisinaan myös sukat. Ja peitto pysyy vaihtelevasti päällä, usein ei ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vähän vanhempien taaperoiden kanssa heräillään laittamaan peittoa päälle jos sitä yöllä pyytävät. Nukutaan ihan perusyökkärissä. Molemmat pyörii niin paljon että ihan turha kuvitella että peitto pysyisi päällä, usein jopa itse potkii ennen nukahtamista sen pois. Huutelevat sitten yöllä jos tarvitsevat peittoa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tyttö nukkuu unipussissa. Nukkuu siinä paremmin, uskoisin että pussi rauhoittaa. Ei siis tule mitään raivareita, vaikka tyttö kävelee jo. Osaa nousta pussin kanssa kyllä seisomaankin, jos niin haluaa.

 

Meillä on sisällä aika lämmin, joten pussin lisäksi päällä on vaan pitkähihanen body ja sukat.

 

Päikkärit nukkuu partsilla vaunuissa, siellä äp:n makuupussi ja vanuhaalari ja sen alla sukkikset, sukat, body ja velourpaita. Ja tietty kypärämyssy ja hanskat. Yläosaan tarttee ylimääräsen kerroksen, koska tunkee aina kädet ulos pussista.

 

Kun mennään lähemmäs nollaa ja pakkasia, vaihdetaan Ticketin untuvapussiin. Ostin sen viime keväänä, ei ole ollut vielä käytössä, mutta uskoisin sen olevan tosi lämmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltsu nukkuu yleensä päikkärinsä t-paidan ja vaipan kanssa taikka pelkällä vaipalla. Yöunet taas kaks osasella yökkärillä, joista pari on ihan t-paita/sortsi yhdistelmä ja lopuissa on pitkät hihat/lahkeet. Ei sukkia koskaan sängyssä taikka sukkiksia.

Peittellään aina sänkyyn mennessä, mutta monesti ennenkö huoneestä pääsen pois jo on peitto mytyssä jalkopäässä eikä pojan päällä ollenkaan. Kurkin iltasin Oltsun huoneeseen (nukkuva lapsi on suloisuus aina) ja joskus peitto on vedetty takas päälle ja joskus se on heitetty lattialle (aamulla saattaa olla jo takas sängyssä peitto).

Toisaalta kuumakallehan tuo poika on aina ollut, varpaat on ollut aina lämpöset kun sängystä nousee poika, joskus saattaa olla hiukan hikinenkin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitan itse: Miten pidätte lapsen lämpimänä uniaikaan? Meillä sukkien riisuminen ja peiton pois ottaminen kuuluvat selvästi nukahtamisrituaaleihin niin ulkona kuin sisällä nukkuessa. Saako sukat pysymään jalassa ilman jesaria? (Sitä en aio testata...)

 

Sisällä viileä ja lapsi ei ole lämminverinen, mutta mitäs keksisi, kun unirituaaleihin kuuluisi lapsen mielestä kaikkien vaatteiden poisottaminen? Toivon mukaan (nopeasti ohimenevä...) kausi, mutta pois lähtevät niin nepparilliset kuin vetoketjullisetkin vaatteet... Vaatteet siis laitetaan lapselle takaisin ja peittokin päälle. Peiton onneksi sitten vaatteisiin myöntymisen jälkeen jopa vaatii. Ja tarpeen onkin, kun muuten herää jäsenet kylminä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joskus luin täältä vinkin, et riisujille puettais yökkäri väärinpäin. Eli siis nepparit/vetoketju selkäpuolelle. Toimiskohan? :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enskalla on yöpukuna edelleen haalari vetoketju selkäpuolella, eikä ole vielä keksinyt miten sen saisi riisuttua :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä ideoita täällä! Tuo käsien lämpimänä pysyminen vaunuissa mietityttää myös, koska eihän ne hanskatkaan tietty käsissä pysy... Oon yrittänyt sellaisiakin hanskoja, joissa menee naru vaatteiden alta kädestä toiseen, mutta ei sekään auta. Toivottavasti tämä olisi ohimenevää!

 

Ameliinan tilanne vaikuttaa vielä pahemmalta, huh, en ole vielä edes tajunnut pelätä, että joku kaunis päivä taapero on muutaman asteen lämpötilassa ulkopäikkäreillä alasti...

 

Mietin tuota peiton päällä pysymistä, ja muistelin, ettei mulla lapsena ollut aina peitto aamulla päällä, eikä silti kylmä. Nyt on toista, kai sitä on tullut vanhaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsi nukkuu yöt yleensä yöhaalarissa, jossa on jalat paljaana. Yksi terällinen haalarikin on, mutta se on hukkunut. Ainiin ja sitten yksi terällinen velourhaalari on, se on ainakin tarpeeksi lämmin, mutta alkaa olla jo pieni. Ei meidän lapsi vaan saa noita haalareita riisuttua. Jos haalarit on pyykissä, päällä on kaksiosainen yöpuku, ja siitä kyllä housut lähtee aina yön aikana, vissiin vahingossa. Lapsi peitellään uudestaan sitten kun se on nukahtanut, niin peittokin pysyy paremmin päällä. Kai se on riittävän lämmin noilla, pitäisi ehkä joskus kokeilla itse, eikä luottaa miehen sanaan, nimittäin yöpuvussa syödyn aamupalan jälkeen lapsen kädet ja jalat on ihan kylmät.

 

Päiväunet kotona sisällä nukutaan meidän sängyssä joko normaaleissa päivävaatteissa tai sitten ilman housuja tms. Riippuen siitä paljonko lapsella on päällä, peittelen sen meidän paksulla peitolla tai sitten en peittele. En tiedä missä vaatteissa lapsi hoidossa nukkuu (mutta muistan, että ollessani päiväkodissa lapsena, siellä otettiin päällimmäiset vaatteet pois päiväunille mentäessä, eli aluspaita ja pikkuhousut ja mahd. sukkikset oli päällä päiväunilla).

 

Ulos ei tarkoituksella nukuteta, mutta jos sattuu nukahtamaan, niin nukkuu sitten niissä normaaleissa ulkovaatteissa. En tiedä onko meidän lapsi jotenkin poikkeuksellisen vähä-älyinen, mutta ei se kyllä saa niitä riisuttua. Se ei kyllä muidenkaan vaatteiden suhteen ole mikään riisumisintoilija, mikä tuntuu tämän ketjun perusteella olevan suht harvinaista :rolleyes: Eli eipä se koskaan yritäkään mitään vaatteita riisua, edes sukkia sisällä. Jos tietynlaiset lapaset sattuu olemaan päällä, niin niitä se välillä pudottelee ravistamalla käsiään. Mutta jos yhtään paremmin pysyvät laittaa, niin sitten saa olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ameliinan tilanne vaikuttaa vielä pahemmalta, huh, en ole vielä edes tajunnut pelätä, että joku kaunis päivä taapero on muutaman asteen lämpötilassa ulkopäikkäreillä alasti...

 

Ulkopäikkäreillä ei onneksi ole riisumista hattua ja hanskoja enempää harrastanut ja nekin on laitettu takaisin ennen nukahtamista. Mutta keväällä, noin 10 asteen lämpötiloissa, oli kausi, jolloin pihalla leikkiessä ollessa riitti, kun käänsin selkäni ehkä minuutiksi, ja sen jälkeen lapsi tosiaan oli alasti pihalla... Onneksi tuli kesä ja nyt kelpaa vaatteet hereillä ollessa paremmin.

 

Pitääkin kokeilla tuota yöpuku nurinpäin tekniikkaa. :D Parempi kuin teippi. ;) Tosin sanomista varmasti tulee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän likka 4-v ei tykkää peitosta, saattaa nukkua yöpaidassa tai jopa pikkarisillaan ilman peittoa. Onhan sillä ihan jäiset varpaat, mut oon aatellut että haitanneeko tuo, kun muksu kuitenkin osaa jo sen peiton ite niin halutessaan laittaa. Ite en vois kuvitellakaan nukkuvani sukat jalassa, joten ei oo sit tullut mieleen lapsillekaan laittaa. Pyrin kyllä talvella tarjoamaan kaksiosaisia pitkähihaisia ja -lahkeisia yökkäreitä, mut ne saattaa kyllä aamulla löytyä sängyn vierestä.

 

Poika on ollut samanlainen, mutta nyt kuuman kesän jälkeen on halunnut nukkua oikein tarkasti peiton sisällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka usein te pesette lastenne hiukset?

 

Me käydään joka toinen päivä saunassa ja joka kerta pesen tytöltä hiukset ja mietin, et varmaan vähempikin riittäs...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käydään suihkussa joka toinen päivä ja saippuapesu (pää ja kroppa) tehdään joka toisella kerralla, eli kerran kaksi viikossa. Saunareissuilla pestään sitten aina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käydään saunassa kerran viikossa, ja silloin pestään hiukset, mutta ihan vedellä vain. Aina silloin tällöin tulee myös pestyä ihan lavuaarissa ruokailun jälkeen :girl_wink: Aika vähän tukkaa tuolla lapsella vielä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sama juttu kuin Chimellillä. Eikä niitä hiuksia meilläkään vielä paljoa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neidillä on tukkaa niin että ponnarille saa jo todella kivan nipun sekä pinnillä etutukkaa kiinni. Tukka pestään joka toinen päivä kun se on likainen, ei se rasvainen periaatteessa ole mutta tuntuu että aina siihen jotain ulkopuolista on päätynyt. Shampoona on Aco jota saa ainakin apteekista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojalla on paksu pehko, joka päivä käydään suihkussa jolloin vedellä pestää pää ja kroppa. Kerran viikkoon saunassa ja silloin yleensä pestään shamppoolla. Natusanin keltanen shamppoo kyseessä. Näin ollaan toimittu koko ikä, paitsi vauvana kylvyssä joka päivä ja öljyn kera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten mie saisin lapsen hiukset pestyä? Jo pelkkä veden kaataminen päähän saa hirveen huudon aikaiseksi. Isänsä on hoitanut mallikkaasti hiusten pesun, koska miun napero ei anna tukkaa edes kastella.

 

What to do? :/ Mies tekee kuitenkin kolmivuoroa, joten miullekin se pesu lankee väistämättä aina silloin tällöin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä onnistuu hiusten pesu"sukeltamalla", eli leikitään sukeltamista kun vettä tulee päähän ja naamaan. Tytöllä on ihan kunnon tukka ja pestään se XZ Niiskuneitishampoolle pari kertaa viikossa. Aika hajustettuhan tuo on, mutta muumit on pop niin tukan pesu maistuu paljon paremmin.:girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now