Mischa

Kolme lasta takapenkillä. Miten mahtuu?

62 posts in this topic

Onkohan kenelläkään kokemusta miten Subaru Legacyyn mahtuu..?

 

Meillä olisi nyt Kaukalona Graco Logico S (odottamassa mahdollista kolmatta lasta) sekä turvaistuimina Graco Cosmic Comfort S ja BeSafe Izi Combi isofix. Olen jotakuinkin pessimistisen varma, että tuota settiä ei saisi takapenkille ahdettua - ainakaan niin, että BeSafe olisi isofixillä kiinni (etenpäin käännettynä kiinniotys tosin ei ole isofixillä).

 

OT: Olisiko sulla Chimelli jo asiaa tuonne kolmosen kuumeilijoiden puolelle ..mitä enemmän kuumeilijoita sen vilkkaampaa keskustelua ja sen mukavampi kaikin puolin! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nykyisin ei ilmeisesti lasta saa edessä kuljettaa vaikka olisi airbagin poiskytkentä?

Sitä ei suositella, koska poiskytkentään voi tulla vika kolaritilanteessa ja airbag voi kuitenkin laueta. Airbag pitäisi poistattaa kokonaan. En tiedä onko tuosta mitään lakia, mutta ainakin turvaistuinvalmistajien suositus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vm 2003 opel astrassa (farkku) gracon logico-s telakalla, ja turvaistuin ja esikolla istuinkoroke. Kyllä ne sinne mahtuvat mutta eipä se pitkällä matkalla mikään ilo ollut. Apukuskin penkki oli aivan edessä, koska telakka/selkämenosuuntaan oleva istuin vaativat oman tilansa. Lisäksi kun taapero oppi 'tökkimään' vauvaa, oli kaukalon ja istuimen välissä varsinainen patenttiratkaisu, eli banaanilaatikon pahvinen kansi väliseinänä.... Esikon piti kuitenkin päästä reunaan istumaan, koska ei hän voinut hyppiä istuimen tai telakan yli päästäkseen keskipaikalle taakse.

 

Sitten kun vaihdettiin 1+8 isoon autoon, huomasin kuinka loistavaa se on että lapset voi sijoittaa eri paikkaan istumaan. kukaan ei potki toista, ei revi hattua toisen päästä, eivätkä ne tappele takapenkillä jatkuvasti....

 

Näiden kahden auton välissä meillä oli hetken 7 paikkainen oplel zafira. muuten en autosta tykkää, mutta siinä on juurikin tuo etu, että saa sijoitettua tilaavievät istuimet taakse, ja näin ne eivät vie tilaa kuskilta/apukuskilta. Zafiraan ei tosin mahtunut kaikki meidän tarpeemme (3 lasta, istuimet, tuplarattaat ja 2 koiraa) joten siksi vaihto tuli vielä eteen. Nyt päästään kulkemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi turvavyöistuinta (britaxin kidfixit) ja ollaan nuorimmaista siirtämässä kaukalosta selkämenosuuntaan istuimeen. Autona on 5-sarjan bemari. Kaukaloaikana ollaan esikoinen pidetty edessä ja minä olen istunut takana pelkääjän paikan takana. Nyt olisi tarkoitus saada kaikki lapset takapenkille.

 

Todennäköisesti noi britaxit lähtevät, sillä kuulemma ovat leveimpiä malleja, ja tilalle hankittaisiin kapeammat. Nuorimmaiselle ollaan mietitty britaxin securan seuraajaa (jonka nimeä en nyt muista).

 

Onko kellään vinkkejä mikä yhdistelmä olisi toimivin? Turvavöiden osalta fiksuinta olisi turvavyöistuimet laittaa keskelle ja pelkääjän paikan taakse, jottei kukaan vahingossakaan pääse rämpläämään turvaistuimen kiinnittävää turvavyötä.. Mutta kuskin takana on hankala pitää selkämenosuuntaanistuinta kun kuskin penkkiä pitää kuitenkin siirrellä. Keskelle mietittiin ekaksi, mutta sittenhän molemmat etupenkit olisivat ns kiinni istuimessa.. Äh!

 

Vielä ei olla ehditty käydä kokeilemassa, mutta yritän tehdä vähän etukäteiskartoitusta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tuli nyt kolmatta odotellessa Toyota corolla verso. Istuimet on cybex pallas ja x-fix isofix-kiinnitteisinä, ja kaukalo on gracon logico-s.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Honda CR-V, Nakertajalle varmaan liian myöhäistä tietoa, mutta tuohon mahtuu kolme istuinta takapenkille.

 

SJ, meillä on kaksi Kiddy Comfort Pro:ta reunoilla ja tytöllä on selkämenosuuntaan HTS:n besafe Izi combi (vaimikäsenytolikaan ;) ). Mäkin aluksi meinasin että turvavyöistuimet keskelle ja reunalle, ettei vahingossa avaa sitä kiinni köytettyä istuinta, mutta ei tahtoneet mahtua niin ja oikeastaan tuo on helpompikin noin, että turvaistuin on keskellä. Kohtalaisen hyvin pääsee autoon sisälle könyämään ja kiristämään sen keskimmäisen istuimen vyöt kiinni. Oikeastaan tämä on melkein helpompi yhdistelmä kun se kaukalo (nyt kun on tähän tottunut). Ei ainakaan vaadi parkkipaikoilla niin isoa tilaa :D

Varmaan riippuu vähän istuimen selkänojan mallista ottaako se keskellä kuinka kiinni etupenkkeihin, meillä se taittuu siten ettei ota (en kyllä ole ihan ääriasennossa testannut, mutta aika kauas saa etupenkin siirtää eikä ota kiinn istuimeen. Eli senkin puolesta hyvä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tässä blogissa on muuten aika paljon testejä/kuvia selkä menosuuntaan -istuimista asennettuna keskimmäiselle paikalle. Blogi on på svenska, mutta kyllä siitä google translatella ja kuvia katselemalla selviää, jos tekee ruotsi tiukkaa :grin: Tuli vaan mieleen että jollekin voisi olla iloa, jos ei halua laittaa kasvot menosuuntaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me hommattiin Citroen Xsara Picasso. Testattiin ostettaessa että kolme Cybex Solution X -istuinta mahtuu hyvin, reunapaikoilla isofixit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KIITOKSET Ilonalle. Meillä esikoinen MaxiCosin Tobyssa ja nyt pitäisi pikkuveljet saada kaukaloihin ja sitten alle vuoden päästä tietysti kanssa istuimiin ja pelkäsin hirveästi, että joudumme Transporter-/Caravelle-hirviön ostamaan. Olen NIIN iloinen, että Caddystä löytyi kokemusta, tykkäsin sitä ajaa ja ei tuntunut sisätilakaan niin isolta, että pitäisi huutaa, että takimmainen kuulee. (Meillä ei niitä kaukaloita tai istuimia vielä ole kaikille, kun ei pojatkaan ole kotona, joten ei päästy kokeilemaan kuin yhdellä istuimella.) Eli Caddy Maxi tälle perheelle, joka vaihtoi statuksen 1-lapsisesta perheestä nelilapsiseksi kertalaakista. :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä vauva kaukalossa, tytöllä Kiddy guardian pro 2 ja pojalla Kiddy Comfort pro ja ne mahtuu sekä Peugeot 307sw:n että Peugeot 5008:n takapenkille.

Mä vähän pelkään sitä, miten käy sit, kun vauvakin pitää siirtää turvaistuimeen, mutta sinne on onneks vielä vähän aikaa ;) Poikaa en kyllä ihan vielä silloin haluais siirtää käyttämään pelkkää koroketta, vaikka sekin olis sallittua (kun on silloin jo 4-vuotias)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mites jokin kapea vyöistuin? gracon malli on kapea, ja samoin britaxin adventure on kapea =) ne on sinne 36kg saakka muistaakseni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kolme lasta Saab 95:ssa. Yhdellä Pallas ilman palkkia, vauvalla Maxi-Cosin kaukalo ja keskellä Gracon istuin selkä menosuuntaan. Tiukkaa tekee, mutta mahdutaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellen ketjua. Meillä auton osto edessä.

 

Kyytiin pitäisi kolme mahtua. 3 ja 5 v on olemassa turvavyöistuimet. Cypex. Tällä hetkellä vielä cypexin palkki, mutta tvistuin on musta aavistuksen kapeampi. Kaukalo pitää hommata jostain. Suosituksia otetaan vastaan. Tällä kertaa kriteerinä varmaan eniten kapeus ;)

 

Picasso jäin tänne ketjun perusteella eniten mieleen. Mites nissanin quasqai? Kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kaverilla on Qashqai, ei kuulemma mahdu turvavyöistuimet kaukalon kanssa...

 

Meillä on VW Touranissa (1,5v. vanha) kolme takapenkillä, 5,5- ja melkein 4-vuotias Cybexin Solutionissa (keskimmäinen reunalla fixeissä, esikoinen keskellä pelkällä turvavyöllä) ja toisessa reunassa pienin vielä Maxi Cosin Cabriofixissä isofix-jalustalla. Hyvin mahtuu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä peugeot 307sw:ssä ollut takapenkillä: cabriofix (turvakaukalo), britax hi-way. (selkämenosuuntaan-istuin), concord transformer xt (turvavyöistuin).

 

Kaukalon käytyä pieneksi, vauva meni selkämenosuuntaan istuimeen ja keskimmäiselle lapselle tuli kaukalon entiselle paikalle cybex pallas fix (palkki/turvavyöistuin). Cybex pallas 2fix istuimen irroitettavista "lisä-sivusuojista" ei olisi kumpaakaan mahtunut pitämään eli siksi ostettiin "pelkkä" fix. Eli nyt autossa: cybex pallas, britax hi-way, concord transformer.

 

Autossa keskipaikka aiheutti ensin haasteita, sillä siinä ei ole isofixejä ja lattiassa on koroke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos sikkaralla ja strutsipupu. 

 

Nyt pitäis vaan keretä jossain välissä autokaupoille kokeilemaan. :) Lisää vinkkejä otetaan vastaan!

Edited by TrioHilpeät

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seat Alhambraa voin suositella. Sehän on sama kuin vw sharan. Kolme cybexiä mahtuu helposti takapenkille. Samoin kaksi cybexiä ja gracon logico s. Ja takapenkiltä löytyy kolmet isofixit :) Mä luulen, että tuohon menee melkein mitkä tahansa istuimet rinnan. Tilaa on sen verran reilusti. Ja jos perhe vielä kasvaa niin taakse sitten kaksi isofix penkkiä lisää :D

 

Muoks. Rumahan se on kun mikä, mutta toimii :P

Edited by Nera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin tänään mulle WV Touran. Käytiin koeajaa monen monta tila-autoa. Jokaisessa tuntui olevan jotain mikä tökki, mutta lopulta tuo Touran tuntui kaikkien omimmalta. Sen vahvuuksia oli juurikin se, että kolme istuinta mahtuu hyvin takapenkille. Haluttiin auto automaattivaihteositolla ja Touranissa automaattivaihteisto vaihtaa vaihteelta toiselle pehmeästi (ainkin Peugeot 5008 ja Citroen C4 Grand Picassossa (robottivaihde) tuntui aina pieni töksähdys kun vaide vaihtui). Opel Zafirasta olisin tykännyt, mutta siinä on kiellettyä pitää lasten istuinta keskipenkillä, Fordin S-Max oli myös kiva, mutta vähän olisi mennyt hintavuudelta kipurajalle ja toisaalta oisi ollut isompi kuin Touran ja itse tykkäsin Touranin pienuudesta kun on siten ehkä vähän ketterämpi.  Myös Opel Insignia farkkua koeajettiin. Siinä olisi ollut kolmet isofixit takapenkillä, mutta ei hyvällä mielikuvituksellakaan keksitty miten siihen olisi saanut meidän kolme istuinta mahtumaan. Kun keskipenkille laittoi istuimen isofix-kiinnityksellä, peittyi sivupenkin turvavyön lukko kokonaan käyttökevottomaksi...

 

Niin ja tuossa Touranissa on ne kaksi lisäpenkkiä piilossa takana eli nyt mahtuu vielä tarvittaessa kuskata ylimääräisiäkin matkustajia! :)

 

Muoks: Jos tuo Tourankin olisi tökkinyt niin seuraavaksi koeajolistalla olisi ollut Neran mainitsema Seat Alhambra! :)

 

Muoks ..jaahas, mitähän mun fontille tapahtui...?

Edited by Mischa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tuo alhabra ruma minusta ollut. Tourania katselin äsken myös.

 

Ollaan to menossa autoja katsomaan. Itseäni kiinnostaisi joku pieni auto tyyliin ford focus (ei farmari) Miksei voi olla lyhyt ja leveä???  :grin: Eniten kuitenkin tulee olemaan sellaista kaupunki ajoa kauppaan, kerhoon ja harrastuksiin. Mies väittää tekevänsä myös pidemmät matkat autolla (mummola 3,5h), mutta itse en ainakaan vaivaudu autolla kolmen lapsen kanssa moisia matkoja ainakaan yksin. (Vannomatta paras!) Vallankin nyt kun vr on alkanut tekemään noita mainioita kampanjoita, ja junalla pääsee sopuhintaan ihan normiaikuisetkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelisin Volkkaria, ihan jälleenmyyntiarvon mielessäkin. Ei laske niin nopeasti kuin esim. Seatilla.

 

Aika usein näkee niitä ratkaisuja, että vanhin laitetaan tässä kolmen koplan tilanteessa etupenkille istuimineen, mutta se tosiaan vaatisi oikeastaan jo sitä airbagin poistamista kokonaan, itse en jaksa luottaa sen pois päältä laittamiseen, ts. se, että se toimii oikein esim. kolaritilanteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ja erityisesti kun meillä on hankinnassa sekä auto että kaukalo ja tvistuimet on ainoat mitä on olemassa (nuohan on kapeita) niin olisi järjetöntä olla ainakin tosi kovasti olla yrittämättä etsiä sopivaa ratkaisua. Selkeästi kuitenkin johonkin mahtuvat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille kotiutui Renaultin Scenic. Kolmet isofixit takana, peräkontissa kaksi lisäistuinta tarvittaessa, pieni ja sieppeä ulkoapäin ja tooosi hyvät varustelut muutenkin. I'm in love!

 

Ja takana lattia on littana, joten jalustalliset istuimet voi sijoittaa mihin vain. Dieselinä kuluttaakin todella naurettavan vähän. Nykyisellä kulutusella tankkausväli on 1000km välein ja tankilla hintaa huimat 70e. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ääh, mä alan jo miettiä näitä asioita vaikka on ehkä turhan aikaista :grin:

 

Meillä on autona Mazda6. Kummallakin lapsella on Kiddy Guardian Pro-istuimet. Olen siinä luulossa että nuo olisi sieltä kapeimmasta päästä?

 

Ensi kesänä pitäisi taakse saada mahtumaan jokin turvakaukalo. Lapsilla oli käytössä Graco Logica S, mutta se on nyt myyty. Mun mielestä se oli myös aika isokokoinen ulkomitoiltaan. Auton vaihtaminen ei oikein ole vaihtoehto eli pitäisi löytyä kaukalo joka mahtuu Kiddyjen kanssa taakse. Jalusta on aika ehdoton, mutta isofixiä ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kolmas muksu tulossa ja meinattiin mahtua Toyota Corolla Versoon. Testailtu on istuinten kanssa ja hyvin tuntuu tilat toimivan. Takana on ihan hyvin tilaa ja mahtuu myös aikuinen hyvin. Penkit on sellaiset, että jokaista voi säätää erikseen eteen ja taakse. "Takakonttiin" saa kaksi lisäpaikkaa jos tilanne vaatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ meillä ol myös Verso Touranin kanssa loppusuoralla. Molempiin olisi kolme mahtunut. Turren voitto tuli isommasta tavaratilasta (ja siitä, että saatiin erittäin hyvä tarjous siitä).

 

carrus, Mazda 6:een ei kyllä mahdu mitenkään kolmea istuinta takapenkille. Eihän siinä ole edes keskellä kunnon penkkiä... Kaverilla on tuo ja kironnut monta kertaa auton alinpaan sinne... :/

Edited by sikkaralla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now