laura!

Migreeni ja raskaus

110 posts in this topic

^ piikkimattoa en käyttäisi alaselkään, koska hieroja/fysioterapeuttikin kieltäytyi kajoamasta alaselkään. Se kuulemma voi stimuloida supistuksia. Niska-hartiaseutuun olen käyttänyt rullattuna, kuten myös kipukoukkua samalle alueelle. Piikkimaton ohjeissahan sanotaan, että ei saa käyttää raskaana, mutta jaksan uskoa sen olevan lähinnä vaan vastuun vuoksi mainittu... Kun tosiaan yläselkää jne. voi hieroakin ihan normaalisti. Mutta alaselän jättäisin rauhaan.

 

Tiikerisalvaa varmaan käyttäisin kans pienillä alueilla yläkropassa, en tiedä mitä erityistä haittaa siitä olis. Eikö se vaan viilennä/tehosta verenkiertoa? En siis ole koskaan käyttänyt muutenkaan, kylmägeeliä taas kyllä oon raskaanakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hemmetin hemmetti tän migreenin kanssa, oksentelu karkaa niin käsistä migreenin myötä. Normaalisti sitä on vaan pahoissa kohtauksissa mut nyt heti samantien.

Tänään taas kunnon elimitön puhdistuskuuri kun ei mikään pysy sisällä. Eivät uskalla määrätä muita lääkkeitä kuin 3g panadolia ja 1 panacod päivässä. Ei auta mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen uusi täällä joten toivottavasti tämä menee oikeaan paikkaan. Kysyisin teiltä miten te olette pärjänneet migreenin kanssa imetyksen aikana? Minulla on kohtaus 1-2 kertaa viikossa enkä haluaisi lopettaa imetystä. :( (Löytyyköhän aiheesta keskustelua muualla täällä..?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mun muistaakseni on imetyksenkin kanssa sopivia lääkkeitä, mutta lääkäreille monesti imetys ei oo mikään big deal ts. saattavat ehdottaa lopettamistakin... Kannattaa mennä lääkäriin ja pyytää etsimään lääke katsomalla Lactbasesta tai teratologisesta tietopalvelusta vastauksia. :) Lähtökohtaisestihan pakkausselosteissa kielletään kaikki.

 

Mä oon pärjännyt joten kuten Buranalla ja parasetamolilla (600 mg ja 1 g), mutta eihän ne samalla tavalla kohtausta poista kuin täsmälääkkeet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi airua! Saanko kysyä sinulta että kuinka paljon sinulla on kohtauksia? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kyllä paljoa, ehkä joka toinen viikko. Oon aiemmin käyttänyt estolääkettä, mutta pystyin sen lopettamaan about vuosi ennen raskautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen kohdalla sain sumatriptaaneita, mutta piti pumpata maito pois 24h ajan jos otti lääkkeen. Nyt oon yrittänyt pärjätä 1200mg burana & 1g panadol - combolla (lääkäri ohjeisti tuollaiseen heti kohtauksen alussa. Joskus auttaa, joskus ei ja silloin on vain kärsittävä kohtaus läpi.

Migreeniä on nyt raskauden jälkeen enää vain normaalisti, eli oviksen aikaan ja ennen/menkkojen aikana. Vähemmän kuin raskaana ollessa, luojan kiitos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ sumatriptaanissa imetystauko on Fimean mukaan vaan 12 h, tarkistin tänään. Mua ei ohjeistettu tauottamaan ollenkaan enkä sitä aio tehdä, kun lapsi on jo 1 v. 7 kk. Se ei siis ole varsinaisesti välttämätöntä, mutta jos onnistuu, kantsii toki niin tehdä.

 

Tosiaan sain nyt sen lääkkeeksi, kun ei auta Panadol ja tulehduskipulääkkeitä en saa syödä. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tietää, että on vaan 12h. :)

Imetän edelleen pari kertaa vuorokaudessa ja lääkäri aloitti metoprololin migreenin estolääkkeeksi. Lisäksi on kohtauslääkkeenä sumatriptaani. Toi estolääkitys on kyllä helpottanut elämää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä aihe, joka tällä hetkellä ahdistaa ja mietityttää. Rv 5+2, kolmas raskaus. Edellisissä migreenit helpottaneet, mutta sen jälk opisk ja työelämän aloituksessa migge taas kroonistunut ja komplisoitunut. Nyt oon ollu 3v työkyvytön kroonisen hemiplegisen migreenin takia. Ja nyt olenkin sitten yllätysraskaana...

 

Hyvä lukea muiden kokemuksia mm lääkehoidosta, niin osaa itse varautua tulevaan. Kun valitettavasti lääkärikunnan tietotaito kroonisen migreenin hoidossa on huonoa, saati sitten jos sen yhdistää raskauteen... :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now