Vappu

Vauvan kanssa Maltalle

10 posts in this topic

Moikka! Olemme lähdössä huhtikuun lopussa Maltalle n.1v. lapsen kanssa. Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme Maltalla 4 vuotta sitten, kun esikoinen oli 3 kk ja pelkkä tissivauva. Ruokapuolesta en siis osaa sanoa mitään. Jos mahdollista, kannattaa ottaa kantoväline mukaan. Jalkakäytävät on kapeita ja vaunujen kanssa oli hankala liikkua. Paikallisbusseihinkaan ei saanut vaunuja/rattaita mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä! Otamme mandukan mukaan ja ehkä jotkut pikkuset matkarattaat. Pitää selvittää saako sinne viedä omat piltit ja korvikkeet. :) Oliko Malta hyvä lomakohde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu vähän siitä mitä hakee. Kulttuurifriikille ihan ehdoton mutta lapsiperheelle ehkä vähän hankala (tietysti ihan vauvalle ei vielä mitään kummoisempaa viihdykettä tarvitse ollakaan). Rannat ovat enimmäkseen kivisiä ja ne muutamat hyvät hiekkarannat ovat julkisia ja vähän syrjässä. Kuumimpaan vuodenaikaan helle on melkoinen eikä varjoa ole oikein missään kun kasvillisuus on ylipäätään niukkaa. Jalkakäytävät ovat tosiaan kapeita ja bussit vanhanaikaisia ja useimmiten tupaten täysiä. Plussana etäisyydet ovat tosi lyhyitä ja bussiverkosto kattava eli vauva kantorepussa pääsee näppärästi mille puolelle saarta tahansa ja esimerkiksi Vallettan kiertelee kävellen läpi muutamassa tunnissa.

Edited by Angervo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin Maltalla miehen kanssa kaksin, mutta jos nyt koittaisin ajatella miten siellä lapsen kanssa olisi sujunut... Tosiaankin ne jalkakäytävät ovat melkoisen kapeita eli kantoliina tms olisi varmasti kaikkein paras (tai sippoiset matkarattaat) kulkuneuvona. Ihmiset olivat ystävällisiä, kaikki on lähellä ja huhtikuussa keli oli meillä oikein mukava - lämmin ja kesäinen, mutta ei tuskaisen kuuma. Me vuokrasimme auton sieltä ja kiertelimme sillä saarta, tämä olikin mukavaa. Tosin liikenne on vasemman puoleinen ja vaatii siis totuttelua ja meidän kartalla eksyimme pariin otteeseen, mutta etäisyyksien ollessa pienet, ei eksyminen haitannut. ;) Meille riitti ohjelmaksi siis saaren kiertely ja Vallettan ja toisen (en muista enää nimeä...) kaupungin nähtävyyksien kiertely. Ja nautisteku leppoisasta lomatunnelmasta. Pidimme saaresta siis lomakohteena. Maltahan on Englannin vanha siirtomaa, joten siellä yhdistyy englantilainen ja arabikulttuuri ja englantia puhutaan hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen käynyt Maltalla varmaan jotain 7krt, ja olen opiskellutkin siellä vaihdossa yhden lukukauden taannoin. Olimme myös Maltalla 7kk ikäisen vauvan kanssa keväällä 2009 parin viikon ajan. Joten kokemuksia aiheesta on :grin:

 

Meillä oli mukana pienet matkarattaat, Carenat ja niillä pääsi ihan mukavasti menemään. Otettiin ne kyllä bussiin mukaan taitettuna kasaan. Rintareppua käytettiin myös.

 

Meillä oli huoneistohotelli, joten oli jääkaappi ja mikro, plussaa niistä. Vauvan maidot ja vellit&puurot otettiin mukaan täältä, koska tiesin että siellä ei ole kuin jauheena maitoa ja noita meidän vellejä ei löydy. Soseet ostin sieltä, löytyy paljon valikoimaa mutta kannattaa tarkistaa sisältö, ettei tule ylläreitä. Isossa marketissa on hyvä valikoima vauvan soseita, muuta tarviketta ja vaippoja. Vaipat ostin myös sieltä. Ne on aika samoissa hinnoissa kuin täällä, ehkä hieman kalliimpia jotkut. Pampersia löytyy ja halvempia merkkejä.

 

Meidän loma meni mukavasti eikä tule nyt mieleen mitään moitittavaa. Tosin paikka oli tuttu meille. Jos on kysyttävää, niin vastailen mielelläni. Malta on mulle kuin toinen kotimaa ja tunnen myös paikallisia. Maltalaiset on tosi lapsirakkaita, joten senkin puolesta hyvä kohde.

Edited by Imdina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos monista vastauksista! Meillä oli ajatuksena ottaa mukaan Manduka ja jotkut matkarattaat. Tulen kertomaan kokemuksia matkan jälkeen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin reissu ohi ja hyvin meni. Ruoat oli mukana koko reissulle mutta hedelmäsoseita ostettiin paikallisista kaupoista. Korviketta saa ostaa apteekeista ja kaupoista, NANia ainakin löytyi. Vaipat oli tuttuja merkkejä, uimavaippoja myöten. Matkarattailla mahtui menemään hyvin ja mandukasta oli apua esim. taksissa matkustettaessa. Toki käytävät ja kujat on kapeita mutta ihan hyvin pärjättiin. Busseilla ei matkustettu ollenkaan mutta ahtailta vaikuttivat. Tuuli oli välillä vähän ongelmallinen mutta meillä oli mukana iso huivi vaunujen päälle joka suojasi lasta tuulelta. Pipo ja lämpimiä vaatteita kannattaa myös pakata. Imiset olivat ystävällisiä ja todella lapsirakkaita. Rantabulevardeilla matkalla Sliemaan oli useita lasten leikkipaikkoja joten myös isommille lapsille löytyy tekemistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bussit on päivitetty uusiin, matalalattiabusseihin, joihin saa kärryt vietyä hyvin. :) Niinpä kulkeminen busseilla on helpompaa kuin ennen. Oliko jotain erityisiä kysymyksiä? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now