Sign in to follow this  
Followers 0
Guest matkailija123

Eurooppaan perheen kanssa

15 posts in this topic

Mihin päin Eurooppaa te lähtisitte perheen kanssa? Suurissa kaupungeissa ehkä liikaa vilinää mutta pienissä taas ei niin paljon nähtävää / tekemistä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan oltu lasten kanssa useammalla Euroopan reissulla. Ensimmäinen tehtiin Barcelonaan, kun Esikoinen oli 5kk. Toinen Milanoon, Maggiore-järvelle, Sveitsin kiertoa ja Nizza kun esikoinen oli 1v 8kk ja kuopus vajaa 4kk. Viimeksi oltiin Valenciassa ja Barcelonassa tässä alkusyksystä. Kyllä nuo kaikki ovat olleet hyviä kohteita lapsiperheelle. En mä näkisi esimerkiksi Roomassa tai Pariisissakaan mitään ongelmaa, vaikka itse ei niissä olla lasten kanssa oltukaan (ilman lapsia kyllä useamman kerran). Nizza oli oikein kiva paikka ja siellä oli tekemistäkin, vaikka on vähän pienempi paikka. Barcelonassa on lapsiperheellekin kaikkea kivaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melkeinpä minne vaan :grin: Mielestäni sekä kaupunki- että rantakohteissa on tekemistä myös lasten kanssa. Kun meillä oli vain yksi lapsi, kävimme Maltalla, Dublinissa, Pietarissa ja kiertomatkalla Ljubljana-Zagreb-Belgrad (osa matkasta junalla, osa vuokra-autolla). Kahden kanssa ollaan oltu Riikassa, Tukholmassa, Italiassa (Grado) ja laskettelureissulla Serbiassa, missä oli isovanhemmatkin mukana. Kolmen kanssa ollaan ajeltu via Balticaa Varsovaan ja takaisin, tehty kiertoajelu Balkanilla ja Saksassa ja lennetty Göteborgiin. Parhaiten mieleen ovat jääneet Ljubljana Resortin viereinen vesipuisto, jossa alle 1-vuotiaallekin oli sopivan matala allas, Kroatian rannikko ja vesileikit meressä, Riikan reissulla Jurmalan ranta, lumileikit Kopaonikissa, Berliinin Lego Discovery Center, Göteborgissa Universeum, Varsovan eläintarha, Sloveniassa Bohinj-järvessä uinti ja Zakopanen tivoli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakkohan se on vastata, että Kreikkaan :lipsrsealed: On niin paljon vaihtoehtoja, joista valita, että varmasti löytyy jokin sopiva paikka kullekin :) Vielä parempi on, jos lähtee kiertelemään, eikä jää vain yhteen paikkaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näköjään minne vaan :) Tatsku asutteko te ollenkaan Suomessa? :D *** linkki pois*** tuolta luin kanssa jotain kivoja toiveita matkoista. Onko budjetit ollu teille ikinä ongelmana vai onko se vaan suunnittelusta kiinni?

Edited by pampam
Mainos pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tatsku asutteko te ollenkaan Suomessa? :D Onko budjetit ollu teille ikinä ongelmana vai onko se vaan suunnittelusta kiinni?

 

Heh, reilu puoli vuotta on nyt asuttu muualla :grin: Tästä on aika helppo singahtaa autolla pitkin Eurooppaa. Me suunnitellaan paljon etukäteen, lasketaan mitä kautta kannattaa ajaa vai kannattaako sittenkin lentää, säästetään tietty summa kuussa, kytätään edullisia lentolippuja tai käytetään halpisyhtiöitä, kesälomalla telttailtiin melkein koko reissu, hotellin sijasta vuokrataan pieni asunto, jossa voi tehdä itse ruokaa, kohteet on usein edullisemman hintatason maista, koska meitä sattuu kiinnostamaan erityisesti Itä-Eurooppa. Me ollaan reissuhulluja ja luovutaan sitten jostain muusta kuten vimpan päälle hifi-laitteista. Huomenna taas tien päälle, mutta kohteena tällä kertaa Suomi ja ruisleipä:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain älyttömän idean lähteä kesällä junalla Eurooppaan 3- ja 5-vuotiaiden (ja miehen) kanssa. Lähinnä kiinnostaisi Tukholma-Kööpenhamina-Amsterdam-Bryssel-Lontoo, mahdollisesti Pariisi vielä välissä. Brysselissä asuu tytön kummitäti ja siellä olen viime vuosina käynytkin eli vakiokohde olisi joka tapauksessa. Mietityttää lähinnä, miten tuon ikäiset jaksavat matkata esim. yöjunassa? Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta reissusta? Sen verran olen katsellut vaihtoehtoja että Amsterdamiin asti pääsisimme kahdella yöjunalla ilman hotelleja ja jäisi päivä aikaa pyöriä Kööpenhaminassa (ja tietysti Tukholmassa). 

 

Tämä on ihan alustavaa pohdintaa, todennäköisesti esteeksi muodostuu joko raha tai aikataulut jos saan kesäksi töitä. Laskeskelin kuitenkin, että junalla matkustaminen tulisi aika halvaksi ja pari hotelliyötäkin säästäisi yöjunilla tuossa pisimmässä siirtymässä, siellä ytimessä matkat ovat parin tunnin luokkaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei olla viela ehditty tehda pidempaa junareissua lapsen kanssa mutta suunnitelmissa on silla se on musta oikein oiva keino matkustaa keski-Euroopassa ja huomattavasti helpompaa lapsen kanssa kuin vaikkapa lentaminen, ei tarvitse istua ahtaasti paikoillaan tuntitolkulla ja voi katsella alati vaihtuvia maisemia. 

 

Yojuniin kannattaisi varmaan ottaa makuupaikat niin saatte omaa rauhaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan käyty poitsun kanssa Brysselissä (x 2), Cornwallissa, Normandiassa, Münchenissä, Reykjavikissa... Ensimmäistä Brysselin reissua lukuun ottamatta nämä ovat olleet sellaisia joissa on autoiltu jonkin verran ja kierrelty ympäristöä. Ekalla reissulla tehtiin vaan junilla pikku päivän pistoja (mm. Bryggeen). Pariisin Disneylandia ei ehkä lasketa kaupunkilomaksi? :D

 

Kiinnostaisi Ruotsi & Tanska autoillen joskus lähivuosina. Ja kai sitä joskus pitäisi ihan rantalomallakin käydä...  B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yöjuniin suunnittelin omaa hyttiä, ei tule ihan kauhean kalliiksi verrattuna vaikka hotelliyöhön. Itsekään en ole koskaan yöjunassa ollut eli sikäli on elämys aikuisillekin. Saa nähdä, järjestyykö rahoitus ja ajoitus. Ainahan sitä voi toteuttaa idean seuraavana vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa kyselisin kuin Galentin vuosia sitten, onko kellään kokemusta junamatkailusta Euroopassa? Omatunto ei anna lentää ja muutenkin mietin, että junamatkailu vois olla ihan toimivaa, jos matkan suunnittelee hyvin ja sille on tarpeeksi aikaa. Vai onko sittenkään? :D Meillä ensi kesänä 3- ja 5-vuotiaat. Ois kiva, kun pääsisi samalla reissulla näkemään useita kaupunkeja :) Mitä paikkoja ylipäätään suosittelisitte tuon ikäisten kanssa? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen ollut parin viikon junareissulla Euroopassa kolmi-nelivuotiaan kanssa, ja suunnittelen samantyylistä ens vuodelle 2- ja 8-vuotiaiden kanssa. Reilikortti kannattaa selvittää, siinä hyviä etuja jos varaa ajoissa. Reitin suunnittelu auttaa, yöjunat tuppaavat olla täyteen varattuja jo aikaisin. Itse en huomioinut sitä ja oli yksi onneton matkustusyö kun jouduin kantamaan nukkuvaa lasta junasta asemalle ja taas uuteen junaan. Jos rahallisesti mahdollista niin suunnittele reitti niin että pääsette yöpymään paikoissa missä petivaatteet ja pyyhkeet valmiina, säästää roudattavissa tavaroissa ihmeesti. Muista että pesuloita on joka paikassa ja vaatteita saa myös ostettua jos tiukka tilanne tulee. Lapsille puuhaa pitkille pätkille, ja suunnittele matkustuspäivät niin ettei tule liikaa istumista. Aina välipalaa ja juomaa mukana. Paljon joustoa aikatauluihin. Meille paras matkustustapa oli että maksimissaan 5-6 tunnin pätkiä ja sitten oleskelua kohteessa muutama päivä. Sitten jatkamaan reissua. Oli kyllä mukava reissu, meillä oli vain kantoväline mukana, ei rattaita enää. Ja lapsi ei ollut enää vaipoissa, se helpotti myös. Kesällä Köpis on kiva, jos otatte laivan Ruotsiin ja sieltä junalla läpi niin kannattaa varata 1-2 päivää siellä. Ihania puistoja, leppoisa ilmapiiri, ja reitillä. Hampuri ja Berliini on aina kivoja. Ens kerralla haluan Italiaan tai Espanjaan lasten kanssa, nyt oltiin vain Ruotsi- Tanska- Saksa- Belgia- Hollanti. Riitti hyvin se olikohan 10 pv kortti missä 5 matkustuspäivää. Eli tutki reilikorttimahdollisuudet tarkkaan jos menet sillä. Osassa Eurooppaa bussit sitten näppärämpiä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @camelot, me ollaankin jo reissussa ja huippua on ollut! Meillä yöpymiskohteet Kööpenhamina (2 yötä), Wien (3), Praha (3), Berliini (4), Tukholma (2) ja Turku (1). Yksi yö oltiin laivassa ja kaksi yöjunisssa, yöllä matka taittuu kyllä näppärästi. Reilipasseilla mennään, paikkavaraukset ja muutkin tehtiin hyvissä ajoin etukäteen ja kaikki onkin sujunut kivasti.

Voin kyllä suositella lämpimästi kaikille tätä matkustusmuotoa, junassa on niin paljon helpompaa kuin lentokoneessa ja ainakin meidän pojat tykkää tosi paljon junamatkustamisesta! Matka itsessään on jo lomaa ja elämys, eikä vaan pakollinen siirtyminen paikasta a paikkaan b. 

Edited by iinnn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kiva kuulla että ootte tykänneet! Minusta tuossa on monta juttua miksi sopii paremminkin kuin lentomatkailu, toki jos kiire tulee niin se ei ole hauskaa. Lapset tuntuu tosiaan viihtyvän kun on maisemien katselua ja lippujen leimausta ja muuta. Ja eväät tietty kans.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin kanarialla all inclusive matkalla kun lapset oli 9kk, 3v,5v6v. Ei kyl voida suositella. Hotelli oli iso. Joten ruokapaikoissa oli hirveä melu. Ruokailut rajotti paljon toimintaa ja aika samantyylisyä ruokaa vaikka olikin eriteema joka päivä. 

Aamupala oli liian myöhään näin aikaerosta kärsivillr lapsille eka lapsi heräs 6aikaan ja vika 8 aikaa. Ja äitillä oli järkyttävä nälkä ennekuin päästiin syömään. Aamupala omassa rauhassa omaan tahtiin olis ollu parasta.

Muut ruuat rajotti toimintaa paljon. Tuntu et pitäs olla syömässä kun se kerta kuului joten rannalta tuli kiire pois jne.. ja lapset varsinkin illallinen olivat jo sen verran väsyneita että hirveä ihmis ja ruokamäärä johti siihen etteivät syöneet juuri mitään.. ja paras osa ulkomailla minusta on juuri eri ravintolat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0