Sign in to follow this  
Followers 0
pampam

Maidon määrä?

12 posts in this topic

Paljonko tommoisen 1v2kk vanhan pitäisi juoda maitoa vuorokaudessa? Mietin vaan noita meidän tytön määriä, kun ovat aika pieniä - tosin on tyttökin pieni ja hoikka. Aamu/iltapuurossa maitoa menee, samoin jugurttia/viiliä syö (tosin usein ei hoidossa halua syödä välipalaa ollenkaan), mut mukista juo tosi pieniä määriä maitoa. Velliäkään ei paljon juo, tuttipullosta ei suostu ollenkaan ottamaan, pillillä vähän (ehkä kolmanneksen 2dl tetrasta joi illalla). Juustoa en ole vielä antanut ollenkaan.

 

Niin että saakohan se tarpeeksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on kans maidonjuontiongelmia :girl_sad: Tissistä kyllä vetelee (nyt 2x pvä), mutta ruuan kanssa ei paljoa nokkamukista suostu juomaan, jos on vettä niin juo paaaaljon enempi (ja suositeltu ruokajuomahan se vesi on...). Nyt pitäis imetys lopettaa mut mistäs sitten maitoa?

 

Meillä maitotuotemäärä kertyy viilistä ja jugurtista (ei päivittäin), puuron maidosta, raejuustosta ja kermaviilistä (ruuan seassa). Juustoa saa tosi harvoin kun sitä meillä ei ole normaalisti käytössä.

 

Varmaankin tuo suositus löytyis STM-lapsi, perhe ja ruoka-julkaisusta, mut nyt en kyllä jaksa sitä rueta selaamaan..... (väsy päivä tänään... :girl_sigh: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolla sanottiin, että lapsen pitäisi saada 5-6dl maitoa + 20g juustoa. Tuo siis yleisesti lapsille, ei ollut eritelty mitenkään iän mukaisesti.

 

Meidän tyttö ei vielä juustoa syö enkä kyllä tiedä jos toi maitomääräkään tulee täyteen. :( Jos aamu- ja iltapuurossa on molemmissa desi, se tekee yhteensä 2dl ja JOS söisi välipalalla koko jugurtin/viilin se olisi 1,5-2dl (en tiedä minkä kokoisia jugurtteja perhepäivähoitaja antaa, mutta usein tyttö ei suostu välipalalla syömään kuin pari lusikallista). Rintaa syö vielä, mutta mä en oikein usko, että sieltä kovin isoja määriä enää tulee. Jos desin saa päivässä niin hyvä. Mahdoton mitata.

 

Eli ei kyllä mitenkään täyty tuo suositus. :( Ehkä parhaina päivinä nippa nappa.

 

Pitää nyt siis miettiä, miten saisin maidon menekkiä kasvatettua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kysyin tota 1-vee neuvolassa, terkka sanoi että vähintään 5dl maitoa päivässä (siihen tosin sai lukea mukaan jogurtit, rahkat, juustot yms.) mutta mielellään enemmän, semmonen 6-7dl.

 

Me ei taideta ihan tohon 5dl päästä, siis juotuna maitona. Mutta puuro tehdään maitoon, syödään rahkaa välipalalla ja aina ruoan yhteydessä raejuustoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:girl_sigh: Huoh, me tuttipulloillaan vielä osittain, joten aamu-unienpidennysmaitona menee noin 1dl, päiväunimaitona 2dl, ruuan aikana/päälle 1-3dl. Ainakin tuo 5dl tulee siis täyteen. Meillä on menossa jogurttilakko, poitsu ei suostu syömään mitään lusikoitavaa, joten ihan hyvä että tuota maitoa menee myös nokkamukista.

 

Iltamaito lopetettiin kaksi viikkoa sitten, siinä ois ollu vielä 1dl lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mu on varmaan pakko alkaa myös lisäämään tota raejuustoa ruokiin, se oli hyvä vinkki, kiitos Scarlet. Maitoa annan aina ruuan päälle, mutta kun ei tyttö paljoa juo mukista eikä pullostakaan (kovempi hinku sillä on saada se leipäpala, jonka myös annan aina ruuan päälle) ja väkisinkään ei voi juottaa. Välipaloiksi tietenkin alan nyt suosimaan jugurtteja, viilejä ja rahkoja.

 

Miten voikin 5dl tuntua niin isolta määrältä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meijän neidille tuli kesällä ns. maitolakko kun jätettiin tuttipullot pois. Puoltoista vuotis neuvolassa sitten asiasta kysyin kun tosiaan ehkä 1-3dl tuli täyteen ku neidille ei jogurtti/viili tms maistunut. Meillä syödään nyt sitten Calcichew +D purutabletteja jotakuinkin 2 tbl päivässä. Nyt neiti tosin jo syö hiukan jogurttia, mutta ollaan kuitenkin kalkkitabletit pidetty mukana kun niistä saa sitten sen d-vitamiininkin samalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä maitoa menee vaihtelevasti - joskus varmaan tulee tuo 5 dl täyteen, mutta ei kyllä joka päivä....se tuli mieleen, että meillä ainakin poika jostain syystä vaihtelee mieltymyksiään sen suhteen, miten sitä maitoa juo. Välillä ihan tavallisesta mukista, välillä pillillä. Jos maito ei maistu heti ruuan päälle, jätän sen yleensä hetkeksi pöydälle ja tarjoan esim. 15-30 minuutin päästä uudestaan. Mutta tosiaan kyllä tuo puoli litraa tuntuu välillä tuskaisen isolta määrältä. Onneksi poika tykkää viilistä, sitä syökin sitten usein välipalaksi sen 2 dl purkillisen. Raejuusto ei kelpaa ollenkaan, eikä oikein muutkaan juustot (eikä niitä viitsi suolan takia paljoa antaakaan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neiti 2v juo nykyisin maitoa keskimäärin 5dl+puuro on tehty maitoon. Muistan kyllä itsekkin että kun tuttipullo jäi pois kuvioista oli meilläkin jokunen kuukausi sitä että ei maito uponnut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain neuvolasta ohjeen, että pitäis juoda 7 dl päivässä, sisältäen kaikki maitotuotteet (myös juuston).

 

Olen välillä lisännyt (kala)ruokiin kermaviiliä. Sen avulla ruoka on uponnut paremmin ja kalkinlähdettä tulee myös edes se puoli desiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika 3v juo maitoa aterioilla noin 1dl eli yht. 5dl. Lisäksi syö juustoa, jogurttia ja muita maitotuotteita.

Edited by Pamisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

7dl maitoa kuulostaa aika paljolta siihen nähden mitä mä neuvolasta muistan. Nää suositukset taitaa muuttua usein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0