Lilypad

Ulkoilu taaperon kanssa

74 posts in this topic

Me ulkoillaan säässä kuin säässä, mietin juuri että ollaan taidettu sitten viime talven olla yksi aamupäivä kokonaan sisällä. Lapsella on varusteet joka säähän, samoin aikuisilla. Sisällä ei vaan aikuisen hermo kestä kun lapsi sinkoilee paikasta toiseen ja selvästi kaipaa sitä ulkoilua ja ulkona riehumista. On musta itsestäkin toki tosi mukavaa saada olla keskellä päivää ulkona, nyt näillä pakkasillakin on vaan niin kaunista ulkona ja ihanaa valoisaa (vrt. työpäivään, kun tähän aikaan vuodesta ei koskaan ole kotona valoisan aikana).

 

Ulkoillaan aamusta n. 9.30-11.30 ja sitten mies ja lapsi (tai koko perhe, harvemmin minä lapsen kanssa kaksin) vielä illalla 1,5-2 tuntia. Toki kovalla pakkasella ollaan vähemmän aikaa ulkona. Ulkoilu on leikkipuistoilua, sinne kävelemistä, nyt talvella pulkkailua ja mäenlaskua. 1v 8kk kävelee mielellään ja matkan varrelta löytyy aina katseltavaa. Ulkoiluaikoihin sisältyy ruokakauppareissut ym. jotka tehdään samalla.

Edited by Kerttu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ulkoillaan yleensä vähintään kerran päivässä. Aamupäivällä leikitään pihassa/puistossa ja lounaan jälkeen tyttö nukkuu ulkona 2-3h. Iltapäivällä/illalla kun mies on tullut töistä, kävellään vielä usein koko perhe kauppaan. Talvella suosikkipuuhaa ulkoillessa on pulkkailu ja lumilapiolla on kiva kaivella hangessa. Palloilukin on lumessa kivaa. Meillä on kotipihassa (taloyhtiön) aika köyhät leikkimahdollisuudet ja yleensä kävelläänkin lähipuistoon.

 

Nyt kun olen viimeisillään raskaana, olen viime aikoina lintsannut ulkoilusta. Aina ei jaksa vääntäytyä ulos aamupäivällä ja tyttö saa tyytyä iltapäiväiseen kauppareissuun isänsä kanssa. Tähän vaikuttaa oikeastaan eniten se, etten ole viitsinyt muutaman viikon takia ostaa sellaisia toppavaatteita johon mahtuisin mahani kanssa ja mulla tulee ulkona nopeasti kylmä kun ei oikeen jaksa/pysty liikkuakaan niin vauhdikkaasti että pysyisi lämpimänä. Odotan innolla sitä, että vauva syntyy ja pääsee itsekin kunnolla riehumaan tytön kanssa. Toivottavasti vauva tykkää nukkua vaunuissa, niin päästään ottamaan takaisin viime aikojen laiskaa ulkoilua.

Edited by iloinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kotiäitiaikoina ulkoiltiin 2-3 kertaa päivässä. Aamuisin yleensä mentiin leikkipuistoon ja kotimatkalla käytiin tarvittaessa kaupassa. Sit ruoan ja päikkärien jälkeen samantien ulos. Meillä oli samassa pihapiirissä muutamia lapsia ja perhepäivähoitaja niin sillion löytyi yleensä seuraa aina niin lapselle kuin äidillekin. Sit kun muutettiin, tässä ei oo mitään omaa leikkipihaa ja paljon vähemnmän kavereita puistoissakin, mut kyl mä silloin pidin ulkoilua niin tärkeänä että ihan joka päivä ulkoiltiin. Mä en oikein osaa sisällä leikkiä, pelailen tai jotain mieluummin.

 

Nyt kun lapset on päiväkodissa ja muutenkin isompia, osaavat esim. leikkiä itekseenkin, on meidän viikonloppu-ulkoilut ihan onnetonta. Tuntuu että on aina niin paljon muuta tekemistä että ei tuu tarpeeks ulkoiltua. Ja talvella ei kyllä tuu iltaisin lähettyä mihinkään leikkimään tai palloa potkimaan, kaupassa tai kirjastossa kyllä saatetaan käydä. Tai joskus jopa pulkkamäessä. Pitäiskin taas ryhdistäytyä. Tosin nyt meillä jää isoimmat ulkoilut pois jo sen takia kun tyttärellä on käsi kipsissä, eipä se voi ulkona paljon muuta kun kävellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta ulkoiluun vaikuttaa aika paljon lapsen ikä. Ei minusta kenenkään vuoden ikäisen vanhemman tarvi murehtia ulkoilun vähyyttä, eihän sen ikäinen välttämättä oikein edes pysty peuhaamaan ulkovaatteissa kunnolla eikä sitä myötä pihalla viihdykään.

 

Meidän ipana on nyt 3-vuotias ja nyt kotihoidossa. Ulkoillaan kyllä päivittäin (paitsi kipeänä tai tulipalopakkasella). Pukeminen on kuitenkin sen verran rasittavaa hommaa, että kerta päivässä saa riittää näin talviaikaan, ollaan yleensä 1-2 tuntia. Lämpimämpinä vuodenaikoina ulkona ollaan tietenkin enemmän.

 

Ulkoilu on meillä yleensä puuhailua läheisessä leikkipuistossa ja sen yhteydessä olevassa metsässä sekä näin talviaikaan pulkkailua. Tämän ikäiselle kaveriseuralla on merkitystä, ja mekin tähdätään ulkoilun suhteen niin että puistossa olisi ipanan kerhokavereita, niin lapset viihdyttävät toisiaan. Äiti viihtyy myös sata kertaa paremmin jos on seuraa ja jaksaa olla ulkona kauemmin.

 

Meillä on tällainen aamuhidas päivärytmi eikä aamupäiväulkoilu oikein sovi meidän rytmiin kun tykkään saada itseni rauhassa hereille ja ottaa aamutoimet hitaasti, lisäksi lounas ja ruuanlaitto painaa usein päälle. Siispä me ulkoillaan useimmiten lounaan jälkeen iltapäivällä, onnistuu helposti kun päikkäreitä ei nukuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä täällä onkin ahkeria ulkoilijoita. Meillä ei ulkoilla läheskään joka päivä. Mä en tykkää hirveästi ulkoilusta ja ei se typyäkään ihan kamalasti kiinnosta. Me viihdytään mainiosti sisällä, ei tee mieli lähteä palelemaan tuonne pihalle :girl_crazy: Kesällä sitten ulkoillaan enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähes joka päivä ulkoillaan ainakin hetki. Joskus ollaan useampi kerta päivässä ulkona. Poikkeuksena on nää -27 asteen pakkaset. Tai jos lapset on kipeänä.

Lapsia on kaksi ja pukemista on siis jonkun verran. (2 ja 4-vuotiaat, tosin 4 vee pukee itse.)

Yksi syy ulkoiluun on se, että koiraa on pidettävä ulkona, halus muksut tai ei.

Asutaan omakotitalossa ja talvisin ollaan omassa pihassa, hiihdetään tai käydään pulkkamäessä tai kävellään lähikaduilla.

Kesäisin sit käydään enempi leikkipuistoissa, metsissä, pururadalla ja rannalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kun olen lasten kanssa kotona ulkoillaan kaksi kertaa päivässä. Aamulla käydään yleensä käveleksimässä ensin jossain ja leikitään omalla pihalla sitten kun tullaan takaisin tai sitten kävellään jonnekkin leikkipuistoon ja leikitään sitten siellä. Kotipihalla kivointa on hiekkakakkujen teko, liukumäen laskeminen ja keinuminen. Samat jutut leikkipuistossakin, mutta lemppari puistossa on myös karuselli mikä on erityisesti esikoisen suosikki. Ulkona menee yleensä lähemmäs 2h.

 

Iltapäivällä sitten mennään yleensä vielä omalle pihalle puuhailemaan ja leikkimään. Sillon ei kyllä yleensä olla kun se max 1h. Itse pyrin käyttämään pihalla vaikka vettä vähän sataisikin, koska jos koko päivän joutuvat olemaan sisällä menee se ihan riehumiseksi. Meillä tuo ulos lähtö on aina talvella aikamoista kun pitää pukea ja odottaa että kaikki on pukenut. Eli se ulos lähtö tilanne ei aina ole mitä mukavin, mutta kun sinne ulos aina päästään niin kyllä sitä touhua riittää.

Yleensä sisälle tullaan ihan ok, kun kerrotaan että tullaan myöhemmin uudestaan tai että tullaan huomenna taas. Joskus kuitenkin pitää oikeesti kantaa huutava tenava sisälle väkisin. Nykyisin se on tuo keskimmäinen joka yleensä ei meinaa tulla sisälle millään.

 

Pakkasista sen verran että kyllä mä olen 25 asteen pakkasella ollut sen 30min ulkona noiden kanssa. Sillon kun se mittari näytti 30-35 astetta pysyteltiin sisällä visusti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulkoillaan säällä kuin säällä koiran takia. Juuri eilenkin tarvottiin sateessa niin, että tyttö vaan luuras sadesuojan aukosta. :D Tyttö rakastaa ulkoilua ja sille nimenomaan riittää jo se rattaissa istuminen, kun koiran kanssa kävellään. Joka päivä ulkoillaan vähintään kerran, yleensä kaksi. (jos vaan kerran niin mies siis silloin ulkoiluttaa koiran muuten eli ei koira sentään joudu aamusta seuraavaan aamuun pinnata. girl_haha.gif )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kesällä ulkoillaan lähes joka päivä 1,5v taaperon kanssa. Yleensä kerran, mutta tarkoitus olisi alkaa mennä myös aamupäivällä ulos kun tyttö pitkästyy nykyään nopeasti sisällä. Keväällä ulkoiltiin tosi harvoin, kun tyttö jaksoi hyvin olla vielä sisälläkin. Omasta laskuudesta oli siis kyse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsi on sellainen ulkoilmaihme ettei sitä vielä ainakaan pidä mikään sää sisällä. Meillä ei nyt kesällä kyllä edes voi laskea kertoja kun paljon ollaan ulkona ja sisällä käydään vaan äkkiä kääntymässä(paitsi vesisateella ollaan hieman vähemmän ulkona mutta joka päivä ollaan silti ulkona leikkimässä). Myö siis ollaan hiekkiksellä, kiikussa omassa pihassa ja leikkipuistossa. Samoiten leikitään paljon vesileikkejä ja käydään rannalla tai "autetaan" äitiä kitkemisessä tai kukkien kastelussa sun muussa. Tai sitten ihan vaan ihmetellään luontoa ja kaikkea uutta mitä ulkoa löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan joka päivä, vähintään kerran päivässä. Ei tulisi kyllä mieleenkään pitää lasta vain sisätiloissa. Ulkoiluksi lasken esim. vaunulenkit, pyöräilyn, leikkipuistossa käymisen ja omassa pihassa puuhailun. Kauppareissut meillä hoidetaan autoillen, joten ne eivät mene ulkoilusta. Poika viihtyy kivasti ulkona - on tietysti siihen totutettukin pienestä pitäen - omia puuhaillen ja leikkien. Vähintään kerran päivässä pyritään ulkoilemaan ns. pojan ehdoilla, eli muuten kuin vaunuissa istuen. Kesäaikaan on kiva lähteä vaunulenkille ja sitten leikkipuiston kautta kotiin :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meill ulkoillaan päivittäin (toki joskus saattaa olla poikkeuksia). Kesäisin ulkona ollaan käytännössä koko päivä. Pikkusisko tulee sisälle nukkumaan päikkärit, isoveli koittaa kärvistellä sen ajan sisällä, yleensä siinä täysin onnistumatta.

 

Talvisinkin ulkona ollaan suuri osa päivästä. Aamulla 0,5-3,5h, riipuen kelistä. Yleensä menee pari tuntia, mutta jos on törkeesti pakkasta, niin silloin jopa meidän tyypit haluaa sisälle. Viime talvi oli siitä hankala, että tuo pienempi ei vieelä niin hyvin viihtynyt ulkona Nyt sen saa potkivana ja huutavana kantaa sisälle. Iltaisin sit yleensä taas semmonen 1-3h.

 

 

Meidän lasten aa ei vaan yksinkertasesti voi olla sisällä. Ne hyppii seinille, marisee, tappelee ja huutaa "ulos ulos ulos". Kyttäävät ikkunoista, et onko siellä ketä kavereita pihalla. Nyt on isommalle annettu vähän siimaa, niin että se voi olla jo välillä itekseen pihalla. Mut aika paljon ollaan kaikki siellä. Pihalla ne keksii kylä tekemistä. Aika hyvin siellä voi sit ite esim. surffata tietsikalla.:) Välillä tosin joutuu urakalla antaan keinussa vauhtia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan 2-3 kertaa päivässä. Yhteensä päivän aikaan vähintään 2 tuntia vietetään ulkona, yleensä enemmänkin. Itse pidän ulkoilua tosi tärkeänä lapsen hyvinvoinnille mm. liikkumisen takia. Meillä kun on niin vauhdikas ja liikkuvainen tenava, että ei sisällä olosta tule pitemmän päälle mitään. Unet ja ruokakin maittavat paremmin kun ollaan paljon ulkona.

Edited by Xanor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pyritään ulkoilemaan joka päivä, tosin kovilla pakkasilla tai vesisateessa ei mennä. Yleensä ulkoillaan kerran päivässä, aamupäivällä. Joskus mennään puistoon, joskus ollaan omassa (taloyhtiön) pihassa. Ulkona ollaan kerralla 1-1,5 tuntia.

Jos mennään iltapäivällä vielä kauppaan vaunuilla, niin pysähdytään hetkeksi puistoon silloinkin.

 

Päivitystä tähän: nyt kaksivuotiaan kanssa ulkoillaan päivittäin (yleensä) kaksi kertaa, aamupäivällä ja iltapäivällä. Aamupäivisin ollaan pidempään, yleensä 1,5-2 tuntia, iltapäivällä tunnin verran. Pieni vesisadekaan ei haittaa, kaatosateeseen ei toki mennä. Tyttö ei nuku enää päikkäreitä ja molemmat tylsistytään sisällä aika äkkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan lähes säässä kuin säässä. (muksut 7,5v & 2v & 1v)

 

aamulla 9-11.30 ja 15-18.30 ollaan yleensä ulkona. Kotipihalla on leikkimökki ja hiekkalaatikko, sekä vauvakeinu. Tramboliini on myös kova sana pienille myös.

 

Lenkkeilemme koirien kanssa (pakkasella en istuta lapsia rattaissa pitkiä matkoja) kaatosadekaan ei meitä haittaa, pahimman kuuron osuessa kohdalle hakeudumme jonnekin suojaan ja loruilemme/laulamme. Monesti tosin kun rännistä tulee lentämällä vettä löytyvät molemmat taaperot sieltä rännistä/kuralätäköstä tms.

 

Meillä vaatteet on ostettu käyttöä varten ja sään mukaan puetaan. Jos vesileikeiksi menee niin sitten sisälle kuivattelemaan. Talvella reilusti vaatetta päälle ja pihallakin tarkenee pulkkailla tai tehdä lumiukkoja.

 

Meillä vanhempi koira vetää myös pulkkaa, ja pienet pääsevät kyytiin.

 

Metsään voi tehdä retken ja istua pusikossa syömässä mustikoita. Koiran kanssa voi lähteä lenkille, ja pitää lasten kanssa evästauon jossain.

 

Pääsääntöisesti me ulkoillaan ihan noissa lähipuistoissa, muksut laskee liukumäestä, tekee hiekkakakkuja ja keinuu. Onneksi yleensä joku kaveri on /tulee mukaan leikkeihin :)

 

Ulkoilu on ihan pakollista koska sisällä lapset turhautuvat ja tekevät turhaan tuhojaan. pihalla harvemmin joutuu kieltämään mutta sisällä sitäkin enemmän. Ulkona pääsee äitikin helpommalla, ja siellä sitä juttuseuraakin on, toisin kuin kotona.

 

Kun on isännän kotivuoro (meillä molemmat töissä ja lapset kotihoidossa) muksut ulkoilee monesti vain kotipihalla tai sitten ovat sisällä. Ukko ei ole hiekkalaatikko ihmisiä ;) Puistoon tosin vie muksut (pienet on kunnan järjestämässä leikkipuistotoiminnassa aamupäivisin) jotta pääsevät ulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ulkoillaan joka päivä 1-2 kertaa. Poikkeuksena päivät, kun ollaan kipeitä tai jos joudutaan juosta asioilla ja kylsääs niin, että ulos ei ehditä. Mutta normaalipäivinä ulkoillaan vaikka sataisikin vähän. Ihan kaatosateeseen ei lähdetä ja siihen syy on oikeastaan se, että mulla ei ole tarpeeksi hyviä varusteita itselläni! Lapsiahan se ei haittaisi vaikka vettä tulisi kuin saavista kaatamalla. Usein pienet sadekelit ja ulkoilu heti sateen jälkeen ovatkin mieluisimpia, kun pääsee lätäköihin pomppimaan. girl_in_love.gif Pienempikin (kohta 11kk) nauttii suunnattomasti ulkoleikeistä ja mahdollisesti kylässä ollut känkkäränkkäkin jää aina sisälle.girl_wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ulkoillaan silleen kun hyvältä tuntuu.

Kesällä ovet on auki pihalle aamusta iltaan ja lapset sekä minä olemme paljon ulkona.

 

Syksyllä sadeilmalla harvemmin lähdetään ulos. Pienellä sateella kyllä joskus.

 

Talvella käydään ainakin kerran päivässä jos pakkanen ei ole täysin sietämätön.

 

Ja keväällä samoin.

 

Lapset tykkää ulkoiluista, mutta myös joskus pyytävät sisäleikkejä. En ole missään vaiheessa oikeastaan stressanut määrästä. Käymme kun käymme. Syksy ehkä mälsin kun nyttenkin sataa kaatamalla ja tuulee hullu lailla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Olen kotona pojan kanssa, mies töissä.

 

Jos ei ihan kaamea keli niin norm. 2 kertaa pv:ssä ulkoilemme.

 

Poika reilut 2-v nyt. Aamulla n. 9..9.30 menemme leikkipuistoon ja palaamme norm. lähikaupan kautta n. 11.15/30 pv-ruualle kotiin.

Nukahtaa tosi myöhään pv-unille eli toinen ulkoilu ajoittuu 17-19 välille (ulkoilun sijasta välillä kirjasto/kauppa/asioiden hoitaminen/kyläily). Usein isä ja poika on illalla ulkona yhdessä :)

 

Omalla pihalla ollaan toki myös hetkiä mennen tullen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika 1v ja 4kk, käydään ulkona 2 kertaa päivässä. Sateellakin mennään, ellei nyt aivan kaatamalla sada. Ollaan yleensä omassa pihassa. Poika tykkää eniten tutkia lelujaan, kiviä, keppejä jne.. . Parhainta on juosta äitiä karkuun ;-) Yleensä ollaan ulkona n. 1 tunti, en sinällään aikaa kellosta katso vaan vien lapsen pois, kun alkaa väsyä. Poikahan juoksee ja liikuu aina melkein koko tuon ajan (ei ole paikallaolevaa sorttia, ei esim.. juurikaan istukele heikkalaatikolla) joten väsy tulee jossainvaiheessa ja kiukuttelu alkaa. Yleensä käydään myös ulkoilun lisäksi kerran päivässä kaupassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset ovat kotihoidossa ja meillä pyritään ulkoilemaan kerran päivässä, aamupäivällä. Sateella jäädään sisälle. Noiden pukeminen on aina sellainen härdelli kun esikoinenkaan ei kovin aktiivisesti vielä itse pue, että ei mun hermot kestäisi sitä kaksi kertaa päivässä :girl_crazy: Lisäksi iltapäivisin alkaa olla jo aika hämärääkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minä taas mieluummin puen lapset sen pari kertaa päivässä, että päästään ulos. Mun hermot ei nimittäin kestä sisällä oloa. :girl_crazy: Nimimerkillä kesää odotellessa..

Edited by Girouette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taapero on kotihoidossa ja ulkoilemme kaksi kertaa päivässä. Aamupäivällä ennen lounasta ja illalla mennään päivällisen jälkeen ulos ja leikitään hetki ja haetaan sitten koira sisältä mukaan ja käydään vielä pissatuslenkillä. Joskus aamupäivällä käydään asioilla ja silloin ei ehdi ulkoilla mutta pukemisrumba se on silloinkin. Ulkoillessa ei kiukuta, nähdään kavereita ja ruoka maistuu myös paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös meillä on pakko päästä ulos kämpästä sen kaksi kertaa päivässä, ennen ja jälkeen päiväunien, muuten ei kestä pää äidillä eikä pojallakaan. Ei me kyllä joka päivä puistossa käydä vaan välillä puistoilut korvautuu esim. perhekerholla tai harrastuksilla. Kyllä poika silti pääsee päivittäin vähintään kerran ihan ulkoilemaan joko leikkipuistoon ja/tai koiran kanssa kunnon lenkille jolloin vuorotellen istutaan rattaissa tai kävellään itse ja tutkitaan kaikkea vastaantulevaa. Säät meillä ei ihan hirveästi ohjelmaan vaikuta, toki ihan rankkasateilla mennään mielummin vaikka johonkin kerhoon kuin tyhjään puistoon, mutta normaali sade ei kyllä haittaa.

 

Me nyt ollaan jo ihan koirankin takia totuttu ulkoilemaan päivittäin, mutta olen huomannut että etenkin pikkuvauvavaiheen jälkeen sitä on jotenkin koukuttanut itsensä ulkoilmaan. Poika kun nukkui ekat puoli vuotta päikkynsä ainoastaan ulkona liikkuvissa vaunuissa niin sitä tottui tekemään niitä parin tunnin kävelylenkkejä säällä kuin säällä ja nyt onkin ihan outo ja ahdistunut olo jos ei jostain syystä päästäkään ulos. Kauhulla odotan sitä aikaa kun palaan täyspäiväisesti opintojen pariin ja joudun vaan istumaan tuntitolkulla sisällä. :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ulkoillaan yleensä vain aamupäivisin tai sitten mennään johonkin kerhoon tms. Pitäisi ulkoilla vielä uudestaan illalla, mutta ei jakseta girl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minä taas mieluummin puen lapset sen pari kertaa päivässä, että päästään ulos. Mun hermot ei nimittäin kestä sisällä oloa. :girl_crazy: Nimimerkillä kesää odotellessa..

 

Sama täällä. vaikka se pukeminen onkin valitettavan usein härdelli, jonka aikana useinkin vuodatetaan hikeä ja kyyneliäkin, on se vaivan arvoista. Ja samasta syystä ollaan ulkoiltu kaatosateellakin. Silloin oltiin kyllä tasan ainoat puistossa... Mutta meillä se menee niin, että kun päästään rappukäytäväänkin, muuttuu huonoinakin päivinä esikoisen luonne pikku kotihirviöstä maailman suloisimmaksi ja aurinkoisimmaksi pikku taapertajaksi, jonka uteliaisuudella ei ole rajoja. tosin nykyään raivareita tulee välillä ulkonakin... Mutta kun asuntomme tilat ovat rajalliset, tekee meille kaikille tosi hyvää vaihtaa maisemaa pariksi tunniksi päivässä. Ulkoillaan yleensä aamupäivällä pari tuntia. Kesällä käytiin toisen kerran illallakin, mutta nyt on jo iltapäivästä niin pimeää, ettei 1,5-vuotiaamme viihdy ulkoleikeissä. Mies on hänen kanssaan käynyt läheisellä motarilla katsomassa autoja parina iltana (poika on siis autohullu), ja se on ollut pojalle kivaa ja mäkin olen saanut olla hetken kahdestaan vauvan kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now